Beursblik: Degroof verlaagt koersdoel Cobion

Door ABM Financial News op 25 februari 2022 10:29 | Views: 2.411

Beursblik: Degroof verlaagt koersdoel Cobion
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor het aandeel Corbion verlaagd van 50,00 naar 47,00 euro, maar handhaafde het koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een analyse van de jaarresultaten door Degroof.

De koersdoelverlaging is het gevolg van de hogere nettoschuld en de verwacht kasuitstroom in 2022. De schuld steeg met 177 miljoen naar 461 miljoen euro. Analist Fernand de Boer had slechts op een schuld van 348 miljoen euro gerekend.

Ook kwamen de resultaten van Corbion in het vierde kwartaal onder de taxaties uit, en net als ING wees Degroof op de tijdelijke uitval van een fabriek in de VS.

Degroof merkte op dat de kernomzet van Corbion in het laatste kwartaal van 2021 met 237 miljoen euro wel 2 procent boven de taxatie van de bank lag. 

De outlook van Corbion duidt er volgens De Boer op dat het bedrijf goed in staat is de prijzen te verhogen. Corbion verwacht voor het lopende boekjaar een autonome omzetgroei van 15 tot 20 procent.

Het aandeel Corbion noteerde vrijdag op een vlak Damrak 0,9 procent lager op 35,30 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.