Euronav « Terug naar discussie overzicht

Forum geopend voor Euronav

19.290 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 885 886 887 888 889 890 891 892 893 894 895 ... 961 962 963 964 965 » | Laatste
effegenoeg
1
quote:

PAPA JOE schreef op 4 april 2022 16:20:

Handel ligt tottaal niet stil
En shorters zitten op totaal 3,73% - deze die bekend zijn
Ik denk dat ze zich de laatste dagen geamuseerd hebben
Als je het niet hebt gevolgd kun je er geen notie van hebben.
Overigens was de tijdspanne enkele minuten.
Bregt14
0
waarom leggen ze die handel eigenlijk stil? Zolang er bied en laat is, zou dat toch gewoon moeten verder gaan?
Kojo
0
Toch wel heel opvallend. Vorige vrijdag op Nyse 4,5 miljoen stuks verhandeld, vandaag al 6,5 miljoen na enkele uren handel. En dat tegenover een gemiddeld dagvolume van 1,6 miljoen stuk. Hier is duidelijk iets aan de hand. Het kan dat sommige shorters hun posities sluiten omdat het duidelijk wordt dat de familie Saverys door de instap van Fredriksen is wakker geschoten en zowel rechtstreeks als via CMB aandelen opkoopt. In elk geval beukt de koers nu stilaan tegen een weerstand en ziet het ernaar uit dat die wel eens zou kunnen uitgenomen worden om verder op te veren.
krach03
0
Michael Saverys just filed a "Statement of acquisition of beneficial ownership", which is also known as a 13D. In the filing, it appears as though Michael Saverys claims to own 26,655,000 shares. This represents 13.22% of Euronav.

Benieuwd hoe dit verder gaat. Zie geen reden waarom Saverys zou stoppen bij 13,22%
Tankers
0
quote:

krach03 schreef op 4 april 2022 19:11:

Michael Saverys just filed a "Statement of acquisition of beneficial ownership", which is also known as a 13D. In the filing, it appears as though Michael Saverys claims to own 26,655,000 shares. This represents 13.22% of Euronav.

Benieuwd hoe dit verder gaat. Zie geen reden waarom Saverys zou stoppen bij 13,22%
Helemaal mee eens. Het zou me niet verbazen moesten ze meer weten. Ook geen toeval dat onze Noorse vriend ook in Euronav zit. Beide partijen zien duidelijk héél véél potentieel in Euronav. Anders zouden ze wel in geld steken in een Italiaans kasteel of een wagenpark ipv in Euronav. Ze gaan hier voor het grote geld gaan!
Tankers
0
FYI: De Familie Saverys had in 2020 - toen ze uit het kapitaal stapten - 'maar' 5,2 procent van de aandelen in handen (het jaar ervoor 7%). Nu hebben ze al 13%, dus dubbel zoveel als in het verleden. Dit is dus niet louter een financiële participatie zoals men enkele weken geleden beweerden. Dit gaat om een groot deel van het familiale vermogen. Een rijke familie die verschillende generaties moet onderhouden zal hier niet licht over gaan, ze zullen zeker de kansen en risico's van zo'n grote investering hebben berekend met de lange termijn in het achterhoofd. Voor mij is dit een duidelijk signaal dat er meer waarde in Euronav zit dan we allemaal denken.

Het feit dat Saverys waarschijnlijk nog een paar procenten gaat bijkopen + dat shorters wellicht binnenkort van hun posities afwillen stemt me zeer positief voor de koers op korte en lange termijn.
boothram
0
nieuwbouw 25% duurder, wat betekent dat
- dat de ganse vloot 25% duurder wordt: het zit in de kosten voor nieuwbouw, rest van de vloot moet ongeveer evenveel opbrengen voor een evenwicht in de markt..
- de vloot van euronav bestellingen inbegrpen is de vliit nu dus zowat 5 miljard$ waard... 25$ per uitstaand aandeel
van die 25$ is 5$ afkomstig van de hogere nieuwbouwprijzen en metaalwaarden...en de anticipatie van een vloot die pas na 2026 kan worden aangeuld...
euronav duur? er zijn nog tankeraandelen die minder gestegen zijn, maar als belg is euronav nog steeds intressant...en wat gebeurt er als massa cash beschikbaar wordt??
istraks gaat ook euronav eigen aandelen kopen: dit zou, aan al eens in het 3de kwartaal kunnen gebeuren... met de winst van q2, die al half mei zal kunnen aangekondigd worden...
is denk dat die 25$ vlootwaarde wel degelijk zal opbrengen: een dat kan hoog oplopen: wat nu de koers is, is volgend jaar misschien de winst..zie maar naar de prijzen bij de china boycot of de contango... nee, euronav is niet duur, hoogstens te duur in vergelijking met sommige concurrenten
Bregt14
0
Aandeel Euronav schiet hoger door aankopen CMB
(ABM FN) Het aandeel Euronav stijgt maandagmiddag plots 11 procent, nu blijkt dat Compagnie Maritime Belge een belang van 13,22 procent heeft opgebouwd in de Belgische olierederij. Dit blijkt uit documenten ingediend bij de Amerikaanse Securities & Exchange Commission.

CMB verwierf bijna 26,7 miljoen gewone aandelen Euronav tegen prijzen variërend van 8,29 dollar tot 11,80 dollar per aandeel, aldus de documenten.

Van deze aandelen werden er 16,7 miljoen gekocht ná 4 februari. Sindsdien spendeerde CMB een bedrag van 176,3 miljoen dollar aan Euronav-aandelen, inclusief commissiekosten.

Door: ABM Financial News.pers@abmfn.beRedactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
boothram
1
iop langere termijn verdwijnt euronav wellicht van de beurs...
euronav zelf kan zijn participatie zelf wellicht nog wat opdrijven ed dan van de beurs??
Er is al een poging geweest op de termijnmarkt: met kan euronav niet kwijt op de beurs aan een eerlijke prijs (25$/aandeel)... dus kopen maar?
boothram
1
e have informed you earlier that political uncertainty normally creates strong markets for our vessels. There is now a solid momentum in the market.
(nat)...
We are currently securing spot contracts for a month or longer at rates above USD 50,000 a day. Our operating costs are about USD 8,000 per day per ship.

NAT has a large part of the fleet operating in the spot market.
effegenoeg
0
Pleidooi om schepen te weren uit windmolenpark na val rotorblad
KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Deense energiebedrijf Ørsted, 's werelds grootste ontwikkelaar van offshore windparken, vraagt autoriteiten om schepen te verbieden door een aantal windmolenparken op zee te varen. Dit nadat een rotorblad van een windmolen van een Deens windpark in zee was gewaaid.

De betreffende windmolen is van de hand van Siemens Gamesa Renewable Energy. Het aandeel van de windmolenproducent verloor stevig aan waarde na het nieuws over de kapotte turbine. Het incident gebeurde bij het windpark Anholt Offshore Wind Farm in het Kattegat.

Ørsted vraagt de autoriteiten nu om het scheepvaartverkeer niet meer toe te staan in de buurt van al zijn windmolenparken op zee die gebruik maken van de betreffende turbine. Siemens Gamesa onderzoekt het incident.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
maci
0
En hierdoor liep de koers op!

COMBINATIE TUSSEN FRONTLINE LTD. EN
EURONAV NV
Realisatie van een wereldwijde leider in de olietankerindustrie

Het hele PB lees je hier: ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
Risky bets
0
Massive...

Gefeliciteerd alle longs!

Ik heb hier wat gedachten in gepost: twitter.com/i/timeline

- Ditch Belgium status with Dividend headaches?
- Savery Family aggressively buying into EURN, insider information?!?
- Allows Fredriksen’s daughters to more easily exit some exposure in a few years
- Large enough to get into Indices/passive money flows?

Looks like a massive 22% premium for EURN, seems like a NAV-NAV deal.

Final observation. It looks close to NAV-NAV, but FRO is diluting their modern fleet with a mixed fleet and their high scrubber % to a mostly non-scrubbered fleet.

Maybe the combined company starts a big scrubber program on EURN's vessels?

$EURN up sharply today, $FRO down?
Risky bets
0
EURN gekocht. FRO blijft best aardig liggen. Deal like me een done-deal met Fredriksen/Savery support. Is me niet duidelijk waarom EURN zo veel onder de offer handeld momenteel. Hopen dat FRO niet veel wegzakt, want dit is een veel betere deal voor EURN dan voor FRO.
jik
0
Aan hoeveel zou euronav moeten handelen risky.... Alvast bedankt voor het antwoord
19.290 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 885 886 887 888 889 890 891 892 893 894 895 ... 961 962 963 964 965 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:35
Koers 15,600
Verschil -0,070 (-0,45%)
Hoog 15,810
Laag 15,600
Volume 40.265
Volume gemiddeld 220.576
Volume gisteren 43.851

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront