Mithra Pharmaceuticals « Terug naar discussie overzicht

Mithra in 2021 - Geduld wordt beloond?!

5.626 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 ... 278 279 280 281 282 » | Laatste
mentie
0
@hopende, dat Mithra brolmaceutical ervan door is met je geld, dat is een feit.Die zie je dus niet meer terug. Het Luikse glijbaantjesaandeel van de Brusselse beurs heeft er trouwens alweer een mooie week opzitten!
Hopende
0
quote:

mentie schreef op 28 oktober 2021 17:30:

@hopende, dat Mithra brolmaceutical ervan door is met je geld, dat is een feit.Die zie je dus niet meer terug. Het Luikse glijbaantjesaandeel van de Brusselse beurs heeft er trouwens alweer een mooie week opzitten!
heb er nog in luik , celyad zelfde brol
pas op kbc beloofd ons een leuke kerst met mithra , ben eens curieus
Wall Street Trader
3
Bedrijfspresentatie Mithra door CEO Leon Van Rompay

www.eventbrite.be/e/tickets-bolero-bi...

Thanks to Lama Daila (Great job!)

Q&A:

Als we kijken naar de huidige beurswaarde van Mithra (ongeveer 850 miljoen) en we kijken naar de mogelijke piekverkopen van de kandidaten in de pijplijn en naar Estelle, waar de verwachtingen richting een miljard EUR zouden gaan, zouden we kunnen denken dat de beurswaarde of de beurskoers een beetje achter loopt tov de verwachtingen. Wat ziet u als de redenen daarvoor en hoe zou het bedrijf kunnen werken aan een hogere beurswaarde?

Ik denk dat je het onderestimeert, ik denk ondergewaardeerd is zwaar ondergewaardeerd. En ik - en dat blijft mijn opinie - ik denk eerlijk gezegd dat het probleem dat we hebben is dat in de zomer dit jaar er een aantal heel grote aandeelhouders zijn beginnen te verkopen, waaronder Marc Coucke, dat weten jullie allemaal. Voor goede redenen, hij heeft zijn redenen, het zijn zijn aandelen, hij heeft het recht om dat te doen. Hij heeft zijn portefeuille een beetje gedifferentieerd en hij heeft mij gevraagd, gebeden en gesmeekt om het goed te doen, want hij heeft maar een stukje verkocht, de rest staat er nog allemaal bij Mithra en hij heeft me ook gezegd dat hij niet zinnens is om onmiddellijk nog meer te verkopen. Maar dan een tweede probleem is dat Francois zelf een juridische aanvaring heeft gehad - dat is ook de reden dat ik op zijn plaats zit momenteel bij Mithra - en van dien aard die juridische aanvaring dat hij een gigantische schuldenberg had geplegded bij verschillende banken en de banken hebben gevraagd om dat allemaal te vereffenen, de compliance - en Francois niet anders heeft gekund, omdat geen bank bereid was om pakketten te verkopen op de markt, heeft Francois niet anders gekund dan ze zelf te verkopen op de markt en dat is natuurlijk geen goed signaal.

Een vraag rond het vertrouwen naar de beleggers toe. Ook een beetje gerelateerd aan die schandaalsfeer rond de vorige CEO en ook het idee van het uitlenen van eigen aandelen om de eigen koers te shorten. Kan je daar ook even kort toelichten?

De LDA, de 4e november loopt dat af en we gaan dat ook publiceren, en het zal veel minder zijn dan datgene dat we oorspronkelijk hadden gedacht omdat het aandeel zo laag staat. Het is zo dat wij binnenkort wel het één en ander gaan aankondigen en dat wij dan denken dat wij de koers zwaar gaan beginnen te ondersteunen. De blockbuster met Donesta die zit er aan te komen. Ik begrijp niet goed dat de markt daar niet op heeft gereageerd. Als je weet dat wij ook een fase 3 lopen hebben in activiteit dat einde dit jaar al bekend is. Als de resultaten daar goed zijn, en ik zie niet in waarom ze niet zouden goed zijn, want anders zouden we niet beginnen aan de fase 3. We zien dat het werkt bij Estelle, zelfde molecule, de safety is gegarandeerd, dus ik denk dat dat een blockbuster is die zijns gelijke niet kent, vanuit België.

Even inzoomen op de verkoop van Estelle. Die wordt voornamelijk gedreven door de partners. U werkt met verschillende partners over verschillende regio’s. In welke mate is Mithra betrokken bij dat proces, bij de commercialisatie en hoe kan je er voor zorgen dat de commerciële strategie ook over de verschillende partners heen gealigneerd blijft?


Ik ben overtuigd dat het altijd veel beter is om met vrienden te kunnen werken dan met vijanden. En ik denk dat er in Bogsch, de huidige CEO van Gedeon Richter, dat de Europese partner is - wij kennen elkaar zeer goed, we hebben afgesproken om ten minste elkaar één keer per week te telefoneren en ten minste twee keer per maand te zoomen. En ik ben ondertussen ook al 3 keer in Boedapest geweest, dus ik blijf daar kort bij en ben daar kort bij betrokken en ik zie hem binnen 14 dagen terug, dan komt hij naar Europa en naar België en wij hebben een zeer mooie overeenkomst. Ik denk dat het veel beter is - wars van alle contracten - mekaar geregeld te zien en te kunnen polsen en spreken. In Amerika met Mayne ligt de zaak anders, daar hebben we Carolyn Myers, die is nu pas benoemd geworden. Carolyn is door ons verkozen, zij is de business development manager geweest bij Allergan, een zeer groot bedrijf in de US voor female healthcare. Zij kent female healtcare in Amerika zoals weinig andere mensen en we hebben een board seat in Mayne en we hebben ook 9,6% van de aandelen van Mayne en zij gaat onze honneurs waarnemen in de board en ook binnen het steering comité om de launch en de marketing te ondersteunen.
Wall Street Trader
3
Een vraag over de historische evolutie die Mithra heeft doorgemaakt over de tijd heen. Oorspronkelijk eerder aan de kant van de generische producten en nu gaande naar die echt innovatieve producten, Estelle die naar de markt komt, Donesta dat er stilletjes aankomt. Wat is de impact van die nieuwe focus van de nieuw segment om die bestaande business?

Ze hebben de bestaande business met de generische producten afgestoten. De ex-verkopen zijn verkocht aan Ceres die zichzelf nu ook hebben verkocht vrij recent. En verder hebben ze nog de “generieken plus”, dus andere formulaties die aanleunen maar niet volop generiek zijn zoals bijvoorbeeld een Zoreline en MyRing. Female healthcare, dus analoog, dat wel, maar anders gaan ze dat niet meer doen. Ze gaan blijven “schoenmaker blijft bij je leest” en de leest voor de profit zit hem klaar en duidelijk bij onze E4. Ik zie niet in waarom wij naar de generieken zouden moeten stappen.

Laatste vraagje en die heeft betrekking tot Perinesta, daar komen ook wat vraagjes over binnen (Leon lacht al). We weten natuurlijk allemaal dat naast Donesta en Estelle destijds was er ook een derde product dat focuste op gebruik van die zelfde compound - op estetrol. En dat product is enkele maanden geleden gehalt. Zou je daar iets meer context kunnen over geven?
Wat daar precies gespeeld heeft en wat dat ook betekent voor Mithra?


Met plezier. U spreekt met de schuldige. Toen ik op de firma kwam, het idee was een zeer gezond idee: estetrol ontwikkelen voor de periode dat de vrouw een contraceptivum kan gebruiken, nadien komt Donesta in de menopauze-periode en tussen de 2 heeft men wat men noemt de perimenopauzale periode. Die periode duurt gemiddeld 3,5 tot 4 jaar bij de vrouw, maar je moet je de vraag stellen - sommige vrouwen zijn gemiddeld rond 55 jaar aan de menopauze toe - maar men weet niet - ze worden wat kittelorig. Ze hebben haaruitval, haardunning, is dat nu menopauze of geen menopauze, ze weet het zelf niet. En vooraleer de dame weet dat ze in de perimenopauze zit, zit ze in de menopauze. En de periode dat ze klachten heeft, en in het begin gaan die klachten over - dat zal wel over gaan, dat is allemaal geen probleem en dan tegen dat ze bij de arts komt zijn er een paar jaren verstreken en eer ze voor die problemen een geneesmiddel wilde nemen, zit ze in de menopauze. Waarom zouden wij ontwikkelen voor een periode die maximaal 3,5 tot 4 jaar duurt en bovendien en dat is wel heel belangrijk. Denkt eens goed na. Met een budget van 20 miljoen, wat misschien wel aan de lage kant was voor Perinesta, maar geld hadden we kunnen vinden, hadden we kunnen maken, dat is geen punt. Maar denk eens goed na. Je hebt een heel reeks van mogelijkheden (hij wijst naar de slide met alle klachten van de vrouw in menopauze), wat zijn we nu aan het doen denk je? De rest moet je zelf invullen. We hebben het geld, we hebben een lapsus van tijd als je weet dat de 15 mg tegen het einde van het jaar actief is, dan weet je wat we kunnen doen, aan welke dosage. We hebben een tijdspanne van nog ongeveer 15 maanden vooraleer we het registratiedossier hebben ingediend voor de US, Europa een paar maanden meer. Wat gaan we doen? Denkt eens na. Je kunt het zelf invullen. Voila.

Dankjewel, Leon.
YorkMan
0
met dank voor de transcript van dit interview, interessant. Ik krijg erg de indruk dat LDA gematst wordt met de koers/aandelen voor kapitaal, want er is blijkbaar informatie die zal komen waarvan verwacht wordt dat de koers omhoog springt - vanaf 4 November... Ik ben benieuwd voor 2022 q1, dat zal dan toch een 30-40% opwaardering moeten laten zien na al dat goede nieuws! heel fijn voor LDA die aandelen heel goedkoop hebben gekregen (denk 19.5euro) en een prachtige rit zullen maken in 2022, gefeliciteerd (had mithra dat geld wel nodig?)
[verwijderd]
0
quote:

YorkMan schreef op 29 oktober 2021 16:57:

met dank voor de transcript van dit interview, interessant. Ik krijg erg de indruk dat LDA gematst wordt met de koers/aandelen voor kapitaal, want er is blijkbaar informatie die zal komen waarvan verwacht wordt dat de koers omhoog springt - vanaf 4 November... Ik ben benieuwd voor 2022 q1, dat zal dan toch een 30-40% opwaardering moeten laten zien na al dat goede nieuws! heel fijn voor LDA die aandelen heel goedkoop hebben gekregen (denk 19.5euro) en een prachtige rit zullen maken in 2022, gefeliciteerd (had mithra dat geld wel nodig?)
Met een operationeel verlies van 55 miljoen in het 1e semester kan je wel stellen dat ze dat geld nodig hebben op korte- middellange termijn (afhankelijk van de donesta deal)
Er moeten extra patiënten gerecruteerd worden voor de europese studie van donesta, dat kost geld.
Geld ophalen aan de gemiddelde koers van 60 dagen lijkt mij dan ook wel fair naar de bestaande aandeelhouders toe. Je ziet het wel vaak anders bij biotechbedrijven.
Kompas
0
quote:

de tuinman schreef op 2 november 2021 16:24:

youtu.be/yTNtq0uGyPM

Uiteraard weer van DE LAMA.
Dank voor het plaatsen!

De combinatie van het uitgedragen enthousiasme met de hese wat oudere stem is geweldig en geeft, naast inhoudelijke informatie, ook entertainment.

Dit overigens gezegd met veel respect voor de CEO.
Ik hoop zelf op die leeftijd even enthousiast en energiek te mogen zijn.
de tuinman
0
quote:

Kompas schreef op 2 november 2021 17:49:

[...]

Dank voor het plaatsen!

De combinatie van het uitgedragen enthousiasme met de hese wat oudere stem is geweldig en geeft, naast inhoudelijke informatie, ook entertainment.

Dit overigens gezegd met veel respect voor de CEO.
Ik hoop zelf op die leeftijd even enthousiast en energiek te mogen zijn.

Haha, helemaal mee eens.
Kompas
0
quote:

de tuinman schreef op 2 november 2021 17:58:

[...]

Haha, helemaal mee eens.
Je voelt ook de oprechte gedrevenheid van de man.
Achter de spreekwoordelijke geraniums is nog lang niet van toepassing voor deze CEO "op leeftijd" ;-)
Hopende
0
BuyHighSellLow
0
quote:

Hopende schreef op 2 november 2021 18:37:

Zou die 19 nu echt de bodem zijn ? En wat verwachten jullie na 4 november
Zonder bijkomend nieuws verwacht ik geen grote sprongen. Jij wel, Hopende?

Hopende
0
quote:

BuyHighSellLow schreef op 3 november 2021 09:25:

[...]

Zonder bijkomend nieuws verwacht ik geen grote sprongen. Jij wel, Hopende?

Als je Leon mag geloven wel maar ja wat is een woord van een Ceo in de bio wereld ?
GoedeDag
0
Aanstekelijk is ie wel de Leon.

Na zijn uiteenzetting waarom hij Perinesta heeft gecanceld zegt hij 'Wat zijn we nu aan het doen denk je, de rest moet je zelf invullen. We hebben het geld, we hebben een lapsus van tijd als we weten dat de 15 mg einde van het jaar actief is. Dan weten we wat we met ons geld kunnen doen, aan welke dosage, we hebben een tijdspanne van ongeveer nog 15 maanden eer we registratiedossier hebben voor de verenigde staten. Europa paar maanden later, wat gaan we doen. Denk is na, kunt het zelf invullen.'

Clipje waar hij dit zegt below.

youtu.be/yTNtq0uGyPM?t=2545

Wat bedoelt ie daarmee ( zelf invullen ben ik niet goed in precies) ? Hebben ze misschien hun registratiedossier al in orde gemaakt en verzonden zodat de tijdspanne veel korter is? Heeft ie een verbreding van de mogelijkheden voor hetzelfde product gezien het dan al getest is voor 15 mg? Of gewoon dat ze nieuwe research zijn gestart met dezelfde molecule met dezelfde dosering voor iets anders?
Dat laatste lijkt me nogal onwaarschijnlijk want dat lijkt me niet echt de moeite om nog is te benadrukken ( gezien de tijd die over nieuwe research gaat )
Beetje daarvoor ( www.youtube.com/watch?v=yTNtq0uGyPM&a... ) zegt ie ook 'Als we er in zouden slagen om hier ( doelt op zijn chart met veel voorkomende menopauze klachten) nog uit te breiden en laat je verbeelding maar even gaan, ik ga nog niks onthullen. Van nog extra dingen aan toe te voegen dan is de markt zonder einde'.

Lijkt mij toch dat ze dan bezig zijn met nog iets extra voor menopauzale klachten, al dan niet op dezelfde molecule? Wat denken jullie?
VP100
0
quote:

GoedeDag schreef op 3 november 2021 22:02:

Aanstekelijk is ie wel de Leon.

Na zijn uiteenzetting waarom hij Perinesta heeft gecanceld zegt hij 'Wat zijn we nu aan het doen denk je, de rest moet je zelf invullen. We hebben het geld, we hebben een lapsus van tijd als we weten dat de 15 mg einde van het jaar actief is. Dan weten we wat we met ons geld kunnen doen, aan welke dosage, we hebben een tijdspanne van ongeveer nog 15 maanden eer we registratiedossier hebben voor de verenigde staten. Europa paar maanden later, wat gaan we doen. Denk is na, kunt het zelf invullen.'

Clipje waar hij dit zegt below.

youtu.be/yTNtq0uGyPM?t=2545

Wat bedoelt ie daarmee ( zelf invullen ben ik niet goed in precies) ? Hebben ze misschien hun registratiedossier al in orde gemaakt en verzonden zodat de tijdspanne veel korter is? Heeft ie een verbreding van de mogelijkheden voor hetzelfde product gezien het dan al getest is voor 15 mg? Of gewoon dat ze nieuwe research zijn gestart met dezelfde molecule met dezelfde dosering voor iets anders?
Dat laatste lijkt me nogal onwaarschijnlijk want dat lijkt me niet echt de moeite om nog is te benadrukken ( gezien de tijd die over nieuwe research gaat )
Beetje daarvoor ( www.youtube.com/watch?v=yTNtq0uGyPM&a... ) zegt ie ook 'Als we er in zouden slagen om hier ( doelt op zijn chart met veel voorkomende menopauze klachten) nog uit te breiden en laat je verbeelding maar even gaan, ik ga nog niks onthullen. Van nog extra dingen aan toe te voegen dan is de markt zonder einde'.

Lijkt mij toch dat ze dan bezig zijn met nog iets extra voor menopauzale klachten, al dan niet op dezelfde molecule? Wat denken jullie?
Klinkt inderdaad allemaal beloftevol en hoopgevend, helaas is er niets concreet en daarom konden ze bij de H1 conferentie niets lossen hierover en was het nieuws enkel negatief.
Het wordt tijd dat ze big Pharma overtuigen met hun verhaal ipv de kleine Belgische belegger.
Mvg
joe123
0
Heb de presentatie met veel interesse bekeken en beluisterd.Aan enthousiasme geen gebrek.
Estetrol en Donesta kan een miljarden business worden.Het zal inderdaad afhangen om een contract af te sluiten met de absolute top in de pharmawereld.Het zou wel eens een mooi kerstgeschenk kunnen worden op het eind van het jaar.
de tuinman
0
quote:

GoedeDag schreef op 3 november 2021 22:02:

Aanstekelijk is ie wel de Leon.

Na zijn uiteenzetting waarom hij Perinesta heeft gecanceld zegt hij 'Wat zijn we nu aan het doen denk je, de rest moet je zelf invullen. We hebben het geld, we hebben een lapsus van tijd als we weten dat de 15 mg einde van het jaar actief is. Dan weten we wat we met ons geld kunnen doen, aan welke dosage, we hebben een tijdspanne van ongeveer nog 15 maanden eer we registratiedossier hebben voor de verenigde staten. Europa paar maanden later, wat gaan we doen. Denk is na, kunt het zelf invullen.'

Lijkt mij toch dat ze dan bezig zijn met nog iets extra voor menopauzale klachten, al dan niet op dezelfde molecule? Wat denken jullie?
Ik begreep het ook niet. Hij wijst dat naar het bord met al die klachten. Denkt hij die ook individueel te kunnen aanpakken met E4 medicatie?

Of denkt hij Perinesta te kunnen vervangen voor Donesta?
Hopende
0
ik trek het mij niet aan wat ze willen of gaan doen , maar enkel zou ik terug eens groene dagen willen zien zodat we naar de 24 € gaan
Hopende
0
De LDA, de 4e november loopt dat af en we gaan dat ook publiceren, en het zal veel minder zijn dan datgene dat we oorspronkelijk hadden gedacht omdat het aandeel zo laag staat. Het is zo dat wij binnenkort wel het één en ander gaan aankondigen en dat wij dan denken dat wij de koers zwaar gaan beginnen te ondersteunen. De blockbuster met Donesta die zit er aan te komen. Ik begrijp niet goed dat de markt daar niet op heeft gereageerd. Als je weet dat wij ook een fase 3 lopen hebben in activiteit dat einde dit jaar al bekend is

Gaan ze dat morgen in de voorbeurs even meedelen dat we daarvanaf zijn en terug kunnen stijgen
5.626 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 ... 278 279 280 281 282 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 0,216
Verschil -0,004 (-1,82%)
Hoog 0,225
Laag 0,216
Volume 82.336
Volume gemiddeld 382.106
Volume gisteren 113.992

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront