Moody's ziet toekomst minder gunstig in voor Aegon

Door AFN op 2 oktober 2020 19:06 | Views: 5.691

Moody's ziet toekomst minder gunstig in voor Aegon

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft de vooruitzichten voor Aegon op negatief gezet. De rating van de verzekeraar werd wel bevestigd op A3, maar met de veranderde outlook geeft Moody's wel aan dat een afwaardering in de toekomst mogelijk is.

Als reden voor de mindere verwachtingen geeft het ratingbureau aan dat de onderliggende winst de afgelopen anderhalf jaar tegenviel. Dat komt door de Amerikaanse tak die in een uitdagende markt zit en dat blijft waarschijnlijk nog wel even zo. De nettowinst van Aegon schommelt bovendien heel erg en dat heeft een drukkend effect op de investeringsrendementen. Positief is dan weer dat Aegon op andere markten heel weerbaar blijkt te zijn en goede resultaten haalt. De balans is volgens Moody's nog altijd sterk.

Reacties

3 Posts
Jan Kees van Buren
1
Sinds ik electrisch toilet papier gebruikt zijn de ratings ook omlaag gegaan. Wat moet je kunnen om dit soort berichten te publiceren?
Henk Snaph
6
quote:

Jan Kees van Buren schreef op 2 oktober 2020 19:52:


Sinds ik electrisch toilet papier gebruikt zijn de ratings ook omlaag gegaan. Wat moet je kunnen om dit soort berichten te publiceren?


Stropdas dragen.
drooglegging
1
"Aegon koopt eigen aandelen in vanwege stockdividend
Aegon gaat voor 59 miljoen euro eigen aandelen inkopen om de verwatering die ontstaat door een dividenduitkering in aandelen te neutraliseren. Dit meldde de Nederlandse verzekeraar donderdag voorbeurs.

De inkoop van de eigen aandelen start op 1 oktober 2020 en zal naar verwachting uiterlijk 2 november zijn afgerond.

Aandeelhouders van Aegon konden kiezen uit een interimdividend in contanten van 0,06 euro per aandeel of dus een uitkering in aandelen. Uiteindelijk koos 48 procent van de aandeelhouders voor een uitkering in aandelen"

Kleine ondersteuning voor het aandeel, maar die koers 1,98 euro van een week geleden is alweer een paar duppies geleden, de nieuwe CEO is grootschalig aan uit/opruimen, en dat gaat vrij grondig als ik de verhalen mag geloven...
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.