GBL « Terug naar discussie overzicht

Forum GBL geopend

269 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
[verwijderd]
1
'Snelle uitstap door GBL'

De overname door de Amerikaanse sectorgenoot Concentrix waardeert de Franse callcenterreus Webhelp, de belangrijkste niet-beursgenoteerde participatie van GBL, inclusief schulden op 4,8 miljard dollar.

'We zijn een beetje verrast dat deze uitkomst al op tafel ligt, aangezien GBL pas in 2019 in Webhelp investeerde. Desalniettemin realiseert GBL bij deze uitstap een meerwaarde van 1,8 keer het investeringsbedrag.

Kippers merkt wel op de waarde van het aandelenbelang van GBL bij de deal gewaardeerd wordt op 1,53 miljard euro. Dat is 11 procent onder de laatst gerapporteerde waarde van Wehbelp.

De analist ziet in de transactie geen aanleiding om zijn 'houden'-advies bij te stellen. Het koersdoel blijft 90 euro.
Bron:"De Tijd"
FORT1944
2
quote:

wijzerplaat schreef op 30 maart 2023 14:35:

www.gbl.be/en/media/3902/20230330%20-...
MOOIE VOORSTELLING , maar je kunt beter een deftig aandeel kopen want de return : bij GBL daarvan blijft zeer veel plakken bij de familie . BEST EENS KIJKEN NAAR DE OVERDREVEN VERLONING VAN DIE BESTUURDERS EN DAN NAAR HET SCHAMMELE DIVIDENDTJE DAT U ONTVANGT
wijzerplaat
0
Positieve start van 2023 met groei van de NAW per aandeel en sterke operationele prestaties van de private activa

www.gbl.be/nl/media/3931/GBL%20-%20Pr...
wijzerplaat
0
GBL zal op 31 juli communiceren over het dividend voor 2023. Dit gebeurt in het kader van de
presentatie van de 2023 halfjaarresultaten
Stofda
1
Iemand een idee waarom GBL op korte tijd van ongeveer 80 euro naar 73 euro is gezakt?
[verwijderd]
0
42 % korting op de netto actief waarde, pfff....
Wat zien de verkopers wat ik vandaag als koper rond E. 71,- blijkbaar niet zie ?
Abracadabra
0
Asjemenou, wat een geld loopt eruit.
Meer wordt uitgegeven aan dividend en aandelen inkoop dan er binnenkomt
Daarnaast wordt geleend tegen 4% en behalen ze 2% rendement
Weet iemand hoe dit komt?
Whynot
0
Altijd jammer als je juist je aandelen hebt verkocht... En dan negatieve commentaar moet schrijven bij al het positieve nieuws van GBL..

Whynot
1
FORT1944
0
quote:

wijzerplaat schreef op 1 augustus 2023 11:32:

GBL :
www.gbl.be/en/media/3976/20230731%20-...

www.gbl.be/en/media/3978/20230731%20-...

Bevindingen? Ik heb er al jaren een hoop op de plank liggen.
dan weet je ook dat de familie zich verrijkt met Uw investering , zo was het met ALBERT FRERE en nu met zijn familie.
Uw plank zal niet doorbuigen van de winsten en dividenden op al Uw jaren aan 2% en koersverlies:)
[verwijderd]
0
Waarom zou je dit het management niet gunnen ?
Ik zou het zelf niet kunnen en lift graag met ze mee.
Dit soort beloningen zijn ook gebruikelijk in private equity en venture kapitaal, de richting die GBL opgaat.
Bart Meerdink
1
quote:

free 1, RoE en P/B telt schreef op 1 augustus 2023 21:18:

Waarom zou je dit het management niet gunnen ?
Ik zou het zelf niet kunnen en lift graag met ze mee.
Dit soort beloningen zijn ook gebruikelijk in private equity en venture kapitaal, de richting die GBL opgaat.
Nou, zijn de prestaties er dan naar? Ondanks een forse aandelen inkoop bij een enorme discount daalt toch de intrinsieke waarde per aandeel.

Hoge beloningen werken averechts trouwens, dan raakt men geobsedeerd door het geld en wat ze daarmee allemaal gaan doen.
En: meer meer meer.
In plaats van dat ze zich 100% concentreren op waar ze voor zijn ingehuurd. Geld zou een bijzaak moeten zijn.
In die zin, er is genoeg dus is het onbelangrijk. Geen neiging tot mateloosheid.
noordkaap
1
GBL vs. Exor
GBL is de grootste Belgische holding. Net als Exor, investeringsmaatschappij van de familie Agnelli, is het grootste deel van de GBL-portefeuille belegd in grote multinationals. Bij GBL is dat drankenproducent Pernod Ricard, bij Exor is dat luxeautobouwer Ferrari.
Jan Reyns
05/08/2023
Deze week maakte GBL de halfjaarresultaten bekend. De portefeuille zakte met 2% in waarde, maar doordat de holding eigen aandelen inkocht en vernietigde, klom de waarde per aandeel toch met 3%. Toch is GBL op de beurs 38% minder waard dan de portefeuille. Die holdingdiscount werkt topman Ian Gallienne, gehuwd met een dochter van wijlen Albert Frère, danig op de zenuwen. ‘Onterecht’, foeterde hij in een call over de resultaten. Prompt kondigde hij een extra inkoop van eigen aandelen aan. Als die later vernietigd worden, verdwijnt meteen ook de discount. ‘Dat is het verstandigste wat we nu kunnen doen’, vindt Gallienne.

Matige investeerder
‘Beter nog zou zijn dat GBL investeert in goede bedrijven’, zegt Joren Van Aken, die voor Degroof Petercam holdings analyseert. Hij vindt dat de belangrijkste taak van een holding of investeringsmaatschappij. Bovendien werkt GBL al met 2 miljard euro schulden, of 12% versus de waarde van de portefeuille. Geld lenen kost ook geld.

Een kleine helft van GBL is geïnvesteerd in drie grote beursgenoteerde bedrijven: drankenproducent Pernod Ricard, sportartikelenfabrikant Adidas en SGS, gespecialiseerd in inspectie, controle, analyse en certificering voor bedrijven. Adidas belandde in een crisis, maar in de eerste jaarhelft herstelde het aandeel met zowat 40%. Dat de waarde van GBL niet meer deed dan stabiliseren, heeft te maken met een forse daling van de waarde van het Amerikaanse Concentrix. Het bedrijf nam de Franse callcentergroep Webhelp van GBL over maar betaalde vooral in aandelen. Die halveerden dit jaar in waarde.

Zo zet GBL de traditie voort van een heel matige investeerder. De voorbije tien jaar leverde het aandeel een jaarlijks rendement van 5,9% op. Zo is GBL de zwakste Belgische holding, minder dan de 7,7% voor de Europese Stoxx?600-index.

Luxe met Ferrari
Dan zijn beleggers in het Italiaanse Exor, dat Milaan ruilde voor een notering in Amsterdam, beter af. De voorbije tien jaar leverde het aandeel beleggers een jaarlijkse return op van 14,5%. Toch noteert deze holding met een discount van zelfs 42%. Dat is ongeveer evenveel als tien jaar gelden, ondanks de stevige waardecreatie.

Gaat Exor ook eigen aandelen inkopen? ‘Neen’, antwoordt Van Aken. ‘Exor is van oordeel dat die discount een zaak is voor de beleggers. De holding wil vooral goede investeringen doen. Met autobouwers Ferrari en Stellantis (Fiat, Peugeot, Opel …) en de industriële groep CNH is 70% van de portefeuille geconcentreerd in drie bedrijven.

Ferrari speelt de pannen van het dak. In plaats van een autobedrijf wordt het gewaardeerd als luxebedrijf. Terecht: woensdag publiceerde Ferrari resultaten en trok het zijn verwachtingen voor het jaar op. De autobouwer haalt een operationele winstmarge van 40%, een marge die alleen de rendabelste softwarebedrijven halen. Een niet te onderschatten troef van Exor is dat het nog 5 miljard euro cash heeft voor nieuwe investeringen. Goed voor zo’n 15% versus de huidige portefeuille.

Besluit: De evolutie van de waarde van de investeringen in portefeuille is meestal belangrijker dan de discount. De holdingkorting trekt aandacht, maar evolueert vaak met het beurssentiment. Soms is er geen touw aan vast te knopen. GBL vecht dus tegen spoken. Degroof Petercam geeft de voorkeur aan Exor, met een koopadvies, versus een houden-advies voor GBL.
.
FORT1944
1
quote:

wijzerplaat schreef op 1 september 2023 20:33:

Stemrechten en noemer
Situatie op 31 augustus 2023

www.gbl.be/nl/media/3989/20230901%20-...
de dubbele stemrechten zitten bij de bestuurders , de familie deelt de lakens uit bij GBL en voor hen is het cassa cassa ,Als kleine aandeelhouders moogt ge alleen toekijken hoe de familie zich verrijkt!
269 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 70,000
Verschil +1,000 (+1,45%)
Hoog 70,200
Laag 69,350
Volume 92.622
Volume gemiddeld 103.505
Volume gisteren 69.867

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront