UCB « Terug naar discussie overzicht

Beurskoers UCB

2.259 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 109 110 111 112 113 » | Laatste
Harden130
1
KBC Securities: “Kopen”-advies, koersdoel 110,00 euro
Opwaarts potentieel: 36,6% (tegenover slotkoers 02/08/2023: 80,52 euro)
Analist Jeroen Van den Bossche: “Wij blijven UCB om verschillende redenen een sterke keuze vinden voor de Bolero
Benelux-selectie.
Cimzia zal een krachtpatser blijven omdat de directe biosimilars ten vroegste in 2026 op de markt komen. Bovendien zien
de klinische resultaten van Bimzelx voor PsO (psoriasis), PsA, AxSpA en HS er veelbelovend uit en we denken dat onze
raming van 3,2 miljard euro voor de piekverkoop van het geneesmiddel gehaald zal worden, zelfs met de vertragingen in
de goedkeuring door de FDA.
In combinatie met klinische en regelgevende successen voor Fintepla, Rozanolixizumab en Zilucoplan verzekert dit een
mooie toekomst voor het bedrijf.”
Harden130
1
UCB | Farma
Een tweede ‘joker’ in de selectie, naast Biotalys, is het Brusselse farmabedrijf UCB
. Biotalys wacht op het EPA, UCB op de FDA, de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond. En dat wachten duurt lang. Een groen licht om Bimzelx op de Amerikaanse markt te brengen als psoriasismiddel is absoluut noodzakelijk voor het bedrijf, want de kaskrakers uit het verleden, zoals Cimzia, Vimpat en Keppra, hebben dringend opvolgers nodig. De kans dat de goedkeuring er komt, is groot maar het blijft bang afwachten op de ‘verlossing’. De vertraging geeft rivalen ondertussen voorsprong. Het spreekt voor zich: aan UCB hangt een meer dan gemiddeld risico vast.
voda
1
HSBC verlaagt koersdoel UCB

Gepubliceerd door Trivano.com op 16 augustus 2023 om 12:54

De analisten van HSBC waren woensdag opnieuw positief over UCB. HSBC herhaalde het advies kopen voor de aandelen van UCB.

Het koersdoel werd verlaagd van 101,00 naar 97,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van UCB met 19% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 81,20 EUR.
JdeFL
1
quote:

Krustie101 schreef op 24 augustus 2023 09:50:

Stefzele laat op zich wachten
Te veel afleiding... Er crasht hier en daar wel wat.
Leefloon
1
quote:

Krustie101 schreef op 24 augustus 2023 09:50:

Stefzele laat op zich wachten
Het kan bij "follow the leader", die zelf eerlijke constructies of trades plaatst, trouwens geen kwaad om, per leider, eens te vragen wat de trigger was. Dat kan onbruikbaar zijn ("een gevoel"), kan zeer teleurstellend zijn ("ik kies ook maar wat"), of kan min of meer reproduceerbaar ofwel aan te leren zijn ("altijd reageren op een crash of split"). Niet omdat de zelfverkozen leider feilloos moet zijn en verplicht antwoord moet geven, maar soms neemt de educatieve waarde toe en soms de teleurstelling.

Als ik meld dat ik long ga in Tubize en short in UCB, plaats ik dan een voorbeeld van een constructie en hadden dat evengoed KBC Ancora en KBC kunnen zijn, of zijn de constructie en genoteerde ondernemingen optimaal op elkaar afgestemd. En zo ja, waarom. Met name bij constructies komt het meer dan eens voor dat iets eigenlijk over de constructie gaat, en dat de rest bijzaak blijkt te zijn. Dat het uitverkoren UCB evengoed Xior had kunnen zijn.
Hopper58
2
Stelara is 1 van de 10 medicijnen in de USA die onder de loep genomen worden voor prijsaanpassingen in het kader van Medicare. Dat zal druk zetten op de introductieprijs van bimi ?:

'The drugs selected for the initial round of the negotiation program are Bristol Myers Squibb Co.’s BMY, 1.48% blood thinner Eliquis, Boehringer Ingelheim and Eli Lilly & Co.’s LLY, -0.23% heart-failure drug Jardiance, Johnson & Johnson’s JNJ, -0.48% blood thinner Xarelto, Merck & Co.’s MRK, 0.29% diabetes drug Januvia, AstraZeneca’s AZN, 0.47% heart-failure drug Farxiga, Novartis AG’s NVS, 0.91% heart-failure drug Entresto, Amgen Inc.’s AMGN, 0.69% rheumatoid-arthritis drug Enbrel, AbbVie Inc. ABBV, -0.20% and Johnson & Johnson’s blood-cancer drug Imbruvica, Johnson & Johnson’s psoriasis treatment Stelara and Novo Nordisk’s NVO, 1.43% insulin Fiasp.'
JdeFL
2
08:40
Deutsche Bank zet UCB op de kooplijst
Deutsche Bank verhoogt het advies voor UCB van 'houden' naar 'kopen', het koersdoel gaat van 85 naar 100 euro.

Analist Emmanuel Papadakis erkent dat de timing wat vreemd oogt, aangezien beleggers in de farmaciegroep al heel de zomer nagelbijtend uitkijken naar de meermaals vertraagde Amerikaanse goedkeuring voor Bimzelx als psoriasmiddel. Die zou er normaal gezien uiterlijk op 30 september moeten zijn. Een goedkeuring die cruciaal is, wil Bimzelx later dit decennium bij UCB de rol van grootste groeimotor overnemen van de huidige sterkhouder Cimzia.

'We erkennen dat goedkeuring niet verworven is, maar op dit ogenblik heeft de rest van verhaal relatief weinig risico. Beleggers gaan nu uit van een bescheiden start voor Bimzelx, terwijl ze ook sceptisch staan tegenover de doelstellingen voor 2025 (30 à 35 procent marge op 6 miljard omzet, van rond 23 procent marge op ongeveer 5,25 miljard omzet dit jaar, red.). Volgens ons geven beleggers UCB te weinig krediet voor de nieuwe middelen in de pijplijn, zoals zilucoplan en Rystiggo (vroeger bekend als rozanolixizumab, red.)'. (Tijd.be)
Krustie101
1
Zouden ze bij UCB zelf nog geloven dat de FDA er dit kwartaal nog werk van gaat maken?

pink.citeline.com/PS148795/A-Standard...

Bij gebrek aan nieuws wrijft De Tijd nog wat zout in de wonde van de Tubize belegger.

Het lange wachten bij UCB: Tubize-korting loopt op
U denkt dat de Brusselse gediversifieerde holdings met een grote korting kampen? Wacht tot u de korting van de monoholdings checkt.

Neem Tubize
TUB
0,00%
. Dat lijkt nog een groter slachtoffer van het lange wachten op Amerikaans groen licht voor Bimzelx dan het enige actief, UCB
UCB
0,00%
. De biofarmaciegroep UCB kondigde eind juni aan dat de FDA-goedkeuring om Bimzelx als psoriasismiddel op de Amerikaanse markt te lanceren er ten vroegste in het derde kwartaal zou komen.

-45%
(BIJNA) HALVE PRIJS
Het aandeel Tubize noteert nu tegen een korting van 45 procent op de intrinsieke waarde
Vers uitstel dus voor een middel waarvan de aanvraag al in september 2020 in de bus ging, wat het beleggersvertrrouwen logischerwijs geen deugd doet: Bimzelx is cruciaal om de groei later dit decennium op koers te houden, als de huidige sterkhouder, het reumamiddel Cimzia, zijn patentbescherming verliest.

UCB noteert niettemin na een moeilijk 2022 12 procent hoger sinds begin dit jaar, terwijl Tubize op het peil van Nieuwjaar vastgeroest zit. Het gevolg: Tubize noteert tegen een korting van 45 procent op het enig actief, terwijl dat begin dit jaar 'maar' 38 procent was (zie grafiek).

Elk aandeel Tubize vertegenwoordigt 1,5746 'onderliggende' aandelen UCB. Om de intrinsieke waarde te becijferen moet je de beurskoers van UCB vermenigvuldigen met 1,5746 en dan de kleine schuldpositie van 1,08 euro per aandeel aftrekken.
Leefloon
0
quote:

Krustie101 schreef op 12 september 2023 08:48:

Het aandeel Tubize noteert nu tegen een korting van 45 procent op de intrinsieke waarde
Vaker genoemd: om marktneutraal op een afname van die discount te spelen, zonder blootstelling aan Amerikaanse af- óf goedkeuring: aandelen Tubize kopen, en synthetisch short in optiefonds UCB.
JdeFL
1
UCB op zucht van Europees groen licht voor Argenx-rivaal

15 september 2023 17:39
Het Europese geneesmiddelenagentschap geeft een positief advies voor zilucoplan, een kandidaat-behandeling van het Belgische farmabedrijf voor de zeldzame spierziekte myasthenia gravis.

Dat maakte UCB vrijdagnamiddag bekend in een communiqué. De Europese Commissie volgt doorgaans het advies van het EMA. UCB verwacht die feedback voor het einde van het jaar.

Voor datzelfde medicijn verwacht UCB in het vierde kwartaal ook een oordeel van de Amerikaanse farmawaakhond FDA. Dat oordeel is nog belangrijker, omdat de Verenigde Staten wegens de hoge medicijnenprijzen als 's werelds farmawalhalla gelden.

De duim omhoog van het EMA voor zilucoplan is een opsteker voor UCB. In juni al had de Amerikaanse FDA groen licht gegeven voor zijn andere MG-middel - rozanolixizumab - dat het nu onder de commerciële naam Rystiggo op de Amerikaanse markt mag verkopen.

Estafetteloop met horten en stoten bij UCB
Rystiggo, dat op een andere manier werkt als MG-behandeling dan zilucoplan, krijgt in de VS stevige concurrentie van een Belgische collega, het Gentse Argenx. Dat kreeg met zijn eerste medicijn Vyvgart, ook een behandeling voor MG, eind 2021 al groen licht in de VS. Het nam afgelopen jaar een vliegende start met het middel.

Terwijl UCB in korte tijd een paar keer goed nieuws kon serveren over zijn MG-behandelingen, blijft het toch vooral uitkijken naar de langverwachte beslissing - in tweede zit - van de FDA over Bimzelx, de kandidaat-behandeling van UCB voor de huidaandoening psoriasis.

Die beslissing liep al een paar keer vertraging op, maar zou nog in het derde kwartaal vallen, met andere woorden voor het einde van deze maand.

Bimzelx is cruciaal voor de omzet van UCB later dit decennium, als potentiële blockbuster die mettertijd mogelijk voor meerdere aandoeningen ingezet zou kunnen worden en het stokje moet overnemen van oudere medicijnen. (Tijd.be)
JdeFL
1
• UCB: afgelopen vrijdag kondigde UCB aan dat ze een positief advies hadden ontvangen van de CHMP voor de markttoelating van Zilucoplan in gMG. Als de EC het de CHMP volgt, wat ze bijna altijd doet, zou dit betekenen dat gMG (AChR+) patiënten toegang krijgen tot de eerste zelfzorgbehandeling voor gMG op de markt. Goed nieuws volgens KBC Securities, maar het blijft toch vooral uitkijken naar nieuws over Bimzelx. Geen impact op “Kopen”-advies en koersdoel van 110 euro. (Bolero)
Krustie101
1
We zullen het maar positief opvatten en zeggen dat de laatste horde genomen is. Nu nog even de meet bereiken.

UCB Provides Update on U.S. Regulatory Review of Bimekizumab
Brussels (Belgium), 19 September 2023 – Time (23:00 CEST) – Regulated Information – Inside Information – UCB, a global biopharmaceutical company, today provided an update on the Biologics License Application (BLA) for bimekizumab for the treatment of adults with moderate to severe plaque psoriasis.

UCB has received the Establishment Inspection Report (EIR) from the U.S. Food and Drug Administration (FDA) following the pre-license inspection conducted in April 2023 at the Belgium manufacturing facility. The FDA has concluded that this inspection is successfully closed.

The FDA is continuing its review of the BLA for bimekizumab. The Agency has not communicated timelines required to take action on the application. At this time, UCB no longer anticipates FDA action in Q3, 2023.

UCB continues to collaborate with the FDA to advance and complete the full review of the bimekizumab BLA and its label. The next update for the bimekizumab BLA will be shared at the time of the FDA action.

UCB’s previously communicated 2023 financial guidance range remains unchanged.
JdeFL
1
Nog vertraging voor UCB, maar ook goed nieuws

Vandaag om 06:14
De hindernissen bij de FDA voor het psoriasismedicijn Bimzelx lijken van de baan. De weg naar een goedkeuring ligt open, maar wanneer het verdict valt is nog steeds onduidelijk. De deadline van eind september is niet meer haalbaar.

‘We verwachten niet langer dat de Food and Drug Administration een beslissing neemt in het derde kwartaal.’ Met die duidelijke woorden geeft UCB in een persbericht aan dat het dossier nog meer vertraging oploopt dan het farmabedrijf had verwacht.

Het dossier sleept intussen al drie jaar aan. UCB diende de aanvraag bij de FDA al in september 2020 in. Eerst was er vertraging door de pandemie. In mei 2022 volgde een nieuwe opdoffer toen de FDA een gevreesde 'complete response letter' stuurde. Daarin opperde het een reeks bedenkingen en vragen over de productiesite in Eigenbrakel.

Het was lange tijd nagelbijten of de FDA daarover zou struikelen of niet, maar nu lijken de problemen van de baan. ‘De FDA geeft aan dat de inspecties succesvol afgerond zijn’, aldus UCB in het persbericht.

'Er is nog een kleine sprankel van onzekerheid, maar goedkeuring lijkt nu zeer waarschijnlijk', reageert het beurshuis Jefferies.

Wanneer het uiteindelijke verdict zal vallen, is nog koffiedik kijken. De FDA zelf geeft geen deadline. Ook UCB durft er in het persbericht niet langer een timing op te plakken. Beleggers hoeven vanuit Anderlecht, het hoofdkwartier van UCB, ook geen verdere updates te verwachten in het regulatoire dossier. ‘We zullen pas verder communiceren op het moment van de beslissing door de FDA.’

Miljardenomzet
Voor UCB en beleggers blijft het dus wel nog even spannend wachten. Bimzelx is een zeer belangrijk medicijn in de toekomstplannen van UCB. Beursanalisten zijn het erover eens dat Bimzelx het best verkopende medicijn in de geschiedenis van het bedrijf kan worden. Analisten rekenen op ettelijke miljarden piekomzet op termijn.

UCB heeft het medicijn nodig om de verwachte omzetdaling van van het huidige topmedicijn Cimzia op te vangen. Het patent van Cimzia in de VS verloopt volgend jaar. Door lagere verkoopprijzen zal de omzet van Cimzia tegen 2028 naar verwachting tot 1 miljard euro halveren.

Vetpotten
UCB wil Bimzelx in eerste instantie lanceren voor de behandeling van psoriasis, maar is in grote patiëntenproeven ook bezig het nut voor andere aandoeningen te evalueren. Het medicijn is nu al op de markt in Europa, maar de grote vetpotten in de farma-industrie liggen in de VS.

En hoe langer een marktlancering uitblijft, hoe langer de concurrerende medicijnen de kans krijgen hun positie te verstevigen. Dat is zeker het geval in een druk bezette markt zoals die voor geneesmiddelen tegen psoriasis waar rivalen AbbVie en Novartis grote verkoopploegen de baan opsturen. (tijd.be)
Ronald J
1
UCB announces approval of RYSTIGGO® (rozanolixizumab) and ZILBRYSQ® (zilucoplan) for the treatment of adult patients with generalized myasthenia gravis in Japan!!

www.ucb.com/stories-media/Press-Relea...
voda
1
KBC Securities herhaalt advies voor UCB
Gepubliceerd door Trivano.com op 26 september 2023 om 12:23

De analisten van KBC Securities hebben zich dinsdag opnieuw positief uitgelaten over UCB. KBC Securities herhaalde het advies kopen voor de aandelen van UCB.

Ook het koersdoel van 110,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van UCB met 37% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 80,16 EUR. Daarmee is KBC Securities heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van UCB met 26% ziet stijgen tot 100,37 EUR.
JdeFL
1
10:02
UCB krijgt hoger koersdoel van Degroof Petercam
UCB maakte maandag nabeurs bekend dat twee middelen om de spierziekte gMG te behandelen zijn goedgekeurd in Japan: rozanolixizumab, dat onder de naam Rystiggo wordt verkocht, en zilucoplan, dat als merknaam Zilbrysq krijgt. Dit laatste middel is de enige gMG-behandeling die volwassen patiënten zelf kunnen toedienen. 'Dat biedt de patiënt bijkomend comfort en differentieert het middel van de concurrentie, waaronder Vyvgart van Argenx', zegt David Seynnaeve van Degroof Petercam.

De analist denkt dat Zilbrysq en Rystiggo naast elkaar zullen worden gebruikt en elkaar niet zullen kannibaliseren. Zilbrysq is bedoeld als een onderhoudsbehandeling op de lange termijn, terwijl Rystiggo gepositioneerd wordt als een aanvullende behandeling tijdens de terugvalfase. Als onderhoudsbehandeling verwacht hij dat Zilbrysq direct zal concurreren met Vyvgart, waarvoor hij een voorkeur behoudt.

Als gevolg van de Japanse goedkeuringen en de recente regulatoire update over Bimzelx heeft hij zijn model voor UCB bijgewerkt. Zijn koersdoel stijgt van 93,1 naar 97,5 euro. Zijn advies blijft 'kopen'. (Tijd.be)
Reinier
0
De laatste dagen is er toch een groot verkoopvolume is mijn indruk, ondanks de adviezen.
2.259 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 109 110 111 112 113 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 120,450
Verschil -1,400 (-1,15%)
Hoog 122,800
Laag 120,450
Volume 329.565
Volume gemiddeld 311.789
Volume gisteren 381.861

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront