TomTom « Terug naar discussie overzicht

off-topic

23.338 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 ... 1163 1164 1165 1166 1167 » | Laatste
JP Samosa
1
@p2020,
Inderdaad meer financials dan gepland,maar wel allen erg laag aangeschaft.
Behalve ABN,maar die staat zwaar op verlies, wat ik niet wil nemen.

Waarom @Sligro?
Food.
Misschien niet voor nu meteen maar, de horeca gaat weer n keer open.
Moeten nog wel een akkefietje met Jumbo oplossen.
Ik zag toevallig: Sligro ontving 21 miljoen bij de Now1 regeling.
JP Samosa
0
N.b. Ik zie nu @Sligro al opgelopen tot 16 euro......dan blijf ik nog ff in de wachtkamer.
Saibee
1
quote:

P2020 schreef op 13 november 2020 19:05:

[...]

Heb gerekent vanaf topkoers april 2015 maakt 5,5 jaar.
Je zou zelfs kunnen zeggen vanaf 2007 koers 100+ neerwaartse trend
Voor alle duidelijkheid zeg k niet dat er iets mis is met CHL, het is lastig in te schatten wanneer de trend veranderd. Meestal duurt dit langer dan je wilt/denkt.
Als je naar de koersgrafiek van China Mobile kijkt dan ziet het er (zekere bij de meerjarige grafieken) niet fraai uit maar dat geldt altijd als een aandeel tegen bodemprijzen noteert; het is alleen de vraag of we al op of dicht tegen de bodem aan zitten.

De afgelopen jaren was er geen groei in het dividend en de free cashflow (2015-2019) is door investeringen flink terug gelopen; verder is het de vraag hoeveel extra inkomsten 5G gaat brengen.
De Chinese staat speelt als grootaandeelhouder een hele grote rol; winstmaximalisatie staat niet altijd voorop.
De balans is, zeker voor een telecombedrijf, wel solide.

Hoe nu verder...

Het dividend was de afgelopen drie jaar groter dan de free cashflow; dat is vaak een teken aan de wand.
Bij China mobile (CHL) hoeft dat niet; er is een stevige netto cashpositie miljard (eind 2019 284 miljard CNY / 1 dollar = 6.61 Chinese yuan).
Het dividend (met de actuele koers 6.2%) lijkt me vooralsnog redelijk veilig.

Trump heeft een presidentieel besluit getekend dat Amerikaanse beleggers verbiedt te beleggen in bedrijven die op een of andere manier onder controle van de Chinese strijdmacht staan; China Mobile is één van die bedrijven.
Ik weet niet hoe Biden hier tegenover staat maar alleen al de aankondiging werkt natuurlijk koersdrukkend.
Operationeel verwacht ik niet dat de laatstgenoemde maatregel veel invloed op China Mobile zal hebben.

Ik zie de koersval van de afgelopen dagen als een nieuwe kans goedkoop CHL in te slaan.
Door langlopende out-of-the-money calls te schrijven kun je het rendement nog wat verhogen.
Zakt de koers verder weg; zeg richting de 25 dollar dan zou ik geen calls meer schrijven.
sniklaas
0
@URW, het zagen aan de stoelpoten gaat in de nieuwe week gewoon door totdat iedereen van het emissie gezinde bestuur is geloosd, hopelijk deze week wel een forse dip naar de 40 om opnieuw extra stukken in te slaan..

Winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield (URW) moet binnenkort mogelijk op zoek naar een nieuwe topman en financieel directeur. Volgens Le Journal Du Dimanche lijkt de positie van de huidige top van het bedrijf onhoudbaar geworden door het mislukken van een geplande aandelenemissie ter waarde van 3,5 miljard euro.
Het Franse weekblad rekent erop dat topman Christophe Cuvillier en zijn financiële rechterhand Jaap Tonckens binnen enkele dagen al hun vertrek aankondigen. Maar het is niet duidelijk op welke bronnen het medium dit precies baseert. Als meest voor de hand liggende opvolger van Cuvillier wordt Jean-Marie Tritant genoemd, het hoofd van de Amerikaanse tak van URW.

Het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf kreeg afgelopen week te maken met een zware tegenslag toen de aandeelhouders tegen de grote aandelenemissie stemden. Vrijdag trad president-commissaris Colin Dyer al terug. Hij werd per direct opgevolgd door Léon Bressler. Dyer blijft wel commissaris bij URW.

Beleggersorganisatie VEB sprak eerder van een motie van wantrouwen aan het adres van het bestuur van URW, en ging er meteen al vanuit dat dit niet zonder gevolgen zou kunnen blijven. „Aandeelhouders die zich zo keren tegen een aandelenuitgifte is niet eerder vertoond”, aldus de VEB.

De laatste weken kwam er al veel kritiek van verschillende aandeelhouders op de plannen van URW om aandelen te verkopen. URW wilde met de opbrengst de schuldenlast versneld terugdringen, maar gaf ook aan niet in acute geldnood te verkeren.
sniklaas
0
@URW, Australië waardeert de uittocht van bestuur en RvC het aandeel vandaag met 10% in de plus, een mooie dag voor de boeg en terug naar de 50 euro +

AARDGAS, weer van de partij aan $2,86..
sniklaas
0
quote:

sniklaas schreef op 16 november 2020 02:00:

@URW, Australië waardeert de uittocht van bestuur en RvC het aandeel vandaag met 10% in de plus, een mooie dag voor de boeg en terug naar de 50 euro +

AARDGAS, weer van de partij aan $2,86..
De beurs van Australië kampt met problemen, slechts een korte tijd is er gehandeld..
ketchup
0
China Mobile is al een tijdje uit de gratie, ooit een 100 HK$ aandeel nu onder de 50 HK$ , maar de laatste move naar beneden van 65 HK$ naar nu 47.50 HK$ was wel ingegeven vanwege afbouwen van posities vanwege juist de angst dat sommige China Inc bedrijven persona non grata dreigen te worden voor US Investment Inc, eigenlijk wat we de laatste 10 jaar ook regelmatig hebben gezien voor sommige Russia INC bedrijven, dus dit is niet echt iets specifiek van nieuw onder Trump, ook onder andere Presidenten is dit al voorgekomen.

Nu noteert het wel aan een niveau van ongeveer 7x de winst en dat is bijzonder aantrekkelijk , maar je moet het kopen voor het dividend, een herstel terug naar 60 HK$ is niet uitgesloten, maar dat kan wel eens lang duren en voor nu is de trend al jaren voor minnen en geen plussen, eens dat dit gebroken kan worden en die dag komt wel dichterbij , dan is het er zeker eentje om in te slaan
heb zelf een basis positie en ben van zins uit te breiden, maar wil eerst echt zekerheid dat de negatieve spiraal gebroken is.

Ontex, heb vrijdag een basis positie ingenomen en ga die uitbreiden, is voor nu wel tegen de trend qua koersverloop ( nog immer neerwaarts ), maar ik heb GBL hoog zitten en die geven geen krimp, voor zover we weten, en die kunnen het zo van de beurs halen, eens dat ze denken genoeg is genoeg, denk enkel dat die dit niet willen delen met de andere grote aandeelhouder, maar goed je weet maar nooit.

voor de rest , blijf ik ( tegen beter weten in ?) hopen dat Apple nog een keer terug naar de 110-100 $ range gaat en die kans bestaat, want er zijn meerdere fondsen die vinden dat Apple aan 35x de winst te rijk gewaardeerd staat, dus wellicht dat er dan toch fondsen willen afbouwen, daar is het opwachten.
APPLE wil ik absoluut weer in de porto, best stock ever
Morgan denkt nog steeds dat Apple naar 135-150 $ gaat op 18 mnd, thans aan 118-120$ , daar zit wat weerstand, steun aan 100$
dividend zou wel eens wat sneller omhoog mogen naar 2.5 @ 3% , Apple kan dat makkelijk betalen.

op het Pharma rapport van BNP ga ik wat Sanofi en Astrazeneca oprapen, hoop wel dat op een dip te kunnen doen
Sanofi 12 mnd low-high : 67 - 95 euro, thans @ 85
Astrazeneca: 12 mnd low-high: 58 - 100 sterling, thans @ 86
beide geven forward div yield van rond de 3.5%
[verwijderd]
0
Iemand nog ideeën wat je met een paar ton in advies BV kunt doen? Wil eigenlijk iets anders dan op de beurs beleggen, want dat doe ik privé al genoeg. Vastgoed, zo ja wat? Iets heel anders?
JP Samosa
0
quote:

Makita schreef op 16 november 2020 11:38:

Iemand nog ideeën wat je met een paar ton in advies BV kunt doen? Wil eigenlijk iets anders dan op de beurs beleggen, want dat doe ik privé al genoeg. Vastgoed, zo ja wat? Iets heel anders?
Een huisje in bijv. Frankrijk kopen.
Kun je daar met n vakantiegevoel de tijd lekker doorbrengen tot de overname van TumTum door Microsoft....
H. Berkhof
0
Het balletje valt voor mij de laatste tijd steeds vaker op groen. Ik kan mijn geluk niet op dankzij mijn IRMA/CS Methodology.
Nu weer FUGRO, wat een geweld.
Prachtig.
sniklaas
0
quote:

Makita schreef op 16 november 2020 11:38:

Iemand nog ideeën wat je met een paar ton in advies BV kunt doen? Wil eigenlijk iets anders dan op de beurs beleggen, want dat doe ik privé al genoeg. Vastgoed, zo ja wat? Iets heel anders?
belangrijk is natuurlijk de horizon die je hebt tot wanneer de centen beschikbaar moeten komen.
Heb je de centen op een bepaald moment nodig voor inkomen oid moet je daar rekening mee houden en is van invloed op het risico dat je wilt nemen. Heb je de centen niet perse nodig kun je meer risico nemen.

Tja vastgoed, de rijken der aarde zijn flink aan kopen maar ik vraag me af of dat komt door een gebrek aan andere investering mogelijkheden.

Zakelijk vastgoed is een vak apart, zijn sectoren die geen last hebben van de huidige malaise, met name de ontwikkelaars van distributie centra en bij de winkel en kantoren markt heb je expertize nodig om het koren van het kaf te kunnen scheiden.

Particulier vastgoed, huizen en dergelijke gaat als een tierelier in Nederland, geen enkele last van Corona en de pandjes veranderen als warme broodjes van eigenaar. Maar dit gaat over een paar jaar wel veranderen.
De aanhoudende woningnood in combinatie met gratis geld (1...2% hypotheek rente) drijven de prijzen tot grote hoogtes op en wanneer binnen nu en 5 jaar de hypotheekrentes gaan stijgen naar 6....10% staat half Nederland financieel onder water.
En die rentes gaan stijgen, zal moeten om de torenhoge schulden veroorzaakt door het alsmaar bijdrukken van euro's, dollars, en overige af te kunnen lossen.

Vandaag de dag een courant 2 onder een kap woning doet buiten de randstad 300 K en wordt je in 2025 met een hypotheek rente van 6% ondanks de woningnood aan de straatstenen niet kwijt voor dat bedrag.

Jan noemde het vakantiehuisje in Frankrijk, maar deze zijn nog steeds aan de prijs, of je koopt een opknapper die ruimschoots voorhanden zijn.
Persoonlijk zou ik eerder een recreatiewoning kopen in Nederland, zijn best aardige optrekjes te koop, vrijstaand op eigen grond/erfpacht met de mogelijkheid tot verhuur.
Gezien de aanhoudende woningnood en de kink die een oplopende hypotheekrente in de komende jaren gaat brengen is mijn verwachting dat de bestemming van een aantal van deze 'parken' gaat veranderen naar permanente bewoning en dan schuif je een X bedrag naar de lokale overheid en je optrekje van 150K euro op 500 m2 eigen grond rendeert van 150K naar 450K..

Of iets in het buitenland waar het ondanks de klimaatverandering nog goed toeven is, Turkije kan een optie zijn maar dan wel aankoop in Turkse Lira, niet de panden die te koop staan voor 100.....1000K euro...

Succes met de keuze......
[verwijderd]
0
Dank mannen voor het meedenken!

Het is bijna letterlijk TINA voor mij ( heb al een vakantiehuisje in NL). In de BV valt het iig buiten box3...
howdy
0
Wat een euforie.
Ik sta zowaar in het plus YTD. Dat had in maart nooit gedacht. Toen stond 50% in het min. Maar nu vind ik ontzettend moeilijk om geen positie te verkopen. Wat is wijsheid? Beurs is al in 3 weken tijd van 535 naar 603 gestegen. Je zal denken dat ze toch wat lucht uit gaan laten of wordt het geconsolideerd op deze niveau?
howdy
0
quote:

Makita schreef op 16 november 2020 16:15:

Dank mannen voor het meedenken!

Het is bijna letterlijk TINA voor mij ( heb al een vakantiehuisje in NL). In de BV valt het iig buiten box3...
Ik begreep als je vakantiehuis in buitenland heb, dan kan je het opvoeren in box 3, maar te voorkoming van dubbele belastingheffing is de belasting heffing gelijk weer aftrekbaar in box 3.
In BV moet je jaarrekeningen opmaken en kosten van de accountants niet vergeten. Dan je misschien geen box heffing, maar je hebt wel andere kosten dat waarschijnlijk wel duurder is.
[verwijderd]
0
Iemand een positieve ervaring met een appartement bij een golfclub in Portugal of Spanje? Geeft dat rendement? Of wordt het weer opgegeten door parkkosten, etc...

Of Oostenrijk in 4 seizoenenomgeving.
ketchup
0
wie had dat kunnen denken Shell in 2 week van 10 euro naar 14 euro, maar ben er wel super-blij mee, verkoop dan ook niks en hou ze stevig vast
JP Samosa
0
quote:

ketchup schreef op 16 november 2020 17:06:

wie had dat kunnen denken Shell in 2 week van 10 euro naar 14 euro, maar ben er wel super-blij mee, verkoop dan ook niks en hou ze stevig vast
Heb er vanmorgen nog vroeg bijgenomen.
Het is een gekkenhuis. Zie ook URW
Basic fit, bam
En war te denken van FUGRO, dit toch niet meer te peilen.
Zo’n Fugro, kan morgen zomaar nog ns 10% erbij, of eraf.....zeg het maar
AMG, ook zoiets

Morgen nog zo’n dag,graag!
sniklaas
0
quote:

ketchup schreef op 16 november 2020 17:06:

wie had dat kunnen denken Shell in 2 week van 10 euro naar 14 euro, maar ben er wel super-blij mee, verkoop dan ook niks en hou ze stevig vast
inderdaad Wies, op de handen blijven zitten, we staan met de AEX nog nipt in het rood, wat dat betreft moet er nog bijgeplust worden om het niveau van de DOW en NASDAQ te evenaren..

En dat is ook van toepassing voor het merendeel van de afgestrafte aandelen, mooie stijgingen en super voor degene die hebben gemiddeld maar nog steeds ruim onder de startpositie van 1 januari..

Maar desalniettemin mooie dagen om afscheid te nemen van de extra stukken in de plus en terug te keren naar de toekomstige target levels..

leonardus65
0
@Makita, zou het alleen doen als je zelf regelmatig naar een golfclub in Spanje gaat. Zelf zou ik voor vastgoed zou ik alleen in eigen land investeren, behalve voor vastgoed in het buitenland waar je zelf heel veel gebruik van maakt. www.immo-lippens.be/nieuws/2019/meerw... . Er is bijvoorbeeld wel een kansje op koopjes voor vastgoed op de Canarische eilanden. Aan de costa's verhuur je alleen in het hoogseizoen, Canarische eilanden (normaal gezien) het hele jaar door.
Black Money
0
quote:

Makita schreef op 16 november 2020 11:38:

Iemand nog ideeën wat je met een paar ton in advies BV kunt doen? Wil eigenlijk iets anders dan op de beurs beleggen, want dat doe ik privé al genoeg. Vastgoed, zo ja wat? Iets heel anders?
Ik heb appartementen in Duitsland voor de verhuur. Voor onder de ton koop je 100m2 appartement en verhuurd netto 10-12% rendement. In DL kan je, in tegenstelling tot Nederland, als je al wat verhuurobjecten hebt, 100% financieren!
23.338 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 ... 1163 1164 1165 1166 1167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:37
Koers 5,620
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 5,860
Laag 5,620
Volume 419.532
Volume gemiddeld 327.571
Volume gisteren 419.532

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront