TomTom « Terug naar discussie overzicht

off-topic

23.353 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 ... 1164 1165 1166 1167 1168 » | Laatste
sniklaas
0
@ING, de beleggers raken verwend en straffen meteen wanneer de resultaten of outlook anders zijn dan zij hadden verwacht.. ik vind het prima zo en heb weer een positie opgeraapt..
ketchup
0
mijn broker heeft 28 okt aangekocht voor een 4e rit voor zijn klanten gemiddeld aan 5.9250 euro
loop daar mee voor 50k aandelen, heb vandaag ook zelf ingeslagen aan 6.05 euro

hij denkt dat dit een absolute buying opportunity is voor ING en zie dat zowel Morgan als Goldman uiterst positief blijven voor ING

voor de rest heb ik recent nogal wat Unilever op advies ingeslagen onder de 50 euro

US shares, nog altijd niets gedaan , wil eerst de verkiezingen afwachten, daarom heb ik wellicht wel een kans gemist Apple weer in te slaan richting de 100$, ziet ernaar uit dat die eerder de 120$ weer gaat opzoeken.
Apple is wel de enige US stock die ik wil bezitten , maar wel dichter tegen de 100$, voor de rest prefereer ik liever Swiss , China en Euro aandelen en vooral meelopen met private equity fondsen.
ketchup
0
zo heb me vol gezogen in ING en vertrouw op de analisten en mijn broker, hopelijk 35% rendement op 18/24 maand

TT nog ongeveer 1 euro te gaan en staan we aan 7, zit ik ook daar weer op gelijk geld

TT wil ik met een 35% winst uit, dus staan we aan 7 en mocht dat naar 9.50 de komende 2 jaar en hoe we daar komen interesseert mij verder niet, laat ik ze allemaal gaan , hoop wel dat de volumes beter zijn dan die 200.000 die we thans per dag zien, anders ben ik daar wel effe mee bezig.

voor de rest prima kansen aan de beurs en dat blijft nog wel even zo
de Democraten bij een winst van Biden gaan 5 @ 6.000 miljard $ aan stimuleringen beschikbaar maken en dat gaat het zinkende US Inc nog wel een 2 jaar drijvende houden, enkel Big Tech gaat immer hoger en verder, vraag is hoelang gaan die nog de ruimte krijgen zo makkelijk alles te domineren.
NewKidInTown
0
Aandelen selecteren en kopen ? Waar moet je op letten en is aandeel x of aandeel tt een goede keuze ?

Hoe selecteer je de beste aandelen? Let op deze 7 zaken

De hele wereld ligt binnen handbereik van de belegger. Maar hoe kies je uit dat enorme spectrum de beste aandelen? We zetten zeven belangrijke criteria voor je op een rij.

Vroeger was de keuze voor aandelenbeleggers beperkt. Verder dan een plukje 'olies' of wat Philips-aandelen ging het vaak niet. Maar inmiddels kun je handelen in duizenden aandelen, uit alle uithoeken van de wereld, en is over al die bedrijven ook een zee aan informatie beschikbaar.

Dat is natuurlijk prachtig, maar dat enorme aanbod maakt het ook lastiger om de juiste keuze te maken.

Omdat emotie een slechte raadgever is, kun je beter met een nuchtere blik kijken hoe het bedrijf er financieel voor staat en hoe de beurskoers zich daartoe verhoudt. De website US News somt zeven aspecten op waar je op kunt letten bij de aandelenselectie.

1. Winst per aandeel

Een bedrijf dat de winst ziet oplopen, heeft natuurlijk een streepje voor. Een handige maatstaf hiervoor is de winst per aandeel, die weergeeft hoeveel winst een onderneming maakt per uitstaand aandeel.

Hoe hoger dit cijfer uitpakt, hoe beter dat natuurlijk is. Maar let ook op de winstontwikkeling op langere termijn. Bedrijven kunnen hun winst per aandeel namelijk tijdelijk een boost geven, door bijvoorbeeld bedrijfsonderdelen te verkopen of in de kosten te snijden. Dat geeft een vertekend beeld.

2. Omzet

Naast de winst is ook de omzetontwikkeling van belang. Groeibedrijven zoals Amazon.com en Netflix zien hun winst per aandeel nauwelijks aandikken, omdat ze de winst investeren om verder te kunnen groeien. Als je je uitsluitend focust op de winst per aandeel, loop je deze aandelen mis.

Omgekeerd zijn er ook bedrijven die een constante winstontwikkeling laten zien, terwijl de omzet steeds verder afkalft. Die aandelen wil je liever níet in portefeuille hebben. Kijk dus ook naar de omzetgroei.

3. PEG-ratio

Uiteraard wil je ook weten of een aandeel realistisch is geprijsd of dat het eigenlijk te duur is. Een handige graadmeter hiervoor is de koers/winstverhouding (k/w), waarbij de beurskoers wordt gedeeld door de winst per aandeel. Dit cijfer geeft aan hoeveel aandeelhouders betalen voor één euro winst per aandeel. Als de k/w hoog is, ben je relatief duur uit als je het aandeel koopt.

Dit cijfer heeft echter één nadeel: het houdt geen rekening met de toekomstige groei, terwijl dat voor beleggers heel belangrijk is.

Daarom kun je beter kijken naar de zogeheten PEG-ratio, een afkorting van price-earnings-growth. Dit cijfer combineert de huidige beurskoers met de winst per aandeel en de toekomstige groei. Je berekent dit door de koers/winstverhouding te delen door de toekomstige omzetgroei voor de komende twaalf maanden.

Als een bedrijf juist gewaardeerd is, moet dit cijfer uitkomen op 1. Is het getal lager, dan is het aandeel ondergewaardeerd. Maar is het hoger dan 1, dan is het overgewaardeerd. Komt dit cijfer uit op 2, dan kun je het aandeel beter mijden.

Houd er wel rekening mee dat de PEG-ratio per definitie subjectief is, aangezien niemand de toekomst kan voorspellen.

4. Debt-to-equity ratio

Het is natuurlijk mooi als een bedrijf flink groeit, maar check wel hoe deze groei wordt gefinancierd. Is dat met behulp van schuld, dan maakt dat een bedrijf kwetsbaar als de rente omhoog gaat, de kredietrating wordt verlaagd of de kredietmarkt opdroogt.

Kijk daarom ook naar de debt-to-equity ratio, die de verhouding weergeeft tussen de totale schuld en het eigen vermogen van het bedrijf. Een ratio van minder dan 0,1 is volgens US News ideaal. Komt het uit boven de 0,5, dan moet je op je hoede zijn.

5. Prognose

Beleggers kijken vooral vooruit. De beurskoersen zijn dan ook niet alleen gebaseerd op de huidige prestaties, maar ze weerspiegelen ook de marktverwachtingen.

Het is daarom verstandig om in het persbericht van de kwartaalcijfers te speuren naar de verwachtingen van het bedrijf voor de rest van het jaar en eventueel de jaren erna. Dit kan de verwachte omzet- en winstontwikkeling zijn, maar bijvoorbeeld ook voorspellingen voor de groei van het marktaandeel. Let er ook op of het bedrijf eerder uitgesproken verwachtingen bijstelt.

De markt reageert vaak ook sterker op de outlook dan op de gepresenteerde cijfers.

6. Analistenadviezen

Behalve de prognose van bedrijven is ook de visie van analisten van zakenbanken van belang. Zij ploeteren zich door de cijfers en vergelijken deze met die van concurrenten.

In analistenrapporten vind je vaak een schat aan informatie, zoals een prognose, het twaalfmaandskoersdoel en een advies (verkopen, houden of kopen).

Advies- en koersdoelverlagingen leiden vaak tot heftige koersreacties. Natuurlijk kunnen analisten er weleens naast zitten, maar analistenrapporten geven wel een aardig beeld over een bedrijf.

7. Dividendrendement

Het rendement op een aandeel bestaat uit twee delen: eventuele koerswinst bij verkoop van het aandeel en uitgekeerd dividend. De koersen kunnen op dagbasis behoorlijk fluctueren, maar dividend vormt bij veel bedrijven een stabiele inkomstenbron.

In dit lijstje met selectiecriteria mag het dividendrendement dan ook niet ontbreken. Dit geeft de verhouding weer tussen het dividend dat op jaarbasis is uitgekeerd en de beurskoers.

Volwassen bedrijven keren meestal een vast percentage van de winst uit aan hun aandeelhouders. Het gemiddelde dividendrendement van aandelen uit de S&P 500 bedraagt ongeveer 2%. Een dividendrendement van meer dan 3% geldt als relatief hoog.

Hoger is overigens niet altijd beter. US News waarschuwt beleggers om voorzichtig te zijn met aandelen met een dividendrendement van meer dan 5%. Die zijn vaak niet houdbaar en dat maakt beleggers vaak argwanend.

www.iexgeld.nl/Artikel/481055/Hoe-sel...

Als je deze belangrijke en veel gehanteerde criteria bijvoorbeeld bij TOMTOM hanteert, vallen er van deze 7 criteria er sowieso al 5 af en voldoet tt eigenlijk met een beetje moeite en goede wil alleen aan criterium nr 4 en 6.

Het lijkt er dus op dat het overgrote deel van de meute, voor zover nog overgebleven bij de keuze voor tt op geen enkele manier de gebruikelijke beleggingscriteria hanteert. Zou dat verstandig zijn ?

Als nou eens blijkt dat je een verkeerde keuze gemaakt heb, kom je daar dan op terug en herstel je dat of blijf je vasthouden aan je oorspronkelijke keuze ?

Daarover in een volgende bijdrage.
NewKidInTown
0
Trap jij ook in deze psychologische valkuilen van beleggers?

Wie denkt dat beleggen een rationeel proces is, heeft het mis. Deze acht fouten blijven we massaal maken, tegen beter weten in.

Na elke crisis is de beurs weer opgekrabbeld. Toch besluiten beleggers om massaal hun aandelen te verkopen zodra de beurs instort. Onlogisch? Misschien wel, maar beleggers reageren vaak een stuk minder rationeel dan je in dit datatijdperk zou verwachten, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. We laten ons vaak onbewust leiden door allerlei psychologische en sociologische factoren.

Door je hiervan bewust te zijn, kun je dure beleggingsfouten voorkomen. We lichten acht klassieke psychologische valkuilen uit.

Valkuil 1: Zoeken naar bevestiging

Het is een heel menselijke eigenschap om op zoek te gaan naar bevestiging van een standpunt dat je eerder hebben ingenomen. Dit verschijnsel wordt door psychologen 'confirmation bias' genoemd.

Ook beleggers maken zich daar schuldig aan. Wie een positie in chipaandelen heeft ingenomen, zal meer bevattelijk zijn voor informatie die dat beeld bevestigen. Feiten die deze visie tegenspreken, worden - vaak onbewust - genegeerd of gebagatelliseerd.

Die selectieve waarneming kan leiden tot verkeerde beleggingsbeslissingen. We blijven bijvoorbeeld tegen beter weten hangen in aandelen waarvan alle seinen op rood staan. Probeer daarom waarschuwingslampjes niet te negeren.

Valkuil 2: Zelfoverschatting

Veel beleggers leiden aan zelfoverschatting: ze beschouwen zichzelf als een bovengemiddeld goede belegger, terwijl we natuurlijk nooit allemaal kunnen zijn. Als de beleggingsportefeuille op winst staat, zien veel beleggers dit als het resultaat van hun beleggingskwaliteiten; zelfs als de portefeuille gewoon met de markt mee beweegt. De factor geluk wordt vaak onderschat.

Dit leidt ertoe dat veel beleggers dat de kans dat hun voorspelling uitkomt te hoog inschatten en daardoor teveel risico gaan nemen.

Valkuil 3: Sociale bevestiging

Mensen zijn sociale wezens en dat komt ook tot uiting bij beleggen. Beleggers hebben de neiging om het gedrag van anderen te kopiëren. Als iedereen om je heen een bepaald aandeel heeft, neem je onbewust aan dat dit een goede belegging moet zijn. Dat leidt tot bubbels, zoals de dotcombubbel aan het begin van deze eeuw.

Ook veel analisten maken zich hier schuldig aan. Winsttaxaties liggen vaak opvallend dicht bij elkaar en als enkele banken hun koersdoelen hebben verlaagd, volgen er vaak meer.

Wil je voorkomen dat je met andere lemmingen in de afgrond stort, blijf dan je verstand gebruiken en durf waar nodig tegen de stroom in te zwemmen.

Valkuil 4: Verliesaversie

Niets is zo pijnlijk als je fouten erkennen en je verlies nemen. Volgens de Autorititeit Financiële Markten is de impact van verlies zelfs twee keer zo groot als de impact van winst: 100 euro verliezen doet net zoveel pijn als de hoeveelheid plezier die het geeft als we 200 euro winst behalen.

Om die reden zullen beleggers eerder winstgevende aandelen verkopen dan bleeders. De gevolgen kunnen desastreus zijn: omdat aandelen die met een goede reden in waarde zijn gedaald onnodig lang worden vastgehouden, lopen de verliezen steeds verder op.

Valkuil 5: grote waarde hechten aan autoriteit

Beleggers hechten vaak veel waarde aan de visie van mensen met autoriteit. Als een bankier of een superbelegger een aandeel tipt, volgt er vaak een run op deze stukken.

Dit effect is aangetoond met een heel bekend experiment van Stanley Milgram, een psycholoog aan de Yale-universiteit. Milgram wilde onderzoeken of mensen aangezet konden worden tot slecht gedrag door de invloed van een autoriteit. Hiertoe liet hij een arts de deelnemers de opdracht geven om stroomstoten toe te dienen aan een ander. Wat bleek? Tweederde van de deelnemers was bereid om zware - en soms zelfs dodelijke - stroomstoten te geven, tegen hun geweten in.

De moraal van dit verhaal: blijf altijd zelf nadenken en volg nooit blind de adviezen van een ander op.

Valkuil 6: Duur is goed

Een dure jas gaat langer mee dan een goedkoop exemplaar van de markt, zo redeneren we. Veel beleggers trekken deze visie ook door naar hun beleggingsportefeuille. Ze voelen zich meer aangetrokken tot beleggingsproducten met hogere kosten, omdat ze denken dat ze dan meer waar voor hun geld krijgen.

Dat is zonde, want de kosten van een beleggingsproduct drukken rechtstreeks op het rendement. Bovendien blijkt uit onderzoek van Morningstar dat een beleggingsfonds met hogere kosten niet per definitie beter rendeert dan een fonds dat de tarieven laag houdt.

Valkuil 7: focus op de korte termijn

Een andere veel gemaakte fout is dat consumenten vaak liever kiezen voor een beloning op korte termijn dan voor een gelijkwaardige of zelfs hogere beloning op langere termijn. Heb je de keuze tussen 10 euro nu of 12 euro over een week, dan zullen de meeste consumenten de voorkeur hebben voor het tientje. Dat komt omdat in ons hoofd een beloning zijn waarde verliest als we er langer op moeten wachten. Dat kan leiden tot onnodige verliezen of misgelopen rendementen.

Valkuil 8: Oost west, thuis best

Beleggers kopen graag binnenlandse aandelen of aandelen van bekende bedrijven: die geven een vertrouwd en veilig gevoel. Dat fenomeen - ook wel 'home bias' of 'familiarity bias' genoemd - kan ertoe leiden dat beleggers onvoldoende spreiding in hun portefeuille aanbrengen. En dat resulteert vaak tot forse koersschommelingen en verliezen, zo waarschuwt de AFM. Vergeet de spreiding dus nooit uit het oog.

www.iexgeld.nl/Artikel/483256/Trap-ji...

btw, valkuil nr,2 spreekt mij totaal niet aan ;-)
sniklaas
0
Investeren in het aandeel @TOM2 kun je vergelijken met een bezoek aan het casino, dan laat je ook de eigendom bewijzen van huis en haard thuis en neemt enkel wat speelgeld mee om met een fijn gezelschap onder het genot van een hapje, drankje en gokje een leuke avond te beleven.

Tenminste dat is mijn conclusie na jaren tevergeefs wachten op de ontknoping, enkel centen in stoppen die je kunt missen want de kans op de goudgerande zilvervloot is zeer klein en wanneer je de beleggers criteria hanteert is de zilvervloot uitgesloten.

Inleg, inflatie ed van de afgelopen 15 jaar meegerekend kun je pas spreken van een zilvervloot bij een koers van 70 euro ++
JP Samosa
0
@Peter,
Inderdaad. Zo laat ik mijn mini positie tom2 van 6,19 Rustig staan. Verwacht er helemaal niets meer van.
Wat doen jullie met Plug,ballard,nel asa ? Ik heb ze laten staan (op verwachting van hogere regionen in de toekomst).
Af en toe Winst nemen was veel beter geweest, zeg ik achteraf
sniklaas
0
quote:

JP Samosa schreef op 5 november 2020 16:16:

@Peter,
Inderdaad. Zo laat ik mijn mini positie tom2 van 6,19 Rustig staan. Verwacht er helemaal niets meer van.
Wat doen jullie met Plug,ballard,nel asa ? Ik heb ze laten staan (op verwachting van hogere regionen in de toekomst).
Af en toe Winst nemen was veel beter geweest, zeg ik achteraf
ik had alleen nog @NEL en eergisteren verkocht, ben al enkele dagen meer verkoper dan koper om de behaalde winsten veilig te stellen en cash te generen voor de koopkansen in de aanloop naar kerst en het nieuwe jaar..
ketchup
0

heb nu evenveel geld zitten in TT als in ING en ze staan beiden nu aan 6 euro ( ongeveer)
super benieuwd welke van de 2 het eerste aan 8.50 euro staat - dat zie ik voor beide zo' n beetje als mogelijk koersdoel op 18 maand en kijken welke van de 2 als eerste dividend gaat uitkeren
ketchup
0

Barrick Gold plus 7% , we staan weer tegen de 30$
mooie resultaten, goede move - time to take profits.

nu hopen dat Apple nog een keer dipt naar de 100$ , maar voor nu ziet dat er niet naar uit.
Wereldbelegger
0
kijken welke van de 2 als eerste dividend gaat uitkeren
Dat noem ik gevoel voor humor hebben.....((-;

quote:

ketchup schreef op 5 november 2020 16:37:

heb nu evenveel geld zitten in TT als in ING en ze staan beiden nu aan 6 euro ( ongeveer)
super benieuwd welke van de 2 het eerste aan 8.50 euro staat - dat zie ik voor beide zo' n beetje als mogelijk koersdoel op 18 maand en kijken welke van de 2 als eerste dividend gaat uitkeren
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

Wereldbelegger schreef op 5 november 2020 17:01:

kijken welke van de 2 als eerste dividend gaat uitkeren
Dat noem ik gevoel voor humor hebben.....((-;

[...]
Ik kop hem graag in: aandeelhouders Tomtom zullen waarschijnlijk nog maar 1 keer "dividend" tegemoet kunnen zien en dat is als ze hun aandelen aanbieden aan een eventuele biedende partij. Dat scenario is in ieder geval de reden dat ik al weer een tijdje in dit aandeel zit.

Het valt overigens nog niet mee om de aanhoudende koersdaling te compenseren met het gericht schrijven van opties, dat blijkt nog een hele uitdaging;)
Wereldbelegger
0
Daarom zit ik er ook in
Exit- of overnamepremie zien als dividend is wel heel ruimdenkend ((-;
Wel leuk gevonden trouwens.
Ik begrijp opeens het "dividendpotentieel" van TT-boem! ((-;

Jammer dat uw optieconstructies niet lekker lopen.
Terwijl het 'neerwaartspotentieel' toch zeker aanwezig is.

quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 5 november 2020 17:08:

[...]

Ik kop hem graag in: aandeelhouders Tomtom zullen waarschijnlijk nog maar 1 keer "dividend" tegemoet kunnen zien en dat is als ze hun aandelen aanbieden aan een eventuele biedende partij. Dat scenario is in ieder geval de reden dat ik al weer een tijdje in dit aandeel zit.

Het valt overigens nog niet mee om de aanhoudende koersdaling te compenseren met het gericht schrijven van opties, dat blijkt nog een hele uitdaging;)
sniklaas
0
quote:

ketchup schreef op 5 november 2020 16:37:

heb nu evenveel geld zitten in TT als in ING en ze staan beiden nu aan 6 euro ( ongeveer)
super benieuwd welke van de 2 het eerste aan 8.50 euro staat - dat zie ik voor beide zo' n beetje als mogelijk koersdoel op 18 maand en kijken welke van de 2 als eerste dividend gaat uitkeren
@TOM2 gaat als eerste over de 8,50, het aandeel opent binnen nu en 9 maanden op een goede ochtend aan 10 euro plus waar @ING meer tijd nodig heeft.

De huidige 6 euro voor @ING is een no brainer en het aandeel geeft volgend jaar weer dividend dat bij @TOM2 nooit zal gebeuren. Volgend jaar gaat er bij @ING wel een beroep gedaan worden op de stroppenpot en fingers crossed zitten daar geen grote partijen tussen, daarom is voor 2021 de 8,50 een brug te ver naar mijn idee, eerst zal met de COVID-19 misère afgerekend moeten worden...

Miners, was deze week al aan het afbouwen en vandaag de resterende posities in AG, GOLD, NEM, PAAS en WPM laten gaan en de CFD-ZILVER positie afgebouwd naar target, de zoveelste rit naar de $25 met recht een zilvervloot, heel wat anders dan brekebeentje @TOM2..
Het zilver oogt dit maal stabieler en verwacht een verdere stijging..
sniklaas
0
quote:

mjmj schreef op 5 november 2020 21:33:

gaan zilver en goud omhoog met de toenemende kansen van Biden?
vanuit de waan van de dag wel, Trump is beter voor de beurzen dus Biden is slechter en krijg je winstnemingen waarbij de centen in edele metalen worden gestopt..

En gaan de winstnemingen te hard zorgt dat voor margin calls waardoor posities in edele metalen gesloten kunnen worden..

Samengevat, nooit de markt achterna rennen en gewoon je eigen plan volgen..
mjmj
0
Er kan wel iets van logica inzitten:

Biden wint --> hogere dollar leningen -> grotere kans dat de dollar zwakker wordt e/o inflatie de kop opsteekt --> grotere kans dat edelmetalen gaan stijgen.
sniklaas
0
@GLPG, vandaag positie terug gebracht naar target, morgen weer terug naar <100 en de stukken kunnen weer terug..

Galapagos duikt in verlies, fors lagere omzet.

Biotechnoloog Galapagos heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een lagere omzet behaald, met ook rode cijfers.

Dat komt doordat Galapagos vorig jaar juist flink hogere resultaten in de boeken zette, als gevolg van de tienjarige onderzoeks- en ontwikkelingsdeal die het bedrijf had gesloten met zijn Amerikaanse branchegenoot Gilead Sciences.

Tegenwind bij Galapagos houdt aan

De omzet bedroeg 368,6 miljoen euro, vergeleken met 752,5 miljoen euro in de eerste negen maanden van 2019, toen werd geprofiteerd van de betaling van 667 miljoen euro van Gilead. Het nettoverlies was 247,6 miljoen euro, tegen een plus van 265,3 miljoen euro een jaar eerder. Galapagos handhaafte zijn verwachting voor een cash burn in 2020 van 490 miljoen tot 520 miljoen euro.

Galapagos kwam afgelopen kwartaal zowel met gunstige als tegenvallende voortgangsberichten. Beleggers schrokken in augustus bijvoorbeeld van het nieuws dat het middel filgotinib van de biotechnoloog nog niet klaar was voor goedkeuring in de huidige vorm in de Verenigde Staten.

Dat had de Amerikaanse waakhond FDA aan Galapagos-partner Gilead gemeld. Bij goedkeuring van het medicijn zou Galapagos een mijlpaalbetaling van 100 miljoen dollar ontvangen.

Onlangs werd bekend dat het Europese Geneesmiddelenbureau (EMA) zich inmiddels buigt over de vergunningsaanvraag voor filgotinib voor de behandeling van matig tot ernstige colitis ulcerosa, een chronische ontsteking aan de darmen.
sniklaas
0
@GLPG, positief daarentegen is het samenwerkingsverband met het Poolse bedrijf OncoArendi;

Galapagos heeft een exclusieve samenwerkings- en licentieovereenkomst gesloten met het Poolse OncoArendi Therapeutics voor de wereldwijde ontwikkeling en de commercialisatierechten van OncoArendi’s OATD-01. Dit meldde Galapagos donderdagavond.
OATD-01 is een zogeheten chitotriosidase/acidic mammalian chitinase remmer voor de behandeling van idiopathische longfibrose (IPF) en andere ziekten met een fibrotische component.
"OATD-01 heeft overtuigende resultaten laten zien en een gunstig profiel in dierproeven bij verwachte therapeutische dosissen. De fase 1 studies met gezonde vrijwilligers werden succesvol afgerond. Galapagos gaat OATD-01 testen in een fase 2 klinische studie voor de behandeling van IPF en mogelijk ook voor andere ziekten met een fibrotische component", aldus Galapagos.
In ruil voor de wereldwijde rechten op onderzoek, ontwikkeling en commercialisatie ontvangt OncoArendi van Galapagos een voorafbetaling van 25 miljoen euro en komt het Poolse bedrijf in aanmerking voor ontwikkelings-, goedkeurings- en commerciële mijlpaalbetalingen voor gelicentieerde producten, voor een totale potentiële transactiewaarde van 320 miljoen euro.
OncoArendi komt ook in aanmerking voor gestaffelde royalty's die kunnen oplopen tot lage dubbele cijfers, gebaseerd op de toekomstige netto-omzet.
Verder zal Galapagos onder de voorwaarden van de overeenkomst 2 miljoen euro aan OncoArendi betalen voor het recht om als eerste te onderhandelen over alle andere vroege programma’s in het chitinase platform.
OncoArendi blijft verantwoordelijk voor alle onderzoeksactiviteiten tot de selectie van preklinische kandidaten, waarna Galapagos de optie kan uitoefenen om de onderhandelingen op te starten om de ontwikkelings- of commercialisatierechten te verkrijgen voor de geselecteerde moleculen.
"Een dergelijke transactie zal onderwerp zijn van een apart pakket van betalingen", aldus Galapagos.
23.353 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 ... 1164 1165 1166 1167 1168 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 5,605
Verschil -0,015 (-0,27%)
Hoog 5,740
Laag 5,580
Volume 375.660
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 291.496

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront