Aegon verkoopt vastgoedcomplex Pyramid in San Francisco

Door AFN op 29 oktober 2020 07:53 | Views: 4.544

Aegon verkoopt vastgoedcomplex Pyramid in San Francisco

SAN FRANCISCO (AFN) - Verzekeraar Aegon heeft de verkoop afgerond van het vastgoedcomplex Pyramid in de Amerikaanse stad San Francisco. Daarmee is een bedrag gemoeid van 650 miljoen dollar. Aegon behoudt de naamrechten op de Pyramid.

Transamerica, het bedrijf van Aegon in de Verenigde Staten, verkocht het vastgoedcomplex aan een joint venture onder leiding van Michael Shvo. Het complex omvat de Pyramid, 505 Sansome, Redwood Park en ander vastgoed. Transamerica zal de Pyramid als logo en handelsmerk blijven gebruiken.

"Ik ben blij dat we met de verkoop van de Pyramid opnieuw een stap hebben gezet naar versterking van onze balans", zegt Lard Friese, topman van Aegon. "Transamerica heeft dit vastgoed laten bouwen en heeft het sinds de afronding van de bouw in 1972 in bezit. Ik ben er trots op dat we ook in de toekomst met dit iconische gebouw zullen worden geassocieerd."

Reacties

9 Posts
RobS
0
Hopelijk een goede deal! Maar is het nu het versterken van de balans of het zichtbaar maken van de stille reserves op de balans!
Rowi62
0
Bullwish
0
Dividend zowat de nek omgedraaid en nu dit gebouw verkocht. Ik vraag me af waarom dit allemaal zo nodig is. De solvency was reeds fors verbeterd en ruim op peil, bovendien maakte Aegon gewoon winst. Sinds het aantreden van Friese is de balans ineens niet meer in orde, zo beweert hij. Ik vind toch dat hij vreemde beslissingen neemt en tot nu toe sta ik niet te juichen. Kennelijk ben ik niet de enige, want de koers moddert voorlopig ook nog gewoon voort op een heel laag niveau.

"Ik ben blij dat we met de verkoop van de Pyramid opnieuw een stap hebben gezet naar versterking van onze balans" aldus Friese.

Maar wat is nou die versterking? Dat gebouw was bezit. Dat gebouw staat op de balans en als je het verkoopt staat dat geld op de balans. Dat komt grofweg op hetzelfde neer. Ik vind dit nou niet zo'n spraakmakende actie.

Onder Wynaendts werden mooie presentaties gegeven over hoe goed Aegon bezig was. Wat dat betreft is er tot nu toe onder Friese nog niet veel veranderd.

Had het dividend lekker in tact gelaten, dat was het enige wat we nog hadden. Nu hebben we niets meer (amper dividend en een hele lage koers).
GoldenRobbie
0
Boekwinst ca 320 M USD. terug naar de kern acticiteiten. eten of gegeten worden. denk dat Friese wil gaan eten en waarde toevoegende overnames wil doen
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

Rowi62 schreef op 29 oktober 2020 08:54:


Boekwinst of verlies ? Interessant ook voor UNibail beleggers om dat te weten.....


Flinke boekwinst, maar het eind jaren negentig voor 19 miljard gulden overgenomen Transamerica had die toren al sinds de bouw in het bezit (de huidige marktkapitalisatie van Aegon is minder dan €5 mrd). De boekwinst van USD 390 mln zegt dus niet zo veel, behalve dat ook Aegon tafelzilver aan het verkopen is om de balans te verstevigen.

www.aegon.com/investors/press-release...

PS

Volgens wikipedia is het totaalvloeroppervlak van die toren zo'n 50K m2. Dat zou de prijs nog wel acceptabel maken, maar ik ken de cijfers van "die andere dingetjes" die ze erbij verkocht hebben niet.

nl.wikipedia.org/wiki/Transamerica_Py...
pete67
1
beter dit dan erop afschrijven omdat een groot deel van USA werknemers niet meer naar kantoor teruggaan (leegstand) en zelf zaten ze er al niet meer in ook. weg ermee. Cash opbouwen en straks na Corona wat moois oppikken.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.