Wall Street op winst

Door AFN op 4 december 2019 19:33 | Views: 2.307

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie op winst. Daarmee toonden de graadmeters herstel na de minnen van dinsdag. Berichten dat de Verenigde Staten en China elkaar toch naderen op het handelsvlak zorgden voor optimisme. Verder verwerkten de markten een tegenvallend banenrapport van loonstrookverwerker ADP en een flinke stijging van de olieprijzen.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,7 procent hoger op 27.697 punten. De brede S&P 500 steeg 0,7 procent tot 3114 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,6 procent tot 8570 punten.

De VS en China zouden mogelijk sneller dan verwacht tot een akkoord kunnen komen, meldde persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Dit moet dan voor 15 december gebeuren als er nieuwe Amerikaanse tarieven op Chinese goederen op de rol staan.

ADP

Bedrijven die doorgaans vatbaar zijn voor handelsperikelen stonden dit keer bij de winnaars. Zo won machinebouwer Caterpillar 1 procent. Chipfondsen als Advanced Micro Devices (AMD), Micron Technology en Nvidia stegen tot 2,6 procent. Zij gaven dinsdag nog terrein prijs door de opgelaaide handelsonrust.

ADP maakte bekend dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in minder hard is toegenomen dan verwacht. De cijfers van ADP lopen vooruit op het banenrapport dat overheid vrijdag publiceert. Daarin worden ook de ontwikkelingen in de publieke sector meegenomen.

PG&E

Google-moeder Alphabet won 1,9 procent. Oprichters Sergey Brin en Larry Page maakten bekend een stap terug te doen bij Alphabet. Sundar Pichai, de topman van Google, wordt nu ook de baas bij Alphabet.

PG&E won bijna 17 procent. Het nutsbedrijf staat op het punt te schikken met slachtoffers van de hevige bosbranden in de Amerikaanse staat Californië vorig jaar. In totaal zou het gaan om een bedrag van 13,5 miljard dollar, deels in contanten deels in aandelen.

De euro noteerde op 1,1084 dollar tegen 1,1087 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 4,3 procent duurder op 58,53 dollar. Brentolie steeg 4 procent in prijs tot 63,27 dollar per vat. De prijsstijging werd mede veroorzaakt door cijfers van het Amerikaanse energiebureau EIA. Daaruit bleek dat de olievoorraden in de VS vorige week flink zijn gedaald.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
TheSky
0
Trump gaat nu echt een deal willen, masr wArom zouden de chinezen toehappen? Laat trump maar bungelen.
Kaviaar
0
quote:

Kaviaar schreef op 4 december 2019 21:15:

TheSky, de link werkt niet.

Misschien deze wel.

www.nu.nl/buitenland/6015623/hooglera...
De futures in de VS dalen. Ze hebben het nieuws ook gehoord/gelezen.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.