Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.335 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 ... 313 314 315 316 317 » | Laatste
Bas261
0
Bedankt voor het uitgebreide antwoord. Mijn keuze voor een reit is een dividend rendement van minimaal 7/8-%. Hoewel het tricky is netuurlijk.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
1
Besef goed dat 7/8% op een echte vastgoed-REIT zelden haalbaar is, en dat als dat rendement er wel is, er vaak sprake is van een groter dan gemiddeld risico op dividendkortingen, wat vaak niet best is voor de koersontwikkeling (vaak maar niet altijd: sommige REIT's veren juist pas weer op als een lang verwachte verwachte korting eindelijk is doorgevoerd).

Daarentegen hebben mREIT's/BDC's hebben vaak wel rendementen van 7/8% of zelfs hoger. Daar staat weer tegenover dat er (in normale omstandigheden) vrijwel geen koersgroei is te verwachten en vaak ook geen dividendgroei. Je zal dan zelf minimaal 2-3% af moeten trekken om te herbeleggen als bescherming tegen of correctie voor inflatie.

Deze waarschuwende woorden klinken misschien opmerkelijk voor iemand als ik, die best veel in REIT's en mREIT's/BDC's zit. Maar ik wil er maar mee zeggen dat je wel goed moet weten waaraan je begint en met welk doel je het doet. Ik zit in (vastgoed) REIT's als één van mijn inflatie stootkussens (ik zie vastgoed en huurinkomsten als één van de mogelijkheden om mijn vermogen beter met de inflatie mee te kunnen laten stijgen). Het deel dat ik in mijn mREIT's en BDC's heb zitten is pure cashflow generatie, zonder enige inflatiecorrectie (daar zal ik zelf voor moeten zorgen). Een ander belangrijk stuk van mijn mix zit in energie/utilities/grondstoffen: die zijn ook bedoeld om beter beschermd te zijn tegen inflatie.

Deze 3 blokken maken bijna 2/3 van mijn mix uit. De rest zit in andere sectoren. Ik weet niet hoe jouw mix eruit ziet, maar als die nog in aanbouw is, dan is OHI wellicht een best riskante keuze om mee te starten. Aan de andere kant is dat misschien juist weer een gok die goed zou kunnen uitpakken als iedereen het afgelopen jaar het aandeel links heeft laten liggen, waardoor die nu misschien toe is aan een herstel. Who knows... ik in ieder geval niet... (OHI+LTC maken nu samen in totaal iets minder dan 2.5% van mijn totale mix uit, en hoewel ik me daar op dit moment comfortabel bij voel, wil ik dit aandeel in de mix ook niet toe laten nemen).
Mariah
0
quote:

J.Me schreef op 4 januari 2022 07:24:

[...]

09 - 4,32% - iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF - +40,73%

Dat is gigantisch, voor 1 jaar rendement in emerging markets of begrijp ik het verkeerd? EM heeft het afgelopen jaar niet zo goed gedaan door de hardere dollar. Welke ETF is dit precies? Ik zie er geen op Morningstar die in deze categorie met dat rendement.
Kaar$
0
Het dal is nog diep voor de $T holders. Maar er is iid geval weer een klein licht aan het eind van de tunnel.

www.reuters.com/business/media-teleco...
J.Me
0
quote:

Mariah schreef op 5 januari 2022 15:15:

Dat is gigantisch, voor 1 jaar rendement in emerging markets of begrijp ik het verkeerd? (...) Welke ETF is dit precies?
Nee, dan heb ik mij onduidelijk uitgedrukt. De in mijn Top 10 genoemde rendementen zijn gemeten over de hele periode dat ik dat aandeel/die ETF in portefeuille heb. Gemeten tussen 1 januari 2021 en 31 december 2021 heb ik op die ETF een (beperkt) negatief rendement gehaald.

De betreffende ETF is deze:
Symbool: IEMM:xams
Naam: iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF
LTOke
0
quote:

Kaar$ schreef op 5 januari 2022 16:07:

Het dal is nog diep voor de $T holders. Maar er is iid geval weer een klein licht aan het eind van de tunnel.

www.reuters.com/business/media-teleco...
Qua koers ben ik sinds gisteren uit het dal en kijk ik uit op een bergje dividend :-)
Kaar$
0
quote:

LTOke schreef op 5 januari 2022 18:12:

[...]

Qua koers ben ik sinds gisteren uit het dal en kijk ik uit op een bergje dividend :-)
Ik moet nog naar de $28.22 :) Ik had helaas geen zin om mijn positie te vergroten en dus mijn aankoop koers naar beneden te halen. IVM de overstap van Binck naar Saxo ben ik helaas het overzicht op het dividend kwijt...

Trouwens zelfde soort inhaalslag gemaakt met IBM, MO & OHI.

Ik zit te denken aan Moderna, die is erg afgestraft en ze prikken hier in Europa lekker door moet ik zeggen. Pfizer en Moderna zijn ineens de lelijke eendjes, misschien teveel gestegen ten koste van de hierboven genoemde aandelen? Pfizer wel weer Ex-Dividend eind van de maand.
LTOke
0
Die 3 inhaalslagen deel ik met je.
Vooral IBM had ik niet zo snel weer op koers verwacht. Ik hoop vooral dat ze het dividend handhaven na de spin-off.

Ik vind Moderna lastig te waarderen. Geen idee wat dat post-Corona gaat doen. Pfizer heb ik ook voor het dividend, dus als die weer lager komen te staan, maakt me dat niet zo uit. Moderna heeft volgens mij geen dividend?

Kijken of komende periode de langverwachte rotatie komt en dat we nog goed gaan profiteren met het vastgoed.
Daarna wellicht eens instappen in groei-aandelen. Een mooie Fintech etf uitzoeken.

J.Me
1
Ik heb mij vanavond (verder) verdiept in de vraag wat de overlap is tussen deze drie ETFs:
1. iShares STOXX Global Select Dividend 100 (DE)
2. iShares STOXX Europe Sel Div 30 ETF UCITS ETF
3. iShares MSCI Europe Quality Dividend UCITS ETF

Ik heb alle drie de genoemde ETFs in portefeuille, maar ben tot de conclusie gekomen dat dit onverstandig is. Mijn berekeningen en overzichten deel ik graag met eventuele geïnteresseerden.
Bijlage:
'belegger''
0
Het hoeft niet schadelijk te zijn, maar misschien geeft het niet de spreiding waarop je had gehoopt. Ik weet niet of je dat doet, maar bij Morningstar kun je met een gratis account makkelijk een dwarsdoorsnede (X-Ray) laten maken en ook voor tientallen posities. Je krijgt een totaaloverzicht met verdeling naar sector, regio en stijl (waarde/gemengd/groei en large/mid/small cap) en het rendement tot 5 jaar terug. Voor UCITS ETF's en losse aandelen werkt het prima. Voor beleggingsholdings waar ik er twee van heb, werkt het minder goed. Die worden onder Financials geschaard en komen onder het vestigingsland in de regioverdeling.

Zelf probeerde ik met zo min mogelijk posities in losse aandelen te werken, maar neig nu ook weer meer naar ETF's. De soms kleine verschillen tussen de vele fondsen brengt mij vaak aan het twijfelen welke te kiezen. Daarom heb ik dat voor nu een beetje losgelaten en ben ik verschillende ETF's aan het combineren. Een paar losse aandelen wil ik wel aanhouden, een beetje wat jij ook aangeeft.
LTOke
0
quote:

J.Me schreef op 6 januari 2022 00:03:

Mijn berekeningen en overzichten deel ik graag met eventuele geïnteresseerden.
Zeker geïnteresseerd.
Degelijk opgezet op deze manier.
Ik mis alleen de belangrijkste paragraaf: Acties.
Wat ga je nu anders doen of net hetzelfde houden op basis van deze analyse?

En voor mij persoonlijk mag je IDVY ook nog wel er naast zetten :-)
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
@J.Me: dank voor je overzichten! Ziet er heel gestructureerd uit, wellicht dat ik ook nog eens een ETF in ga stappen (vooral voor de dames on het huis, omdat ze een stuk minder gespreid zijn belegd ("slechts" <50 stuks) en ik ook voor hen liever zo veel mogelijk de kans op een verkeerd aandeel wil beperken.

Vreemde boekingen DG voor Realty Income (O):
Nu iets heel anders, ik zie vandaag nogal vreemde boekingen bij DG voor Realty Income (O). In het rekeningoverzicht zie ik voor gisteren en vandaag de volgende "rare" boekingen:
Gisteren (5-1-2022):
Een vreemde boeking van dividend (+xx USD) en dividendbelasting (-15% USD)
Dat dividend zal wel helemaal verkeerd zijn geweest (gelukkig had ik 'm gisteren nog niet gezien/geboekt en hier juichend gemeld) en is vandaag weer teruggedraaid:
Vandaag (6-1-2022):
Een correctie om de boeking van gisteren terug te draaien: dividend (-xx USD) en dividendbelasting (+15% USD)
Dat loopt vervolgens weer glad zou je zeggen: per saldo zou het weer effect weer nul moeten zijn.
Dat is het echter niet, omdat het terugboeken van het bedrag in USD voor de dividendbelasting, door lijkt te zijn "gefinancierd" door USD aan te kopen uit mijn EUR account!

E.e.a. is ook nogal knullig (misleidend!) omschreven: het corrigeren van het teveel uitgekeerde dividend heet geen "correctie" of "terugboeking", maar "dividend herinvestering" .Hierdoor werd ik in de eerste instantie op het verkeerde been gezet en dacht ik dat er een speciaal soort dividend was uitgekeerd dat automatisch moet worden geherinvesteerd in het fonds zelf. Dat bleek niet het geval, want het aantal aandelen steeg niet met het zogenaamd "geherinvesteerd" bedrag. Noem een correctie dan ook gewoon een correctie! En nu blijken ze het terugboeken van de USD belasting uit mijn eigen EUR cash saldo te betalen! Ongetwijfeld zal dit ook wel weer gecorrigeerd worden, maar hoe dit achter de schermen allemaal wordt gedaan, geeft nu niet echt veel vertrouwen in de stabiliteit van het systeem en de mensen die ermee aan de slag zijn...

Wie heeft ook O in hun DG account en komt dit vandaag ook zo tegen?
Ik heb het gecheckt bij de dames: ook bij hen zijn deze circustaferelen het geval...
robutrecht
0
Klopt ik ook. Ik denk dat dat te maken heeft met die ''gratis"' aandelen van Orion Office Reit die we van O hebben gekregen. Daarom moet je daar een soort dividend belasting over betalen denk ik.

Nu we het trouwens toch over mijn favoriete onderwerp dividend hebben: zo de eerste dividenden van 2022 zijn weer binnengestroomd. in totaal alweer 16.76 dollar binnen geharkt.
en raad eens??
de eerste dividendverhoging op mijn porto is ook weer binnen!!!!
op Viatris (die gratis aandelen van Pfizer)
Viatris (NASDAQ:VTRS) declares $0.12/share quarterly dividend, 9.1% increase from prior dividend of $0.11.

KASSAAAAAAAAAAA
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Ha robutrecht, dank voor je antwoord!

Ik heb inmiddels ook een (snel) antwoord ontvangen van DG (waarvoor hulde):
"Bedankt voor uw e-mail.
Op 15 november 2021 heeft er een spin-off plaatsgevonden in het product Realty Income Corp.
Voor elke 10 aandelen Realty Income Corp heeft u 1 nieuw aandeel Orion Office REIT Inc ontvangen. Over deze corporate action moest nog belasting worden verrekend. Deze hebben wij op 5 januari 2022 bij u verrekend.
Mocht u nog andere vragen hebben dan horen wij dat graag van u."


Ik vraag me echter af of dit wel zo terecht is. Immers: elk aandeel van het oude Realty Income werd als het ware gesplitst in 1x aandeel van het nieuwe Realty Income (zonder de afgesplitste offices) en 0.1x het aandeel van het afgesplitste Orion Office. Er is m.i. geen sprake van een winstuitkering, dividend of distributie die zou moeten worden belast, maar het opknippen van een aandeel in 2 nieuwe delen.

Stel dat ik een nieuw vastgoedfonds opricht met 50% winkelcentra en 50% offices "AVM REIT". Mensen stoppen hier geld in: €100 per aandeel. Vervolgens krijg ik de volgende dag spijt en knip ik de boel op in 2 stukken: het nieuwe "AVM REIT" zonder offices en "ROB REIT" voor de offices. Er is nog geen cent winst gemaakt en waarde is nog precies gelijk: €50 voor AVM REIT en €50 voor ROB REIT. Zouden mensen dan toch plots belasting moeten betalen over de afgesplitste ROB REIT aandelen, omdat ze worden gezien als bonusaandelen die cadeau zijn gegeven aan de aandeelhouders van AVM REIT? Dat lijkt me niet terecht.

Of zie ik dit verkeerd en heb je als aandeelhouder gewoon pech dat dit geen echte split betreft, maar een spin-off waarbij het oude aandeel de naam behoudt, waardoor de spin-off gezien wordt als een uitkering uit de kas van het oude aandeel, waar je dan net als bij dividend uitkeringen belasting over moet betalen? In dat geval ben ik alvast voorbereid op wat er gaat gebeuren bij de spinoff van Warner Media van AT&T...

Viatris:
Ik was die al helemaal vergeten! Overigens ben ik blij dat ik ze destijds direct heb verkocht, want vergeleken met Pfizer hebben ze behoorlijk slecht gepresteerd in het jaar dat ze zijn afgesplitst...
LTOke
0
quote:

'belegger'' schreef op 6 januari 2022 01:09:

Zelf probeerde ik met zo min mogelijk posities in losse aandelen te werken, maar neig nu ook weer meer naar ETF's. De soms kleine verschillen tussen de vele fondsen brengt mij vaak aan het twijfelen welke te kiezen. Daarom heb ik dat voor nu een beetje losgelaten en ben ik verschillende ETF's aan het combineren. Een paar losse aandelen wil ik wel aanhouden, een beetje wat jij ook aangeeft.
Ken je deze ook al: www.globalxetfs.com/explore/

Kom hier terecht in mijn voorbereiding op een Fintech etf: Global X FinTech ETF (FINX)

Maar de keuze is reuze.
Zelfs zoiets: S&P Catholic Values Developed ex-U.S. ETF

En een aantal maandbetalers.
LTOke
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 6 januari 2022 16:17:

Ik vraag me echter af of dit wel zo terecht is. Immers: elk aandeel van het oude Realty Income werd als het ware gesplitst in 1x aandeel van het nieuwe Realty Income (zonder de afgesplitste offices) en 0.1x het aandeel van het afgesplitste Orion Office. Er is m.i. geen sprake van een winstuitkering, dividend of distributie die zou moeten worden belast, maar het opknippen van een aandeel in 2 nieuwe delen.

Wordt beschouwd als "special dividend" en "will be treated as a taxable distribution"

www.sec.gov/Archives/edgar/data/18739...

The Distribution is expected to occur on ????? , 2021, by way of a pro rata special dividend to Realty Income stockholders, who will then include former VEREIT common stockholders and certain former VEREIT OP common unitholders that received Realty Income common stock in the Merger and continue to hold such stock as of the close of business on the record date for the Distribution. Assuming that the conditions to the Distribution are satisfied, holders of every ten shares of Realty Income common stock as of the close of business on ???????? ??, 2021, the expected record date for the Distribution, (including the former VEREIT stockholders who continue to hold such stock as of the close of business on the record date for the Distribution) will be entitled to receive one share of Orion common stock. We expect that the Distribution will be treated as a taxable distribution to such Realty Income stockholders for U.S. federal income tax purposes.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
@LTOke: helder thanks!
Blijft alleen nog over de nogal omslachtige manier waarop DG dit heeft verwerkt en de "niet zo handige" omschrijving, maar ja... de boeking is in ieder geval correct en daar draait het om.

Ik vroeg me wel nog af of iemand weet wat dit gaat betekenen voor de Warner Spin-off bij AT&T: dezelfde route?
En zou het nog iets hebben uitgemaakt als het aandeel zou zijn gesplitst in 2 nieuwe aandelen met elk een nieuwe naam?
Kaar$
0
quote:

Kaar$ schreef op 5 januari 2022 16:07:

Het dal is nog diep voor de $T holders. Maar er is iid geval weer een klein licht aan het eind van de tunnel.

www.reuters.com/business/media-teleco...
Heerlijk, heel blij met de turn-around hier, die sigaar uit eigen doos is vandaag ook gelijk weer bijgevuld.

finance.yahoo.com/news/t-offers-eligi...
Kaar$
0
tegelijkertijd gaat $LUMN ook lekker. De wind staat op dit moment wel in de zeilen van de telecom.
J.Me
0
quote:

LTOke schreef op 6 januari 2022 10:27:

Ik mis alleen de belangrijkste paragraaf: Acties.
Wat ga je nu anders doen of net hetzelfde houden op basis van deze analyse?
Goede vraag. Ik heb QDVX en EXSH in portefeuille bij SaxoBank. Ik heb ISPA in portefeuille bij De Giro. Die laatste broker wilde ik testen als alternatief voor SaxoBank. Dat wordt het niet. Ondertussen ben ik daar wel ISPA met kleine bedragen aan het opbouwen (want: geen transactiekosten). Ik was van plan die positie op enig moment te verkopen en tegelijkertijd bij SaxoBank een positie van dezelfde grootte weer aan te kopen. Dat kan ik op hetzelfde moment (want: spaargeld). Maar uit mijn eigen analyse volgt dat EXSH aanhouden naast ISPA geen extra spreiding biedt. Wel een iets hoger dividendrendement.

Actie:
De meest eenvoudige actie zou zijn: bij De Giro ISPA verkopen, bij SaxoBank EXSH verkopen en van dat geld (dus: ISPA + EXSH) ISPA aankopen bij SaxoBank. Maar misschien moet ik ISPA zelf ook nog maar 'ns heroverwegen. Voorlopig doe ik dus even niets. Als ik er uit ben, dan meld ik het.

Ik vind het overigens wel opvallend hoe instabiel de hoogte van het dividend is dat ETFs uitkeren. Dat pleit dan weer meer voor individuele aandelen. Haha.
6.335 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 ... 313 314 315 316 317 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 09:54
Koers 78,760
Verschil +0,360 (+0,46%)
Hoog 78,940
Laag 78,400
Volume 16.875
Volume gemiddeld 377.117
Volume gisteren 304.244

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront