Berenberg verhoogt koersdoel Corbion

Door ABM Financial News op 4 maart 2024 08:35 | Views: 5.137

Berenberg verhoogt koersdoel Corbion
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor Corbion verhoogd van 22,00 naar 24,00 euro, met handhaving van het koopadvies. Dit bleek maandag uit een rapport van de zakenbank.

Na de goed ontvangen jaarcijfers op 1 maart, concludeerden de analisten dat de "beren", of beleggers die somber waren over het aandeel, nu verzadigd zijn. In aanloop naar de resultaten presteerde het aandeel matig, onder andere door teleurstelling over eenmalige kosten bij de verkoop van het emulgatoren-onderdeel en een zwakke volume-verwachting voor 2024.

Na de jaarcijfers steeg het aandeel echter met 12 procent. Beleggers zagen weer positieve aanknopingspunten. Het bedrijf heeft door de verkoop van het emulgatorenonderdeel de schuldpositie verbeterd en ook de marges bij algen en duurzame voeding zijn verbeterd en het EBITDA-resultaat bij de PLA-joint venture was beter dan verwacht, na een lange periode van steeds lagere verwachtingen.

De dividendverhoging die Corbion aankondigde, is volgens de analisten nog wel een beetje voorbarig, maar de uitstroom van 3 miljoen euro per jaar die deze verhoging met zich meebrengt, is niet substantieel, aldus Berenberg.

Corbion is volgens Berenberg één van de goedkoopste aandelen in de sector, terwijl de winstgroei juist één van de hoogste is. "We verwachten dat de aandelen hoger blijven koersen dankzij de verbeterde outlook, lagere grondstoffenkosten en betere volumes."

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.