KPN « Terug naar discussie overzicht

Sector draad

1.742 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... 84 85 86 87 88 » | Laatste
voda
0
Fiscus ziet weinig van miljarden Vodafone

Gepubliceerd op 3 sep 2013 om 10:57 | Views: 1.719

Vodafone Group Plc 16:08

PNC 203,00-10,20(-4,78%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse telecombedrijf Vodafone draagt geen cent van de vele miljarden dollars die het ontvangt voor de verkoop van zijn belang in Verizon Wireless af aan de Britse belastingdienst. Dat blijkt uit de details van de overeenkomst die Vodafone en samenwerkingspartner Verizon maandag aankondigden.

Vodafone laat de transactie lopen via zijn in Nederland gevestigde houdstermaatschappij, die in Nederland evenmin belasting hoeft te betalen over de opbrengst. Zodoende resteert alleen een verwachte aanslag van 5 miljard dollar (3,8 miljard euro) van de Amerikaanse fiscus.

Vodafone verkoopt zijn belang van 45 procent in het Amerikaanse Verizon Wireless voor 130 miljard dollar aan Verizon. Hiervan wordt bijna 59 miljard dollar in contanten voldaan. De rest wordt grotendeels aan aandeelhouders van Vodafone betaald in de vorm van aandelen Verizon. Vodafone houdt uiteindelijk zo'n 30 miljard dollar over. Dat bedrag wil het bedrijf gebruiken voor investeringen en de afbouw van schulden.
ApacheNL
0
KPN komt met 'Dropbox voor overheden'

4 sep. 2013 door Andreas Udo de Haes

Nieuws - KPN introduceert GemBox voor het opslaan, synchroniseren en delen van bestanden, ook met mobiele apparaten. De data blijft in Nederland, benadrukt het bedrijf.

Veel ambtenaren gebruiken cloudopslagdiensten als DropBox, terwijl daarvan de juridische implicaties en veiligheid onduidelijk zijn. In dat gat springt KPN nu met GemBox, een opslagdienst speciaal voor lokale overheidsdiensten. De service werkt vergelijkbaar met DropBox, bestanden worden lokaal opgeslagen en in de cloud, en bij wijzigingen gesynchroniseerd naar alle kopieën.

Data veilig in Nederland

Volgens het concern hoeven gebruikers zich over veiligheid geen zorgen te maken. “De dienst is standaard voorzien van authenticatie en encryptie. Zwaardere beveiliging is optioneel leverbaar”, meldt KPN. Dit gaat om betere beheeropties door koppeling van GemBox aan Active Directory, vergelijkbaar met wat Dropbox voor bedrijven reeds biedt.

Daarnaast benadrukt KPN dat de data wordt opgeslagen in KPN’s eigen datacenters. Ook juridisch zijn er voordelen: “De opgeslagen bestanden in GemBox blijven uw eigendom en vallen, in tegenstelling tot veel andere oplossingen, te allen tijde en uitsluitend onder Nederlands recht.”

GemBox werkt met een cliënt voor Windows en Mac OS X en heeft ook apps voor iOS en Android. GemBox kan als losse dienst worden afgenomen, de basisprijs is 10 euro per gebruiker per maand. Daarvoor krijgt elke gebruiker beschikking over 20 GB aan cloudopslag, meldt KPN desgevraagd. Grote organisaties kunnen bulkkorting krijgen en kunnen ook de opgetelde opslagcapaciteit delen. 100 gebruikers krijgen dus een collectieve GemBox-opslagcapaciteit van 2000 GB, ongeveer 2 Terabyte.

PRISM zet datagraaien weer op de kaart

Niet alleen lokale overheden worstelen met clouddiensten en de juridische implicaties van Amerikaanse hosters die onder de omstreden anti-terreurwetten vallen, ook als de data in Europa is opgeslagen. In 2011 erkende minister Opstelten dat er pilots werden gedaan met Dropbox en Google Docs.

Zowel politici als juristen waarschuwen voor dergelijke Amerikaanse diensten, zeker voor bedrijfskritieke bestanden en overheidsdata. Deze kwetsie speelt al jaren, maar is weer opgelaaid naar aanleiding van het PRISM-schandaal, waaruit bleek dat de NSA vergaande toegang heeft tot clouddiensten van bedrijven als Microsoft, Apple en Google.

webwereld.nl/beveiliging/79150-kpn-ko...
voda
0
Vodafone zet druk op bod Kabel Deutschland

Gepubliceerd op 9 sep 2013 om 15:04 | Views: 579

LONDEN (AFN) - Vodafone heeft de aandeelhouders van Kabel Deutschland maandag opgeroepen snel op zijn overnamebod in te gaan. De aanmeldtermijn loopt woensdag om middernacht af en wordt niet verlengd, zo liet het Britse telecomconcern weten.

De overname gaat niet door als minder dan 75 procent zich aanmeldt, benadrukte Vodafone. Het Britse bedrijf bood in juli ongeveer 7,7 miljard euro voor het Duitse kabelbedrijf.

De Britse krant Financial Times meldde woensdag dat aandeelhouders van Kabel Deutschland erop rekenen dat Vodafone de grens van 75 procent aangemelde aandelen niet haalt. Een niet bij naam genoemde, belangrijke aandeelhouder gaf aan dat bij acht grote overnames die sinds 2007 in Duitsland hebben plaatsgevonden de aanmeldingen in de eerste termijn gemiddeld niet hoger uitkwamen dan 68,5 procent.
voda
0
Kroes strijdt voor één Europese telecommarkt

Gepubliceerd op 10 sep 2013 om 15:09 | Views: 426

BRUSSEL (AFN) - Eén Europese telecommarkt. Dat is de droom van Europees commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda). Een markt waar bedrijven en burgers kunnen vertrouwen op kwalitatief, snel internet en de consument geen hoge roamingkosten meer heeft als hij de landsgrenzen passeert met zijn mobieltje of smartphone. Donderdag komt Kroes met nieuwe voorstellen om dit te realiseren.

Kroes is trots op Europa's ,,kroonjuweel'': de interne markt met open grenzen voor personen en goederen. Maar zij vindt het onbegrijpelijk dat de telecomsector nog versnipperd is: 28 EU-landen met uiteenlopende regelgeving, kwaliteit en prijzen. ,,Dat strookt niet met ons idee van Europa. Dit is geen eenduidige Europese markt'', klinkt het. Daar moet dus verandering in komen. Eén Europese telecommarkt zou immers, volgens Brussel, de economie in Europa met 1 procent kunnen laten groeien.

Zo wil Kroes af van de 'virtuele grenzen' binnen Europa. Immers, zodra een telefoongebruiker de grens overgaat, blokkeert de internetservice of gaan de kosten voor bellen, sms'en en surfen fors omhoog. Dat roaming moet in Europa dan ook verleden tijd worden, vindt Kroes.

Roaming

Vanaf 2014 moeten bedrijven roaming volledig gaan uitfaseren. Willen ze dit niet of bieden ze geen Europa-pakket, dan moeten ze de consument zodra deze de grens overgaat naar de concurrent doorverwijzen.

Maar de plannen stuiten op protest uit de sector. Zij vrezen minder inkomsten en lobbyen al stevig in Brussel.

Brussel

Volgens Brussel moet de sector worden geprikkeld om andere businessmodellen te gebruiken. Zo blijkt uit cijfers dat de bedrijven in 2012 3,5 miljard euro minder investeerden in netwerken dan ze deden in 2008. En dat terwijl de roep om goede verbindingen alleen is toegenomen. Onbegrijpelijk, meent Brussel.

Naast simpelere regelgeving, zet Kroes ook in op open internet. Naar schatting hebben 200 miljoen Europeanen nu geen volledige toegang tot internet. Er zijn telecombedrijven die bijvoorbeeld Skype of Whatsapp blokkeren op een mobiele telefoon of voor toegang meer geld vragen. Van dat soort praktijken wil Kroes af. Ook moet de snelheid van internet gelijk zijn aan die waarvoor de klant betaalt. Het bewust aanleveren van langzamer internet (throttling) moet aan banden.

Dit zal het laatste grote voorstel zijn van de huidige Europese Commissie. Brussel hoopt op instemming van de EU-landen en het Europees Parlement voor de Europese verkiezingen in mei 2014.
voda
0
Brussel zet telecomplannen Kroes door

Gepubliceerd op 11 sep 2013 om 20:05 | Views: 300

BRUSSEL (AFN) - Ondanks druk uit de branche zet de Europese Commissie de plannen door om onder meer roaming geleidelijk af te schaffen. Woensdag heeft het dagelijks bestuur van de EU formeel ingestemd met de telecomplannen van Europees commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda).

,,Dit voorstel zal de prijzen voor consumenten verlagen'', aldus de voorzitter van de commissie, José Manuel Barroso. Het pakket maatregelen verbetert de garanties voor consumenten en biedt nieuwe kansen voor de sector, meent Brussel. ,,Is het geen paradox dat we een eenduidige interne markt hebben voor goederen, maar als het aankomt op digitale goederen, dan hebben we nog 28 nationale markten'', aldus Barroso. Dat moet dan ook veranderen.

Op naar één Europese telecommarkt wil ook Kroes. Dat is goed voor meer banen en, zo werd berekend, een economische groei in Europa met 1 procent.

Vrees

De belangrijkste punten uit het pakket hebben betrekking op uitfasering van roamingkosten, volledig kwalitatief open internettoegang en lagere tarieven voor internationale telefoongesprekken binnen Europa. Ook gaat het bewust aanleveren van langzamer internet (throttling) aan banden. Er moet een gecoördineerde aanpak komen van veiligen van frequenties en simpelere regelgeving moet het voor bedrijven makkelijker maken om over de grenzen maar binnen de EU uit te breiden.

Telecombedrijven vrezen echter verlies van inkomsten door onder meer het afschaffen van de kosten van bellen, sms'en of surfen in het buitenland. Maar Kroes heeft een stok achter de deur. Willen de telecombedrijven de roamingkosten niet afschaffen of geen Europa-pakket aanbieden, dan moeten ze hun klant zodra deze de grens overgaat naar de (goedkopere) concurrent doorverwijzen.

Dit is het laatste voorstel dat de huidige Europese Commissie indient. Brussel hoopt op instemming van het Europees Parlement en de EU-lidstaten nog voor de Europese verkiezingen van mei volgend jaar.
voda
0
Vodafone krijgt controle over Kabel Deutschland


AMSTERDAM (Dow Jones)--Vodafone Group plc (VOD) heeft de controle gekregen bij kabelaar Kabel Deutschland ag (KD8.XE), ondanks suggesties dat sommige aandeelhouders zouden wachten op een hoger bod. Donderdagavond laat maakte Vodafone al bekend dat meer dan 75% van de aandeelhouders van Kabel Deutschland akkoord is gegaan met het bod.

Vodafone is geinteresseerd in de vaste lijnen van Kabel Deutschland om zo verder te gaan dan alleen de levering van mobiele communicatie in de grootste economie van Europa. Met het netwerk van Kabel Deutschland kan Vodafone breedband internet bieden op een hogere snelheid, en hoeft het bedrijf niet langer toeslagen te betalen aan Deutsche Telekom ag (DTE.XE) voor het gebruiken van diens netwerk.

De Britse telefoniegigant zou echter nog niet geheel klaar zijn met de strijd tegen de aandeelhouders van Kabel Deutschland. De volgende stap in de overname betreft namelijk de pogingen van Vodafone om de resterende aandeelhouders te dwingen hun aandelen te verkopen, om zo volledig eigendom te krijgen over het bedrijf.

Vodafone biedt EUR84,50 per aandeel Kabel Deutschland, wat het bedrijf waardeert op EUR7,7 miljard.

Eerder in de week werden er nog vraagtekens geplaatst bij de overname, vooral centraal stond de vraag of Vodafone in staat zou zijn meer dan 75% van de aandelen in handen te krijgen. Woensdag waren nog minder dan 20% van de aandelen namelijk aangeboden.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. De verwachting is dat de commissie de eerste fase van het onderzoek volgende week vrijdag heeft afgerond, zegt Vodafone.

De overname zou de opmaat kunnen zijn naar verdere Europese overnames van de Britse telefonie-aanbieder, die sinds de verkoop van zijn 45%-belang in Verizon Wireless voor ongeveer $130 miljard over meer vuurkracht beschikt voor de uitvoering van de Europese strategie. Volgens bestuursleden van Vodafone is er een plan om te investeren in de Italiaanse markt. Eerder al hebben de bestuurders interesse getoond in de Spaanse markt.

Volgens analisten zou de deal met Verizon de kans dat het bedrijf zelf overgenomen wordt ook tot op zekere hoogte verminderen.


- Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@wsj.com

voda
0
AT&T gaat samenwerken met América Móvil

Gepubliceerd op 18 sep 2013 om 14:42 | Views: 793

AT&T Inc 15:39
USD 34,75 0,00 (0,00%)

KPN 15:39
EUR 2,36 +0,01 (+0,21%)

NEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse telecombedrijf gaat samenwerken met het Mexicaanse América Móvil (AMX). Dat werd woendag bekendgemaakt. Door de samenwerking krijgen de Amerikanen in Centraal- en Zuid-Amerika onder meer toegang tot de netwerken van AMX.

Het gaat daarbij om 15 markten, waaronder Argentinië, Brazilië en Mexico. De deal is met name bedoeld voor de zakelijke markt. AMX wil in Nederland KPN overnemen.
voda
0
Swisscom onderzoekt datalek

Gepubliceerd op 18 sep 2013 om 07:48 | Views: 1.709

WORBLAUFEN (AFN) - Het Zwitserse telecombedrijf Swisscom onderzoekt hoe vier datacassettes in handen zijn gekomen van de krant Neue Zürcher Zeitung. Het is niet bekend of daarop ook gegevens van klanten staan, aldus het bedrijf woensdag.

Volgens Swisscom heeft een onbekende persoon de cassettes aan de krant gegeven, maar zijn er inmiddels drie weer terug bij het bedrijf. De krant zou de andere cassette aan de onbekende hebben teruggegeven. Swisscom vermoedt dat de cassettes op illegale wijze zijn verkregen en heeft een aanklacht ingediend bij het Openbaar Ministerie in Bern. Het bedrijf bracht ook de instantie die toeziet op de bescherming van persoonsgegevens op de hoogte.

De krant meldde woensdag dat de bestanden onder meer ruim 14.500 emails bevatten, abonnementsgegevens van particuliere en zakelijke klanten en 600.000 telefoonnummers. De mails gaan onder meer over projecten, ziekmeldingen en aanmeldingen voor het ontslag van werknemers.
voda
0
America Movil en AT&T breiden samenwerking uit


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--America Movil S.A.B. de C.V. (AMX), dat met het bestuur Royal KPN nv (KPN.AE) in gesprek is over een overnamebod van het Mexicaanse concern op KPN, gaat zijn alliantie met het Amerikaanse telecomconcern AT&T (T) in Zuid-Amerika uitbreiden.

Door de samenwerking kan AT&T zijn telecomdiensten op meer Zuid-Amerikaanse netwerken van America Movil gaan aanbieden en het aantal diensten op bestaande netwerken daar uitbreiden.

AT&T heeft een belang van circa 9% in America Movil.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


voda
0
EU stemt in met overname Kabel Deutschland

Gepubliceerd op 20 sep 2013 om 16:52 | Views: 571

BRUSSEL (AFN) - De overname van de Duitse leverancier van kabeltelevisie Kabel Deutschland door het Britse telecomconcern Vodafone kan, als het aan Brussel ligt, doorgaan. De Europese Commissie ziet geen bezwaren en stemt vrijdag dan ook in met de overname.

Brussel oordeelt dat de twee bedrijven elkaar aanvullen. Er is dan ook geen gevaar voor de concurrentie.

Vodafone heeft circa 7,7 miljard euro over voor Kabel. Na de fusie zouden Kabel en Vodafone samen op de Duitse markt een omzet draaien van 11,5 miljard euro.
ApacheNL
0
September 20, 2013

Hedge funds are trading in and out of Koninklijke KPN N.V. (OTCMKTS:KKPNY) (AMS:KPN), the Netherlands-based telecommunication and IT company, reports JPM Prime Brokerage hedge fund trend monitor. The interest in Koninklijke KPN spiked after America Movil SAB de CV (NYSE:AMX) (NASDAQ:AMOV) bid $9.6 billion to buy the company. America Movil already has control over approximately 30 percent of KPN’s outstanding shares, and the new terms of the deal need approval by at least 50 percent of KPN’s shareholders.

Hedge funds buy Koninklijke KPN and Kabel Deutschland in August

A number of hedge funds used to have a short position in the Dutch company, including famous names like Davidson Kempner, Marhsall Wace, AQR Capital and others. However, these negative bets were covered well before this offer from America Movil SAB de CV (NYSE:AMX) (NASDAQ:AMOV) came to surface. Among hedge funds who have a long position in Koninklijke KPN N.V. (OTCMKTS:KKPNY) (AMS:KPN), the most notable is Odey Asset Management which own 10.8 million shares of the Dutch company as of July 31. The position amounts to 0.8 percent of the company.

Not surprisingly, the other foreign company that has been actively inciting interest of U.S. hedge funds in August was .Today European antitrust. Authorities approved the buyout of Kabel Deutschland, thus sealing the deal. Now, hedge funds including Elliott Management and Davidson Kempner are suing Vodafone to pay a higher price to acquire their held-out shares.

www.valuewalk.com/2013/09/hedge-funds...
ApacheNL
0
Growth leaves nowhere else to go but abroad

September 23, 2013 3:01 pm

The last time you sloped off to the beach – especially if that was in Latin America – it is likely that you wore or carried a pair of Havaianas flip-flops and a cell phone operated by a network owned by Carlos Slim, the Mexican telecoms magnate.

Apart from being mass consumption products – which rank among the region’s most emblematic brands – and being largely made of plastic, these two goods have more in common than might seem. They have both become transnational brands.

Havaianas flip-flops began life 50 years ago as a basic shoe for poor plantation workers in Brazil. Some 15 years ago, the parent company, Alpargatas, decided to reposition the brand as an aspirational fashion product, hiring designers to create an attractive range with different colours and designs.

The strategy was so successful that by 2007 the company was selling 850 pairs of flip-flops for every 1,000 Brazilians, according to Dominique Turpin, professor of marketing at IMD, the business school.

With the domestic market saturated, it was time to expand abroad – a strategy that Alpargatas chief executive Marcio Luiz began in earnest in 2008.

With the flip-flops now sold in 80 countries – including stores in Rome, Paris and London – Mr Luiz effectively turned Havaianas flip-flops into Brazil’s first truly global brand. Today, it has a brand value of about $422m, according to Brand-Analytics.

By comparison with Alpargatas, Carlos Slim’s stable of telecoms companies is a colossus. Telmex, his Mexican fixed line company, has a brand value of $2.8bn, while Telcel, his Mexican mobile arm, has a brand value of $6.6bn.
Just like Havaianas, however, domestic saturation – combined with, in Mr Slim’s case, growing regulatory risk at home – prompted expansion abroad. In the classic multilatina strategy, this began in Mexico’s near-abroad and then spread further afield.

Today, Mr Slim’s brands include Claro, his pan-Latin American mobile brand (excluding Mexico), which has a brand value of $4.5bn. He also controls TracFone, a US business marketed under the Telcel America brand that is aimed at the Hispanic community and has 22m subscribers and more than $4bn of annual revenues.

Here, though, is where these two collections of brands part. For one, over the past year, Havaianas’ brand value has almost doubled, according to Brand Analytics, while Telcel’s brand value has slumped by almost a quarter, despite its 70m subscribers.

This is largely due to greater regulatory scrutiny at home, where Enrique Peña Nieto, the Mexican president, wants to break Telcel’s near-monopoly grip on 66m subscribers.

But Mr Slim is also a good competitor in new markets, as shown by the brand value of Claro, with over 150m subscribers, which has strengthened.

Mr Slim, however, has had less luck expanding in Europe. There his €7.2bn takeover offer for KPN has run into the sand and he is also nursing a €2bn paper loss on the nearly 30 per cent stake he had built up in the Dutch telecoms company.


Investors complain that Mr Slim has not explained his European strategy properly. Yet, so far, he is sticking to his guns – a case, perhaps, where not doing a flip-flop may have dulled his personal brand as well.

www.ft.com/cms/s/0/a684ecda-1ee6-11e3...

voda
0
Telefonica overweegt belang in Telco te vergroten


MILAAN (Dow Jones)--Het Spaanse Telefonica sa (TEF) is in gesprek om meerderheidsaandeelhouder te worden in Telco, het holdingbedrijf dat de controle heeft over Telecom Italia, zeggen personen bekend met de situatie tegen Dow Jones.

Volgens het voorstel dat nu wordt besproken zou het Spaanse telecombedrijf zijn belang in Telco voor het einde van de maand uitbreiden naar 70%, aldus de bronnen.

Aandeelhouders van Telco riepen recent op tot een grote wijziging van de aandeelhoudersstructuur van de Italiaanse groep, na diverse afwaarderingen van hun belang en in aanloop naar het aflopen van een pact op 28 september dat de aandeelhouders bindt.

Telco controleert via een belang van 22,4% Telecom Italia. Telefonica bezit nu 46% van Telco, Assicurazioni Generali heeft bijna 31% en Intesa Sanpaolo en Mediobanca hebben allebei zo'n 11,6%.

Volgens het voorstel zou Telefonica een deel van de belangen van de Italiaanse aandeelhouders kunnen overnemen voor het einde van de maand, en zo een belang in handen krijgen van 70%, zeggen de personen bekend met de situatie. De resterende aandelen zou de Spaanse telecomreus dan tegen maart volgend jaar kunnen kopen.

De situatie is echter veranderlijk, stellen de bronnen.

Als een overeenkomst wordt bereikt, geeft dat Telefonica meer tijd op een nieuw business plan te bestuderen dat chief executive Franco Bernabe van Telecom Italia naar verwachting zal presenteren voor de raadsvergadering van 3 oktober.

Telecom Italia worstelt met een schuld van bijna EUR29 miljard, zwakke financiele prestaties en een uiterst competitieve Italiaanse markt. Bovendien dreigt een afwaardering naar de gevreesde junkstatus door kredietbeoordelaars.

Telecom Italia heeft ook eerste gesprekken gevoerd met zakenbank over de mogelijkheden om de schuld te verminderen, waaronder een kapitaalverhoging van EUR5 miljard. Er is echter nog geen definitieve beslissing genomen, aldus de bronnen.

De Italiaanse aandeelhouders hebben overwogen hun belang te verkopen aan buitenlandse aandeelhouders, zoals het Amerikaanse AT&T en America Movil uit Mexico. De schaarste aan kopers met voldoende kapitaal en de nood om te investeren in infrastructuur kunnen Telecom Italia er echter toe dwingen zijn balans te versterken, door een kapitaalverhoging of door de verkoop van onderdelen.


Door Gabriele Lamonica en Manuela Mesco, vertaald en bewerkt door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com


voda
0
Portugal Telecom en Braziliaanse Oi gaan fuseren


LISSABON (Dow Jones)--Portugal Telecom SGPS SA (PTC.LB) en de Braziliaanse tak Oi SA (OIBR4.BR) gaan hun activiteiten combineren en een nieuw in Brazilie gevestigd bedrijf vormen, meldt de Portugese telefoonaanbieder woensdag.

Als onderdeel van de fusie zal Oi EUR2,3 miljard aan vers kapitaal bijeenbrengen. Chief executive Zeinal Bava zal leiding gaan geven aan het nieuwe bedrijf.

De aandeelhouders van Portugal Telecom zullen naar verwachting 38% van het nieuwe bedrijf in handen krijgen, voegt Portugal Telecom toe.

"De combinatie van PT en Oi zal een van de leidende telecomaanbieders creeren met activiteiten die een bevolking van 260 miljoen dekken en 100 miljoen abonnees bedienen", blijkt uit de verklaring van Portugal Telecom.

Volgens Portugal Telecom zal e e n aandeel Oi geruild kunnen worden voor e e n aandeel van de nieuwe entiteit, terwijl e e n aandeel Portugal Telecom ingeruild kan worden voor een bedrag van EUR2.2911 in aandelen van het nieuwe bedrijf plus 0.6330 aandelen van het nieuwe bedrijf.


- Door Patricia Kowsman, vertaald en bewerkt door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@wsj.com

taurus86a
0
Hier ontstaat een combinatie die met kunst- en vliegwerk een ratio van 3,3 overeind weet te houden. Zwakker dan KPN, maar wie maalt daar nog om. De stoelendans gaat onverbiddelijk door, totdat de muziek stopt.
Na een fenomenale short squeeze vanochtend (+22%) is het slot +6% attractief genoeg om even naar te kijken. Wat KPN lozen om in deze PT/Oi deal te stappen lijkt mij het overwegen waard.
barns
0
Europese Commissie: geen zorgen over E-Plus
VILNIUS (AFN) -
Europees commissaris Joaquin Almunia (Mededinging) maakt zich geen zorgen over de verkoop van het Duitse E-Plus door KPN aan Telefónica. Dat liet hij donderdag weten bij een bezoek aan de Litouwse hoofdstad Vilnius.

KPN 03-10-2013 (10:07)
2,355EUR+0,17% +0,004
grafiek
Naar KPN detailpagina
,,Ik heb geen zorgen'', zei de commissaris over de voorgenomen overname, die woensdag de goedkeuring kreeg van aandeelhouders van KPN. Almunia gaf aan dat de overname nog niet bij de Europese Commissie is aangemeld.
voda
0
Vodafone krijgt nieuwe financiële topman

Gepubliceerd op 3 okt 2013 om 14:07 | Views: 510

Vodafone Group Plc 16:14

PNC 221,85+2,90(+1,32%)

LONDEN (AFN) - Financieel directeur Andy Halford vertrekt volgend voorjaar bij het Britse telecomconcern Vodafone. Medebestuurder Nick Read, die nu nog verantwoordelijk is voor de activiteiten van Vodafone in Afrika, het Midden-Oosten en Azië, volgt hem op. Dat meldde het bedrijf donderdag.

Halford houdt het voor gezien als Vodafone de verkoop van zijn belang in Verizon Wireless heeft afgerond. Dat zal naar verwachting eind maart 2014 zijn. Hij heeft er dan bijna 15 jaar opzitten bij het telefoniebedrijf, waarvan 9 jaar als financieel topman.

Het bedrijf gaf geen reden voor het vertrek van Halford. Zelf sprak de topman van ,,het juiste moment'' om te gaan. Gerard Kleisterlee, de Nederlandse president-commissaris van Vodafone, bedankte hem voor de ,,enorme bijdrage'' die hij als bestuurder heeft geleverd aan de prestaties van Vodafone in de afgelopen jaren.
Johnny88
0
Kroes Sees Potential for Telecom Consolidation With New Rule

European Commissioner Neelie Kroes, who is leading a push to overhaul the European Union’s telecommunications regulations, said her proposals may ultimately lead to industry consolidation across the bloc.

“We have listened to industry concerns, so that pan-European deals can come onto the market, sustainably, available for all as soon as possible,” Kroes said at an industry conference in Brussels today.

Kroes’s regulatory framework calls for an end to roaming charges for phone calls and Internet use, as well as policies to make allocation of spectrum, the airwaves that carry mobile voice and data traffic, more uniform and predictable across the more than two dozen countries in the EU.

She’s met resistance from carriers that say eliminating roaming revenue is unnecessary since the industry would have eventually cut the charges anyway, and that it’s a burden for the companies that have been battered by price wars and the economic crisis.

“By introducing price regulation for certain competitive services, the proposal gives a negative signal to the investors’ community, because the perception will be that further regulation is always around the corner,” Luigi Gambardella, chairman of the European Telecommunications Network Operators’ association, said today at the event. Kroes’s plans aren’t all bad for companies, he added, saying “in other areas such as spectrum policy, the proposed rules would improve the investment climate in Europe.”
Pacifying Naysayers

Kroes’s aim is to pacify these detractors by reducing regulatory burdens, including taxes, and making rules across EU markets more predictable.

“We do have to look at taxation across the wider sector, and getting a level playing field,” Kroes said at the ETNO conference, co-hosted with the Financial Times. “That shouldn’t involve more regulation in the sector, but lifting regulation in competitive markets so that EU Internet providers can offer the services and connectivity Europe needs.”

The plan, which needs approval by EU governments and the European Parliament, is to make Europe operate more like a single country and to encourage mobile-data use across countries and adoption of high-speed Internet. Kroes said she envisions a market where big European operators do business alongside smaller local companies, including so-called over-the-top providers that sell services using other carriers’ networks.

“Bringing down barriers is ultimately good for the sector. But you can’t do that without removing roaming surcharges, without removing the arbitrary high charges for calling across borders,” she said. “That’s why I say: you can’t pick which bits you want from the menu. This isn’t a restaurant.”

www.bloomberg.com/news/2013-10-08/kro...
voda
0
'Vodafone wil Indiase tak geheel inlijven'

Gepubliceerd op 8 okt 2013 om 09:49 | Views: 1.279

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse telecomconcern Vodafone wil zijn Indiase dochterbedrijf geheel in handen krijgen en daarvoor 2 miljard dollar (1,5 miljard euro) betalen. Dat meldde zakenkrant Financial Times dinsdag.

Vodafone zal deze maand om toestemming van de autoriteiten vragen om de resterende 36 procent in het onderdeel te kopen die het nog niet bezit, aldus de krant. Vodafone behaalt bijna 10 procent van de jaaromzet van 70 miljard dollar in India.

Als Vodafone de minderheidsaandeelhouders van het Indiase onderdeel uitkoopt, wordt het bedrijf de eerste telecomprovider in India die geheel in buitenlandse handen is. De Indiase overheid versoepelde in juli de regels voor buitenlands eigendom.
pwijsneus
0
AT&T CEO sees "huge opportunity" in Europe

BRUSSELS | Tue Oct 8, 2013 9:55am EDT
Oct 8 (Reuters) - AT&T Inc Chief Executive Randall Stephenson said on Tuesday that he sees a "huge opportunity for somebody" in Europe to invest in mobile broadband and reap the big profits already being generated from such services in the United States.

Speaking at an industry conference held by ETNO, the European telecoms lobby, Stephenson also counseled Europe to get its mobile spectrum policy right so as to spur much needed network investments.

"I continue to be fascinated and impressed by how slow mobile broadband is moving in Europe. So I think of this as a huge opportunity for somebody," said Stephenson.

AT&T has been looking at opportunities to expand into Europe since the beginning of the year, and has considered options including pan-European player Vodafone and Britain's largest mobile carrier EE, according to sector bankers.
1.742 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... 84 85 86 87 88 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 17:35
Koers 3,408
Verschil -0,008 (-0,23%)
Hoog 3,432
Laag 3,405
Volume 6.284.296
Volume gemiddeld 11.057.795
Volume gisteren 7.335.835

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront