Amundi groter in Arcadis

Door ABM Financial News op 25 mei 2024 11:06 | Views: 2.438

Amundi groter in Arcadis
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Amundi Asset Management heeft een groter belang in Arcadis genomen. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 22 mei 2024.

Amundi meldde een kapitaalbelang van 3,13 procent met een stemrecht van eveneens 3,13 procent. Dit belang wordt deels rechtstreeks reëel en deels middellijk reëel gehouden.

Op 5 januari dit jaar meldde Amundi nog een belang en stemrecht in Arcadis van 2,73 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.