Fors hogere winst voor Spaanse bank Santander

Door AFN op 27 oktober 2020 07:24 | Views: 3.690

Fors hogere winst voor Spaanse bank Santander

MADRID (AFN/BLOOMBERG) - Het Spaanse financiële concern Banco Santander heeft de winst in het derde kwartaal flink zien aandikken. Dat was onder meer te danken aan het wegvallen van grote eenmalige lasten in het Verenigd Koninkrijk, die nog zwaar drukten op de cijfers van een jaar geleden.

Santander zette een nettowinst in de boeken van bijna 1,8 miljard euro. Dat is ook fors meer dan in het tweede kwartaal, toen Santander een recordverlies van ruim 11 miljard euro rapporteerde door enorme afschrijvingen vanwege de gevolgen van het coronavirus.

De onderliggende winst van Santander zakte wel flink ten opzichte van een kwartaal eerder. In dat resultaat zijn bijvoorbeeld ook de voorzieningen voor slechte leningen verwerkt. En die liepen op, een signaal dat Santander rekent op een verdere golf aan wanbetalingen.

De bank constateerde overigens wel dat het leningenniveau aan particulieren in de meetperiode weer op ongeveer het peil van voor de uitbraak van het coronavirus lag. Het lenen aan kleine en middelgrote bedrijven is ook meer genormaliseerd, na een scherpe stijging in de beginfase van de crisis om bedrijven te ondersteunen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
[verwijderd]
0
De betalingsmoraal is altijd een probleem geweest op dit schier eiland, zal waarschijnlijk nooit anders worden! de fooienpot blijft dus rijkelijk gevuld.

Benieuwd over de NL grootbanken hier nog op gaan reageren op de beurs....
kenner66
1
De banken zijn er klaar voor. Hebben mooi versneld alles kunnen afschrijven door corona en zijn nu schoon en al wat ze nu uitlenen is tegen de hoofdprijs en gegarandeerd door de staat dus 0,0 risico.
En door de crisis worden veel bank regeltjes over boord gezet of aangepast.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.