'Arcadis blijft druk op markten voelen'

Door AFN op 14 februari 2017 12:43 | Views: 2.147

'Arcadis blijft druk op markten voelen'

AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in 2016 nog steeds tegenwind ondervonden van de lastige omstandigheden op de markten waarin het bedrijf actief is. De omzet en winst zijn daardoor waarschijnlijk gedaald, zo voorspellen marktkenners. Arcadis opent donderdag voorbeurs de boeken over heel 2016 en het vierde kwartaal.

Volgens een consensus die is opgesteld door Bloomberg wordt op een bruto-omzet gerekend van 3,3 miljard euro en een netto operationele winst van bijna 107 miljoen euro. Dat was in 2015 nog respectievelijk 3,4 miljard en ruim 137 miljoen euro.

Arcadis heeft met name te kampen met moeizame marktomstandigheden in Brazilië en Noord-Amerika en in de olie-industrie. Het bedrijf gaf eind oktober bij de publicatie van het handelsbericht over het derde kwartaal aan op die markten op korte termijn voorlopig geen verbetering te zien.

Onenigheid

Toen werd ook medegedeeld dat topman Neil McArthur per direct opstapt bij Arcadis vanwege onenigheid over de te volgen koers. Zijn taken worden nu tijdelijk waargenomen door financieel directeur Renier Vree totdat een nieuwe bestuursvoorzitter is benoemd. Dit zou voor de jaarvergadering in april het geval moeten zijn.

Op de beurs ging het aandeel Arcadis na het vertrek van McArthur hard omlaag en werd het laagste niveau in jaren bereikt. Inmiddels is de koers weer opgekrabbeld tot het niveau van voor de aankondiging van het vertrek van de topman.

Reorganisaties

Arcadis is bezig met reorganisaties en kostenbesparingen om de boel weer op de rails te krijgen. Het bedrijf heeft gezegd dit jaar met een strategische update te komen.

In een vooruitblik op de cijfers van Arcadis schrijft analist Dirk Verbiesen van KBC Securities dat hij onder meer zal kijken naar het werkkapitaal. Hij verwacht dat het werkkapitaal als ratio van de omzet in het afgelopen kwartaal is verbeterd naar 18,6 procent, tegen 20,9 procent in het derde kwartaal.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.