Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel Aegon

Door ABM Financial News op 22 april 2024 09:47 | Views: 6.810

Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel Aegon
Beeld: Aegon

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft het koersdoel voor Aegon verhoogd van 5,60 naar 6,00 euro, met een onveranderd Houden advies. Dat bleek maandag uit een analistenrapport over Europese verzekeraars.

De bank verlaagde zijn taxaties voor de winst per aandeel Aegon in 2024 en 2025 met circa 3 procent, op basis van voorzichtigere aannames voor de Verenigde Staten. 

Maar Deutsche kwam ook voor het eerst met taxaties voor 2026. En onderliggend werd Deutsche Bank daarbij positiever over de contanten en de hoeveelheid gegenereerd kapitaal. Dit leidde tot het 7 procent hogere koersdoel.  

De bank merkte op dat Aegon al acht kwartalen op rij een meevallend cijfer voor de kapitaalaanwas heeft bekendgemaakt. Dit zou dus wel opnieuw kunnen gebeuren in het eerste kwartaal.

Aegon publiceert 16 mei de kwartaalcijfers en de grootste vraag voor Deutsche Bank is of er een nieuw aandeleninkoopprogramma wordt aangekondigd. Het huidige programma van 1,5 miljard euro is grotendeels afgerond en Deutsche houdt rekening met een inkoop van 150 miljoen euro extra in de rest van dit jaar. De kans is evenwel groter dat dit bij de halfjaarcijfers zal gebeuren, denken de analisten. Zij verwachten dat het aandeel erg positief zal reageren op die aankondiging. 

Het aandeel Aegon steeg maandag met 1,7 procent naar 5,62 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.