TomTom « Terug naar discussie overzicht

off-topic

23.324 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 903 904 905 906 907 908 909 910 911 912 913 ... 1163 1164 1165 1166 1167 » | Laatste
sniklaas
0
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 25 maart 2022 11:45:

[...]

Frankrijk is voor mij juist het enige land dat geen problemen oplevert. Door het invullen van wat formulieren (zie hieronder) geniet ik automatisch van een volledig verrekenbaar tarief van 12,8%. Mijn portefeuille bij Saxo heeft dan ook een hoog "Vive la France"-karakter ;-)

www.home.saxo/-/media/documents/regio...
ook willekeur in viva le France..
JP Samosa
0
quote:

sniklaas schreef op 25 maart 2022 10:45:

[...]dit onderwerp is onlosmakelijk verbonden met investeren en beleggen Pim, wanneer de massa richting de voedselbank wordt gedirigeerd moet ik geen positie aanhouden in bijvoorbeeld @TKWY…


Hoewel, het volgende stapje is dan dat @TKWY de voedselbankboxen thuis gaat bezorgen. ( en net als de kinderopvang betaalt de staat natuurlijk)
Wereldbelegger
0
quote:

JP Samosa schreef op 25 maart 2022 11:49:

[...]

Hoewel, het volgende stapje is dan dat @TKWY de voedselbankboxen thuis gaat bezorgen. ( en net als de kinderopvang betaalt de staat natuurlijk)
Aardig bedacht businessmodel.
En is uitrolbaar over een groot deel van de hele westerse wereld.
sniklaas
0
quote:

Wereldbelegger schreef op 25 maart 2022 12:14:

[...]Aardig bedacht businessmodel.
En is uitrolbaar over een groot deel van de hele westerse wereld.
integreerbaar in het No Food to Waste model, de GFT+E containers wordt door JustEat opgehaald bij de vermogende inwoners en bezorgt bij de hulpbehoevende massa om in eerste instantie het ‘E’ gedeelte alsnog te consumeren…
Wereldbelegger
0
quote:

sniklaas schreef op 25 maart 2022 14:21:

[...]integreerbaar in het No Food to Waste model, de GFT+E containers wordt door JustEat opgehaald bij de vermogende inwoners en bezorgt bij de hulpbehoevende massa om in eerste instantie het ‘E’ gedeelte alsnog te consumeren…
'Heerlijk cynisch' ((-;
Kan opgestuurd worden naar Arjan Lubach.
Wereldbelegger
0
quote:

Wereldbelegger schreef op 25 maart 2022 09:31:

[...]

Daar heeft u gelijk in.
Zal ongetwijfeld een stevig debat worden over belasting op kapitaal (zie sniklaas) en vermogen/overwaarde met nieuwe wetgeving als gevolg.
Klaver reageert zoals verwacht:

"Er moet iets fundamenteels veranderen", aldus Klaver. Volgens hem moet als eerste verandering loon uit werk minder belast worden en inkomen uit kapitaal juist meer. Om te beginnen moeten beide even zwaar belast worden.

Ook wil Klaver de premies voor de sociale zekerheid anders vormgeven. "Die moet je niet maximeren, maar verder laten oplopen. Werken wordt zo goedkoper, dus dat is goed voor de werkgelegenheid.
sniklaas
0
Vooralsnog moet er geld verdiend worden om de benodigde belastingen te kunnen betalen en heb vandaag mijn posities in @RR., @BASF, @PRX en @HEN3 verder uitgebreid...

Deze week een eerste positie genomen in @SNP het grootste Olie en Gas importerende bedrijf op deze aardkloot die naar ik verwacht een dividend gaat leveren van >$5.

Is gezien de huidige situatie wel een discutabel bedrijf gezien het gegeven dat zij een grote opkoper zijn van Russische olie en gas en naar alle waarschijnlijkheid fors gaan profiteren van een forse discount op hun inkopen, ik zit zelf nog in een tweestrijd of ik de streep voor mezelf wel zuiver heb getrokken, indirect ga ik verdienen aan de malaise in Ukraine en het in stand houden van de agressie..
sniklaas
0
quote:

Wereldbelegger schreef op 25 maart 2022 14:56:

[...]

'Heerlijk cynisch' ((-;
Kan opgestuurd worden naar Arjan Lubach.
zie je de sketch al voor je, van kliko naar kliekje
ketchup
1
Shell staat einde jaar wellicht wel aan 30 euro en dat met dik dividend
Glencore aan 6 pond met dividend
Bayer aan 70 euro met dividend
allemaal niet onmogelijk

TomTom einde jaar ( zonder exit ) hopelijk in de 9 euro ( waar TT ook het nieuwe jaar van start ging ) en dat zonder dividend , maar sommigen zijn oh zo blij dat HG er dan in ieder geval 2 mio op is vooruit gegaan .. hoe ziek is dat ?

sniklaas
1
quote:

ketchup schreef op 25 maart 2022 16:31:

TomTom einde jaar ( zonder exit ) hopelijk in de 9 euro ( waar TT ook het nieuwe jaar van start ging ) en dat zonder dividend , maar sommigen zijn oh zo blij dat HG er dan in ieder geval 2 mio op is vooruit gegaan .. hoe ziek is dat ?
of wel een spindokter, CEO profeet of lobbyist maar meestal is er sprake van een patiënt die lijdt aan het stockholmsyndroom…
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

sniklaas schreef op 25 maart 2022 16:08:

Vooralsnog moet er geld verdiend worden om de benodigde belastingen te kunnen betalen en heb vandaag mijn posities in @RR., @BASF, @PRX en @HEN3 verder uitgebreid...

Deze week een eerste positie genomen in @SNP het grootste Olie en Gas importerende bedrijf op deze aardkloot die naar ik verwacht een dividend gaat leveren van >$5.
Hoe kijk jij aan tegen de exposure naar gas(prijzen) van BASF? Uiteraard hebben ze een sterke Duitse thuisbasis, maar goed, het is toch een wereldwijd opererend concern?

Heb zelf overigens ook een positie in BASF die inmiddels een aardig stukje onder water staat. Ben me bewust van de risico's, maar afgezet tegen andere chemische bedrijven is deze reus toch wel "too cheap to ignore" zou je zeggen. Ik breid op dit moment niet meer uit, want als het een beetje tegenzit krijg ik in mei vanzelf wat extra stukken geleverd...

SNP ook heel even naar gekeken. Ziet er op het eerste gezicht zeer verleidelijk uit, maar Chinees dus "don't touch it" is dan mijn ervaring cq. voorgevoel ;-)
nr36
1
FD

Waarom blijven aandelen zo goed liggen in dit klimaat?

Oorlog, hoge inflatie, snel oplopende rentes en toch blijft de aandelenmarkt er goed bijliggen. Zijn beleggers blind voor de risico's, of is er niet veel aan de hand? Analisten zijn verdeeld, maar veel alternatieven voor aandelen zijn er niet.
Een oorlog in Europa, torenhoge inflatie, snel oplopende rentes en centrale banken met agressieve verkrappingsplannen, aandelenkoersen lijken zich er weinig van aan te trekken. Nadat de Russen Oekraïne waren binnengevallen, daalden de belangrijkste aandelenindices wel, maar de verliezen werden in twee sterke weken gedeeltelijk of geheel goedgemaakt. Zijn aandelenbeleggers blind geworden voor de risico's die deze cocktail van slecht nieuws met zich meebrengt, of begint ook daar de hoogtevrees door te dringen?

Voordat de oorlog in Oekraïne uitbrak was de hoge inflatie, veroorzaakt door de pandemie met stijgende grondstoffenprijzen en verstoringen in de aanvoerketens, al een probleem. Stagflatie - hoge inflatie zonder economische groei - lag op de loer en de oorlog heeft dat versterkt. Groeiverwachtingen zijn alleen maar naar beneden bijgesteld en centrale banken zien inflatie als een groter probleem dan de tegenvallende groei.

Centrale banken

Zo verhoogde de Amerikaanse Federal Reserve half maart voor het eerst sinds 2018 de rente. Met 'slechts' 25 basispunten, naar een bandbreedte tussen 0,25% en 0,50%, maar de beleidsmakers warmen de markten al op voor een hele serie renteverhogingen dit en volgend jaar. Daarbij gaven zij aan stappen met 50 basispunten niet uit te sluiten of daar zelfs voorstander van te zijn. Analisten gaan ervan uit dat de Amerikaanse korte rente eind dit jaar tussen de 1,75% en 2,00% staat en uiteindelijk boven de 3% zal pieken.

En ook de Europese Centrale Bank zette, ondanks een oorlog vlakbij, versneld de weg naar normalisatie van het beleid in. Als de omstandigheden niet veranderen, dan verwacht de ECB in september het opkoopprogramma te hebben afgerond en op enig moment daarna, mogelijk al dit kalenderjaar, kan de rente omhoog.

'Dus voor het eerst sinds de stagflatie in de jaren 70 en begin jaren 80 zullen de grote westerse centrale banken, aangevoerd door de Fed, waarschijnlijk redding kunnen brengen met een negatieve groeischok in het vooruitzicht, gezien de hoge inflatie', zei Joachim Fels van vermogensbeheerder Pimco deze week. 'Dit verhoogt het risico op zwakkere groei of zelfs een recessie in ontwikkelde economieën en schade op de financiële markten'.

Op de obligatiemarkten was er al een grote uitverkoop. Sinds de Oekraïneoorlog is de Duitse tienjaarsrente met 60 basispunten opgelopen, naar 0,50%, en de Amerikaanse nog enkele basispunten meer. Aandelenindices zijn blijven liggen en zelfs gestegen.

Onrustig

'Ik begin wel wat onrustig te worden', zegt Corné van Zeijl, strateeg bij vermogensbeheerder Actiam. 'Zoals ik al schreef in mijn column, ben ik een kind van '87. Met een beurscrash aan het begin van mijn carrière. Sindsdien zijn dalende winsten, stijgende rentes en een beurs die zich daar niets van aantrekt, iets waar ik onrustig van word.'

Van Zeijl verwacht dat analisten de winstverwachtingen voor aandelen met zo'n 10% naar beneden zullen bijstellen. 'In mijn boek hoort daar dan ook een daling van de koersen met 10% bij', zegt hij.

'Het is een interessante situatie', zegt Lukas Daalder, investment strategist bij vermogensbeheerder BlackRock. 'De eerste anderhalve maand van het jaar zag je de koersen dalen omdat de rentes opliepen, maar sinds de uitbraak van de oorlog hebben de markten dat naast zich neergelegd.'

Volgens Daalder kunnen er drie argumenten worden aangevoerd waarom de aandelen, ondanks alles, zo goed zijn blijven liggen. Het eerste is wat hij de buy the dip-mentaliteit noemt. Beleggers werden steeds beloond als ze na een daling weer aandelen durfden op te pikken. Als tweede argument noemt hij het feit dat winstverwachtingen eerder naar boven worden bijgesteld. 'En ten derde stijgt niet alleen de kapitaalmarktrente, maar ook de inflatieverwachtingen. Je krijgt als belegger nu dan wel een positieve rente op de Duitse Bund, maar dat weegt absoluut niet op tegen de inflatie'. Hij wijst erop dat de bedrijfswinsten in sommige gevallen in elk geval nog een beetje compensatie bieden als de hogere kosten kunnen worden doorberekend aan de eindafnemers.

Daalder vindt het allemaal 'niet heel sterke' argumenten, al kan hij zich wel een beetje vinden in het reëlerenteverhaal. 'Beleggen in obligaties is echt heel problematisch nu. Zelfs in de jaren 70 werden niet zulke verliezen geboekt.' Volgens Daalder moet iemand die per se moet beleggen, dan toch op zoek naar alternatieven.

Minder zorgen

Simon Wiersma, beleggingsstrateeg bij ING maakt zich een stuk minder zorgen. 'De rente gaat dan wel omhoog, door hogere energie- en voedselprijzen, maar de economie draait ondertussen best goed door', zegt hij. 'Ook de inkoopmanagersindices in maart vielen niet terug'. Net als Lukas Daalder wijst hij erop dat in de nominale winstgroeiverwachtingen voor aandelen ook een component voor inflatie zit. 'Heel veel bedrijven, niet alle, kunnen de hogere inputkosten gewoon doorberekenen. Dat biedt inflatiebescherming', zegt hij.

'Je moet ook niet vergeten dat vergeleken met een jaar terug de aandelenwaarderingen in de MSCI All Country-index gedaald zijn van 20 naar 16. Dat is 20%. Dus als aandelen goedkoper zijn, de winstgroei niet wordt bijgesteld en obligaties dalen, dan is de stap naar aandelen eigenlijk heel makkelijk', stelt Wiersma. 'Ik ga pas hoogtevrees krijgen als de economische data aanzienlijk verslechteren en de bedrijfswinsten minder gaan groeien.'
ketchup
0

Vandaag redelijk wat Vopak gekocht
Normaliter doe ik dat niet aangezien ik al een ruime positie HAL bezit en ben geen fan van dubbel op

Aangezien er in Europa straks in navolging van Zwitserland een kans bestaat dat er een ijzeren voorraad aangelegd gaat worden op allerhande commodities gaan opslag bedrijven hiervan profiteren

Daarbij zijn het bij HAL zeer goede asset Managers en Vopak is een bij deze nieuwe realiteit een koopje met een notering onder de 30 euro

sniklaas
1
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 25 maart 2022 16:59:

[...]Hoe kijk jij aan tegen de exposure naar gas(prijzen) van BASF? Uiteraard hebben ze een sterke Duitse thuisbasis, maar goed, het is toch een wereldwijd opererend concern?

Heb zelf overigens ook een positie in BASF die inmiddels een aardig stukje onder water staat. Ben me bewust van de risico's, maar afgezet tegen andere chemische bedrijven is deze reus toch wel "too cheap to ignore" zou je zeggen. Ik breid op dit moment niet meer uit, want als het een beetje tegenzit krijg ik in mei vanzelf wat extra stukken geleverd...

SNP ook heel even naar gekeken. Ziet er op het eerste gezicht zeer verleidelijk uit, maar Chinees dus "don't touch it" is dan mijn ervaring cq. voorgevoel ;-)
@BASF, een deel van de prijsstijging van energie en grondstoffen kan wellicht aan de afnemers worden doorberekend, de onderhandelingen door branche vereniging ed daarover worden in de eerste volle week van April voortgezet...

@BASF is een trouwe dividend betaler, in de afgelopen 22 jaar op het jaar van de kredietcrises na (een paar duppies minder in 2009) is het uitgekeerde dividend gelijk gebleven of gestegen tot inmiddels €3,40 dat op mijn positie aan €53,52 een mooi rendement geeft van 6,35% op jaarbasis. Inmiddels is mijn positie 3,9% groot en mag toenemen naar 5%...

prettig weekend, geniet allen van het mooie weer...
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

sniklaas schreef op 24 maart 2022 16:25:

[...]
Ik heb een eerste positie ingenomen in @RR. aan 92 pennies
Mooie timing!

Ik zie net dat er vrijdagmiddag weer een mooie shuffle is georganiseerd door Betaville:

seekingalpha.com/news/3817622-rolls-r...

Ik wil niet zeggen dat het allemaal fake is (ik geloof dat er in het verleden best een paar geruchten het predikaat "klok-klepel" hebben verdiend), maar de timing van dit soort leuke verhaaltjes (vrijdagmiddag net na 17:00) is wel erg opvallend...

Ter herinnering: twee weken geleden was het de beurt aan Just Eat Takeaway. Als je het mij vraagt werd daar gewoon de reeds geplande beeindiging van de notering in de VS "voor het gemak" verwart met een mega-verrassende potentiele overnamepoging. En dat lekker op vrijdag in de namiddag de wereld in slingeren...

PS

Wat RR betreft, daar heb ik al een tijd niet naar gekeken. Balansverhoudingen en kasstroom waren destijds dusdanig levensbedreigend dat we inmiddels een claimemissie verder zijn. RR is inderdaad ook actief op het gebied van defensie. Dus in theorie kan er best wel wat gebeuren en is de timing voor een mooie story nu natuurlijk perfect!

Overeenkomst tussen beide verhaaltjes is dat ze op zich niet helemaal onaannemelijk zijn en dat ze op een perfect moment gelanceerd worden ("snel bestens kopen op vrijdagmiddag anders kijk je op maandag misschien wel lelijk op je neus" zullen we maar zeggen). Mijns inziens misschien toch wel handig als de relevante toezichthouder eens wat beter bekijkt wat hier gaande is...
ketchup
0
quote:

Koos99 schreef op 24 maart 2022 12:38:

Wies, gezien je herpositionering, heb je je basispositie TomTom nog?
... sorry ... had je vraag gemist

TomTom geen aandelen positie meer, thans enkel in & out op opties, ben het geloof kwijt dat TT dividend gaat uitbetalen, wat ik wel lang heb gedacht en ook verwachte - zeker met de positieve cash aanwezig - maar bij TT gaan ze de cash vrees ik niet delen met de reguliere aandeelhouder ( dus dan komt er ook geen dividend )

overall zit ik nu bijna 50/50 cash/shares ( geen positie meer in edelmetalen )
zwaarste weging in mijn aandelen porto Nestlé en Shell ieder met 10%, gevolgd door Glencore & Bayer & Novartis ieder met 7%
aandelen exposure voor nu beperkt tot 20 aandelen in totaal en dat komt voornamelijk omdat ik thans geen US / China / Russische aandelen bezit

Wereldbelegger
0
Interessant artikel voor wie wil LT investeren in de luchtvaartindustrie. ETF's?

Airbus: “India heeft volgende twintig jaar meer dan 2.200 nieuwe vliegtuigen nodig”

De Indiase luchtvaartmarkt heeft de volgende twintig jaar minstens 2.210 nieuwe vliegtuigen nodig. Dat heeft de Europese vliegtuigbouwer Airbus gezegd. De constructeur wijst er daarbij op dat de Indiase luchtvaart de volgende twee decennia een snellere groei zal kennen dat de wereldwijde sector.

businessam.be/airbus-india-heeft-volg...
sniklaas
0
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 27 maart 2022 09:39:

[...]
Mooie timing!
Ziet eruit als een mazzeltje, tenminste als daar morgen nog iets van overblijft...

Ik zag het vrijdag te laat anders was mijn @RR. positie van inmiddels een 50% target aan 91,22 pennies aan deze 20%+ eruit gegegaan...

Dit soort excessen vinden al jaren plaats en het is maar zelden wanneer een toezichthouder na maanden/jaren van onderzoek ergens een beschuldigende vinger op kunnen leggen, wie de media in zijn broekzak heeft maakt mooie deals...
sniklaas
0
quote:

ketchup schreef op 27 maart 2022 10:13:

[...]overall zit ik nu bijna 50/50 cash/shares ( geen positie meer in edelmetalen )
geen bescherming voor de cash Wies?

Landen zullen niet snel liquideren maar banken die iedere binnenkomende EUR, US$, GBP, HK$, CHF, NOK minstens 20 maal uitlenen (wellicht ook aan banken met (in)direct blootstelling aan Russische en Oekrainse belangen, zijn in deze tijden geen veilige havens en zou dan eerder de ‘cash’ dat je niet gebruikt ‘parkeren’ in obligaties van deze landen…

Cash op de bank(en) is voor het grootste deel niet verzekerd waar staatsobligaties tot op een zekere hoogte wel verzekerd zijn…
23.324 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 903 904 905 906 907 908 909 910 911 912 913 ... 1163 1164 1165 1166 1167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 15:55
Koers 5,705
Verschil +0,130 (+2,33%)
Hoog 5,705
Laag 5,600
Volume 257.953
Volume gemiddeld 324.527
Volume gisteren 419.134

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront