TomTom « Terug naar discussie overzicht

off-topic

23.322 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 ... 1163 1164 1165 1166 1167 » | Laatste
JP Samosa
0
quote:

NewKidInTown schreef op 29 mei 2021 09:47:

[...]
Dat wist ik dus niet zeker. Klopt wat je zegt.
Natuurlijk zegt dat wat je klopt. En timing alles is
sniklaas
0
Iemand stelt een simpele vraag, waar staan de letters IRMA voor en krijgt ipv een antwoord oeverloos nietszeggend gezever.

Als je het niet wilt, kunt of mag zeggen, zeg dat dan..

www.markettiming.nl/nl/about

Dit is ook een IRMA en de letters staan voor Irma, de voornaam van deze vrouw die een market-timing-methode heeft omarmt afkomstig van Robert Merriman.

Deze methode, cycli en patronen in de markt, samenhang met planetaire aspecten en controle op basis van technische analyse belangrijke factoren zijn voor succes op de beurs..
NewKidInTown
0
10 VRAGEN aan Irma Schogt

www.markettiming.nl/nl/artikelen/10-v...

"De markettimingmethode steunt op drie factoren: cycli en patronen in de markt, de samenhang met planetaire aspecten en controle op basis van technische analyse. Als deze drie factoren het eens zijn en het gebeurt in een cruciale periode (wat wij een ‘omkeerperiode’ noemen), dan heb je de beste kans op succes.’"

Planetaire aspecten ?
Omkeerperiode. "Turning points" ??

Doet me denken aan Bradley Siderograph.
Vlinder
1
quote:

NewKidInTown schreef op 28 mei 2021 23:12:

[...]
Nou, hierbij dan maar, ik zal er het volgende over zeggen:

- in het verleden heb ik een aantal malen op IEX uitgelegd waar IRMA voor staat, dat zal ik niet nogmaals doen, zoek het zelf maar op.
- wel kan ik zeggen dat ik IRMA gebruik in combinatie met CS
- CS zit meer in het FA-gebied
- IRMA kun je beter in het TA-gebied plaatsen, als je een onderscheid wilt maken tussen Funktionele Analyse en Technische Analyse.
- er is pas nog opgemerkt dat IRMA met intuitie te maken heeft, klopt wel o.a. maar de "I" in IRMA staat niet voor intuitie
- naast deze aspecten heeft het ook te maken met Timing, zie ook TA

Ikkenietweten zit het meest bij de kern van de zaak, alleen weet ik niet zeker of hij exact weet waar IRMA een afkorting (want dat is het) van is.
Ha ha ha, een hoop woorden en het hadden er ook 4 kunnen zijn. Ik had het inmiddels gevonden zag ze net hierboven ook staan met dank aan Saibee. Evengoed bedankt voor de moeite!

Doet me denken aan mijn eigen 'IDMW-methode', maar dat bekt niet zo lekker als afkorting. Werkt wel prima overigens en zo lukt er toch een hoop zonder dat ik over de specifieke kennis of vaardigheden beschik of denk te beschikken.

Voor wie het zich afvraagt, het staat voor 'Ik Doe Maar Wat'...
JP Samosa
0
Je hebt technische, fundamentele en andere analyses, grafieken van uren, dagen , jaren, timing, trends, kortom allerlei data.
, gooit het op n hoop , laat er div.algoritmes op los al naar gelang wat je wil volgen.

Nogmaals, dat is wat bots.io doet. Nu nog met enkel crypto.
Ik wacht tot ze het met aandelen doen.


JP Samosa
0
quote:

ketchup schreef op 29 mei 2021 19:13:

Go Chelsea !
Is dat vanavond?
Ben toch meer voor City ( vanwege t spel en deBruine...)
ketchup
0
City is de betere ploeg, maar Chelsea heeft mijn voorkeur
Go Chelsea , gok op 2-1 win voor Chelsea
NewKidInTown
0
quote:

ketchup schreef op 29 mei 2021 20:02:

City is de betere ploeg, maar Chelsea heeft mijn voorkeur
Go Chelsea , gok op 2-1 win voor Chelsea
Waar gaat het over ?

Ook op NPO1 is helemaal niks:

"Theo is een witte, heteroseksuele man
van middelbare leeftijd. Dus moet hij
sowieso zijn bek houden."

Eens, drie keer fout, vooral dat "middelbare leeftijd". Power to the KIDS ;-)
JP Samosa
0
quote:

ketchup schreef op 29 mei 2021 20:02:

City is de betere ploeg, maar Chelsea heeft mijn voorkeur
Go Chelsea , gok op 2-1 win voor Chelsea
Ik gok 2-1 voor City
ketchup
0
quote:

ketchup schreef op 29 mei 2021 21:55:

So far, so good
Chelsea 1 - City 0
Proost !!!
Perfecte week
op naar een nieuwe maand
JP Samosa
0
PEKING - Chinese koppels mogen volgens nieuwe regels maximaal drie kinderen hebben. Dat is één kind meer dan nu het geval is. Dat is maandag besloten in een zitting van het politbureau onder voorzitterschap van president Xi Jinping, meldt het staatspersbureau Xinhua.
.......
O.a. Vanwege vanwege ‘vergrijzing’
Wereldbelegger
0
Commentator Van Lienden hield 9 miljoen euro over aan mondkapjeshandel

Politiek commentator, activist en lobbyist Sywert van Lienden hield negen miljoen euro over aan de mega-mondkapdeal die hij voor honderd miljoen euro met de overheid sloot. Zijn zakenpartners streken meer dan 5 miljoen euro op.

Hij zegt de miljoenenwinst op termijn een ‘maatschappelijke bestemming’ te willen geven, maar maakt een voorbehoud: ‘Of dat volledig waargemaakt kan worden is deels afhankelijk van de gevolgen van de huidige verwoestende mediastorm voor [mijn] professionele loopbaan.’

bron:
www.ftm.nl/artikelen/sywert-van-liend...
Wereldbelegger
1
De 'vrindjes' van Van Lienden, ieder goed voor meer dan 5 miljoen uit de deal

Bernd Damme riep op 31 december 2020 de stichting De Ruyter in het leven, waarin zijn nieuwe vermogen is ondergebracht. Hij zegt het overgrote deel van het geld ‘aan te wenden voor nieuwe sociale, duurzame en innovatieve projecten’. Daarnaast doneert hij naar eigen zeggen 10 procent van zijn inkomsten aan goede doelen.

Camille van Gestel richtte op 3 november 2020 met zijn vrouw de vennootschap NoMi op, waarin het vermogen beheerd wordt. ‘Ik ben mij bewust van het feit dat het op zichzelf een enorm bedrag is.’ Naar eigen zeggen gebruikt hij het voor zijn pensioen en als spaarpot voor zijn kinderen.

Waarom doet het me toch denken aan die Nederlanders die goed verdiend hebben in de Eerste Wereldoorlog aan zwarte handel.
sniklaas
0
@KPN, Oud-KPN-baas Ad Scheepbouwer noemt een potentiële overname van het telecombedrijf volstrekt kansloos. „Ik snap gewoon niet waar alle kandidaten aan beginnen. KPN zal sowieso niet verkocht worden aan een private-equitypartij.”

Ad Scheepbouwer, volgt zijn oude werkgever nog altijd met bovengemiddelde belangstelling.
Ad Scheepbouwer, links in 2001 als topman van KPN en rechts op een recente foto, volgt zijn oude werkgever nog altijd met bovengemiddelde belangstelling.
KPN maakte begin mei bekend dat het twee keer is benaderd voor een overname: door de Amerikaanse private-equityreus KKR en door een Zweeds-Amerikaans consortium van EQT en Stonepeak. Beide vrijers, die vooral azen op KPN’s glasvezel, kregen ’geen interesse’ als antwoord. EQT zou zich nog niet uit het veld hebben laten slaan.

Zo is ’fort KPN’ beschermd tegen ongewilde overnames
Barrière
Volgens Scheepbouwer, die jarenlang KPN en diens voorgangers leidde en het bedrijf nog altijd met veel interesse volgt, komen de overnamekandidaten simpelweg niet door de barrière heen om KPN over te nemen. „De directie, de raad van commissarissen moeten instemmen en dan hebben ook nog de beschermingsstichting.”

Daar komt bij dat er sinds mei in Nederland een nieuwe wet is ingegaan die bedrijven bij een ongevraagd of vijandig overnamebod de mogelijkheid biedt om 180 dagen bedenktijd in te roepen. Bovendien zou het ministerie van Economische Zaken moeten instemmen met de overname van kritische infrastructuur. „Dat zijn dus vier obstakels. Ik ben dan ook heel erg verbaasd dat bepaalde partijen het alsnog proberen”, aldus Scheepbouwer.
sniklaas
0
@HAL, het 49% belang in COOLBLUE heeft momenteel een waarde van €700 mio, ruim €8 p/a en staat voor €3 p/a in de boeken.
en gaat bij een beursnotering nagenoeg verdubbelen naar €15 p/a is mijn verwachting..

Coolblue heeft een belang in het bedrijf cadeau gedaan aan meer dan 3000 werknemers. Iedereen die in januari minstens een jaar in dienst was bij de webwinkel, heeft certificaten van aandelen gekregen, meldt Het Financieele Dagblad.

Gezamenlijk bezitten de medewerkers nu een belang van 0,18%. Het cadeau heeft het bedrijf in totaal €2,6 miljoen gekost. Dat zou betekenen dat Coolblue begin dit jaar circa €1,4 miljard waard was.

Grootaandeelhouder HAL is van plan Coolblue in de loop van dit jaar naar de beurs te brengen.
JP Samosa
0
Ben het met Adje eens: overname van KPN gaat om de genoemde redenen niet gebeuren.
Post.nl ligt ook heel moeilijk.

Een overname@tom2 zou weinig bezwaren opleveren, alleen, niemand wil het........
sniklaas
1
Rustig dagje aan de beurs, deze morgen nog wat @3988 (Bank of China) gekocht en nog wat extra stukken @BESI en @PRX laten gaan. Al met al is het deze maand niet gelukt om de cash positie naar 50% te krijgen, blijven steken op 40,6% vanwege een aantal nog wat te grote posities, 16 van de momenteel 61 posities zijn groter dan 1% en de vetgedrukte gaan bij winst de extra stukken deels eruit;

941 3,40%
ACA 1,20%
AD 1,67%
AGN 1,40%
BASF 1,65%
BESI 3,79%
CFD-ZILVER 1,10%
CNA 5,46%
GLPG 4,58%
INTC 6,95%
KPN 1,15%
NESN 1,09%
PFE 1,08%
PRX 2,08%
PSLV 3,18%
YRD 1,19%

Nog een maandje en het 2e kwartaal zit erop en heb nog geen vakantie plannen gemaakt..
Over 2 weken de 2e prik pfizer prik en daarna maar eens kijken hoe de vakantievlag erbij hangt, wellicht blijft het bij wat rondtoeren & wandelen in Nederland.
Qua beurs activiteiten ben ik op bovenstaande verkopen na zo goed als vakantiegereed.
sniklaas
0
quote:

JP Samosa schreef op 31 mei 2021 20:39:

Ben het met Adje eens: overname van KPN gaat om de genoemde redenen niet gebeuren.
Post.nl ligt ook heel moeilijk.

Een overname@tom2 zou weinig bezwaren opleveren, alleen, niemand wil het........

inderdaad Jan, zelfs na al die jarenlange prijsdalingen blijft kopersinteresse uit, nog eventjes en de deferred pot is voldoende gevuld om @TOM2 in zijn geheel over te nemen voor de uitgestelde omzet.

de @TOM2 beursnotering is compleet verziekt en ze kunnen zelfs nu nog beter een prospectus maken voor het A@E deel voor een notering aan de NASDAQ.

Vergelijk het eens met een @YEXT, ook actief in infrastructure s/w behalen 2/3 van de omzet en draaien ook een operationeel verlies maar staan voor nagenoeg het 3 voudige aan 1826 mio US$ aan de beurs..

Laat die lege @TOM2 consumenten huls maar staan, komt wel een bestemming voor, staan momenteel 30 spacs te wachten om naar de Amsterdamse beurs te gaan..
23.322 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 ... 1163 1164 1165 1166 1167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 13:49
Koers 5,665
Verschil +0,090 (+1,61%)
Hoog 5,695
Laag 5,600
Volume 144.947
Volume gemiddeld 324.527
Volume gisteren 419.134

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront