Van Lanschot « Terug naar discussie overzicht

info

15 Posts
[verwijderd]
0
De Nederlandse Staat is niet de enige die het voor het zeggen heeft bij ABN Amro. Verzekeraar Eureko en een beleggingsfonds van Van Lanschot hebben via preferente aandelen samen 2,22 procent van de zeggenschap in de bank. Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD) maandag op zijn website.

De krant baseert zich op het jaarverslag van ABN Amro Preferred Investments BV, de houdstermaatschappij van preferente aandelen in de bank, dat eerder dit jaar is gepubliceerd.

Het belang van 2,22 procent van Eureko en het fonds van Van Lanschot (dat Beleggingsfonds De Zonnewijser heet) is eind 2007 ontstaan, aldus het FD.
[verwijderd]
0
Van Lanschot gaat reorganiseren. De bank wil daarmee inspelen op de aanhoudend onzekere economische omstandigheden. Topman Floris Deckers vertrekt dit jaar als topman, zo werd maandag bekend.

De resultaten van de bank stonden door de onzekerheid op de financiële markten over de tweede helft van het jaar sterk onder druk. ,,Hierdoor is de tweede helft van 2011 slechts marginaal winstgevend afgesloten'', aldus Van Lanschot.

Van Lanschot mikt met zijn reorganisatie op structurele kostenbesparingen van 60 miljoen euro per jaar vanaf 2015. De maatregelen gaan gepaard met een reductie van het aantal arbeidsplaatsen met 10 tot 15 procent. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten.

Altijd goed als de organisatie wordt afgeslankt
josti5
0
Goed te lezen, dat het bij van Lanschot nu ook in de cijfers misgaat; qua organisatie, communicatie en beleggingsresultaat is het er al jaren een bende, naar mijn persoonlijke ervaring.
voda
0
UPDATE: Van Lanschot gooit organisatie om, CEO vertrekt


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Van Lanschot reorganiseert ingrijpend, CEO treedt terug' om meer informatie, commentaar analisten en koersreactie toe te voegen.)


Door Archie van Riemsdijk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Chief executive Floris Deckers van Van Lanschot NV (LANS.AE) zal dit jaar terugtreden als onderdeel van een ingrijpende reorganisatie, nadat de bank in de tweede helft van het jaar de winst snel zag teruglopen door de moeilijke marktomstandigheden.

"De markt is blijvend veranderd", zei chief executive Floris Deckers van de bank uit 's Hertogenbosch. "Het verdienmodel van de sector staat onder druk. Vorig jaar werd nog winst gemaakt, maar de winst moet echt omhoog."

De eind 2010 gekozen strategie om de winst te laten groeien bij gelijkblijvende kosten werd doorkruist door de Europese schuldencrisis.

In de tweede helft van 2011 werd een "marginale nettowinst" behaald, meldde de bank maandag. De inkomsten daalden met 25%, door terugkerend wantrouwen bij klanten voor de financiele markten.

De voorzichtige klanten van de bank houden hun vermogens liever contant, waardoor Van Lanschot beheer- en provisieinkomsten misliep. Tegelijkertijd eisen de klanten wel een goede spaarrente op hun contanten, wat in het huidige, lage renteklimaat de rentebaten zwaar onder druk zet.

Omdat de bank geen zicht meer heeft op verbetering aan de inkomstenkant, gaat ze het kostenniveau drastisch verlagen. Onder andere door de huidige 2.000 arbeidsplaatsen met 10% tot 15% te verminderen, moeten de brutokosten in 2015 EUR60 miljoen lager uitvallen dan in 2012.

De inkrimping van het personeelsbestand vindt plaats door de hele organisatie. Van Lanschot gaat zeven van de huidige 28 kantoren sluiten. Het aantal medewerkers bij de servicecenters wordt verkleind met 40%, terwijl de back-office wordt versimpeld, onder andere door uitbesteding van het betalingsverkeer. Van Lanschot gaat ook intensiever samenwerken met zakenbankdochter Kempen, onder andere op het vlak van beleggingsadvisering.

Daarnaast worden de vastgoedportefeuilles en portefeuilles met kleine klanten worden afgebouwd. Van Lanschot maakte eerder al bekend zich niet langer te richten op het lagere klantensegment, met vermogens tot EUR250.000.

Van Lanschot rekent op EUR25 miljoen aan reorganisatiekosten in de komende jaren en verwacht zijn financiele doelstelling van een 'genormaliseerde winst' van EUR4 per aandeel niet voor 2015 te halen.

Tegelijkertijd wordt de komende drie jaar EUR30 miljoen geinvesteerd in de organisatie, met name in IT-systemen en in medewerkers. Het opleidingsbudget per persoon gaat "fors omhoog", zegt Deckers. "Hogere eisen van clienten betekenen dat we een hogere kwaliteit private banker moeten bieden."

Volgens de bank kan de kwaliteit van de dienstverlening significant omhoog, terwijl ook de acquisitievaardigheden sterk kunnen verbeteren. Deckers ziet aan de bovenkant van de markt ruimte voor groei. "We denken dat die ruimte toeneemt"..

De bank schetst in een presentatie een indicatief scenario waarin de nettowinst door de uitvoering van het reorganisatieplan stijgt naar EUR149 miljoen in 2015, van EUR36 miljoen in 2012. In dat scenario dalen de netto operationele kosten van EUR408 miljoen in 2012 naar EUR382 miljoen in 2014.

Deckers zal in de loop van het jaar terugtreden, na de bank gedurende acht jaar te hebben geleid. "De veranderingen in en om de sector en de start van het nieuwe programma, hebben mij doen realiseren dat nieuw leiderschap nodig is", aldus de CEO.

De CEO zei inhoudelijk volledig achter de reorganisatie te staan. "Een aantal zaken had van mij al sneller mogen worden doorgevoerd", zei hij.

De topman vindt dat de reorganisatie moet worden geleid door iemand die daar ook de vruchten van kan plukken. "Ik ben 62 jaar. Het leek mij niet het meest logisch om in mijn laatste twee, drie jaren te reorganiseren." De raad van commissarissen zal binnenkort op zoek gaan naar Deckers' opvolger.

Analisten van ING noemen de reorganisatie nodig voor de bank om zich aan te passen aan de wereld na de kredietcrisis. De ING-analisten, die een hold-advies hebben, hebben de indruk dat Van Lanschot de inkomsten in de komende jaren voorzichtig inschat, wat enige ruimte voor opwaarderingen laat.

Beleggers reageren gematigd op het nieuws. Het aandeel Van Lanschot noteert maandag rond 14 uur 1,6% lager op EUR21,40. Er zijn 3.340 stukken verhandeld, het dubbele van het normale daggemiddelde van het weinig liquide aandeel.

Van Lanschot publiceert zijn volledige jaarcijfers op 8 maart.


Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; archie.vanriemsdijk@dowjones.com
voda
0
Van Lanschot snijdt in front-office - RBS


AMSTERDAM (Dow Jones)--Van Lanschot (LANS.AE) gaat behalve in back- en midoffice-functies ook snijden in zijn overbemande front-office, stelt Thomas Nagtegaal van Royal Bank of Scotland, wat hij logisch noemt gezien de druk om de omzet en de onzekere groeivooruitzichten. De overcapaciteit van het front-office, in afwachting van sterke klantengroei in de komende jaren, is volgens Nagtegaal niet meer vol te houden in het huidige economische klimaat. De analist denkt dat het ook met deze reorganisatie nog altijd moeilijk wordt om het winstdoel voor 2015 te halen en handhaaft zijn sell-advies. Het koersdoel is EUR22. Het aandeel Van Lanschot noteert maandag rond 15.45 uur 1,6% lager op EUR21,40, terwijl de ASX 0,7% daalt. (AVR)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


[verwijderd]
0
Tot 100k euro garantiestelling door de staat, ze laten klanten toe vanaf 100k euro!!!

Als miljonair loop je natuurlijk een enorm risico om >90% van je centjes kwijt te raken.

Een Friesland bank of van Lanshot laten ze zeker klappen, zeker in Nederland!

Ik zie het al in de krantenkoppen:"Staat houdt miljonairsbank overeind met 2 miljard euro injectie".....dat denk ik ff niet....het zal nooit gebeuren....ik denk dat er nu zware uitstroom zichtbaar is.
[verwijderd]
0


DEN BOSCH – Van Lanschot Bankiers heeft het hoofdkantoor aan de Hoge Steenweg in Den Bosch verkocht aan een vastgoedbelegger en huurt het pand weer terug.

Van Lanschot beschikt in Den Bosch over drie locaties: de Van Lanschottoren achter het station (eigendom), Riva in het Paleiskwartier (huur) en het hoofdkantoor aan de Hoge Steenweg.

www.brabantsdagblad.nl/regios/denbosc...
voda
0
Van Lanschot koersdoel omlaag bij Rabobank


AMSTERDAM (Dow Jones)--Rabobank verlaagt het koersdoel voor Van Lanschot (LANS.AE) naar EUR25,00 van EUR28,00 en handhaaft het hold-advies. Ondanks goede kostenbeheersing werd het resultaat over het tweede halfjaar van 2011 onder de verwachting van analist Cor Kluis gedrukt door lagere commissieinkomsten en hogere afwaarderingen dan hij voorzag. Omstreeks 14.15 uur noteert het aandeel 0,2% lager op EUR20,80. (AGR)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
PERSBERICHT: Jaarverslag 2011 Van Lanschot beschikbaar op website


Het jaarverslag 2011 van Van Lanschot NV en het jaarverslag 2011 van F. van
Lanschot Bankiers NV zijn vanaf vandaag, donderdag 29 maart 2012, in het
Nederlands beschikbaar op de website van de bank:
www.vanlanschot.nl/overvanlanschot.

Maatschappelijk Jaarverslag en Sustainability Report
Ook het Nederlandstalige Maatschappelijk Jaarverslag 2011 van Van Lanschot NV is
vanaf vandaag beschikbaar op de website van de bank:
www.vanlanschot.nl/overvanlanschot. Daarnaast is het (Engelstalige) Kempen
Sustainability Report 2011 beschikbaar op de website van Kempen: www.kempen.nl.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders
Het oproepingsbericht en de agenda met toelichting voor de Algemene Vergadering
van Aandeelhouders van Van Lanschot NV, te houden op 10 mei 2012, zijn vanaf
vandaag beschikbaar op de website van de bank:
www.vanlanschot.nl/overvanlanschot.

's-Hertogenbosch, 29 maart 2012


Media Relations: Etienne te Brake, manager corporate communicatie
Telefoon +31 (0)73 548 30 26; mobiel +31 (0)6 12 50 51 10; e-mail
e.tebrake@vanlanschot.com

Investor Relations: Geraldine Bakker-Grier, investor relations manager
Telefoon +31 (0)73 548 33 50; mobiel +31 (0)6 13 97 64 01; e-mail
g.a.m.bakker@vanlanschot.com

Van Lanschot NV is de houdstermaatschappij van F. van Lanschot Bankiers NV, de
oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot
1737. De bank biedt hoogwaardige financiële dienstverlening aan vermogende
particulieren, directeuren-grootaandeelhouders en hun ondernemingen en
institutionele beleggers. Van Lanschot NV is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Het persbericht kan gedownload worden via onderstaande link:

Persbericht (pdf-versie):
hugin.info/133415/R/1598435/504033.pdf



This announcement is distributed by Thomson Reuters on behalf of
Thomson Reuters clients. The owner of this announcement warrants that:
(i) the releases contained herein are protected by copyright and
other applicable laws; and
(ii) they are solely responsible for the content, accuracy and
originality of the information contained therein.

Source: Van Lanschot via Thomson Reuters ONE
[HUG#1598435]

www.vanlanschot.nl

[verwijderd]
0
PERSBERICHT: Mededeling over aandelenbelang Friesland Bank in Van Lanschot
Dow Jones
maandag 02 april 2012, 10:20

Naar aanleiding van het persbericht van de Friesland Bank van hedenochtend, doen
wij de volgende mededeling.

Friesland Bank is grootaandeelhouder van Van Lanschot (circa 23% van de
aandelen). In het bovengenoemde persbericht is gemeld dat er een dividend is
uitgekeerd aan de aandeelhouder van de Friesland Bank, de Stichting Friesland
Bank, in de vorm van aandelen en cash. Een deel van dit dividend zou in de vorm
van aandelen in Van Lanschot zijn. Wij hebben begrepen dat zowel de Stichting
Friesland Bank als Rabobank hierdoor nieuwe aandeelhouders zijn geworden in Van
Lanschot, voor respectievelijk circa 11% en 12%.

's-Hertogenbosch, 2 april 2012

Media Relations: Etienne te Brake, manager corporate communicatie
Telefoon +31 (0)73 548 30 26; mobiel +31 (0)6 12 50 51 10; e-mail
e.tebrake@vanlanschot.com
voda
0
PERSBERICHT: Wijzigingen in Directiecomité Van Lanschot België


De Raad van Bestuur van Van Lanschot heeft besloten de samenwerking tussen Van
Lanschot België en Van Lanschot Nederland te intensiveren, waarbij
efficiencyverbeteringen en verdere optimalisering van de dienstverlening aan
onze cliënten centraal staan, om de succesvolle groei van de afgelopen jaren te
continueren.

In dit kader is besloten het Belgische Directiecomité uit te breiden.

Rob van Oostveen (40) werd per 1 mei jl. benoemd tot voorzitter van het
Directiecomité van Van Lanschot België. Hij was laatstelijk Concerndirecteur
Private Investments bij Van Lanschot in Nederland. Als voorzitter van het
Directiecomité volgt hij Gerrit Verlodt op die heeft besloten zijn carrière
buiten de bank voort te zetten.

Evert-Jan Bentinck (57) werd per 1 mei jl. benoemd tot gedelegeerd bestuurder en
lid van het Directiecomité van Van Lanschot België. Hij maakte drie jaar deel
uit van het Management Team van HRM van Van Lanschot in Nederland.

De Nationale Bank van België heeft met beide benoemingen ingestemd.

Het Directiecomité van Van Lanschot België is als volgt samengesteld:
- Rob van Oostveen, voorzitter
- Evert-Jan Bentinck, gedelegeerd bestuurder en lid van het Directiecomité
- Jurgen Coenegrachts, gedelegeerd bestuurder en lid van het Directiecomité
- Paul Timmermans, gedelegeerd bestuurder en lid van het Directiecomité

's-Hertogenbosch, 3 mei 2012


Media Relations: Etienne te Brake, manager corporate communicatie
Telefoon +31 73 548 30 26; mobiel +31 6 12 50 51 10; e-mail
e.tebrake@vanlanschot.com

Investor Relations: Geraldine Bakker-Grier, investor relations manager
Telefoon +31 73 548 33 50; mobiel +31 6 13 97 64 01; e-mail
g.a.m.bakker@vanlanschot.com

Van Lanschot NV is de houdstermaatschappij van F. van Lanschot Bankiers NV, de
oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot
1737. De bank biedt hoogwaardige financiële dienstverlening aan vermogende
particulieren, directeuren-grootaandeelhouders en hun ondernemingen en
institutionele beleggers. Van Lanschot NV is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Het persbericht kan gedownload worden via onderstaande link:



Persbericht (pdf-versie):
hugin.info/133415/R/1608585/510609.pdf



This announcement is distributed by Thomson Reuters on behalf of
Thomson Reuters clients. The owner of this announcement warrants that:
(i) the releases contained herein are protected by copyright and
other applicable laws; and
(ii) they are solely responsible for the content, accuracy and
originality of the information contained therein.

Source: Van Lanschot via Thomson Reuters ONE
[HUG#1608585]

www.vanlanschot.nl

voda
0
Van Lanschot impairments blijven hoog - ABN Amro


AMSTERDAM (Dow Jones)--De trading update van Van Lanschot is grotendeels in lijn met de inschattingen van analist Jan Willem Weidema van ABN Amro voor 2012, hoewel de impairments op leningen wat hoger uitvallen. De betere winstgevendheid ten opzichte van de tweede helft van 2012 wordt volgens de analist mogelijk deels veroorzaakt door financiele items zoals beleggingen in eigen fondsen, met name Ducatus. Weidema verwacht een neutrale reactie op de update. ABN heeft een hold-advies bij een koersdoel van EUR21. Het aandeel Van Lanschot noteert donderdag rond 13.15 uur vlak op EUR19,00. (AVR)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
Van Lanschot update conform verwachting - ING


AMSTERDAM (Dow Jones)--De trading update van Van Lanschot (LANS.AE) komt overeen met de verwachtingen, aldus ING analist Maarten Altena. De core tier-1 ratio is met 11% redelijk sterk. Ook positief is dat de beheerprovisies stijgen en de kosten dalen, aldus de analist. Ondanks het stabiele niveau van de kredietvoorzieningen in het eerste, bestaat het risico dat deze bij een aanhoudende volatiele economie weer een toename zullen laten zien, aldus de analist. Hij had ook graag meer informatie gezien over de zoektocht naar een nieuwe CEO en de intenties van Rabobank ten aanzien van het via Friesland Bank verkregen aandelenbelang in Van Lanschot. ING hanteert een hold-advies met een koersdoel van EUR23,40. Omstreeks 9.40 uur noteert het aandeel 2,1% hoger op EUR19,40. (RVD)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
Van Lanschot boekt meer winst, kostenbesparingen op schema


Door Robin van Daalen

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Van Lanschot NV (LANS.AE) heeft over het eerste kwartaal een hogere winst geboekt en ligt op schema om de beoogde kostenbesparingen voor dit jaar te realiseren, meldt de bank voor vermogende particulieren donderdag.

"Dankzij onze solide basis laat het eerste kwartaal van 2012 een behoorlijke verbetering van de winst zien ten opzichte van de tweede helft van 2011," aldus Constant Korthout, Chief Financial Officer en Chief Risk Officer van de bank in een toelichting.

Dankzij een toename van het beheerd vermogen zag de bank de beheerprovisies in het eerste kwartaal oplopen. Ook voerden klanten meer beleggingsactiviteiten uit ten opzichte van eind 2011.

Verder meldt Van Lanschot dat de rentemarge in het eerste kwartaal licht is gedaald.

Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011 daalden de bedrijfslasten licht. Van Lanschot wil dit jaar 100 van de geplande 300 banen schrappen en geeft aan op koers te liggen voor het behalen van deze doelstelling.


- Robin van Daalen; Dow Jones Nieuwsdienst; robin.vandaalen@dowjones.com; +31 20 571 52 01
Hoederman
0
FD 11/5:

De Nederlandsche Bank vat het door haar geformuleerde beheerste beloningsbeleid voor financiële instellingen zeer serieus op. Dat ervoer Van Lanschot . De private bank heeft haar beloningsbeleid op aandrang van de centrale bank moeten aanpassen, zo bekende president-commissaris en voormalig DNB-directielid Tom de Swaan gisteren tijdens de aandeelhoudersvergadering.

DNB kon zich niet vinden in het oorspronkelijke plan om 40% van de variabele beloning in cash uit te keren en 60% voorwaardelijk in aandelen. De bank wil een verhouding 50:50 van aandelen en cash. In het nieuwe plan is de 40% cash-uitkering veranderd in 20% cash en 20% definitief toegekende aandelen, die het management bovendien vijf jaar moet vasthouden. De 60% voorwaardelijke aandelen is omgezet in 30% cash die in drie termijnen vrijvalt en 30% aandelen die ook in drie termijnen definitief worden en daarna nog twee jaar moeten worden aangehouden.

Bovendien heeft DNB bepaald dat er geen dividendcompensatie is zolang de toegekende aandelen niet onvoorwaardelijk zijn gemaakt. Verder is het, tot onbegrip van De Swaan, verboden om definitief toegekende aandelen te verkopen om de vermogensrendementsheffing daarover te kunnen voldoen. Hij erkende tegenover de aandeelhouders dat de remuneratiesystematiek hierdoor wel een stuk ingewikkelder is geworden.

De Swaan vertelde de vergadering verder dat de zoektocht naar een opvolger voor topman Floris Deckers in een vergevorderd stadium is. Ik ben ervan overtuigd dat we op korte termijn een mededeling kunnen doen. De bank had gehoopt al voor de vergadering de naam bekend te kunnen maken. Volgens De Swaan wordt de vertraging niet veroorzaakt door salariseisen, maar is het een kwestie van governance bij zijn huidige werkgever . Die opmerking kan wijzen op een aandelen- of optiepakket dat eerst afgerond moet worden. De Swaan wilde hier niet op reageren.

Eerder op de dag liet de bank weten op koers te liggen met het reorganisatie- en kostenbesparingsprogramma dat de winstgevendheid moet herstellen. Er moet 60 mln worden bespaard.

15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 8 mei 2024 15:46
Koers 38,850
Verschil +0,550 (+1,44%)
Hoog 39,050
Laag 38,450
Volume 100.714
Volume gemiddeld 94.381
Volume gisteren 304.003

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront