BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM APRIL 2019

2.464 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
HenkdeV
0
'Brexit en rente in focus op Damrak'
Gepubliceerd op 10 apr 2019 om 08:13

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint woensdag naar verwachting met een nipte winst. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk met kleine koersuitslagen openen. De aandacht gaat vooral uit naar de EU-top in Brussel over de brexit en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB).

De EU-leiders komen woensdagavond in Brussel bijeen om te bepalen of ze de Britse premier Theresa May uitstel geven voor de brexit. Ze wil de deadline van 12 april opschuiven naar 30 juni. EU-president Donald Tusk roept de leiders op een langer brexituitstel te overwegen dan waar May zelf om vraagt.
innicksname
0
quote:

Putrided schreef op 10 april 2019 07:11:

Een aandeel gaat nooit alleen omhoog.
Gezonde pullback lijkt mij.
Zo worden we klaargemaakt voor de volgende stepchange omhoog.
Maar eerst nog even de shorters en grotere spelers goedkoop in laten kopen.
IEX koersdoel van kopen beneden de 3,50
Hahahahaha beetje errug doorzichtig van z'on connected "analist" zeg.
Wat een mafia.....
Nu vraag ik me toch altijd af hoe die gasten "gecompenseerd" worden.
Een echte analist zou zeggen bij 2,40
Gegarandeerd prijs, zelfs bij slecht bericht kan het bijna niet lager, gigantisch potentieel. Inkoppertje!
En dat was het dus.....
Ik zeg nog steeds. 90% kans dat de Q1 cijfers zeker niet tegenvallen.
80% kans dat de cijfers over 2019 inderdaad een 3% marge geven
60% kans dat dit over 2020 4% marge wordt.
Grote kans dat BAM behoorlijk aan de weg aan het timmeren is. I.e. Overzees dus met betere winstmarges. Denk aan duitsland, australie, denemarken, engeland.
Weing kans dat een eventuele Brexit van grote invloed wordt op de resultaten obder de streep.
4,20 voor de Q1 cijfers.
5,50 eind 2019.
Daarna?
Read the above and draw ur own conclusions.
Voor mij is het uitblijven van tegenvallers en een bevestiging van de eerder voorspelde koers en margeontwikkeling voldoende. Hoe de markt dat interpreteert zien we dan wel. Het zou een bodem leggen onder de huidige koers.
OnoMatopee
0

Burgemeester Baars tekent contracten met BAM en WSi Techniek voor verbouwing gemeentehuis Ermelo
10 april 2019 08:30 - BAM Bouw en Techniek bv
Burgemeester Baars tekent contracten met BAM en WSi Techniek

(Persbericht Gemeente Ermelo:) Ermelo, 9 april 2019 - Op dinsdag 9 april heeft in het kader van de Europese aanbesteding de definitieve gunning voor de herinrichting en verduurzaming van het gemeentehuis Ermelo plaatsgevonden aan twee bedrijven. Het gaat om BAM Bouw en Techniek (Apeldoorn) voor het bouwkundige deel en WSi Techniek (Groenlo) voor het installatietechnische deel. Deze bedrijven zullen de komende tijd in overleg met de gemeente de verbouwing gaan voorbereiden en op zoek gaan naar leveranciers en onderaannemers. De gemeente Ermelo heeft inmiddels de resterende aanbestedingen (meervoudig onderhands) in voorbereiding en deels al in gang gezet.
Europese aanbesteding

Op 16 oktober 2018 startte de EU-aanbestedingsprocedure voor de verbouwing van het gemeentehuis, waarna geïnteresseerden de aanbestedingstukken via Negometrix konden bekijken en zich aan konden melden. Meer dan zestig aanmeldingen voor de twee percelen was een hoopvol begin in tijden dat de klussen voor het oprapen liggen in de bouwwereld. Aan het einde van de selectieperiode zijn na loting begin december vijf gegadigden per perceel gevraagd om een gedetailleerde inschrijving te doen. Na twee schouwen op locatie en de beantwoording van alle gestelde vragen waren begin maart 2019 de inschrijvingen binnen. Bij het lezen van alle ingediende plannen bleek direct al dat de uitgebreide voorbereiding zijn vruchten had afgeworpen. Gefaseerd verbouwen in een gebouw dat ook nog gewoon in gebruik blijft, is een complexe operatie, maar de goed doordachte plannen van aanpak van de bedrijven gaven een overtuigend beeld van hoe de bedrijven dat gaan aanpakken.

Een beoordelingscommissie heeft alle inschrijvingen beoordeeld en vergeleken op plan van aanpak, vermindering CO2-uistoot en prijs, waarna op 18 maart BAM Bouw en Techniek en WSi Techniek als besten uit de bus kwamen. Vervolgens heeft er een zogenaamde standstill-termijn van twintig dagen plaatsgevonden in verband met eventuele bezwaren. Nu de gunning definitief is geworden, tekende op dinsdagmiddag 9 april burgemeester Baars, in het bijzijn van wethouder Vogelsang en algemeen directeur Weststrate, de contracten met beide bedrijven.
Resterende aanbestedingen

Naast de werkzaamheden die vallen onder de Europese aanbesteding (bouwkundig deel en installatietechnisch deel), is er ook nog circa 20% aan werkzaamheden die hier niet onder vallen. Deze vallen onder de zogenaamde percelenregeling uit de aanbestedingswetgeving. Hiervoor lopen momenteel al enkele offertetrajecten waarvoor de gemeente zoals gebruikelijk zowel lokale en regionale bedrijven alsook bedrijven van daarbuiten benadert. Dit geeft lokale en regionale ondernemers gelijkwaardige kansen om ook werk te genereren uit de verbouwing van het gemeentehuis. Een mooi voorbeeld is de eerdere opdracht aan Van Panhuis voor de vervanging van de kozijnen.

Aanbestedingen die momenteel lopen of de komende maanden zullen volgens zijn die voor maatwerkmeubilair, vloerafwerking, stoffering, AV-middelen, zonwering, bijzondere verlichting, een deel van het schilderwerk, raamfolies en het isoleren van een deel van de begane grondvloer. Maar ook de (bouw)schoonmaak en de interne verhuizingen zijn voorbeelden van werkzaamheden waarvoor nog bedrijven worden gezocht.
Planning

Volgens planning wordt de derde en tevens laatste fase (publiekshal en bibliotheek) van het vernieuwde duurzame gemeentehuis in de zomer van 2020 opgeleverd. De eerste fase (kantoren en vergadercentrum) en de tweede fase (kantoren) worden respectievelijk medio november 2019 en medio april 2020 in gebruik genomen.
OnoMatopee
0

Woonveste realiseert bijzondere woonvorm
10 april 2019 08:34 - BAM Wonen bv
Contract met Chapeau Woonkring Heusden

Contract met Chapeau Woonkring Heusden

(Nieuwsbericht Woonveste:) Drunen, 9 april 2019 - Vertegenwoordigers van Woonveste en Chapeau Woonkring Heusden hebben op 8 april de huurovereenkomst voor achttien appartementen aan de Nassaulaan in Vlijmen voor een looptijd van twintig jaar ondertekend. De woningen maken deel uit van een fraai nieuwbouwproject met in totaal vijftig zeer energiezuinige appartementen. De 32 sociale huurwoningen zijn inmiddels verhuurd.

BAM Wonen bouwt in opdracht van Woonveste vijftig zeer energiezuinige appartementen op de voormalige kerklocatie aan de Nassaulaan in Vlijmen. Hiervan zijn 32 appartementen voor de sociale verhuur en achttien appartementen voor Chapeau Woonkring Heusden. Een van de achttien appartementen is ingericht als gemeenschappelijke ruimte. In de appartementen van Chapeau Woonkring Heusden gaan mensen met een psychische kwetsbaarheid onder professionele begeleiding zelfstandig wonen. Deze woonvorm past goed bij de maatschappelijke taak die Woonveste als wooncorporatie heeft.

Alle appartementen worden zeer energiezuinig gebouwd. De woningen wekken voldoende energie op om te voorzien in verwarming, warm water en elektriciteit. Een gasaansluiting is niet meer nodig. De bewoner krijgt de garantie dat de woning de beloofde energieprestatie blijft halen.

In het ontwerp dat in samenwerking met Marquart architecten tot stand is gekomen, is de toren van de voormalige kerk opgenomen. De toren vormt de verbinding tussen de twee gebouwdelen. De met zorg gekozen kleuren en materialen zoals de stenen en houten accenten maken dat deze fraaie woonlocatie een aanwinst is voor de Vlijmense wijk Vliedberg.

De bouw van de appartementen is gestart in het eerste kwartaal van 2018. De woningen worden eind tweede kwartaal 2019 opgeleverd.

OnoMatopee
0

BAM ontwikkelt en bouwt duurzame polikliniek voor SEIN in Heemstede
10 april 2019 08:37 - BAM Bouw en Techniek bv

Heemstede, 10 april 2019 – Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) heeft BAM Bouw en Techniek opdracht gegeven voor de ontwikkeling en realisatie van een nieuwe polikliniek in Heemstede. Met de nieuwbouw van 2.400 m2 breidt SEIN haar locatie Meer en Bosch uit met een duurzame huisvesting voor poliklinische behandel-, research- en kantoorruimtes. Dinsdag 9 april heeft SEIN, tijdens een ceremoniële bijeenkomst het bouwbord onthuld. BAM verwacht in het voorjaar van 2020 de nieuwe polikliniek op te leveren. De bouwsom bedraagt € 6,8 miljoen.

SEIN is het expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. SEIN is gespecialiseerd in diagnose, behandeling, begeleiding en wetenschappelijk onderzoek van en naar epilepsie en slaap. Op drie locaties in Nederland biedt SEIN duurzame zorg, behandeling en verblijfsmogelijkheden. Voor de locatie Meer en Bosch in Heemstede heeft BAM met haar adviseurs in een design- en constructovereenkomst een nieuwe polikliniek ontwikkeld.

De nieuwe polikliniek is naar een ontwerp van studioWA! en sluit aan op de paviljoenachtige bebouwing van Meer en Bosch. De vormgeving van de polikliniek is afgestemd op de architectuur van de naastgelegen Koningin Emmakliniek. Dat geldt zowel voor de plat afgedekte bouwvolumes als voor het materiaal- en kleurgebruik. Het glas-in-lood uit de voormalige Irene Kapel komt terug in de nieuwbouw als interne glaswand.

BAM Bouw en Techniek rust de duurzame nieuwbouw uit met onder meer warmte-koude-opslag (WKO-installatie) waarmee de bodem wordt gebruikt als opslag voor verwarming en koeling van het gebouw. Deze installatie heeft voldoende capaciteit om ook de naastgelegen Koningin Emma Kliniek van duurzame energie te voorzien. De nieuwbouw wordt – net als de bestaande gebouwen op locatie Meer en Bosch – voorzien van zonnepanelen door BAM Energy Systems. Alle duurzame maatregelen resulteren in een energieneutraal gebouw.

Eind april start BAM Bouw en Techniek - Regio Noordwest met de funderingswerkzaamheden. De oplevering staat gepland voor voorjaar 2020. Betrokken partijen bij dit project zijn onder meer Berkhout Tros Bouwadviseurs (constructeur) en DGMR (adviseur).

Nadere informatie: BAM Bouw en Techniek, afdeling communicatie, Lotte Franken, lotte.franken@bam.com.
Tartessos
0
Eens met innicksname .... ontwikkeling van de koers is volledig afh van omzet, winst en winstmarge. En in zijn algemeenheid uitblijven van tegenvallers.

Dit geldt voor alle beursgenoteerde bedrijven. Punt.

Mijn persoonlijke mening is dat alle tegenvallers zijn verwerkt en geen nieuwe zich aandienen. BAM heeft zeer goed nagedacht over strategie en erna acties aan verbonden. Hiervoor zijn professionals ingehuurd om dit proces te begeleiden.

Omzet en winstmarge verhaal is kip en klaar.
Tijd van opdrachten met magere marges is al een jaar of 3 voorbij.
BAM is sinds vorig jaar al aan het oogsten. Bij de Q1 cijfers zal dit duidelijk worden. Alhoewel er al veel is duidelijk gemaakt.

Op basis hiervan bepaal ik mijn strategie.
Ik denk dat de koers ná de Q1 cijfers richting de 4,50 a 5 euro gaat. Zou het eerder vreemd vinden als het niet zou gebeuren dan dat het wel gebeurd.

PS: Als de koers af en toe terugvalt dan is dat niet vreemd. Zeker niet met een opportunistische dwaas als Trump en de Brexit onzekerheid in UK. Alhoewel de laatste echt wel weten dat het zo niet kan doorgaan en hier inmiddels naar acteren. Trump zit er nog heel even en dan zijn we daar ook van verlost ...
USA zelf en wereld is echt klaar met Trump.

RonV
0
Ik was laatst in Amerika en daar viel het me op dat er ontzettend veel VOOR trump zijn. Ik zou dus niet te hard roepen dat Trump zo weg is. De indruk die ik daarna heb gekregen is dat Trump nog wel een ronde gaat zitten.
OnoMatopee
0
Twee gemeentehuizen en een polikliniek.
(ABM FN-Dow Jones) BAM heeft verschillende nieuwe opdrachten binnengehaald. Dit meldde de bouwer woensdag voorbeurs.
De gemeente Midden-Groningen heeft de opdracht om het nieuwe gemeentehuis in Hoogezand te bouwen gegund aan BAM Bouw en Techniek. De werkzaamheden voor de sloop en nieuwbouw starten naar verwachting in mei of juni 2019, zodat het gebouw eind 2020 opgeleverd kan worden. Financiële details werden niet gegeven.
Ook gaat BAM samen met WSi Techniek definitief aan de slag met de herinrichting en verduurzaming van het gemeentehuis Ermelo. Deze moet in de zomer van 2020 worden opgeleverd. Ook hier werden geen financiële details gegeven.
Tot slot heeft de Stichting Epilepsie Instellingen Nederland aan BAM Bouw en Techniek opdracht gegeven voor de ontwikkeling en realisatie van een nieuwe polikliniek in Heemstede. De bouwsom bedraagt 6,8 miljoen euro en de oplevering staat gepland voor het voorjaar van 2020.
Door: ABM Financial News.

circa
Ermelo 4,5 miljoen
Sein 6,8 miljoen
Midden-Groningen 28 miljoen
HenkdeV
0
quote:

Tartessos schreef op 10 april 2019 08:56:

Eens met innicksname .... ontwikkeling van de koers is volledig afh van omzet, winst en winstmarge. En in zijn algemeenheid uitblijven van tegenvallers.

Dit geldt voor alle beursgenoteerde bedrijven. Punt.

Mijn persoonlijke mening is dat alle tegenvallers zijn verwerkt en geen nieuwe zich aandienen. BAM heeft zeer goed nagedacht over strategie en erna acties aan verbonden. Hiervoor zijn professionals ingehuurd om dit proces te begeleiden.

Omzet en winstmarge verhaal is kip en klaar.
Tijd van opdrachten met magere marges is al een jaar of 3 voorbij.
BAM is sinds vorig jaar al aan het oogsten. Bij de Q1 cijfers zal dit duidelijk worden. Alhoewel er al veel is duidelijk gemaakt.

Op basis hiervan bepaal ik mijn strategie.
Ik denk dat de koers ná de Q1 cijfers richting de 4,50 a 5 euro gaat. Zou het eerder vreemd vinden als het niet zou gebeuren dan dat het wel gebeurd.

PS: Als de koers af en toe terugvalt dan is dat niet vreemd. Zeker niet met een opportunistische dwaas als Trump en de Brexit onzekerheid in UK. Alhoewel de laatste echt wel weten dat het zo niet kan doorgaan en hier inmiddels naar acteren. Trump zit er nog heel even en dan zijn we daar ook van verlost ...
USA zelf en wereld is echt klaar met Trump.

Lijkt mij bij het uitblijven van tegenvallers en een marge rond de drie procent een reëel koersdoel.
HenkdeV
0
quote:

RonV schreef op 10 april 2019 08:59:

Ik was laatst in Amerika en daar viel het me op dat er ontzettend veel VOOR trump zijn. Ik zou dus niet te hard roepen dat Trump zo weg is. De indruk die ik daarna heb gekregen is dat Trump nog wel een ronde gaat zitten.
Zal ook afhangen van de kwaliteit van de tegenkandidaten.
Tartessos
0
BAM krijgt veel gemeentelijke en overheids gerelateerde opdrachten.
De winstmarges zijn in deze sector - in goede economische tijden - veel hoger.
RonV
0
quote:

HenkdeV schreef op 10 april 2019 09:03:

[...]

Zal ook afhangen van de kwaliteit van de tegenkandidaten.
Klopt uiteraard!
Tartessos
0
Hangt ervan af waar je bent geweest in USA.
Ik ben recent in New York geweest een week.
Algemene beeld over Trump was niet positief .

Als USA president kan je dit even volhouden, maar je wordt op een gegeven moment uitgepoept door de wereld.
Regeis
0
Met al die nieuwe aanbestedingen mag je toch verwachten dat de koers nu wat stijgt. In ieder geval goed uit de startblokken en BAM is vandaag goed in het nieuws. Gisteren aandelen BAM bijgekocht en zoals velen heb ik er vertrouwen in dat er betere tijden aanbreken.
innicksname
0
quote:

HenkdeV schreef op 10 april 2019 09:03:

[...]

Zal ook afhangen van de kwaliteit van de tegenkandidaten.
Precies, was ook mijn eerste gedachte. Bij een goede tegenkandidaat, een die het midden aanspreekt én wel vooruit wil denken, maakt deze een prima kans. Maar een leuke verkiezingsstrijd gaat het niet worden. Met Trump ben je meer dan ooit verzekerd van moddergooien en nadruk op zaken die er eigenlijk niet heel erg toedoen (randzaken). Plus: wint er een wat gematigder kandidaat, dan is deze eerst de nodige tijd kwijt aan puinruimen. Vooralsnog staat eerst de Brexit op het programma... hoewel, misschien niet eens als er keer op keer uitstel is :-)
innicksname
0
quote:

Beurs2019 schreef op 10 april 2019 09:25:

Goedemorgen. Nog tips ? :-)
Jep, stap niet in Nyrstar.
2.464 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14 mei 2024 09:52
Koers 3,612
Verschil +0,068 (+1,92%)
Hoog 3,612
Laag 3,552
Volume 176.013
Volume gemiddeld 1.581.241
Volume gisteren 1.078.584

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront