Just Eat Takeaway « Terug naar discussie overzicht

Just Eat Takeaway 2022!!!!!!!!

Littletycoon
0
quote:

Hooggeleid MSc schreef op 21 oktober 2022 10:42:

[...]

Calls (recht om te kopen voor een vooraf vastgestelde prijs) zijn in een hogere mate gekocht dan puts (recht om te verkopen voor een vooraf vastgestelde prijs).
Je koopt een call als je denkt dat de koers gaat stijgen, aangezien je dan de call kan uitoefenen en dus voor de lagere vooraf vastgestelde prijs kan kopen. Een put werkt dus hetzelfde maar dan met de verwachting dat de prijs daalt zodat je kan verkopen.

Er zijn meer calls gekocht wat betekent dat meer mensen denken/hopen dat de prijs gaat stijgen. Ze hebben deze calls gekocht in een range van 16-20 euro (dit is de vooraf afgesproken prijs waarop ze het aandeel mogen kopen), waarmee ze dus aangeven dat de prijs hoger wordt dan 16-20 euro in de toekomst.

Dit is dus een bullish signaal, maar let wel op de calls ook gewoon kunnen verlopen en dus niet uitgevoerd worden. Dit kan dus beteken dat het pure speculatie is en geen fundamentele reden heeft. Daarnaast kan het zijn dat een paar kleine partijen veel calls hebben gekocht terwijl het algemene sentiment nog steeds negatief is.
Dus ondanks dat het een bullish signaal is, is het nog steeds goed opletten.

Hoop dat dit helpt.

MVG,
Hooggeleid
Het is geen bullish signaal, het antwoord is bullshit. Je zal moeten kijken naar ontwikkeling open interest in de tijd, maturity, etc. Wil je misschien kunnen duiden.
langetermijnbelegger
0
quote:

Coupejet schreef op 21 oktober 2022 11:49:

Oké de hele AEX doet het slecht maar Jitse met zijn handel doet het het allerslechtste. Vind ik wel heel vreemd maarja we zijn aan de koppositie gewend, dat wel natuurlijk.
Blij dat ik nooit in JET hebt geïnvesteerd. Ik voel mee met alle beleggers die een veelte hoge GAK hebben en maar bullish blijven, enige lichtpuntje: de potentiele downside is alleen maar kleiner geworden de laatste tijd.
Deventenaarforever
0
Wellicht al geplaatst

Nu Thuisbezorgd het rijk voor zich alleen heeft als Deliveroo volgende maand vertrekt, wil de horeca dat waakhond ACM ingrijpt. ,,Als er één partij dominant is, kan die vragen wat die wil.''
HERMAN STIL
Dirk Beljaarts van Horeca Nederland zegt het onomwonden: ,,We maken ons zorgen over de macht van Thuisbezorgd. Er is geen sprake van gelijkwaardigheid bij onderhandelingen en contractafspraken.''

Nu Deliveroo definitief de vlag strijkt blijven landelijk alleen bezorgplatforms Thuisbezorgd en Uber Eats over.

Thuisbezorgd heeft een marktaandeel van ver boven de 90 procent. Beljaarts: ,,Wij hebben de indruk dat men daardoor heel gemakkelijk eenzijdig voorwaarden opstelt en aanpast. Dat Thuisbezorgd regelmatig tarieven verhoogt, zou nooit gebeuren in een markt met veel concurrentie. Als er één partij dominant is, kan die vragen wat die wil. Eén keer houdt het op. De ACM (Autoriteit Consument en Markt, red.) zou daar aandacht aan moeten besteden. Daarover zijn we ook in gesprek met de toezichthouder.''

Zo verhoogde Thuisbezorgd zijn provisie onlangs van 13 naar 14 procent van het bestelbedrag. Daar komen nog administratiekosten bij die deze zomer per bestelling van 19 naar 21 cent werden verhoogd. Restaurants die niet zelf bezorgen maar koeriers van Thuisbezorgd inschakelen, zijn 30 procent kwijt aan het platform, plus 2,50 euro bezorgkosten die worden betaald door de klant. Niet verwonderlijk ook dat de prijzen van thuisbezorgmaaltijden inmiddels de pan uitrijzen.
Afknijpen
,,Het is een kwestie van tijd voor de provisie naar 20 tot 25 procent gaat'', vreest directeur Fons van Rooij van Profri, de belangenclub van snackbars en cafetaria's. ,,Het zou een goeie stap zijn als ACM hier opnieuw onderzoek naar doet. Wij kunnen wel een aantal verhalen vertellen over de werkwijze van Thuisbezorgd.nl. Ze zetten onze ondernemers onder druk, knijpen ze helemaal af. We hebben voorbeelden van bedrijven die daardoor failliet zijn gegaan. Soms worden restaurants uitgesloten, omdat die zich niet zouden houden aan de afspraken zonder dat duidelijk is waarom. En als er storingen zijn bij Thuisbezorgd, dan zijn de gevolgen voor de horecaondernemers.''
Vies spelletje
Volgens Profri speelt het platform ook een vies spelletje met de positie van restaurants in de zoeklijst. ,,Je komt steeds lager op hun ranglijsten. Tenzij je extra betaalt om bovenaan te komen.'' Maar dat kan volgens ondernemers tussen de 49 cent en 5 euro per bestelling kosten. Restauranthouders zijn terughoudend om over Thuisbezorgd te praten, zeker met naam en toenaam, uit angst voor represailles. ,,Elke ondernemer die ik spreek, heeft moeite met Thuisbezorgd'', zegt Shella Cortissos van de branchevereniging van Aziatische restaurants VCHO. ,,Maar ze kunnen niet met en ze kunnen niet zonder. Er is een hele generatie consumenten die, als ze honger heeft, de app van Thuisbezorgd opent. Ondernemers vinden dat ze misbruik maken van hun positie. Thuisbezorgd is net op het randje van eerlijk. Als je bent aangesloten, adverteren ze met je restaurantnaam op Google. Consumenten denken dan dat ze op de bestelsite van het restaurant zitten, maar die is van Thuisbezorgd. We hebben wel eens gekeken of dat juridisch viel aan te pakken. Dat was lastig. Dat is een van de dingen waar ACM naar zou moeten kijken.''

Zes jaar geleden concludeerde de monopoliewaakhond dat er voldoende concurrentie in de bezorgmarkt was. Maar toen waren zowel Deliveroo als het Britse Foodora, en Just-Eat, dat door Thuisbezorgd werd ingelijfd, nog actief. Ook waren toen websites als eten.com, hungry.nl en sneleten.nl nog actief.

Maar elke concurrent loopt tegen Thuisbezorgd op. Zo probeerde internetondernemer Hans Boersma drie jaar geleden een alternatief: Pizza Maffia. ,,Het liep vast op restauranthouders. Die zeiden: als ik met je in zee ga, krijgen we problemen met Thuisbezorgd.''

Boersma denkt dat er ruimte is, met het vertrek van Deliveroo. Ook Profri adviseert ondernemers het heft in eigen hand te nemen. ,,Het is helemaal geen gek idee om te stoppen met Thuisbezorgd en je huidige klanten optimaal te helpen'', zegt Van Rooij.

De ACM laat in het midden of er nu aanleiding is de bezorgmarkt opnieuw te peilen. ,,We doen nooit mededelingen over al dan niet lopende onderzoeken'', zegt een woordvoerder. ,,Als een partij een stevig marktaandeel heeft, dan kunnen we daar naar kijken. Het hebben van marktmacht is op zich niet erg, als er maar geen misbruik van wordt gemaakt.''
Dick123
0
quote:

Anna91 schreef op 21 oktober 2022 13:10:

Tweede keer beproeving van de 15,- zo.
Wordt tijd dat de optie experatie is afgelopen en we weer omhoog kunnen, zal wel vanaf maandag zijn.
Is dat optie geneuzel de gehele dag ? ben daar totaal niet bekend mee
Hercule Poirot
1
quote:

Kleine hap schreef op 21 oktober 2022 14:04:

Was te verwachten, geen vijfde dag in het groen,
Is ook niet erg. Per saldo alsnog een stuk beter dan de 12 regionen van vorige week.
tradersonly
0
quote:

Dick123 schreef op 21 oktober 2022 13:58:

[...]

Wordt tijd dat de optie experatie is afgelopen en we weer omhoog kunnen, zal wel vanaf maandag zijn.
Is dat optie geneuzel de gehele dag ? ben daar totaal niet bekend mee
Ik denk dat het meer te maken heeft met de rente beweging
Happy
1
quote:

Coupejet schreef op 21 oktober 2022 14:09:

Het gaat de zuigers lukken om onder de 15 te bivakkeren.
kleine porties dus gewoon particulieren die nog eens goed naar de cijfers hebben gekeken en zien dat het positieve geroep een grote leugen was. Geen winst en gewoon doorgaan met cash burnen. Dat z.g. zwarte cijfer van een positieve EBITDA was alleen wat valutawinst en waarschijnlijk eenmalig.
ajax1954
0
niet de shorters maar optiebeurs de boosdoener de oorzaak drukten hem na 15 kunnen nu weer hard omhoog
Mokthalan
9
quote:

Mokthalan schreef op 21 oktober 2022 09:36:

[...]

Bij deze! Ze groeien dus absoluut gezien even snel, maar procentueel niet. Logischerwijs verliest JET dus iets aan marktaandeel, procentueel gezien.

Even voor de helderheid, wisselkoers van nu gepakt & JET rond af op miljarden, dus helaas kan ik achter de komma niet zien. Alle kwartalen geopend, maar nergens wordt op miljoenen niveau inzicht gegeven in UK&I.
Ik had nog wat tijd over vandaag, ik heb ook nog even de orders en GTV/order toegevoegd. Met name de GTV per order ontwikkeling van JET sluit aan met de berichtgeving van Jitse, we gaan voor winstgevendheid.

Hopelijk hebben jullie er wat aan.

Fijn weekend.
Bijlage:
Shadow
0
quote:

Mokthalan schreef op 21 oktober 2022 14:19:

[...]

Ik had nog wat tijd over vandaag, ik heb ook nog even de orders en GTV/order toegevoegd. Met name de GTV per order ontwikkeling van JET sluit aan met de berichtgeving van Jitse, we gaan voor winstgevendheid.

Hopelijk hebben jullie er wat aan.

Fijn weekend.
Voor U ook een fijn weekend.
Ziet er weer fraai uit.
Dank voor het uitwerken.
Bernardo
0
quote:

maars schreef op 21 oktober 2022 14:42:

't ziet er naar uit dat €15,- een hogere bodem is, voor nu.
wel erg prematuur zo iets nu al denken. Vind hele reactie op cijfers tegenvallen.
Mokthalan
0
quote:

maars schreef op 21 oktober 2022 14:42:

't ziet er naar uit dat €15,- een hogere bodem is, voor nu.
Ik ben bang van niet. Begrijp me goed, ik zit voor lange termijn in dit aandeel, maar de macro's zijn simpelweg nog niet in het voordeel van de indexen over de breedte. Met name dit soort clickbait zal het sentiment niet per se goed doen:

www.cnbc.com/2022/10/21/10-year-treas...
ajax1954
0
weg omhoog is vrij nu menden met calls okt 15 eruit gejaagd ben blij met calls okt 14,80 in half uur 50%
chinchin
1
zou iemand mij kunnen uitleggen waarom mensen nog steeds JET aandelen staan te verkopen...koers kan vlgs mij niet veel lager. Meeste die nu uitstappen, lijden toch verlies?? Met deze lage prijs kan verlies toch niet veel meer toenemen?
73.764 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3184 3185 3186 3187 3188 3189 3190 3191 3192 3193 3194 ... 3685 3686 3687 3688 3689 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:36
Koers 13,975
Verschil -0,035 (-0,25%)
Hoog 14,285
Laag 13,815
Volume 1.643.771
Volume gemiddeld 2.408.655
Volume gisteren 2.412.741

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront