Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

Arcelor September 2023

195 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
voda
1
Beursupdate: AEX op Wall Street

Door ABM Financial News op maandag 25 september 2023
Views: 5.039

(ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn maandag vier van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten. Per saldo bleef de AEX-index wel stabiel.

Aegon (-1,22%)
ArcelorMittal (+0,07%)
ASML (-0,22%)
ING Groep (+0,12%)
Philips (-0,04%)
RELX (+0,33%)
Royal Dutch Shell (+0,39%)
Unilever (-0,21%)

Euro/dollar: 1,0590

Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 726,64 punten, zijn geëindigd op 726,74 punten.

Bron: ABM Financial News
voda
1
Beursblik: ING verlaagt koersdoel Aperam

Naar 35,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Aperam verlaagd van 43,00 naar 35,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de bank, nadat Aperam op vrijdag 22 september een waarschuwing uitstuurde.

ING verlaagde in het rapport van dinsdag de taxaties voor de aangepaste EBITDA voor 2023 tot en met 2025. Voor dit jaar wordt door de bank nu uitgegaan van een aangepaste EBITDA van 328 miljoen euro. Voor de twee jaren erna zijn de ramingen door de analisten met 20 procent verlaagd naar respectievelijk 558 en 621 miljoen euro.

De bank stelde daar wel tegenover dat als de omstandigheden in de markt voor roestvrij staal zijn genormaliseerd, er een sterk herstel in het verschiet ligt. Het aandeel Aperam zou dan tegen de huidige koers weer aantrekkelijk worden. ING houdt nog altijd rekening met een significant marktherstel in 2024.

Het aandeel Aperam noteerde dinsdag 0,3 procent lager op 26,05 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Wollin
0
Shiet mij maar lek, Aperam in de plus na winstwaarschuwing en wij wederom fors omlaag
Aperam nu bijna zijn hele daling weggewerkt en nou ja ik snap het niet meer
tempus fugit
0
quote:

Wollin schreef op 26 september 2023 10:10:

Shiet mij maar lek, Aperam in de plus na winstwaarschuwing en wij wederom fors omlaag
Aperam nu bijna zijn hele daling weggewerkt en nou ja ik snap het niet meer
Misschien geeft MT ook nog wel eens een winstwaarschuwing... :-)
mvliex 1
0
Ter info, om de feestvreugde te verhogen :-)

Uit de hand gelopen staatsschuld in de Verenigde Staten hangt als een zwaard van Damocles boven de markt
18 september 2023
Kennisbank
Michel Klompmaker

We spraken onlangs met Twan Houben over de mogelijke impact van de enorm opgelopen staatsschuld in de Verenigde Staten. Twan Houben houdt zich bezig met crisismanagement, vandaar zijn bijzondere interesse voor het fenomeen staatsschuld aan de andere kant van de Oceaan. Wat is er dan aan hand? Momenteel bedraagt volgens Marketwatch de staatsschuld aldaar 33 biljoen US dollar. Om dat getal even in perspectief te plaatsen, drie jaren geleden was dat 23 biljoen US dollar. Het is geen hogere wiskunde om uit te rekenen dat met de gestegen intrestvoeten van de laatste periode er serieuze problemen kunnen ontstaan als nieuwe leningen ter financiering van de staatsschuld moeten worden gesloten. Maar wat zijn de gevolgen in Europa?

Beste Twan, even terug naar het recente verleden. Hoe zat dat ook al weer precies met die Amerikaanse staatsschuld?

Twan Houben: “Kijk, we zijn nu, in september 2023, aangeland bij een niveau van 33 biljoen US dollar. Let even op dat dit biljoenen zijn en geen miljarden, met andere woorden 1 biljoen = 1.000 miljard = 1.000.000 miljoen. Zo’n drie jaar geleden was dat nog zo’n 10 biljoen US dollar minder. In de periode van de afgelopen drie jaren heeft voormalig president Donald Trump in het coronajaar 2020 ongeveer 5 biljoen dollar “helikoptergeld” uitgestrooid over werkloze Amerikaanse burgers. Zo’n zelfde bedrag is door zijn opvolger Joe Biden gebruikt om de Amerikaanse Green Deal, later hernoemd tot Inflation Reduction Act, te bekostigen. Zoals gezegd hebben ze daar dus nu een staatsschuld van 33 biljoen US dollar. Het grote probleem is dat het komende jaar maar liefst 7,6 biljoen US dollar afgelost moet gaan worden en dat is praktisch onmogelijk.”

Dat ziet er dus niet zo mooi uit, als ik me voorzichtig uitdruk…

Twan Houben: “Dat is inderdaad wel erg voorzichtig uitgedrukt, maar wellicht bedoel je het een beetje cynisch. Ik heb het liever over een catastrofe die er aan gaat komen. Het Amerikaanse schuldenplafond werd in deze periode van drie jaren maar liefst vier keer verhoogd. Het probleem is namelijk dat de Verenigde Staten die benodigde 7,6 biljoen dollar aan aflossingen in het komende jaar niet uit de lopende middelen kan voldoen. De totale belastinginkomsten van de VS waren “slechts” 4,9 biljoen US dollar in 2022. Er moet dus weer geleend worden om de bestaande schulden af te lossen. Geleend tegen een rente die ongeveer drie keer zo hoog is dan die van de af te lossen staatsleningen. Daar zit hen nu juist de pijn.”

Dat is duidelijk. Maar waar gaat dat naar toe volgens jou?

Twan Houben: “Ik maak graag de vergelijking met een simpel voorbeeld met een eigen huis. Stel je voor; je hebt geen geld om je eigen hypotheek af te lossen en je gaat naar een andere bank met het verzoek om een nieuwe hypotheek tegen een drie keer zo hoge rente om er je oude hypotheek mee af te lossen. Zie je dat gebeuren op micro niveau? Welaan, we zien nu dat de Verenigde Staten op zoek moeten gaan naar geld en nieuwe leningen moeten aangaan, maar ze zullen dat tegen een steeds hogere rente moeten doen waardoor het vertrouwen in de dollar verder wegsmelt. Dat vertaalt zich dan weer in in lagere “creditratings” en steeds verder oplopende kredietkosten. Tot een moment waarop dit niet meer houdbaar is en de de Verenigde Staten in een vergelijkbare situatie met Griekenland in het recente verleden terechtkomen.”

Wat gaan we daar in Europa van merken?

Twan Houben: “We gaan dat zeker merken hier in onze economie. Het is daarom hoog tijd voor Europa om zich economisch onafhankelijker van de Verenigde Staten op te stellen en andere “vrienden” te gaan zoeken op het wereldtoneel. Mijn conclusie is dus dat door de volledig uit de hand gelopen staatsschuld in de Verenigde Staten de volgende mondiale crisis wel erg dichtbij komt.”

Nog een laatste opmerking?

Twan Houben: “Het is echt in het belang van zowel de Amerikanen als de Europeanen dat noch ene Donald Trump, noch ene hoogbejaarde Joe Biden in het Witte Huis gaat terugkeren na de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen.”

www.riskcompliance.nl/news/uit-de-han...
Wollin
1
boer
0
quote:

Wollin schreef op 26 september 2023 17:44:

Eindigen in de plus, mooi begin van een herstel komende weken ;-))
Ja heel mooi nu AMGook moch
voda
1
Beursupdate: AEX op Wall Street

Door ABM Financial News op dinsdag 26 september 2023
Views: 2.751

(ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn dinsdag alle acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten.

Aegon (-1,82%)
ArcelorMittal (-0,61%)
ASML (-0,21%)
ING Groep (-0,66%)
Philips (-0,50%)
RELX (-0,24%)
Royal Dutch Shell (-0,41%)
Unilever (-0,25%)

Euro/dollar: 1,0577

Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 721,43 punten, zijn geëindigd op 719,16 punten.

Bron: ABM Financial News
03har
1
Z Cleveland-Cliffs to raise prices of hot rolled and coated steel products
Published: Sept. 27, 2023 at 7:16 a.m. ET
By Ciara LinnaneFollow
comments

Cleveland-Cliffs is raising the price of cold rolled steel, as seen here, and other products.

Cleveland-Cliffs Inc. said Wednesday it’s raising the base prices for all carbon hot rolled, cold rolled and coated steel products to $750 per net ton. The company did not disclose a previous base price for its products. The change is effective immediately, it said in a short statement. The stock CLF, 0.68% rose 1.6% premarket but is down 8.8% in the year to date, while the S&P 500 SPX has gained 11.3%.
03har
1
A Futuristic Plan to Make Steel With Nuclear Fusion -- Commodities Roundup
Published: Sept. 27, 2023 at 8:23 a.m. ET

A Futuristic Plan to Make Steel With Nuclear Fusion
America's largest steel company is betting nuclear fusion can help it eliminate carbon emissions and power one of the world's most energy-intensive manufacturing processes.
Out of the box thinking.
Moet kunnen,
03haR

In a first-of-its-kind partnership between a major industrial company and a fusion startup, Nucor and Helion Energy plan to develop a 500-megawatt fusion power plant that would be placed at one of Nucor's U.S. steel mills by 2030, the companies said.
WE MAKE THE MARKETS MAKE SENSE
Understand how today’s global business practices, market dynamics, economic policies and more impact you with real-time news and analysis from
That amount is enough electricity to power a few hundred thousand homes, about as much as a conventional power plant. Nucor is investing $35 million in Helion, which is backed by OpenAI Chief Executive Sam Altman.
The deal is a bet on fusion, a technology that can seem more science fiction than science and hasn't yet produced electricity.
voda
1
Beursupdate: AEX op Wall Street

Door ABM Financial News op woensdag 27 september 2023
Views: 3.618

(ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn woensdag zes van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten.

Aegon (-0,87%)
ArcelorMittal (-0,35%)
ASML (-0,22%)
ING Groep (-0,24%)
Philips (-0,64%)
RELX (+0,20%)
Royal Dutch Shell (+0,44%)
Unilever (-0,13%)

Euro/dollar: 1,0500

Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 721,74 punten, zijn geëindigd op 721,22 punten.

Bron: ABM Financial News
voda
1
’Veel bedrijven niet klaar’
Nieuwe CO2-heffing op import vuile productie kopzorg ondernemers
THEO BESTEMAN

Aangepast: 1 uur geleden 2 uur geleden in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Importerende bedrijven staan voor extra kosten. Vooral wie cement, staal, aluminium, kunstmest en stroom van buiten de EU haalt, krijgt komende jaren te maken met een pittige extra heffing aan de buitengrens. „Veel bedrijven zijn hier niet klaar voor. Ze rekenden zoals bij Brexit op uitstel, maar komen nu in tijdnood.”

Expert Claudia Buysing Damsté van bedrijfsconsultant PwC merkt dat bedrijven afgelopen maanden hoopten op uitstel. In mei werden de grote lijnen van de heffing aangekondigd, per 1 oktober begint de eerste fase van de invoering van een CO2-tarief dat als ’pijler’ onder de energietransitie geldt.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/108517020...
voda
1
NUCOR AND HELION TO DEVELOP HISTORIC 500 MW FUSION POWER PLANT

CHARLOTTE, N.C., Sept. 27, 2023 /PRNewswire/ -- Today, Nucor Corporation (NYSE: NUE) announced a collaboration with fusion power company, Helion to develop a 500 MW fusion power plant. This transformational project will offer baseload zero-carbon electricity from fusion directly to a Nucor steelmaking facility. Nucor and Helion are working together to set a firm timeline and are committed to beginning operations as soon as possible with a target of 2030. Nucor is making a direct investment of $35 million in Helion to accelerate fusion deployment in the United States. This is the first fusion energy agreement of this scale in the world and will pave the way for decarbonizing the entire industrial sector.

Voor meer, zie link:

nucor.com/news-release/20126
Tijgie
1
Technisch gezien is de koers uit de wig naar beneden uitgebroken, het lijkt erop alsof de koers herstellende is en weer binnen deze wig gaat bewegen. Dit bij koers boven EUR 23,50. Hierna ruimte naar bovenkant dalende weerstand lijn rond 24,75. Uitbraak naar boven zal voor boost zorgen denk ik maar zover is het nog niet. Dit gebeurde namelijk ook begin juni, zie plaatje
Bijlage:
Wollin
0
Dank tijgje.
Ik ben al blij dat hij niet verder gedaald is.
Winnen van de AEX vind ik al goed op het moment.
Als die weer omhoog gaat gaan we wel weer mee
Tijgie
0
Dat klopt dan gaan we zeker mee omhoog. Kans is best groot dat behoorlijk herstel optreedt komende maanden, dat zijn historisch gezien vaak goede maanden na vaak slechte september maand. Veel zal, als altijd, van VS afhangen. Daar lijkt S&P uit te bodemen, zodra S&P weer boven 4300 punten noteert en hogere bodes en hogere toppen gevormd worden dan zijn oude recordstanden zelfs niet onmogelijk einde jaar of KW1. Bij uitbraak MT uit wig zou het best snel weer richting 26,85 en wie weet hoger kunnen.
03har
0
India’s AMNS to complete capacity doubling of Hazira mill by 2026
Thursday, 28 September 2023 10:11:27 (GMT+3) | Kolkata

India’s ArcelorMittal Nippon Steel Limited (AMNS) will complete the doubling of the capacity of its Hazira Steel mill in Gujarat by 2026 to 15 million mt per year, ArcelorMittal Limited’s executive chairman L. N. Mittal said in statement on Thursday, September 28.

He said that over 20,000 people are involved in the expansion project which is estimated to cost $7.23 billion.

“It is our target to double our production capacity in the first phase and then triple it in the second phase,” Mittal said.
christo1
0
Brazilië zal anti-dumping maatregelen moeten treffen omdat de import van staal uit China en Rusland 40% is gestegen en bedreigd de locale staalmakers, ik verwacht dat Brazilië dat daadwerkelijk zal doen ondanks dat de andere landen ook in BRICS club zitten, anders zou Brazilië wel heel dom zijn.

Mvg
03har
0
Vergeet even niet dat Brazilie een grote staal EXPORTEUR is.
03haR

Braziliaanse staalproducenten zien lagere productie, ontslagen door stijgende import
27 september 2023 om 19:02 uur
Delen
ArcelorMittal verwacht dit jaar minder staal te produceren in Brazilië dan eerder was voorspeld, terwijl collega Gerdau heeft gezinspeeld op mogelijke ontslagen, terwijl staalproducenten woensdag klaagden over een toename van de import in het land.
De sector heeft er bij de Braziliaanse regering op aangedrongen om een tarief van 25% in te stellen op de invoer van staal, onder verwijzing naar vergelijkbare maatregelen in de Europese Unie en Mexico.

Het hoofd van ArcelorMittal's Braziliaanse eenheid, Jefferson De Paula, zei op een evenement georganiseerd door de Aco Brasil industriegroep dat de geschatte staalproductie van het bedrijf in 2023 nu 1,3 miljoen ton onder de eerdere verwachtingen ligt.

Bedrijven beweren dat goedkoper staal uit Rusland en China de Braziliaanse markt overspoelt.

ArcelorMittal had zich ten doel gesteld om dit jaar 15 tot 16 miljoen ton staal te produceren, maar zal dat doel niet halen, vertelde De Paula op het forum.

Gustavo Werneck, Chief Executive van Gerdau, riep de Braziliaanse regering op om een tarief in te stellen op staalimporten en zei dat het bedrijf op het punt stond om werknemers te ontslaan vanwege ongebruikte capaciteit.

"We hebben nu een fabriek in de staat Ceara die volledig stilligt, fabrieken van het noorden tot het zuiden van het land die niet werken," zei Werneck. "Mensen zitten thuis te wachten op een beslissing van de regering."

Voor zo'n 600 werknemers van Gerdau waren de contracten al tijdelijk opgeschort, voegde hij eraan toe, hoewel hij niet zei hoeveel fabrieken er in totaal tijdelijk gesloten waren.

Volgens Aco Brasil is de Braziliaanse staalproductie in de eerste helft van 2023 met 8,9% gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar. In juli en augustus is de productie verder gedaald.

De groep verwacht momenteel dat de staalimport dit jaar tussen 40% en 42% zal groeien, terwijl in juli nog een groei van 25,6% werd voorspeld. Het bedrijf zei te vrezen dat er wel 15.000 banen in de sector verloren zouden kunnen gaan. (Verslaggeving door Alberto Alerigi Jr.; Schrijven door Gabriel Araujo; Redactie door David Gregorio)
195 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:37
Koers 23,750
Verschil +0,210 (+0,89%)
Hoog 24,080
Laag 23,700
Volume 2.295.626
Volume gemiddeld 2.493.843
Volume gisteren 2.802.569

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront