Hoop steunpakket VS stuwt beurzen

Gepubliceerd op 1 oktober 2020 11:50 | Reacties: 5 | Onderwerpen: Verenigde Staten 

AEX (18:05)

554,20 -3,20 (-0,57%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag overwegend licht vooruit. De hoop op een akkoord in Washington over extra stimuleringsmaatregelen van de Amerikaanse overheid om de grootste economie ter wereld door de coronacrisis te loodsen, zorgde op de eerste dag van het vierde kwartaal voor enig optimisme op de beursvloeren.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,6 procent hoger op 550,85 punten. De MidKap won ook 0,6 procent, tot 810,50 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Londen stegen tot 0,8 procent. De DAX in Frankfurt daalde een fractie door een fors koersverlies van Bayer.

Verzekeraar Aegon was koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak met een winst van 5 procent dankzij een adviesverhoging door JPMorgan. Hekkensluiter was vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield met een min van 3,4 procent.

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM zakte 1,3 procent in de MidKap. KLM heeft op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met vakbonden voor cabinemedewerkers en grondpersoneel over de versobering van de arbeidsvoorwaarden. Met piloten is er nog geen principeakkoord. KLM heeft tot donderdag om bij het kabinet een pakket bezuinigingsplannen in te dienen. Dit herstelplan was een voorwaarde voor de 3,4 miljard euro aan steun die het bedrijf krijgt van de overheid.

Op de lokale markt maakte Renewi een koerssprong van 15 procent. De afvalverwerker is positiever gestemd over het resultaat voor het lopende boekjaar dankzij beter dan verwachte prestaties in de eerste jaarhelft.

Bayer raakte dik 10 procent kwijt in Frankfurt. De Duitse chemie- en farmaciereus trekt de broekriem verder aan vanwege de coronacrisis en wil 1,5 miljard euro extra besparen. Bayer sluit daarbij ingrepen in het personeelsbestand niet uit. In Londen kelderde Rolls-Royce 9,5 procent. De Britse vliegtuigmotorenmaker wil 6,5 miljard dollar ophalen om de coronacrisis door te komen.

In Stockholm steeg Hennes & Mauritz (H&M) 7 procent na beter dan verwachte kwartaalcijfers van de Zweedse kledingketen. STMicroelectronics dikte 6 procent aan in Parijs. De chipmaker denkt de verwachtingen voor 2020 te overtreffen dankzij een sterk derde kwartaal.

De euro stond op 1,1729 dollar, tegen 1,1725 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent goedkoper op 39,97 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent minder op 42,07 dollar per vat.

6 Posts
FransK69
0
Echt ongelooflijk hoe choppy en onrustig de beurzen zijn de laatste tijd, met name in de VS. je zou veel hogere VIX verwachten....
SuTrade
0
Zodat het grote geld de rijke politicus, rijke aanhanger weer kunnen profiteren. Trump en Co's is heel blij met Corona en zo de misbruik maken.... Wat een feest..!
Flowermountain
0
SuTrade
0
quote:

Flowermountain schreef op 1 oktober 2020 12:00:


Het is allemaal manipulatie en poppenkast, dat pakket komt er nog niet door.

uit eindelijk komt het wel doorheen... Pelosie heeft ff de touwtjes...
FransK69
0
Grote groene candles SP500 worden onmiddellijk gevolgd door lange rooie etc etc. Geen pijl op te trekken het is net een visvijver die soms rustig lijkt totdat je er steeds weer brood ingooit, dan komen de vissen heftig spartelend omhoog. Kindergarten, heel die beurs op Wall Street, zo labiel als wat.
FransK69
0
Dat brood is dan metafoor voor positief bericht qua steunpakket of job-report etc...
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.