TomTom « Terug naar discussie overzicht

off-topic

23.352 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 ... 1164 1165 1166 1167 1168 » | Laatste
sniklaas
0
De eerste plukken @ACKB en @GBL zijn geland in mijn portefeuille en ben er blij mee..

ZILVER, wat een rollercoaster vandaag van een ruime plus naar min naar uiteindelijk de $27++ wanneer deze volatiele dag gaat sluiten, inmiddels wel het gemiddelde van m’n zeer ruime CFD positie onder de laatste verkoop..
[verwijderd]
1
quote:

ketchup schreef op 21 december 2020 08:55:

degenen die Shell willen toppen hebben hier op gewacht nog voor einde jaar kunnen we ze hopelijk kopen in de 14 euro

voor de rest goede kans dat de markten nu even gaan corrigeren , een 10% lucht eruit zou mooi zijn

900 miljard $ steun als interim oplossing is aardig, maar komt veel te kort

KPN ontwaakt - buy the dip
weet wel niets is zonder risico

TT gaat er steeds beter uitzien voor 10 euro , dividend aanstaande ?
Kijk de Rabo eens , 900 trn stimulus
Eindejaarsmoe waarschijnlijk
Foutje bedankt

twitter.com/zerohedge/status/13410133...
Moneyball
1
BPost teruggekocht @8,35 na eerdere verkoop @9,77. Zie ik binnen een paar maanden naar 10+ gaan ondanks lagere dividend pay out.

Ook PostNL positie met 10k stuks vergroot aan 2,68. Ondanks dat het management weinig liefde voor aandeelhouders kent kan het niet anders dat hier geld wordt verdiend. De business wordt geschoond van verlieslatende hobby onderdelen en COVID heeft mi een deels blijvend effect op pakketten business.
[verwijderd]
0
quote:

JP Samosa schreef op 21 december 2020 19:40:

En hopla, de Dow gewoon weer in de plus....
Daar zijn ze niet bang..
Banken mogen eigen aandelen inkopen
JPM 15 miljard usd meer waard
Dat is zo ongeveer ABN en Aegon samen
Tja..
Moneyball
0
Kijk naar de koers van FedEx, UPS en Deutsche Post. Alle drie staan ze op ATH. Vergelijk dat met PostNL en BPost. Dan zijn er twee conclusies mogelijk.
1. Bij PostNL en BPost lopen prutsers rond
2. PostNL en BPost hebben nog een flinke stijging voor de boeg
sniklaas
0
quote:

Moneyball schreef op 21 december 2020 20:52:

Kijk naar de koers van FedEx, UPS en Deutsche Post. Alle drie staan ze op ATH. Vergelijk dat met PostNL en BPost. Dan zijn er twee conclusies mogelijk.
1. Bij PostNL en BPost lopen prutsers rond
2. PostNL en BPost hebben nog een flinke stijging voor de boeg
beide conclusies zijn mijns inziens van toepassing met een discutabele rol van minister Kamp om mee te gaan met mee te gaan met het bestuur en RvC van @PNL en geen toestemming gaf voor de fusie tussen @PNL en @BPOST.

Daarna begon de CEO van @BPOST te klooien met z’n tot mislukken gedoemde overname van &RADIAL.

Uiteindelijk mazzel voor ons aandeelhouders om ‘goedkoop’ stukken in te slaan om deze op termijn goudgerand te verkopen en tot nu toe lukt dat zelfs een aantal maal..
Toller
0
Een aantal maanden geleden heeft iemand hier Nano one onder de aandacht gebracht.
Ik wil hem/ haar hartelijk danken daarvoor.
Heb mij toen ingelezen en aandelen gekocht.

boem!
0
Je kunt je laten leiden door wat de professionele analisten ons voorhouden in welke richting de koersen van de bedrijven zullen bewegen.

Juist het gegeven dat de werkgevers van die professionals zelf het meeste baat hebben met het volume en de richting van die koersontwikkeling laat mij er enkele vraagtekens bij zetten.

Het is een feit, dat deze professionals de specialisten pur sang zijn om de toekomstige waarde van een onderneming te bepalen.
Deze waarde wordt bepaald door de verdienCAPACITEIT van het aandeel omdat uit die capaciteit het aan de aandeelhouders toekomende rendement moet worden betaald.
Probleem voor de modale aandeelhouder is, dat de afgegeven adviezen een tijdelijk dan wel permanent karakter hebben.
Met name de adviezen voor de korte termijn hebben een zeer korte levensduur.
Vb: De potentiele winstgroei van 30% door het overwinnen van het Covid19 virus en de kansen die aan Big-Tech wordt toebedeeld.

Iedere verandering wordt aangegrepen om de te verwachten waarde aan te passen.

Veel van die veranderingen hebben slechts een tijdelijk karakter.
Omdat de professionals juist vanwege hun unieke kennis van de materie ook de regisseur rol van de waardetoekenning op zich hebben genomen is enige terughoudendheid in het volgen van deze adviezen op zijn plaats.
Voor de handelaar is er niets aan de hand die kan naar hartelust de afgegeven adviezen volgen.
Voor de B&H belegger ligt de zaak aanmerkelijk anders.

Voor mij als B&H belegger tracht ik de adviezen afgegeven door de profesionals te scheiden in adviezen voor de korte en lange termijn.

Voor de lange termijn zie ik een opmerkelijke eensgezindheid in de afgegeven adviezen bij de professionals:
Disruptie van fossiel naar duurzame energie.
Disruptie van maak- naar kennis(AI)-industrie.
Grote verandering in koopgedrag van consumenten van retail naar internet.
Grote strijd om de geo-politieke macht tussen China en USA.
Brexit waardoor de economieen van de UK en de EU worden geschaad op het moment dat men zich onafhankelijker wenst op te stellen in de geo-politieke strijd tussen China en USA.

Dat de uitbraak van Covid19 hierop grote gevolgen heeft is overduidelijk maar is slechs van tijdelijke aard.
Het is vele malen belangrijker wat men kan doen aan de inperking van Big-Tech omdat met name de mening van de massa door deze Big-Tech in toenemende mate wordt bepaald en geleid.

Het is rekening houdend met al deze factoren daarom niet vreemd dat met name het aandeel Tesla zulk een grote outperformance laat zien indien je kijkt naar het toekomstig te verwachten wpa.

Dit aandeel zit in het midden van al deze disrupties.
Van fossiel naar duurzaam met zijn EV en Energy-storage.
Met zijn nadrukkelijke aanwezigheid in China.
Met zijn poging om Big-Tech uit te dagen op het gebied van de SDC.

De sterk opgelopen koers van Tesla geeft het huidige vertrouwen dat de markt toekent aan de toekomstmogeljkheden van Tesla en ditzelfde vertrouwen zie je terug in de koersvorming van een Amazon,Alfen en Ayden.

Voor mij heeft TT een goede uitgangspositie verworven om zulk een koersvorming op de borden te zetten ondanks het rampzalig verlopen Covid19 jaar.

ketchup
2
Apple car komt
Apple Bank en valuta komt
Apple Health komt

Apple en andere Big Tech companies drukken traditionele bedrijven uit de markt, eens dat ze zich in een sector begeven
Apple wil het daarbij ook nog allemaal zelf doen, ze zijn zeer zuinig in het overnemen van bedrijven aan fat premies , ze kopen liever breinen weg
Apple bezit de beste "think-tank" aan breinen in de wereld en Apple kent geen loyaliteit naar leveranciers , zodra ze denken het zelf te kunnen, zetten ze je aan de kant

Apple heeft altijd marges boven volume geprefereerd, Apple gaat voor winsten, ze zijn geen volume pushers, ze geloven dat hun produkten verreweg het beste zijn en dat ze zo vanzelf volume aantrekken, maar ze doen weinig tot geen concessie op prijs, marge moet gemaakt worden

Apple en andere Big Tech bedrijven zijn de grootste bedreiging voor steeds meer traditionele ondernemingen, Apple verkoopt nu meer watches dan de grote gekende traditionele horloge fabrikanten

geen wonder dat veel auto fabrikanten voor Apple een Car willen bouwen, ze zijn niet blind voor wat zich afspeelt in andere sectoren waar dit soort Big Tech companies zich in begeven

Big Tech is kwalijker voor de economie van 'reguliere-traditionele' bedrijven dan lockdown periodes, het laatste is tijdelijk en vereist aanpassing, het eerste is een gevaar binnen je eigen bedrijfssector

het is dat beleggen rendement en winsten als prioriteit heeft, maar voor ethiek zou je in geen van deze bedrijven moeten investeren, maar ja dan had je de laatste 5 jaar de beste rally ooit voor een heel groot gedeelte aan je voorbij laten gaan, en als ik kijk hoe snel Apple van een correctie van anderhalve dag van 129$ naar 123$ zakte om in 6 uur handel weer van 123$ naar nabeurs 130$ plus te gaan en dat enkel op het gegeven dat ze een Car willen introduceren bij 2024 laat even zien hoe ongelofelijk veel krediet Apple krijgt voor elke sector die ze overwegen in te gaan, men gaat er bijna automatisch vanuit dat whatever ze doen, ze onmiddellijk een impact zullen maken

als je naar Apple's lange termijn grafiek kijkt dan zie je een ongelofelijke prijsontwikkeling, waar vooral de laatste 24 maand explosief is geweest

wel er is een gezegde " prices always accelerate to the top " en bij Big Tech staan de meeste toch echt in overdrive ( nu de hamvraag .. waar ligt die top ? ...)
Wereldbelegger
0
voor spreiding:

I Love Sushi schotelt beleggers rente van 8% voor

Sushiketen I Love Sushi maakte maandag bekend voor maximaal €1,75 mln aan obligaties te plaatsen via effectenbeurs NPEX.

bron:
fd.nl/beurs/1368377/sushi-obligaties-...
sniklaas
0
quote:

Wereldbelegger schreef op 22 december 2020 07:26:

voor spreiding:

I Love Sushi schotelt beleggers rente van 8% voor

Sushiketen I Love Sushi maakte maandag bekend voor maximaal €1,75 mln aan obligaties te plaatsen via effectenbeurs NPEX.

bron:
fd.nl/beurs/1368377/sushi-obligaties-...
I Love Sushi schotelt beleggers rente van 8% voor
Marianne Slegers 21 dec
Sushiketen I Love Sushi maakte maandag bekend voor maximaal €1,75 mln aan obligaties te plaatsen via effectenbeurs NPEX. De marktomstandigheden zijn dan ook zeer gunstig: uitgiftes van bedrijfsobligaties tikten een record aan dit jaar, berekende ABN Amro.

Volgens de bank haalden 45 grote bedrijven €24 mrd op via grote obligatie-emissies. Ter vergelijking: in 2019 waren het er nog 30 en werd €13 mrd opgehaald. Overigens worden kleinere uitgiftes, zoals die van I Love Sushi, niet in deze optelsom meegenomen.

'Dit jaar zijn er echt records gebroken op de bedrijfsobligatiemarkt. Bedrijven geven door de impact van de coronapandemie meer obligaties uit en onder beleggers is er veel interesse in obligaties die een hoger risico met zich meebrengen', aldus ABN Amro's obligatiestrateeg Shanawaz Bhimji. Want een hoger risico betekent in het algemeen: meer rente en dus meer rendement. De obligatie-uitgifte van I Love Sushi past binnen dat beeld.

De jaarrente op de sushi-obligaties — ze kosten €1000 per stuk — is 8% met een looptijd van vijf jaar. Dat is een stuk hoger dan de rente op de meeste high yield- obligaties, die een verhoogd risico op wanbetaling met zich meebrengen. Bhimji: 'Beleggers worden door de lage of negatieve rendementen steeds meer de krochten van de markt ingeduwd om toch rendement te behalen.'

Wie belegt in I Love Sushi, opgericht door een familie die voorheen meerdere Chinese restaurants bezat, moet in ieder geval geduld hebben en zijn geld niet per se nodig hebben, blijkt uit de prospectus van de obligatie-uitgifte op NPEX. Beleggen op die beurs, waar rentes van 8% of meer zeker geen unicum zijn, valt buiten het toezicht van de AFM.

Met het geld dat I Love Sushi hoopt op te halen, wil het bedrijf de komende twee jaar uitbreiden in Nederland van 48 naar meer dan honderd vestigingen en op termijn richting het buitenland. Tijdens de coronapandemie wellicht niet eens zo'n slecht idee voor een bedrijf dat zich richt op afhalen en thuisbezorgen. Just Eat Takeaway, de maaltijdbezorger met AEX-notering, deed het dit jaar ook goed als gevolg van corona en stond ook maandag in het groen terwijl de beurs door de nieuwe Britse coronavariant in de paniekmodus zat.

De vraag is voor wie de obligatie van I Love Sushi een interessante investering is. Voor de grote beleggers is het in ieder geval wat omvang betreft klein grut. Ook is het voor hen te risicovol gezien het feit dat het bedrijf pas enkele jaren bestaat, zegt Bhimji. 'Traditioneel gezien kopen banken vooral obligaties van gevestigde bedrijven die zichzelf al bewezen hebben en waarbij je weet dat je hoogstwaarschijnlijk wordt terugbetaald.' Maar in die hoek van de markt krijg je tegenwoordig zeker geen 8% rente.
Rider
0
Apple gaat nu ook elektrisch voertuigen maken, het is duidelijk dat de elektrische wagen er gaat doorkomen. Zeer goed nieuws voor bedrijven die de nodige grondstoffen produceren zoals AMG en LARGO..
[verwijderd]
0
quote:

ketchup schreef op 22 december 2020 07:22:

Apple car komt
Apple Bank en valuta komt
Apple Health komt

Apple en andere Big Tech companies drukken traditionele bedrijven uit de markt, eens dat ze zich in een sector begeven
Apple wil het daarbij ook nog allemaal zelf doen, ze zijn zeer zuinig in het overnemen van bedrijven aan fat premies , ze kopen liever breinen weg
Apple bezit de beste "think-tank" aan breinen in de wereld en Apple kent geen loyaliteit naar leveranciers , zodra ze denken het zelf te kunnen, zetten ze je aan de kant

Apple heeft altijd marges boven volume geprefereerd, Apple gaat voor winsten, ze zijn geen volume pushers, ze geloven dat hun produkten verreweg het beste zijn en dat ze zo vanzelf volume aantrekken, maar ze doen weinig tot geen concessie op prijs, marge moet gemaakt worden

Apple en andere Big Tech bedrijven zijn de grootste bedreiging voor steeds meer traditionele ondernemingen, Apple verkoopt nu meer watches dan de grote gekende traditionele horloge fabrikanten

geen wonder dat veel auto fabrikanten voor Apple een Car willen bouwen, ze zijn niet blind voor wat zich afspeelt in andere sectoren waar dit soort Big Tech companies zich in begeven

Big Tech is kwalijker voor de economie van 'reguliere-traditionele' bedrijven dan lockdown periodes, het laatste is tijdelijk en vereist aanpassing, het eerste is een gevaar binnen je eigen bedrijfssector

het is dat beleggen rendement en winsten als prioriteit heeft, maar voor ethiek zou je in geen van deze bedrijven moeten investeren, maar ja dan had je de laatste 5 jaar de beste rally ooit voor een heel groot gedeelte aan je voorbij laten gaan, en als ik kijk hoe snel Apple van een correctie van anderhalve dag van 129$ naar 123$ zakte om in 6 uur handel weer van 123$ naar nabeurs 130$ plus te gaan en dat enkel op het gegeven dat ze een Car willen introduceren bij 2024 laat even zien hoe ongelofelijk veel krediet Apple krijgt voor elke sector die ze overwegen in te gaan, men gaat er bijna automatisch vanuit dat whatever ze doen, ze onmiddellijk een impact zullen maken

als je naar Apple's lange termijn grafiek kijkt dan zie je een ongelofelijke prijsontwikkeling, waar vooral de laatste 24 maand explosief is geweest

wel er is een gezegde " prices always accelerate to the top " en bij Big Tech staan de meeste toch echt in overdrive ( nu de hamvraag .. waar ligt die top ? ...)
GE in het jaar 2000 werelds grootste bedrijf bleef maar uit breiden en raakte het overzicht totaal kwijt om in 20 jaar tijd 90% aan beurswaarde in te leveren.
Apple heeft zeker een fantastische prestatie geleverd. Vraag is wel mag al dat uitbreiden ? Bij een Facebook en Amazon is er al steeds meer druk tot afstoten van onderdelen. Tot hoe ver kan Apple gaan en wanneer worden mensen Apple moe of komt er een afkeer.
[verwijderd]
0
quote:

Wereldbelegger schreef op 22 december 2020 07:26:

voor spreiding:

I Love Sushi schotelt beleggers rente van 8% voor

Sushiketen I Love Sushi maakte maandag bekend voor maximaal €1,75 mln aan obligaties te plaatsen via effectenbeurs NPEX.

bron:
fd.nl/beurs/1368377/sushi-obligaties-...
Daar moet je maar net trek in hebben
Wereldbelegger
0
Artikel is veel leeswerk
Het eindigt met:

The $2.5 trillion electric car revolution is quickly accelerating. And as companies and countries begin a complete shift to clean energy...
They’re dumping lithium-ion batteries for fuel cells, sparking a 90,900% sales surge.
The beginning of Tesla’s end is now.

The final death blow will come during the upcoming Olympics in Japan.
Japan is planning to showcase its developments in fuel cell technology.
And just like the 1964 Olympics in Tokyo...
Which put the bullet train on the fast track to becoming a mainstay in global transportation...
The shift to fuel cells will reach a fever pitch.
The biggest winner will be the tiny tech stock I mentioned today.
The company founded by the “father of the fuel cell revolution.”
And that’s now positioned at the center of China’s historic shift to a “hydrogen society.”
Lock it in now at several dollars per share, not $300 or $3,000, when it will be too late.
So you’ve seen the charts. The proof. The wealth at stake.
The choice is up to you.

bron:
secure.outsiderclub.com/o/web/292028

Blue Energy
0,084
Sydney
23.352 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 ... 1164 1165 1166 1167 1168 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 5,605
Verschil -0,015 (-0,27%)
Hoog 5,740
Laag 5,580
Volume 375.660
Volume gemiddeld 302.054
Volume gisteren 291.496

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront