ageas « Terug naar discussie overzicht

Ageas 2023

245 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Rowi62
1
Gemiddeld koersdoel Ageas is ......EUR 47,04 (source: guruwatch)

Hoogste 54,90 EUR (Berenberg)
JPM en ABN 43 EUR
Barclays KBC ING allen rond de 50 EUR
UBS 35 EUR
Plusplus
0
Weet er iemand wat er om 15.25u op de beleggersdag juist werd verteld? Op basis van deze woorden gaat de koers fors omhoog. Ik vermoed operationele winst of hoger dividend?
Stofda
1
De doelstellingen voor 2023 werden bevestigd en het dividend zou nog steeds 6 à 10 % groeien....
Snow
1
De Belgische verzekeraar wil tot 140 miljoen euro op tafel leggen voor een belang in de pensioentak van zijn Chinese partner Taiping Life.
Rowi62
1
Is weer mooi ritje omhoog geweest. Ik stap/ben er uit. Krijg ik wellicht spijt van maar dat zien we dan wel weer.
Tonydwi
1
quote:

Plusplus schreef op 21 november 2023 18:51:

Weet er iemand wat er om 15.25u op de beleggersdag juist werd verteld? Op basis van deze woorden gaat de koers fors omhoog. Ik vermoed operationele winst of hoger dividend?
Ageas heeft dinsdag op een beleggersdag de zorgen over China weggenomen. Dit stelde analist Michael Huttner van zakenbank Berenberg in een woensdag verschenen rapport.

Taiping Life, een Chinese partner waarin Ageas een belang heeft van 24,9 procent, streeft ernaar zijn solvabiliteit te herstellen van de huidige verwachte 150 procent in het vierde kwartaal van 2023 naar meer dan 200 procent via twee lokale hybride-obligatie-uitgiften.

Dit kan gebeuren zonder een bijdrage in contanten van Ageas.

De Belgische verzekeraar meldde verder dat het zijn dividend zal blijven optrekken met 6 tot 10 procent. Berenberg ziet voldoende ruimte voor de verzekeraar om voor 2024 aan de bovenkant van deze bandbreedte uit te komen.

De 'turn around' in het Verenigd Koninkrijk en de extra eenmalige cashbijdrage van 350 miljoen euro uit België betekenen dat de cash van de groep zal stijgen van 624 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2022 naar circa 950 miljoen euro in heel 2023 en circa 1,2 miljard euro in 2024, aldus Berenberg.

Huttner is van mening dat, hoewel een volledig herstel van de solvabiliteit en een groei van de dividenduitkeringen van Taiping Life ongeveer twee jaar zal duren, de combinatie van een aantrekkelijke waardering en sterke groei in al zijn andere onderdelen ervoor zorgt dat het aandeel Ageas op dit moment sterk koopwaardig is.

De verzekeraar biedt een dividendrendement voor 2023 van 8,4 procent en de huidige waardering ligt volgens Berenberg ruim onder het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar.

Huttner handhaafde dan ook het koopadvies met een koersdoel van 54,90 euro voor Ageas.Berenberg is van mening dat er drie goede redenen zijn om het aandeel Ageas te kopen. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de zakenbank.

Het koopadvies werd bevestigd met een onveranderd koersdoel van 54,90 euro.

Na een koersstijging van bijna 2 procent vandaag tot 40,37 euro, betekent dit een koerspotentieel van circa 35 procent.

"Naar onze mening kent Ageas drie sterke aanjagers", aldus Berenberg.

De eerste is de terugkeer naar groei met Chinese levensverzekeringen, de tweede is een ommekeer in het Verenigd Koninkrijk met de motoractiviteiten en de derde is een hoog én stijgend dividendrendement.

Wat dit laatste punt betreft, wees Berenberg op de beleggersdag eerder deze week van Ageas. De verzekeraar zei te streven naar een dividendgroei van 6 tot 10 procent, waarbij Ageas de bovenkant van deze bandbreedte haalbaar acht.

Berenberg verhoogde vrijdag de taxaties voor het dividend voor 2023 van 3,15 naar 3,25 euro per aandeel, voor 2024 van 3,45 naar 3,50 euro en voor 2025 van 3,60 naar 3,80 euro per aandeel.

Tijdens de beleggersdag meldde Ageas ook weer te groeien met levensverzekeringen in China. Daarbij profiteerde de verzekeraar van een verandering in de regels in het land.

"De premiegroei voor levensverzekeringen in China steeg van januari tot en met juli met 12 procent op jaarbasis. De groei in augustus was 10 procent en in september en oktober 6 procent", aldus Berenberg.

Berenberg merkte ook nog op dat Ageas inmiddels de marktleider in België is, zowel op het vlak van schade- als levensverzekeringen. Met schadeverzekeringen wist Ageas AXA van de troon te stoten.

"De marges en groei van Ageas in levensverzekeringen in België blijven ijzersterk", aldus Berenberg, ondanks de concurrentie van banken die ook jagen op het spaargeld van huishoudens.

De analisten van Berenberg voegden nog toe dat Ageas haar kapitaal in België blijft verhogen, al keert het bedrijf al 100 procent van de winst uit in de vorm van dividend aan de holding.

Hierdoor heeft Ageas volgens Berenberg 350 miljoen euro ruimte voor overnames of de inkoop van eigen aandelen.
Tonydwi
2
Barclays heeft het koersdoel voor Ageas verhoogd van 51,00 naar 51,50 euro met behoud van het Overwogen advies. Dat bleek uit een rapport waarin de Britse bank zich positief uitliet over Europese verzekeraars.

Barclays verwacht dat Ageas in België zal profiteren van hogere rentes. In Azië zal de instroom groeien, nu de economie in deze regio herstelt, verwachten de analisten van de bank.

"En dat zal resulteren in hogere marges en dividenden", genoeg ook om het dividend de komende jaren te verhogen, denkt Barclays.
voda
0
J.P. Morgan verhoogt koersdoel Ageas
Gepubliceerd door Trivano.com op 6 december 2023 om 09:07

De analisten van J.P. Morgan hebben zich woensdag opnieuw neutraal uitgelaten over Ageas. J.P. Morgan herhaalde het advies neutraal voor de aandelen van Ageas.

Het koersdoel werd verhoogd van 43,50 naar 45,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Ageas met 12% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 40,05 EUR.
voda
1
KBC Securities herhaalt advies voor Ageas
Gepubliceerd door Trivano.com op 13 december 2023 om 09:03

De analisten van KBC Securities hebben zich woensdag opnieuw positief uitgelaten over Ageas. KBC Securities herhaalde het advies kopen voor de aandelen van Ageas.

Ook het koersdoel van 50,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Ageas met 23% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 40,49 EUR. Daarmee is KBC Securities heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Ageas met 13% ziet stijgen tot 45,57 EUR.
voda
1
Analisten HSBC neutraal over Ageas
Gepubliceerd door Trivano.com op 14 december 2023 om 07:49

De analisten van HSBC hebben donderdag een neutraal advies afgegeven voor de aandelen van Ageas. De analisten plakten het advies houden op de aandelen van Ageas.

Het koersdoel werd vastgelegd op 45,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Ageas met 12% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 40,34 EUR.
JdeFL
1
07:51
Berenberg over Ageas: 'Chinese cashflow verzekerd'
Beurshuis Berenberg handhaaft zijn koopadvies voor verzekeraar Ageas, met koersdoel van 54,90 euro. Analist Michael Huttner merkt op dat de Chinese partner Taiping Life de eerste schijf van een achtergestelde lening van 20 miljard renminbi (2,6 miljard euro) uitgegeven heeft.

Volgens Huttner zal die uitgifte de solvabiliteit van Taiping Life versterken en de beleggersonrust over de cashflow vanuit China richting Ageas temperen. 'Wij denken dat het divdiend vanuit Taiping vanaf 2024 sterk kan stijgen, na een vlakke evolutie. Tegen eind 2024 schatten we dat Ageas over een cashbuffer van 1,3 miljard euro cash zal beschikken, een surplus van 700 miljoen. Het surpluskapitaal bij Ageas opent de deur voor deals en een terugkeer van aandeleninkopen vanaf 2025.'

Om de context te schetsen: bij beleggers heerst al jaren twijfel over hoe veel cashflow Ageas uit de joint ventures in China kan halen. Beurshuis JPMorgan is al langer een scepticus en wijst op de discrepantie tussen de resultaten van Taiping Life en de eigenlijk cashflow die vanuit de joint ventures naar Ageas stromen. (Tijd.be)
Rowi62
0
Aandeelhouders zitten niet allemaal op kapitaalteruggave te wachten. Dat is iets van de laatste jaren maar gewoon de winst investeren is ook prima als je kansen ziet zoals in China. Dat verzekeraars fors kapitaal moeten aanhouden zie je terug in de prijs van het aandeel. Als je Chinafoob bent beleg je in ASR of Ageon.
voda
0
PERSBERICHT: Moody's bevestigt de A1 ratings met stabiele Outlook
21-dec-2023 18:00

Moody's bevestigt de A1 ratings met stabiele Outlook

Op 21 december 2023 bevestigde Moody's de 'A1 Insurance Financial Strength Rating' met stabiele outlook voor Ageas en AG Insurance.

De 'A1 Insurance Financial Strength Rating' voor Ageas SA/NV is gebaseerd op de financiële sterkte van Ageas Groep in zijn geheel en de 'A1 Insurance Financial Strength Rating' voor AG Insurance weerspiegelt het sterke kredietprofiel van de entiteit op zich.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met een erfgoed dat zich uitstrekt over een periode van bijna 200 jaar. Ze biedt levens- en niet-levensverzekeringsproducten aan particulieren en bedrijfsklanten die speciaal ontwikkeld zijn om een antwoord te bieden op hun specifieke noden, zowel vandaag als in de toekomst. Ageas, een van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. De onderneming exploiteert met succes verzekeringsactiviteiten in België, het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerschappen met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs. Ageas behoort tot de marktleiders in de landen waar het aanwezig is. De onderneming heeft een personeelsbestand van circa 44.000 mensen en rapporteerde in 2022 een premie-inkomen van meer dan EUR 16 miljard.

Bijlage

-- Pdf versie van het persbericht
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
Rowi62
0
De "China korting" is weer eens waarheid geworden bij Tencent/Prosus. De Chinese overheid gaat er gewoon hard in bij Games en Fintech. Prima voor consumenten maar niet voor het verdienmodel (van Tencent en dus Prosus)

Maakt we wel wat voorzichtiger bij Ageas met haar grote Chinese deelneming. (Prosus heeft 30% van Tencent )
Tonydwi
2
Als ik alles goed berijpt wat hier boven staat . Onze aandelen houden en op naar 2024 naar boven de €55 zou goed zijn he beste belegger in Ageas.
voda
1
PERSBERICHT: Ageas en Amundi SA: Transparantiekennisgeving
28-dec-2023 17:40

Amundi SA informeerde Ageas op 28 december 2023, overeenkomstig de financiële transparantievereisten*, dat zijn belang op 21 december 2023 onder de statutaire drempel van 3% van de door Ageas uitgegeven aandelen is gedaald en nu 2,81% bedraagt.

* artikel 14, eerste lid, van de wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met bijna 200 jaar kennis en ervaring. We bieden levens- en niet-levensverzekeringsproducten aan particulieren en bedrijfsklanten die speciaal ontwikkeld zijn om een antwoord te bieden op hun specifieke noden, zowel vandaag als in de toekomst, en zijn ook actief als herverzekeraar. Ageas, een van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. De onderneming exploiteert met succes verzekeringsactiviteiten in België, het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerschips met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs. Ageas behoort tot de marktleiders in de landen waar het aanwezig is. De Groep telt ongeveer 44.000 medewerkers en genereerde een premie-inkomen van meer dan EUR 16 miljard in 2022.

Bijlage

-- Lees het volledige persbericht
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
wijzerplaat
0
Desinvestering door Fosun goed nieuws voor Ageas
Door ABM Financial News op maandag 5 februari 2024

(ABM FN) Een eventuele verkoop door het Chinese Fosun van het belang van 10 procent in Ageas zou de 'overhang' in het aandeel wegnemen. Dit zei analist Jason Kalamboussis van ING tegen ABM Financial News.

Volgens Bloomberg zou Fosun samen met adviseurs kijken of het belang, eventueel in verschillende transacties, verkocht kan worden.

Kalamboussis wijst erop dat het directe belang circa 6,5 procent bedraagt. De rest zijn 'swaps', die Fosun zou kunnen afwikkelen.

Een verkoop zou volgens de analist ook betekenen dat Ageas samen met partner Taiping Holding zonder verdere externe invloed zou kunnen werken.

De Belgische staat heeft een belang van 6,3 procent. Mogelijk is er interesse volgens ING om dit belang uit te breiden tot 10 procent of meer. "Dit belang zorgt voor stabiliteit en zonder invloed."

Kalamboussis benadrukte maandag dat Fosun al maanden onder druk staat vanwege de hoge schuldenlast die het heeft. Vorige maand brachten de Chinezen hun belang in het Portugese BCP Bank al terug.

ING heeft een koopadvies op Ageas met een koersdoel van 50,00 euro. Het aandeel daalde maandag 3,4 procent naar 37,81 euro.

Bron: ABM Financial New

Lees meer op: beursig.com/forum/viewtopic.php?f=4&a... voor meer informatie
245 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 43,420
Verschil -0,040 (-0,09%)
Hoog 43,720
Laag 43,420
Volume 235.052
Volume gemiddeld 416.743
Volume gisteren 258.924

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront