BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM maart 2022

803 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 37 38 39 40 41 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Zwijnash schreef op 15 maart 2022 19:00:

Intel gaat fabriek bouwen in ireland ( grote en niet kleine project ) kent iemand een bouwer in Ireland?
Denk dat Intel een kwalitatief betrouwbaar gebouw + bijbehorend parkeerdek wil hebben.

innicksname
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 15 maart 2022 18:37:

www.telegraaf.nl/financieel/759217974...

en daar zit geen Bammetje bij
En vermoed dat incasso niet werkt, zoals wel vaker. Vroeg me af wat wanbetalers kosten, kwam alleen dit tegen (2014): www.parool.nl/nieuws/wanbetaler-kost-...
innicksname
1
quote:

HenkdeV schreef op 15 maart 2022 19:47:

[...]

Zou nu ook moeten, lijkt mij

Het maakt uiteindelijk niet zoveel uit hoe, 30 miljoen compensatie is prettig. En weer een stukje duidelijkheid.
Dicky
1
quote:

Jvdpee schreef op 15 maart 2022 19:19:

[...]

Zal mij benieuwen hoe ze die bate van 30 mio gaan presenteren; in de EBITDA of juist niet, het zware verlies op de sluis werd destijds ook gepresenteerd onder de ‘gecorrigeerde’ EBITDA. Maar soit , 30 mio is 30 mio!
Dit wordt als eenmalige bate geboekt in q1. Het is een goed signaal bovendien, omdat nu blijkt dat Bam niet altijd 100% risico hoeft te dragen bij deze probleemprojecten uit het verleden. De overheid moet ook oppassen, omdat anders niemand meer inschrijft op grote infrastructurele projecten. Dit bericht zou de koers morgen goed moeten doen. Het verlies van vandaag was bovendien veel te groot. Maar dat was shorters werk.
[verwijderd]
0
quote:

Rentenier schreef op 15 maart 2022 22:13:

Is Bam koopwaardig?
Of beter met je handjes eraf blijven?

Ligt eraan wat je biedt?
Miljoentje of 20?
Let wel niet alleen de lusten,....ook de lasten.
RWR
1
quote:

Rentenier schreef op 15 maart 2022 22:13:

Is Bam koopwaardig?
Of beter met je handjes eraf blijven?

Ik weet alleen dat komende 20 / 40 jaar de mensheid voor een bouwvraagstuk staat en een energievraagstuk. En vandaag zelfs een vluchtelingenvraagstuk die ook weer druk geeft op het woningaanbod. Weet niet of je kinderen hebt maar mijn broertje wordt straks 30 en woont nog steeds bij zijn ouders. Hoe zielig wil je het hebben. Ik weet 1 ding. Hier komt die niet wonen.

BAM voorziet in infra, woningen en zelfs kernenergie in een bepaald consortium. Ik geniet iedere keer van BAM als ik in de trein zit en ik zie een wagon van de BAM en/of kraan met BAM erop. Okay, fanboy. Maar ook zonder fanboy idee. BAM moet eigenlijk gewoon onderaannemers ook in dienst nemen want iedereen denkt tegenwoordig op kantoor te moeten en BAM denkt altijd maar te moeten uitbesteden. Het is simpel. Arbeiders = kapitaal. Het klinkt bijna communistisch. Rusland zou er jaloers op zijn maar de BAM is al bezig met electrificieren van hun wagenpark en diversie apparaten. Als je dan ook nog mensen heb die de klus kunnen uitvoeren.

Lopen voor op de "grootste" van nu. Volker wessel. Alleen zij zijn nu zongenaamst de grootste.

Gewoon beleggen in BAM en over 2 jaar zeggen zie je wel.
Geduld...
1
"Gewoon beleggen in BAM en over 2 jaar zeggen zie je wel."

Dat dacht ik in 2017 ook.
We zijn inmiddels 2022.

Het geduld (....) wordt redelijk op de proef gesteld.

RWR
0
quote:

Geduld... schreef op 15 maart 2022 22:53:

"Gewoon beleggen in BAM en over 2 jaar zeggen zie je wel."

Dat dacht ik in 2017 ook.
We zijn inmiddels 2022.

Het geduld (....) wordt redelijk op de proef gesteld.

Jongens die long tiem belegger zijn in de BAM hebben een grote humor. Cynisch. Maar wel humor.
€d_Modus Vivendi
0
quote:

RWR schreef op 15 maart 2022 22:37:

[...]

Rusland zou er jaloers op zijn maar de BAM is al bezig met electrificieren van hun wagenpark en diversie apparaten. Als je dan ook nog mensen heb die de klus kunnen uitvoeren.

Lopen voor op de "grootste" van nu. Volker wessel. Alleen zij zijn nu zongenaamst de grootste.

Gewoon beleggen in BAM en over 2 jaar zeggen zie je wel.
Opnieuw een wereldprimeur: krol-e jongste telg binnen onze duurzame familie!

Na de elektrische wals, de hybride sondeertruck en de elektrische asfaltspreidmachine breidt BAM Infra Nederland haar duurzame familie uit met een nieuwe wereldprimeur: de elektrische krol.
voda
1
Rijkswaterstaat moet weer bijlappen
BAM en VolkerWessels krijgen miljoenen terug voor zeesluis
Door YTEKE DE JONG

Updated Gisteren, 21:13
Gisteren, 20:45
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Aannemers BAM en VolkerWessels krijgen elk €30 miljoen terug van Rijkswaterstaat voor de bouw van de zeesluis in IJmuiden. Dat heeft een geschillencommissie bepaald. In totaal bedraagt de overschrijding op het project van €278 miljoen, op een aanneemsom van €450 miljoen.

Koning Willem-Alexander (r) samen met Jan Rienstra van Rijkswaterstaat bij de nieuwe sluis. FOTO ANP

Rijkswaterstaat en de aannemers ruzieden jarenlang over wie het bonnetje moest betalen. Omdat het om een contract ging waarbij het risico bij de aannemers lag, vond Rijkswaterstaat dat BAM en VolkerWessels er voor op moesten draaien.

BEKIJK OOK:
Mijn nieuwsfoto: Zeesluis IJmuiden

Belastingbetaler
Minister Harbers (Infrastructuur) maakte woensdag bekend dat €60 miljoen op conto van Rijkswaterstaat komt, een deel ervan als gevolg van het wijzigen van het contract en daaruit volgende extra financieringslasten. Rijkswaterstaat had al eerder €64 miljoen aan extra kosten betaald, waardoor de belastingbetaler per saldo €124 miljoen meer kwijt is. Minister Harbers stelt woensdag dat de extra uitgave via het mobiliteitsfonds wordt opgevangen.

BEKIJK OOK:
Koning vliegt vaak over nieuwe zeesluis IJmuiden

Voor de aannemers is uitspraak een meevaller, zij hadden de verliezen al genomen. De nieuwe zeesluis werd twee maanden geleden geleden door Koning Willem-Alexander in gebruik gesteld.

BEKIJK OOK:
Eind aan lijdensweg ’Zeesluis IJmuiden’

De bouw van het prestigeproject werd een drama. Aanvankelijk werd optimistisch gestart, maar de kassen waarin de deuren van 72 meter verdwijnen als ze worden geopend, waren mogelijk niet stabiel genoeg. Gevreesd werd dat deze zouden scheuren. Dus moesten de bouwers weer opnieuw naar de tekentafel, met vertraging en ruzie met Rijkswaterstaat tot gevolg. Het werk zelf lag daardoor zeker een jaar stil. De reputatie van Nederland als toonaangevende waterbouwer krijgt door de zeperd een enorme knal.

Cadeau
Vervolgens was er gedoe met de sluisdeuren zelf, omdat de bouwer in Korea failliet dreigde te gaan. Topman Jan de Ruiter van bouwer VolkerWessels betitelde de sluis eerder als ’het cadeau van de bouw aan de Nederlandse belastingbetaler’.

Voor beide aannemers waren de gevolgen van bouwzeperd groot. BAM, dat dinsdag overdag nog rake klappen opliep op de beurs (-5,7%), maakte vorig jaar bekend dat het meer op grote, complexe projecten in zal schrijven. Het beursavontuur van VolkerWessels werd door de verliezen verpest. De koers bleef achter, waardoor grootaandeelhouder de familie Wessels de aannemer uiteindelijk maar weer van de beurs haalde, voordat een ander het deed.

„Goed dat dit is afgerond”, zo meldt een woordvoerder van VolkerWessels dinsdagavond.

www.telegraaf.nl/financieel/190914128...
€d_Modus Vivendi
1
Yteke 2

Amsterdam - Minister De Jonge van Volkshuisvesting heeft €1 miljard extra per jaar nodig om zijn ambitie van meer betaalbare woningen te realiseren. Anders dreigt zijn ambitie van 100.000 woningen in het water te vallen. Dat blijkt uit een rondgang in de sector naar aanleiding van de presentatie van de woonplannen voor de komende jaren.
Nieuwe sociale huurwoningen in Rotterdam. Minister De Jonge wil de komende jaren 350.000 ’sociale’ woningen neerzetten.

De bouwsector is positief over de ’enorme’ ambitie van De Jonge. Nederland kampt met een wooncrisis, momenteel zijn er naar schatting een kleine 300.000 woningen te weinig. De minister wil daarom toe naar een jaarlijkse bouw van 100.000 woningen, waarvan tweederde betaalbaar moet zijn, zo bleek vrijdag. „De minister heeft echter geen extra geld gereserveerd. Er moet €1 miljard per jaar bij om dat aantal aan betaalbare woningen te kunnen bouwen. Er zit nu een gat in de financiering”, zegt directeur Jan Fokkema van de ontwikkelaarskoepel Neprom.

Dat miljard per jaar is nodig voor het deel van de investering dat niet door de lagere huur of verkoopprijs gedekt wordt. Het onrendabele deel wordt meestal betaald uit de opbrengst van de duurdere woningen in een zelfde woningbouwproject. Brancheclub Bouwend Nederland zet vraagtekens bij de haalbaarheid van een groot deel van de 1.000.000 beloofde woningen. „Een deel van de plannen is niet realistisch en zal niet op korte termijn doorgaan. Er moet samen met de markt een nadere inventarisatie komen wat snel gerealiseerd kan worden. Ook zijn er bouwplannen die sneller van de grond kunnen komen, maar die de minister nu onvoldoende mee heeft genomen. Daarover gaan we met de minister in gesprek”, zegt Ruben Heezen van Bouwend Nederland.

Dat gaat bijvoorbeeld om Eemvallei bij Almere, een nieuwe stad van 50.000 woningen, waar de huidige gemeenten Almere en Zeewolde niet op in willen zetten. „Kijk bijvoorbeeld naar een grote locatie als Almere-Pampus. De gemeente werkt alleen mee aan de ontwikkeling van die wijk als er nieuwe lightrail-verbinding komt. Dat kan nog wel jaren duren”, zegt Heezen. Zowel Neprom als Bouwend Nederland denken dat dit geld beter gebruikt kan worden voor het ontsluiten van ’makkelijker’ locaties, bijvoorbeeld aan de rand van steden. Een autoweg en busbaan is bijvoorbeeld goedkoper dan spoor.

Daarom moet er volgens hem een duidelijke definitie komen van wat echt een concreet plan is, nog los van alle juridische hobbels die genomen moeten worden bij instanties als de Raad van State. Ook is niet voorzien in een ander probleem: dat bedrijven die moeten worden uitgeplaatst geen nieuwe energieaansluiting meer kunnen krijgen op de nieuwe locatie. „De energie infrastructuur zet een grote rem op versnelling. Zonder uitplaatsing van bedrijven stokken sommige plannen”, aldus de bouwclub.

De Jonge ziet ook een grote rol voor de woningcorporaties, die een groot deel van de sociale huurwoningen in bezit hebben. Zij moeten in ruil voor het afschaffen van de zogeheten verhuurdersheffing meer gaan doen, maar corporatiekoepel Aedes mist ’veel randvoorwaarden’ voor de bouw van meer sociale woningen. „Zo zijn er niet voldoende beschikbare locaties voor sociale woningbouw. Het is goed dat de minister de regie neemt en met alle betrokken partijen afspraken maakt”, zegt een woordvoerder.
Fabriek

De branche noemt het positief dat de minister de provincies en gemeenten opdraagt om met concrete plannen te komen. Wat er gebeurt als een gemeente verzaakt is nog niet duidelijk. Aannemer Van Wijnen is positief over de plannen, want die heeft een fabriek waar dagelijks 25 betaalbare woningen van de band rollen. „Het plan is goed nieuws voor de buschauffeur, onderwijzeres en politieagent. Daar doen we het voor. Als de rest van de bouwbranche en de gemeente ook hun verantwoordelijkheid nemen, dan zijn de plannen van Hugo de Jonge zo gek nog niet”, zegt bestuursvoorzitter Peter Hutten.
HenkdeV
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 16 maart 2022 07:14:

www.rd.nl/artikel/967540-abn-amro-bou...

als als
Er zijn nog zat problemen voor de bouw, dit zei VW er recent over:

In Nederland blijft stikstof tot op heden een grotendeels onopgelost probleem en kan – afhankelijk van nieuwe gerechtelijke uitspraken – zelfs grotere gevolgen krijgen”, schrijft de raad van bestuur. Aanbestedingen van van grote infraprojecten blijven volgens het bedrijf vanwege de stikstofdiscussie uit.

En ook dit kwam voorbij:

Maar de indirecte gevolgen van de pandemie* worden echter meer en meer zichtbaar:
Leveringsproblemen en inflatie in de toeleveringsketen hebben impact op projecten, werkverwerving en het aantrekken van personeel.

(*En die pandemie lijkt even voorbij in Nederland, maar las vanmorgen dat corona in China weer fors toeneemt.)
HenkdeV
0
Door ABM Financial News op woensdag 16 maart 2022

Fors hogere opening AEX voorzien

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag een fors hogere opening tegemoet. Futures op de AEX noteren ruim een half uur voor de openingsgong tot ruim twee procent in het groen. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter al 0,3 procent hoger op 676,38 punten.

Laat maar komen, zit er klaar voor.
Hopelijk is BAM ook van de partij.
voda
2
Tientallen miljoenen voor BAM en Volker voor Zeesluis-project
Claim van 60 miljoen euro toegekend.

(ABM FN-Dow Jones) De bouwers BAM en VolkerWessels hebben een claim van 59,9 miljoen euro toegekend gekregen voor de Zeesluis IJmuiden. Dit meldde minister Mark Harbers dinsdag een de Tweede Kamer.

De toekenning van de claim is de uitkomst van een onafhankelijke geschillencommissie, die zich over de kwestie boog, nadat Rijkswaterstaat de claim van de twee bouwers, verenigd in OpenIJ, afwees.

Onderdeel van dit bedrag is 10,4 miljoen euro aan contractuele wijzigingen die Rijkswaterstaat altijd heeft erkend en waarin het projectbudget voorziet, aldus Harbers. Het resterende bedrag van 49,5 miljoen euro heeft voornamelijk betrekking op vertragings- en financieringskosten die door OpenIJ zijn aangedragen.

"BAM heeft kennis genomen van het oordeel van de geschillencommissie. Het is een goede zaak dat we met de afhandeling van deze kwestie de bouwfase van Zeesluis IJmuiden definitief hebben afgerond", aldus de bouwer tegen ABM Financial News.

De onderhoudsfase van het contract loopt nog tot 2047.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
€d_Modus Vivendi
1
BAM Wonen is gestart met de verduurzaming van 85 verhuurde drie- en vierkamer eengezinswoningen in Eemdal-Zuid in Baarn in opdracht van CBRE Investment Management. De woningen maken deel uit van het CBRE Dutch Residential Fund.
803 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 37 38 39 40 41 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:35
Koers 3,834
Verschil -0,084 (-2,14%)
Hoog 3,924
Laag 3,800
Volume 1.085.177
Volume gemiddeld 1.441.344
Volume gisteren 736.960

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront