Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.335 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 313 314 315 316 317 » | Laatste
QueSera
0
PS PS: volgens Yahoo finance is de bookvalue per share Aegon 13,5 US$. Over onderwaardering gesproken!

finance.yahoo.com/quote/AEG/key-stati...

Die sterke en structurele onderwaardering zit er al lang in. De vorige topman had een conglomeraat gebreid in vele continenten waar beleggers niet wisten wat ze ermee moesten. Hij heeft er ook steeds in interviews over geklaagd dat beleggers de merits van zijn onderneming maar niet wilden begrijpen. De nieuwe topman is nu alles aan het strak trekken en veel te koop aan het zetten. Ik denk dat als lijn komt in deze kluwen verzekeringsactiviteiten dat de koers dan nog een behoorlijk stukje richting boekwaarde kan schuiven.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Ik heb nu alle verkooporders geplaatst voor Aegon (voor drie accounts in het gezin, ca 4500 stuks in totaal, verdeeld over 3 laat-limieten), maar ik ben er inderdaad nog niet uit wat ik ervoor ga terug kopen, want ik heb al best wel wat mREITs/BCDs (waaronder NLY en ARI) die nu al heel mooie dividendrendementjes genereren en ik waar de positie van kan vergroten:

Aandeel-Brutodividend
Orchid Island Capital, Inc. 13,76%
Triplepoint Venture Growth BDC Corp 10,94%
Apollo Commercial RE Finance 10,82%
Annaly Capital Management Inc 10,35%
Sachem Capital Corp 10,35%
Prospect Capital Corp 9,88%
Exantas Capital Corp Pref Series C 8,94%
Newtek Business Services Corp 8,71%
Highland Income Fund 8,59%
Main Street Capital Corp 7,18%

Voor directe dividenden hebben deze een beter profiel dan CLNC, en voor groeipotentie zou ik misschien iets meer in andere groeiaandelen kunnen steken. Dus CLNC staat ook nog even op een reservelijstje bij mij.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
PS: ik heb best veel aandelen waarvan de boekwaarde (veel) hoger zou zijn dan de huidige koers, maar vaak is dat op niet zo heel veel meer gebaseerd dan een cash flow berekening van een analist in een spreadsheet waarin die toekomstige cashflows contant maakt. Het zou daarom best wel kunnen dat Aegon nog veel verder gaat stijgen, maar voor hetzelfde geld zou dat ook wel eens heel erg lang kunnen gaan duren (jaren) en misschien wel nooit. Al ben ik het er wel mee eens dat de nieuw topman ervaren is, en een goede trackrecord heeft (ik heb hem als baas gehad), waardoor het bedrijf in goede handen lijkt. Al is het wel voornamelijk veel afstoten en desinvesteren en dus boekwinsten binnenharken. De vooruitzichten voor groei blijven erg mager voor de verzekeringssector en het is voornamelijk een krimpmarkt (individuele levensverzekeringen zijn al helemaal opgedroogd en de pensioenmarkt is heel erg snel aan het opdrogen richting een business waarin je eigenlijk alleen nog maar beleggingen beheert, en een oude traditionele pensioenportefeuille alleen maar "uitmanaget".

Ik maak maar even dankbaar gebruik van de rit die ik met dit aandeel heb mogen maken en neem afscheid om ruimte te maken voor alternatieven... (al heb ik nog een aantal uren om te twijfelen en de verkooporders weer te deleten haha)
QueSera
0
Hoe zie jij zo een bedrijf als Alfen? Het is een prima bedrijf maar lijkt nu wel absurde waarderingen te hebben. We zullen het volgende week weten of ze de groeibelofte voldoende hebben waargemaakt.

Ik denk dat we nog wel een beurscorrectie gaan krijgen, vooral als de rente gaat stijgen. Groeiaandelen die geprijsd zijn voor perfectie gaan dan het hardste dalen. Ook daarom ben ik nu wat accenten aan het verschuiven. De mREIT sector in Amerika is qua koers nog niet helemaal terug bij normaal. De nieuwe Biden regering gaat een fantastisch stimuleringspakket over het land uitstrooien. Ik denk dus dat de VS binnenkort als een tierelier zullen gaan itt ons in Europa. Ik zie dus nu relatief weinig risico’s in de mREITs. (Behalve wellicht de dollarkoers. Maar ja als de rente relatief stijgt tov Europa en de economie harder groeit dan zou de dollarkoers moeten aansterken. Ik denk dus dat mijn 8 a 9 mille van Alfen voorlopig beter zitten in de US mREIT sector.

Hoe zie jij dat?
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Ik durf niet zo goed in dat soort aandelen te stappen... je weet wel, vanwege mijn usernaam... zal je net zien dat als ik erin stap dat het aandeel daarna jarenlang niets meer doet. Maar ja, in de afgelopen zomer durfde ik ook niet in Alfen in te stappen, vanwege hetzelfde, en nu is die wéér bijna verdubbeld.

Ik maak wel onderscheid tussen hoe goed een bedrijf het doet en of de koers een instapmoment rechtvaardigt. Een bedrijf als Cisco heeft het de afgelopen 20 jaar prima gedaan: stijgende omzetten en winsten. Echter als je de pech had het aandeel begin 2000 te hebben gekocht, dan stond je nu na meer dan 20 jaar nog stééds onder water. Microsoft hetzelfde verhaal: koop op het verkeerde moment (begin 2000) en het duurde meer dan 15 jaar voordat de koers weer boven water stond.

Ik vind het dus erg lastig om in aandelen als Alfen te stappen, en daarom laat ik het maar zitten. Dat gezegd hebbende heb ik eigenlijk wel degelijk een klein stukje voor groei-aandelen die nog geen/amper dividend opleveren. Sommigen daarvan doen het tot nu toe goed (MercadoLibre, Inc. ca +50% in 3 maanden), maar andere weer wat minder (Xpeng, ca -24% tot nu toe). Dus ik had Alfen, als ik er een beetje in zou geloven en de koers niet zo allejezus hoog vond opgelopen, er ook een plekje in kunnen gunnen.

Wat ik ook heb gedaan is €1000 in Bitcoin gestopt. Ik merkte namelijk dat ik me enorm aan het opwinden was over het feit dat dat ding niets waard was, nog erger dan de Tulpebollenmania was (want he kweken van die bollen vrat tenminste niet zo gigantisch veel stroom) en nooit een vervanging van een munt kon zijn (vanwege het maximum aantal) etc. etc. Ik merkte echter dat als ik er €1000 in stopte ik in één klap tot rust kwam. Het bedrag is te laag om me er druk om te maken als BTC op een goede dag wordt ontmaskerd en de waarde keldert naar nul. Maar ik kan me nu wel vermaken met alle malle bewegingen: zowel op als neer.
QueSera
0
Dat bedoel ik. Alfen is een prima bedrijf. Maar de huidige koers geeft een beetje hoogtevrees. Maar ja, als ze weer enorm zijn gegroeid, dan is het misschien wel terecht. We zullen het zien.
Mijn punt was dat als er een orre tie komt dan vallen dit soort aandelen waarschijnlijk het hardste.
QueSera
1
Kijk, de PvdA heeft meegelezen voor het schrijven van hun verkiezingsprogramma :)

fd.nl/economie-politiek/1373895/jubil...

-extra belasten van huisjesmelkers
- hogere vrb voor rijke stinkers

zeg maar een anti AVM en en QueSera programma.

Fijn dat ze de verzorgingsstaat weer willen opbouwen. Zijn ze alleen vergeten te vermelden wie hem heeft afgebroken: PvdA en VVD. Waarbij Teflon-Mark natuurlijk weer zo slim was om mediageile autist Diederik de bühne te laten.
themiracle
0
@ AVM: Bedankt voor het starten van dit topic en voor je openhartigheid!! Erg interessant (maar zeker ook gewoon heel leuk) om jouw visie te lezen. Ik blijf dit topic zeker volgen!!

Ik ben wel benieuwd op welke manier je al die Amerikaanse aandelen beoordeelt, maar ook volgt. Zelf zit ik in ongeveer 20 (voornamelijk Nederlandse) aandelen, waar ik het toch wel prettig vind om af en toe de verschillende fora hier op IEX wat door te lezen. Ik merk dat je hier (los van de onzin) toch ook wel vaak wat achtergrondinfo kunt vinden. Bij de buitenlandse aandelen vindt ik dit persoonlijk wat lastiger (of ik weet ze gewoon niet te vinden... ;)).
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
2
quote:

themiracle schreef op 14 februari 2021 23:35:

@ AVM: Bedankt voor het starten van dit topic en voor je openhartigheid!! Erg interessant (maar zeker ook gewoon heel leuk) om jouw visie te lezen. Ik blijf dit topic zeker volgen!!

Ik ben wel benieuwd op welke manier je al die Amerikaanse aandelen beoordeelt, maar ook volgt. Zelf zit ik in ongeveer 20 (voornamelijk Nederlandse) aandelen, waar ik het toch wel prettig vind om af en toe de verschillende fora hier op IEX wat door te lezen. Ik merk dat je hier (los van de onzin) toch ook wel vaak wat achtergrondinfo kunt vinden. Bij de buitenlandse aandelen vindt ik dit persoonlijk wat lastiger (of ik weet ze gewoon niet te vinden... ;)).
Ha TheMiracle,

Ik haal mijn inspiratie vaak uit Seeking Alpha: seekingalpha.com/
En dan vaak artikelen van Rida Morwa, die ik volg, omdat die vaak artikelen schrijf waar ik interesse in heb (in het begin volgde ik ook Brad Thomas, maar die heb ik weer ontvolgd, omdat die iets te veel mails stuurde)

Als ik een aandeel zie waar ik meer van wil weten, dan check ik (naast SA) ook op Motley Fool wat ze daar zeggen: www.fool.com/

Voor beide sites geldt dat inschrijven (voor mij) ruim voldoende is, en dat ik geen abonnement heb genomen. Een "truuk" die je bij SA vaak kan toepassen is inloggen en weer uitloggen, waardoor je vaak weer een gratis artikel kan lezen (zeker als je via een link in je email de site opent, lukt dat).

Een aandeel die ik dan serieus ga overwegen ga ik dan zelf nog verder bekijken op:
simplywall.st/
en
www.investing.com/

In deze post: www.iex.nl/Forum/Topic/1378802/Unibai... ben ik voor mezelf nagegaan welke stappen ik eigenlijk zet bij het beoordelen van een aandeel.

Ik moet zeggen dat vooral in de eerste maand ik heel erg hebberig werd van alles wat ik op SA zag. Vergeleken met EUR aandelen zijn er zo veel keuzes die veel beter passen bij waar ik naar op zoek ben (hoge dividenden die per kwartaal of per maand uitkeren), voelde ik me als een kind in een snoepwinkel. Nu ik de het aantal van 70+ heb bereikt, ben ik wat relaxter geworden. Dat komt niet alleen doordat mijn Google finance sheet anders iets te log wordt, maar ook omdat ik steeds vaker dezelfde aanbevelingen die ik al in mijn mix heb opgenomen tegenkom. Het wordt dan ook makkelijker volgen: ik scan dan alleen of er nog iets veranderd is, en skip het artikel.

Soms zie ik een aandeel dat erg interessant lijkt, en op zo'n moment vergelijk ik dat dan met de huidige spelers in mijn selectie. Dat is het moment dat spelers op hun tellen moeten passen, want dan lopen ze de kans dat ze van de basis op de reservebank belanden (of dat ze zelfs hun plekje in de selectie kwijt raken). Zo zie ik mezelf inmiddels: als een manager van een groot voetbalteam, met allerlei soorten spelers met verschillende taken, waardoor ik dit ook zie als een soort spel dat me ontspanning geeft.
QueSera
0
Ha grappig.
Ik ben nu in de beginfase waar AVM het over heeft. Ook ik voel me net een kind in de snoepwinkel.
Toevallig volg ik ook Rida Morwa. Ik volgde eerst meer, maar die heb ik inderdaad gecancelled wegens irritant gedrag. Rida Morwa heeft zich zo te zien gespecialiseerd in de mREITs.
Het is een heel aparte biotoop en ik ben er nu series studie van aan het maken om een overzicht te krijgen van wat er allemaal is en hoe het speelveld eruit ziet. Als ik daarmee klaar ben ga ik over op de REITs, maar dan vooral van niet-winkelcentra (gezien mijn belang in URW en ECP). Daarna volgen de CumPrefs en de babybonds. Dan de Closed End Funds. Voorlopig heb ik dus genoeg te doen. Lang leve de lockdown :). Ik kom eruit als een getransformeerd mens met een serieus aandelenporto.
LTOke
0
quote:

LTOke schreef op 29 januari 2021 18:09:

Ik had ook nog geselecteerd op market cap > 1mld

Hier staat het bewerkte document met de tickers erbij.
Als het goed is gedeeld met mijn "anonieme" account:

docs.google.com/spreadsheets/d/1HlSWO...

Had je deze al gezien in de vorige posts?
223 (m)Reits waar je je in kan verdiepen.
En je moet inderdaad zeer kritisch zijn, want anders heb je er zo 20 in je portefeuille zitten.

Succes met de analyse en ik hoor graag jouw top 5!
QueSera
0
quote:

LTOke schreef op 15 februari 2021 10:52:

[...]

Had je deze al gezien in de vorige posts?
223 (m)Reits waar je je in kan verdiepen.
En je moet inderdaad zeer kritisch zijn, want anders heb je er zo 20 in je portefeuille zitten.

Succes met de analyse en ik hoor graag jouw top 5!
Thx!

Ja, ik had hem gezien. Ik had op het internet zelf twee lijstjes gevonden. Een van mREITs en een van REITs. In jouw spreadsheet staan ze zo te zien door elkaar. Ik vind het verschil wel van belang, want het ene gaat om stenen (REITs), terwijl het andere om financiering gaat (mREITs). Om het even ingewikkeld te maken is het zo dat er soms ook weer connecties zijn. Zo heb je bv Colony credit (een mREIT) en een andere Colony (Een REIT met mixed use die zich nu transformeert naar digitaal). Colony credit wordt nu extern beheerd door de andere Colony, de stenen REIT, wat kennelijk geen groot succes is. Daarom willen ze het ontvlechten.

Beide zijn dus nu geen aanbeveling. Aan de REIT Colony moet je nu je vingers niet aan branden, eerst even kijken of ze de transformatie naar digitaal wel lukt, maar is volgens mij wel iets om in de gaten te houden). Zelfde geldt voor Colony credit. Die keren nu geen dividend uit, maar we horen eind februari wat ze gaan doen. Dus nog even wachten en dan toeslaan, vooral als dat ontvlechten met de REIT wil vlotten. Dat heeft wegens Corona stil gelegen want ze hadden wel even iets anders aan hun hoofd.

Zo ben ik dus lekker bezig en het kost zeeën van tijd. Aangezien ik door die Corona nu volledig grounded ben en mijn consultancy volledig op zijn gat ligt want we vliegen nu even niet, ben ik blij dat ik wat te doen heb.
LTOke
0
Je kan in googlesheets een tijdelijke filter activeren en dan de kolom "Category" filteren op "filter by condition" --> Text contains "Mreit"
Of er op sorteren is ook een mogelijkheid.
QueSera
0
Thx.
Ik ga me binnenkort verdiepen in Google Finance. Ook een spin-off van deze ontdekkingstocht. Ik deed namelijk tot nu toe mijn 20 of wat holdings makkelijk met een excel sheet. De beurs van Amsterdam ken ik nu wel een beetje uit het hoofd en met het FD kom je qua informatievoorziening een heel end. Nu ik ga uitbranchen naar de US, kom ik er niet meer mee.
Ik ga er voor zitten om die koersen en andere financieel interessante ratios via google finance in zo een sheet te zetten. Dan kun je makkelijk sorteren en selecteren. Ik heb wat voorbeeldsheets en ik denk dat je er heus wel uitkomt als je ervaren excel user bent.

Het bijhouden moet je volgens mij heel anders doen dan met de AEX want het universum in de VS kun je onmogelijk overzien. Je moet dus inderdaad veel statistischer te werk gaan en selectiecriteria opstellen. Een belangrijke voor mij zal zijn de leverage. Die kan enorm verschillen. Ik heb dus ook gezien dat heel wat mREITs in maart volledig zijn ingeklapt, maar dan ook echt. Min 80% of zo. Ik heb zo een donkerbuin vermoeden dat het een met het ander te maken heeft. Maar ja, leverage geeft ook een enorm rendement (dividend) in goede tijden. Dus het is behoorlijk risicovol en veel hangt af van de kwaliteit van de mensen die er zitten: dus niet te veel geld in een mREIT. En voor de proposities die naar boven komen drijven op basis van je selectiecriteria dan wel eerst (eenmalig) echt in de cijfers duiken en analyses op seeking alpha/simply wall street proberen te vinden om te voorkomen dat je stapt in een value trap. Is volgens mij een ander groot gevaar in deze sector.
QueSera
0
Hoi AVM
Ik ben benieuwd: heb je nog op de verkoop knop gedrukt voor Aegon?
Ik had er vandaag wel weel lol in. Net als in de rest van de crap-rally: ING, ABN, Shell.
Mijn glazen bol zegt dat we nog wel even in deze positieve sfeer blijven. Dus ik laat ABN nog even rijpen. Die kunnen nog wel naar 10 of zo en dan ga ik er kortlopende calls op schrijven. Ik wil ze wel kwijt op termijn. ING en Aegon mogen nog blijven. Shell beschouw ik sowieso als een strategische belegging voor de lange termijn. Die gaan weer het dividend laten groeien. Ik heb nu een rendement van ruim 5%. Dat is wel de bodem denk ik, want nog een keer verlagen dat zal wel niet gebeuren. Dan zijn ze kapot en dat weten ze ook.
Ik heb vandaag een kooporder ingelegd voor ARI, maar was vergeten dat de beurzen vandaag zijn gesloten in de VS. Morgen weer een kans!
tradersonly
0
www.worldometers.info/coronavirus/

Covid besmettingen én -doden nemen in rap tempo af.

Met name India springt eruit als het gaat om een spectaculaire afname.

www.bloomberg.com/news/articles/2021-...
Het leven gaat daar weer terug naar normaal met koopwoede als gevolg

tradersonly
0
Aantal doden in Frankrijk neemt eveneens gestaag af. Begin tot half februari zo'n 400-500 per dag. Sinds enkele dagen <200
Heropening grote winkelcentra (>20.000m2) kan koers weer een flinke impuls gaan geven. Ik verwacht dat dit niet lang meer op zich laat wachten.
QueSera
0
quote:

tradersonly schreef op 15 februari 2021 19:06:

www.worldometers.info/coronavirus/

Covid besmettingen én -doden nemen in rap tempo af.

Met name India springt eruit als het gaat om een spectaculaire afname.

www.bloomberg.com/news/articles/2021-...
Het leven gaat daar weer terug naar normaal met koopwoede als gevolg

We komen er wel. De laatste loodjes zijn het zwaarste. Nu niet het geduld verliezen. Het is moeilijk, want iedereen is het helemaal zat. Ik denk ook dat er een enorme spending spree gaat ontstaan. Volgens de statistieken van DNB staat er per Nederlander nu 2.5 mille extra op de spaarrekeningen dan voor Corona. Dat wordt straks volop uitgegeven. En hopelijk in de mooie malls van URW !!
Ik heb gelezen dat na het einde van de Spaanse Griep in 1920 of zo, de mensen zich ook hebben overgegeven aan één groot koopfeestijn. Het begin van de Roaring Twentees. We gaan het volgens mij een eeuw later nog een keer dunnetjes overdoen.
Jaartje of zo later komt dan wegens de stijgende rente de kater van de onhoudbare overheidsschuld. Maar nu nog even niet (aldus mijn glazen bol).
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
quote:

QueSera schreef op 15 februari 2021 17:45:

Hoi AVM
Ik ben benieuwd: heb je nog op de verkoop knop gedrukt voor Aegon?
Ik had er vandaag wel weel lol in. Net als in de rest van de crap-rally: ING, ABN, Shell.
Mijn glazen bol zegt dat we nog wel even in deze positieve sfeer blijven. Dus ik laat ABN nog even rijpen. Die kunnen nog wel naar 10 of zo en dan ga ik er kortlopende calls op schrijven. Ik wil ze wel kwijt op termijn. ING en Aegon mogen nog blijven. Shell beschouw ik sowieso als een strategische belegging voor de lange termijn. Die gaan weer het dividend laten groeien. Ik heb nu een rendement van ruim 5%. Dat is wel de bodem denk ik, want nog een keer verlagen dat zal wel niet gebeuren. Dan zijn ze kapot en dat weten ze ook.
Ik heb vandaag een kooporder ingelegd voor ARI, maar was vergeten dat de beurzen vandaag zijn gesloten in de VS. Morgen weer een kans!
Ha QueSera,

Haha, ja ik heb de stukken vandaag van de hand gedaan, dus gezien mijn username, moet de koers van Aegon vanaf nu als een raket opstijgen om nooit meer terug te zien! Ik heb ook een verkooporder ingezet voor Shell, RioCan en Realty Income, om die posities ietsje te verlagen. Op zich doen ze braaf hun werk, maar ik ga nu ietsje meer risico nemen, en dus er een stukje afschaven en o.a. in ARI/NLY/GEO/Altus/Sachem iets meer stoppen.

Ik heb trouwens een best aardig artikeltje van Rida Morwa op SA gelezen over re-balancing:
seekingalpha.com/article/4405792-mana...

Op zich deed ik al iets met de de mogelijkheden die hij noemt, maar ik was me verder niet echt bewust, van waarom ik het precies deed, meer op gevoel. Nu ik dit artikel heb gelezen zal ik nog steeds ongeveer doen, wat ik al doe, maar dan met iets meer nadenken waarom ik het doe, en daardoor misschien alternatieven overwegen.
LTOke
0
quote:

QueSera schreef op 15 februari 2021 12:00:

Thx.
Ik ga me binnenkort verdiepen in Google Finance. Ook een spin-off van deze ontdekkingstocht. Ik deed namelijk tot nu toe mijn 20 of wat holdings makkelijk met een excel sheet. De beurs van Amsterdam ken ik nu wel een beetje uit het hoofd en met het FD kom je qua informatievoorziening een heel end. Nu ik ga uitbranchen naar de US, kom ik er niet meer mee.
Ik ga er voor zitten om die koersen en andere financieel interessante ratios via google finance in zo een sheet te zetten. Dan kun je makkelijk sorteren en selecteren. Ik heb wat voorbeeldsheets en ik denk dat je er heus wel uitkomt als je ervaren excel user bent.
Zeker, veel functies zijn gelijk als in excel.
Maar de googlefinance functies zijn nieuw en echt een waardevolle toevoeging.
Op het tabblad "Interactieve lijst" staan de veelgebruikte googlefinance functies.
Aangezien je veel historie kan ophalen, kan je met behulp van sparklines snel zien hoe een koers zich de laatste tijd heeft ontwikkeld. In die zin hoef je dus niet iedere dag te kijken.
Maar goed, de mogelijkheden zijn eindeloos en aan te passen aan ieders wens.
6.335 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 313 314 315 316 317 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 77,660
Verschil +0,820 (+1,07%)
Hoog 78,580
Laag 77,220
Volume 387.821
Volume gemiddeld 378.069
Volume gisteren 450.647

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront