Aegon naar laagste peil sinds oktober '16

Door AFN op 15 augustus 2019 09:52 | Views: 16.094

Aegon naar laagste peil sinds oktober '16

AMSTERDAM (AFN) - De koers van Aegon stond donderdag op Beursplein 5 onder druk. Het aandeel van de verzekeraar zakte daarbij tot het laagste niveau sinds oktober 2016.

Aegon kampte de afgelopen zes maanden naar eigen zeggen met negatieve markteffecten zoals de lagere rentestanden. Dat drukte in de eerste jaarhelft onder meer op de kapitaalbuffers. De nettowinst steeg wel, maar dit beeld is enigszins vertekend door een eenmalig kostenpost een jaar eerder.

Kenners van ING noemden de resultaten van Aegon desondanks beter dan verwacht. Ze noemen de strategie die de onderneming voert op het gebied van rente-hedging effectief is. Ook de kapitaalgeneratie was goed, aldus de marktvorsers. Zij hanteren een koop-advies op het aandeel en een koersdoel van 5,50 euro.

Kapitaalbuffer

UBS, dat een sell-advies heeft, noemt de onderliggende resultaten van Aegon grotendeels in lijn met de verwachting. Wel daalde de kapitaalbuffer fors. Ook analisten van Citigroup wijzen op die daling van de kapitaalbuffer.

Het aandeel Aegon stond omstreeks 13.05 uur 8,1 procent lager op 3,44 euro. Daarmee was het met afstand de grootste daler in de AEX.

Reacties

19 Posts
Jopie1962
1
"Aegon naar laagste peil sinds oktober '16"

Nou ja, laagste peil, het is gewoon beneden álle peil.
finance2u
0
Rentedaling wordt blijkbaar afgedekt, dividend omhoog en een aardige nettowinst...vanwaar een daling? Wat in de cijfers was er nog onvoorzien??
MichaV
1
Begrijp het ook niet. Straks nieuwe topman. Doel over 2-3 jaar 5 euro en tussentijds flink dividend. Zit erin op 3,60. Baal van de onnodige daling maar ook wel vertrouwen.
finance2u
1
Kop had ook kunnen zijn: ondanks de extreem lage rente weet Aegon alweer voldoende nettowinst te realiseren om opnieuw het dividend te verhogen! Chapeau!
Nuchtertransparant
2
Ach komt uiteindelijk allemaal goed met die Fries aan de top straks. Zit een groter plan achter anders donderen ze een net verlengde CEO er niet uit. Opsplitsing NL versus de rest ? NL samen met ? Of overgenomen door.... Gewoon geduld. Ben er van de week op 3,83 euro ingestapt. Beweegt al jaren tussen de hoge 2 euro en de lage 6. Moment weer afwachten, dividend pakken en uitstappen. Heeft me de afgelopen jaren geen windeieren gelegd. Doe precies hetzelfde bij ING. Ook zo belachelijk laag gewaardeerd. En ja die rentes zijn laag en blijven denk nog wel even laag alleen als iedereen begint te schreeuwen dat ze nog veel en veel lager gaan.... komt er een moment dat ze weer gaan stijgen.
simidoc
0
Zolang de rentes niet stijgen is Aegon een aandeel voor de diepvries.En dat kan nog jaren duren.Als Aegon het al zou overleven?
sammie1988
0
bom dia
1
De intrinsieke waarde van Aegon is fors hoger dan de koers. Interessant voor overname. Aantrekkelijk dividend. Zorgvuldig beleid van interessante producten voor particulieren en minder gericht op aandeelhouders. Directie wisseling prima, met wellicht meer strategische aandacht voor belangen van aandeelhouders.
FairValue
0
Belachelijk lage koersen.

Zwaar overtrokken reacties op de beurs.

Shorten per direct verbieden!

Dead cat bounce
0
quote:

FairValue schreef op 15 augustus 2019 12:14:


Belachelijk lage koersen.

Zwaar overtrokken reacties op de beurs.

Shorten per direct verbieden!


Ja net als bitcion alleen maar omhoog
Louis7
0
quote:

Pibra schreef op 15 augustus 2019 11:39:


Wordt interessante overname kandidaat. NN sla toe.

Idd ja. Overnemen die tent en strik eromheen. In 3 weken tijd +- € 1,20 van de koers van Aegon eraf oftewel zo'n € 3,25 miljard (!) in marktwaarde gedaald.
Louis7
0
quote:

FairValue schreef op 15 augustus 2019 12:14:


Belachelijk lage koersen.

Zwaar overtrokken reacties op de beurs.

Shorten per direct verbieden!

Idd, het shorten net zoals in Duitsland verbieden.
kenner66
0
Deze koers reactie was normaal geweest als aegon op 5,50 had gestaan maar alles is al dubbel en dik ingeprijsd.
Dat Geld overigens ook voor ING ABN MT Apram maar goed de beurs overdrijft altijd.
Maan Arkenbosch
1
De Monopoly drukpers gek Draghi/ECB maakt de hele bank en verzekering wereld kapot. Nu al vangt de ECB €.600 miljoen aan strafrente per MAAND!! van de banken.Dit idiote systeem maakt op termijn de hele beurs kapot. De politici zijn de vijanden van het volk!!!FransB
1
De euro is geweldig! regels vanuit Brussel zijn Geweldig! Draghi is geweldig! (opkopen obligaties om de staatsschuld knoflooklanden betaalbaar te houden). Overdracht van rijkdom (wat nu plaatsvindt) is geweldig! En Fvd en PVV zijn knettergek, huhu, D66 stemmen dan en doorwerken (tot 70jr)!!! Wat zijn mensen toch dom en naief...
Laat je vooral ook objectief informeren door onze nationale propaganda oproep (NPO). Misschien is Frans Timmermans er vanavond wel op, Hahahaha!)
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.