Adyen « Terug naar discussie overzicht

Adyen 2023

9.641 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 ... 479 480 481 482 483 » | Laatste
RJ 80
0
quote:

Clean84 schreef op 17 augustus 2023 21:16:

[...]Succes. Een constructie van een call en put optie is nu aantrekkelijk, omdat de premie hoog is. Ik wil gewoon aandelen kopen, omdat ik deze dan ook weer direct kan verkopen. Is wel gemakkelijker en minder stress.
kan met opties ook he….
Moneywinner
1
quote:

Hijskraan schreef op 17 augustus 2023 20:30:

[...]

Idiote opmerking.
Als een koers enorm stijgt, dan moet het een keer ophouden.
Immers het aandeel wordt te duur.
Ik ben dan zo slim om met 100% winst te verkopen.
Dommeriken houden ze vast in de hoop dat het nog meer zal gaan worden.
Meestal hebben deze hebberige figuren dan pech, omdat de koers flink corrigeert ofwel in elkaar stort.
De tol van hebberigheid.
Voor mij even idioot.
De markt timen is onbegonnen werk, dat weet iedereen.
Dan heb je met Nvidia 200% rendement gemist want die is drie keer over de kop gegaan.
trab33
2
quote:

TRYER schreef op 17 augustus 2023 21:13:

Vandaag zijn een massa mensen hier op het forum die allemaal wisten en weten dat Adyen veel te duur stond en staat. Wat ik niet begrijp is dat vooraf zeer weinig van die mensen dat ook bekend hebben gemaakt.
Eigenlijk kan ik nu ook zeggen ja iedereen wist dat Adyen te duur was maar de hebzucht zat er bij heel veel beleggers in.
Als dit moest waar zijn zitten er zeer veel beursmiljonairs hier nu op het forum want ze wisten alles vooraf.
mensen die vonden dat Adyen te duur stond hebben gewoon geen interesse in het aandeel , laat staan een forum hieromtrent .
Zelf ben ik vandaag beperkt ingestapt voor een klein gokje nadat ik een paar dagen geleden 100% cash zat
DeLa(s)Vega(s)
1
quote:

leesmee schreef op 17 augustus 2023 20:57:

[...]
Wat een eerlijkheid, respect. Ik had het niet verwacht dat je een vallend mes ging opvangen, gezien je eerdere (wijze) adviezen. Maar goed dat je het als leergeld beschouwt. De markt maakt iedereen nederig. Ik durfde zelf niet iets te proberen in dit aandeel, dat is mijn geluk, maar ook ik ben wel eens te vroeg met het opvangen van messen (vandaag ABN gekocht).
ik dacht intraday bodemvorming te zien zo rond de EUR 1070. Niet zo handig, twee uur voor opening usa, windstiltegebied. Te hebberig, ingegeven door de snelle intraday rebound van Alfen enkele dagen geleden. Normaal wacht ik de eerste dag van de slachting netjes af, totdat het mes echt -voor zover dat werkelijk in te schatten is- op de grond ligt.

AMG dacht ik dat op 32 bodem zou kunnen liggen (tevens TA bodem), Ingestapt op 32,80 (na opvering van van 32.40) maar nu die 32 ook is gesneuveld gedraaid naar short.

Die TKH long draai ik morgen ook naar short als dat onder 41 zakt. Het algehele sentiment wordt steeds slechter. Kan je beter alles short zitten.
freemee
0
Historische koersval Adyen laat zien dat het betaalbedrijf steeds minder uniek is

FD: Rutger BetlemLennart Zandbergen
In twintig jaar dook een AEX-fonds niet zo hard naar beneden als Adyen donderdag deed: bijna 40%. Het bedrijf en zijn aandeelhouders voelen de pijn van een sterk verharde concurrentiestrijd tussen betaalbedrijven.

In het kort:
Voormalig beurslieveling Adyen verloor donderdag €17,5 mrd aan beurswaarde.
Beleggers stelden hun beeld van het betaalbedrijf bij na presentatie van slechte resultaten.
Adyen heeft last van een prijzenslag bij betaalbedrijven.

Het aandeel van het Nederlandse betaalbedrijf Adyen kelderde donderdag met bijna 40%. Die mokerslag voor aandeelhouders was de grootste daling voor een AEX-fonds sinds 2003, toen Ahold 63% verloor na een boekhoudschandaal. Daarbij werd de handel in het aandeel ook kortstondig stilgelegd, om beleggers op adem te laten komen.

Door de koersval was Adyen bij het sluiten van de beurs €17,5 mrd minder waard. Dat is een stevige stap terug ten opzichte van de ongekende opmars sinds de beursgang in 2018. Het betaalbedrijf was lang een van de meest voorspelbare AEX-fondsen. Het wist zelfs in moeilijke tijden hard te groeien en, ongebruikelijk voor een rap uitbreidend techfonds, stevige winsten te boeken.

Beleggers zagen Adyen als een bedrijf dat betere diensten leverde dan zijn concurrenten, en dus een hogere prijs kon vragen. Ook leek het er lang op dat klanten die er eenmaal zitten, er niet meer weggaan.

Amerika
Vanwege de halfjaarresultaten die de in 2016 opgerichte Amsterdamse onderneming donderdag naar buiten bracht lijken beleggers dat beeld bij te stellen. De meeste grote onlineretailers werken met meerdere partijen die op Adyen lijken. Vooral in de Verenigde Staten is een prijzenslag bezig, waarbij techbedrijven veel van aanbieder wisselen om hun kosten te drukken. Dat raakt de omzet van de Amsterdammers hard: die groeide nog nooit zo langzaam.

'De prijsdruk in deze markt gaat voorlopig niet meer weg, en ook de macro-economische omstandigheden maken het voor Adyen moeilijker', zegt Jefferies-analist Hannes Leitner.

Grondstof
Daarmee lijkt er voor betaalbedrijven een nieuwe realiteit te zijn ontstaan, waarin hun diensten niet langer uniek zijn, maar meer een grondstof zijn voor bedrijven. Niet heel anders dan hoe de diensten van KPN essentieel zijn voor bedrijven, maar ze de telecomprovider geen megawinsten opleveren.

Adyen erkent dat de groei in Noord-Amerika beneden verwachting is. Die was 23% van jaar op jaar. Vorig jaar lag het tempo met 52% nog een stuk hoger. De VS werd bij vorige cijferpresentaties gezien als belangrijkste groeimarkt. 'Het zal moeilijk worden om de groei te versnellen', stelt Leitner, verwijzend naar de huidige concurrentiestrijd.

Lange termijn
Het aandeel Adyen koerste de hele dag al op een min van tegen de 30%, maar toen ceo Pieter van der Does en cfo Ethan Tandowsky 's middags met analisten spraken, ging er nog eens een stevige hap uit het aandeel. De twee negeerden in hun presentatie de koersval volledig. De top van Adyen staat erom bekend nooit commentaar te geven op de koers: het bedrijf gaat er prat op alleen naar de lange termijn te kijken.

Van der Does stelde dat hij teleurgesteld is in de groeicijfers, maar optimistisch over de strategie. Leitner: 'Een management kan tijdens een call het vertrouwen terugwinnen door concreet te zijn over wat de plannen zijn om weer op het juiste spoor te komen. Die kans namen ze niet.'

Een belangrijk onderwerp tijdens de call was de keuze van Adyen om veel personeel aan te trekken, iets waar beleggers bij de publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal ook ontstemd over waren.

Door het schrale investeringsklimaat in de techsector ligt techtalent voor het oprapen. Adyen, dat miljarden aan cash op de balans heeft en schuldenvrij is, sloeg zijn slag en nam honderden nieuwe techneuten en verkoopmedewerkers aan. Een investering in de toekomst, zegt het bedrijf, maar wel een die nu veel geld kost.

Van €80 mrd beurswaarde naar €28 mrd
De ebitda (de winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en afboekingen) bedroeg €320 mln, 10% minder dan een jaar eerder en 13% onder de verwachting van analisten. De ebitdamarge daalde daarmee tot 43%.

Adyen verwerkte in de eerste helft van 2023 voor €426 mrd aan betalingen voor onder andere Uber, H&M en Oracle. Dat was 23% meer dan een jaar eerder maar 8% minder dan verwacht.

Door het marktwaardeverlies van €17,5 mrd was Adyen bij het sluiten van de beurs €28 mrd waard. In 2021 piekte het bedrijf nog boven de €80 mrd.

Adyen is niet het enige betaalbedrijf dat zijn waarde onderuit ziet gaan. Het Amerikaanse Stripe had ooit een prijskaartje van bijna $100 mrd, maar haalde recent geld op tegen een waardering van de helft daarvan. En investeerder Blackstone acht zijn investering in het Nederlandse Mollie nu 60% minder waard, zo meldde Bloomberg.
DeLa(s)Vega(s)
7
quote:

Fermín Romero de Torres schreef op 17 augustus 2023 21:02:

Morgenochtend gaat de koers wat herstellen. Vervolgens gaan de kopers van vandaag winst nemen of hun verlies beperken. Daarna zoeken we de 700-800 op. Dit gaat langer dalen dan gehoopt. Mijn advies, blijf er voorlopig van af. Een groei aandeel wat hapert, is dead meat.
En dan heb je een Tesla, dat werd behoorlijk gecorrigeerd van USD 300 naar USD 104 en dan veert het in enkele maanden weer op naar USD 300 en enkele maanden daarna naar USD 225 vandaag.

Leg jij ons maar eens haarfijn uit hoe het allemaal werkt in de wereld van beleggen, speculeren, momentum, fundamentals etc.

Je weet helemaal niets over wat de koers morgen gaat doen. En overmogen. Bakerpraatjes. Hoe stellig je het ook neerpent.
eugenenl
2
quote:

DeLa(s)Vega(s) schreef op 17 augustus 2023 21:33:

[...]

En dan heb je een Tesla, dat werd behoorlijk gecorrigeerd van USD 300 naar USD 104 en dan veert het in enkele maanden weer op naar USD 300 en enkele maanden daarna naar USD 225 vandaag.

Leg jij ons maar eens haarfijn uit hoe het allemaal werkt in de wereld van beleggen, speculeren, momentum, fundamentals etc.

Je weet helemaal niets over wat de koers morgen gaat doen. En overmogen. Bakerpraatjes. Hoe stellig je het ook neerpent.
Eigen vermogen per aandeel: 77,69
Koers/Winstverhouding 70,90 (nu lager, maar winst valt ook tegen)

Voorlopig van afblijven!
wiegveld
1
Misschien moeten vd Does en jitse Groen eens een kopje koffie gaan drinken.
En dan samen naar een adviseur “ beter communiceren”
En beloven dat ze luisteren!,
[verwijderd]
0
Ligt het allemaal niet gewoon simpeler ?
Er waren hoge verwachtingen in groei perspectieven en daarop is de koers veel eerder tot grote hoogte gestegen en gisteren nog steeds bijna 1500 p.a.
De cijfers vallen in dat licht tegen maar ergo de concurrentie neemt beduidend toe.
Dan onstaan twijfels over de toekomst en worden wellicht al dan niet ten onrechte (teveel) stukken overboord gegooid.
bp5ah
0
quote:

Mroption schreef op 17 augustus 2023 21:44:

Overkant doet ze ook weer van de hand.
Je moet ff wachten imo, sentiment algemeen is ook knudde momenteel.

Moet je die grafiek 's kijken, zie je ook niet elke dag.

finance.yahoo.com/quote/ADYEN.AS/char...
Alles kwijt
0
Wat betekent die 17,5 miljard koersdaling voor jullie persoonlijk? Moet je bijvoorbeeld de caravan verkopen?
kippenboertie
7
Er zitten vast mensen met een GAK van 1500 tot 2000 dit te lezen. Laten we nu ff ophouden met elkaar de maat te nemen en I told you so te roepen
bp5ah
1
quote:

DeLa(s)Vega(s) schreef op 17 augustus 2023 21:33:

[...]

En dan heb je een Tesla, dat werd behoorlijk gecorrigeerd van USD 300 naar USD 104 en dan veert het in enkele maanden weer op naar USD 300 en enkele maanden daarna naar USD 225 vandaag.

Leg jij ons maar eens haarfijn uit hoe het allemaal werkt in de wereld van beleggen, speculeren, momentum, fundamentals etc.

Je weet helemaal niets over wat de koers morgen gaat doen. En overmogen. Bakerpraatjes. Hoe stellig je het ook neerpent.
Ik zou er voorzichtig mee blijven Vegas, niemand weet de koers van te voren, wat je wel weet is de k/w van Adyen en die is nog steeds skyhigh.

Of vandaag de bodem was of niet weet niemand, kan intraday best aardig opveren en volgende week een nw bodem maken. Is gewoon gokwerk dan.

DSM is afgekomen in 15 beursdagen van 101+ naar 82+ low vandaag, en die low van vandaag was lager dan de dagen ervoor toen 't de plons ook al gemaakt had.

Sentiment overkant is weer 3 * niks, tech voorop.
LongTermShort
0
Jezus mina wat heb ik vandaag gezien. Normaal gesproken reageer ik niet op iex(ik lees wel veel comments uit interesse). Maar vandaag heb ik toch besloten om even te reageren vanuit mijn vakantie adres. Wat een afstraffing zeg, maar meer dan terecht. De koers heeft heel lang veel en veel te hoog gestaan. Ik heb zelf geen aandelen van Adyen(ik heb mijn geld gestoken in al bewezen, succesvolle bedrijven zoals nvidia, microsoft en meta. Maar ik voel wel echt pijn voor de longs in dit bedrijf. Wat een verschrikkelijke klote dag om zoveel te verliezen. Maar eerlijk gezegd vraag je er wel een beetje om als je veel geld stopt in een niet bewezen bedrijf met veel te hoge waardering. Nietemin, iedereen veel sterkte komende tijd en groeten vanuit Fiji
Hopper58
1
Ik twijfelde gisteren om aan te kopen omdat ik erin geloof.Nu ben ik er vanavond weer ingestapt met een fikse korting. Katastrophale cijfers staat er in boerse.de
Echt waar? Pure nonsens. Nog altijd mooie groei en de kosten gaan nu eenmaal voor het profijt. Maar zulke fundamentele waarheden worden niet meer begrepen.
Han 2
0
Weer een leerzame dag, ingestapt met 1 procent van de porto, was weer te vroeg, nu een maandje of twee wachten en dan wellicht nog een procentje erbij kopen. 1 procent is bij mij circa 2000, verkopen is geen optie B&H, DSM wel net op tijd eruitgesmeten, screener gurufocus kan erg helpen om aandelen te selecteren, meeste bedrijven zijn een waste of time. Veel beloven, weinig geven doet den zot in vreugde leven, amen, en nu naar bed jongens en meisjes.
bp5ah
0
quote:

Han 2 schreef op 17 augustus 2023 22:18:

Weer een leerzame dag, ingestapt met 1 procent van de porto, was weer te vroeg, nu een maandje of twee wachten en dan wellicht nog een procentje erbij kopen. 1 procent is bij mij circa 2000, verkopen is geen optie B&H, DSM wel net op tijd eruitgesmeten, screener gurufocus kan erg helpen om aandelen te selecteren, meeste bedrijven zijn een waste of time. Veel beloven, weinig geven doet den zot in vreugde leven, amen, en nu naar bed jongens en meisjes.
Ik zou liever Dsm pakken nu dan Adyen.
Niro91
1
quote:

Han 2 schreef op 17 augustus 2023 22:18:

Weer een leerzame dag, ingestapt met 1 procent van de porto, was weer te vroeg, nu een maandje of twee wachten en dan wellicht nog een procentje erbij kopen. 1 procent is bij mij circa 2000, verkopen is geen optie B&H, DSM wel net op tijd eruitgesmeten, screener gurufocus kan erg helpen om aandelen te selecteren, meeste bedrijven zijn een waste of time. Veel beloven, weinig geven doet den zot in vreugde leven, amen, en nu naar bed jongens en meisjes.
Met €2000 hoef je je ook geen zorgen te maken. Kan je hooguit paar honderd euro winnen of verliezen.
9.641 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 ... 479 480 481 482 483 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:39
Koers 1.154,800
Verschil +26,000 (+2,30%)
Hoog 1.166,200
Laag 1.132,200
Volume 81.495
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 112.393

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront