Prosus gaat eigen aandelen inkopen

Door ABM Financial News op 27 juni 2022 07:43 | Views: 6.920

Prosus gaat eigen aandelen inkopen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Prosus en het voormalig moederbedrijf Naspers gaan over een langere termijn eigen aandelen inkopen, om de korting op het aandeel op de onderliggende waarde van met name het belang in Tencent te verkleinen. Dat maakte Prosus maandagochtend bekend.

Het doel is om de waarde per aandeel te vergroten, door gebruik te maken van die korting. Het inkoopprogramma zal doorgaan zolang de korting op de aandelen op een verhoogd niveau blijft.

Het inkoopprogramma zal worden gefinancierd door de verkoop van aandelen Tencent op de markt. Dit zal gebeuren in kleine aantallen, overeenkomend met 3 tot 5 procent van het dagelijkse volume in de afgelopen drie maanden.
 
Het Chinese Tencent ondersteunt de koerswijziging bij Prosus, dat zichzelf eerder beperkingen oplegde op de verkoop van aandelen Tencent.

Het zeer grote aandelenpakket Tencent bepaalt een groot deel van de waarde van Prosus. Door het inkoopprogramma zal de blootstelling van Prosus aan Tencent per aandeel  toenemen, terwijl de aandeelhouders van Prosus en Naspers tegelijkertijd een deel van het belang in Tencent te gelde maken.

Prosus, dat maandag ook kwartaalcijfers publiceert, meldde verder dat het bedrijf de aandelen in JD.com heeft verkocht, die als speciale uitkering door Tencent werden uitgekeerd. Het ging om bijna 132 miljoen aandelen goed voor een belang van ongeveer 4 procent in JD.com. 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Jason Voorhees
1
Dit zou toch een enorme boost moeten zijn voor het aandeel Prosus. Ik ben benieuwd of er iets van glans terugkomt op dit teleurstellende aandeel.
Willem29m
0
Lijkt me goed nieuws dit. Je maakt de korting ten gelde en gebruikt het geld om je eigen aandelen in te kopen. Double whammy. Ik zou zeggen, terug naar de 100.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront