KPN « Terug naar discussie overzicht

PB

2.611 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... 127 128 129 130 131 » | Laatste
voda
0
KPN-dochter E-Plus dient mededingingspapieren in november in - bronnen


AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal KPN nv (KPN.AE) dochteronderneming E-Plus en de Duitse divisie van het Spaanse Telefonica SA (TEF) zullen waarschijnlijk medio november documenten indienen bij de mededingingsautoriteit van de Europese Unie (EU) voor de goedkeuring van de overname van E-Plus door Telefonica Deutschland, melden bronnen die op de hoogte zijn van de kwestie aan The Wall Street Journal Deutschland.

Het lijkt erop dat er geen grote obstakels zijn voor de deal, melden de bronnen, maar dat kan veranderen gedurende een onderzoek van de EU. "Tot nu zijn de gesprekken met de Europese Commissie constructief".

KPN stemde in juli in met de verkoop van E-Plus aan Telefonica Deutschland.


Door Archibald Preuschat. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

voda
0
KPN gaat verder in personeelsbestand snijden


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke KPN nv (KPN.AE) gaat bij een nieuw reorganisatieprogramma opnieuw in zijn personeelsbestand snijden, maar zal daarbij minder banen schrappen dan in de afgelopen jaren, zegt chief executive Eelco Blok dinsdag.

Er zal bij de nieuwe reorganisatieronde opnieuw een 'significant aantal banen' verdwijnen, maar niet zo veel als in de voorbije jaren, zegt de CEO in een conference call met analisten. Om hoeveel banen het exact gaat, zegt Blok niet.

Sinds begin 2011 verdwenen er bij het telecombedrijf uit Den Haag zo'n 4.200 banen. Dit jaar zullen daar nog 300 banen bovenop komen.

Het doel van het 'simplificatieprogramma' is om producten, klantprocessen, netwerken en IT te versimpelen en zo de operationele kosten en investeringen te verlagen, aldus Blok. Een concreet bedrag werd er vooralsnog niet aan gekoppeld, maar in een later stadium zullen meer details bekend worden gemaakt.

Wat betreft de gestrande overnamepoging door America Movil (AMX) zegt de chief executive dat hij 'echt niet weet' of de Mexicanen in de toekomst nogmaals zullen proberen KPN in te lijven. Wel laat de CEO weten dat het standpunt van KPN niet is veranderd en dat er nog altijd naar een totaalpakket wordt gekeken. De prijs is daarin een belangrijk element, zegt hij.

Vorige week zei Blok dat er geen overeenstemming kon worden bereikt met AMX op een totaalpakket van prijs, governance en niet-financiele toezeggingen. Het indicatieve bod van EUR2,40 per aandeel weerspiegelde daarbij de werkelijke waarde van KPN onvoldoende, vond de top van het concern.


Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com
voda
0
KPN blijft last houden van concurrentie - Update


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'KPN boekt lagere omzet en winst' om meer informatie, commentaar CEO en CFO toe te voegen)


Door Ben Zwirs

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke KPN nv (KPN.AE) heeft in het derde kwartaal van 2013 zowel de omzet als de winst zien dalen, onder meer als gevolg van aanhoudend hoge concurrentie in de mobiele markten.

"Zoals verwacht bleven de marktomstandigheden uitdagend in het derde kwartaal", zegt chief executive officer (CEO) Eelco Blok in een toelichting op de cijfers. Hij voorziet dat de concurrentie op de Nederlandse mobiele markt 'heftig' zal blijven, maar niet veel meer zal toenemen ten opzichte van het huidige niveau.

De winst uit voortgezette activiteiten, exclusief de financiele resultaten van E-Plus, daalde tot EUR87 miljoen tegen EUR196 miljoen een jaar geleden. Het nettoverlies voor de periode, inclusief impairments en andere eenmalige posten in verband met de verkoop van E-Plus aan Telefonica, bedroeg EUR241 miljoen, vergeleken met een winst van EUR267 miljoen in 2012.

De winst voor rente, belasting, afschrijving en amortisatie (EBITDA) uit voortgezette activiteiten nam af tot EUR743 miljoen van EUR867 miljoen in 2012. De omzet en de overige opbrengsten van KPN daalden met 7,6% tot EUR2,08 miljard, vooral door de aanhoudende concurrentie op de mobiele markten en een krimp van de traditionele vaste lijnen.

KPN was de afgelopen maanden vooral in het nieuws vanwege de overnamepoging van America Movil (AMX). Het Mexicaanse telecomconcern trok vorige week echter zijn bod in vanwege de beschermingswal die de Stichting Preferente Aandelen heeft opgetrokken. Het verkrijgen van het gewenste meerderheidsbelang werd daarmee onhaalbaar.

Over de onderhandelingen met de Mexicanen herhaalt CEO Blok dat diverse gesprekken hebben plaatsgevonden, maar dat dat 'grondige proces' niet heeft geleid tot een overeenkomst die kon worden aanbevolen aan aandeelhouders.

KPN hield vast aan zijn outlook, maar verlaagde vanwege de voorgenomen verkoop van E-Plus zijn geraamde investeringen. Het concern voorziet voor de periode 2013-2015 nu een capex van EUR4,7 miljard, waar eerder werd uitgegaan van EUR7 miljard.

Wat betreft de investeringen in de vaste en mobiele netwerken in Nederland meldt KPN dat deze de afgelopen jaren hoog waren vergeleken met de concurrentie, maar nu voor een groot deel klaar zijn. Met deze investeringen is KPN nu 'goed gepositioneerd' om de concurrentie het hoofd te bieden, zegt Blok.

Bij Consumenten Thuis steeg de onderliggende omzet met 2,6% ten opzichte van vorig jaar, vooral dankzij aanhoudende groei van 3-in-1 abonnementen en prijsverhogingen. Het marktaandeel voor televisie groeide met 5%-punt tot 25%.

De onderliggende omzet bij Consumenten Mobiel daalde met 9,6% door lagere dienstenomzet en lagere hardwareverkopen. KPN schat dat zijn marktaandeel stabiel is gebleven op 44%.

Bij Business daalden de onderliggende inkomsten met 6,8% door een afname van de traditionele dienstverlening, prijsdruk en het aanhoudend moeilijke economisch klimaat.

De verhouding nettoschuld/EBITDA kwam aan het einde van het derde kwartaal uit op 2,4x. Op pro forma basis inclusief de gevolgen van de verkoop van E-Plus zou de verhouding uitkomen op circa 1,5x. Met een dergelijk schuldniveau beschikt KPN over een 'sterke financiele positie', zegt financieel directeur ad interim Steven van Schilfgaarde.

Blok herhaalt dat hij medio volgend jaar een oordeel verwacht van de toezichthouders over de verkoop van E-Plus. Rond het einde van deze maand zal het officiele dossier worden ingediend, voegt hij toe.


Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com
voda
0
KPN koersdoel omhoog naar EUR2,80 van EUR2,70 - UBS
KPN advies blijft buy - UBS

(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
voda
0
‘KPN gaat in 2014 weer dividend betalen’

DINSDAG 22 OKTOBER 2013, 14:35 uur | 1924 keer gelezen

AMSTERDAM (Belegger.nl) – KPN heeft vanochtend de kwartaalcijfers gepubliceerd. Hieruit blijkt dat de omzet nog steeds afneemt, al nemen de tripple play-abonnementen wel toe. In 2014 mag, als E-plus wordt verkocht, weer een dividenduitkering worden verwacht.

Dit stelt Jacoline Overdevest, aandelenanalist bij Theodor Gilissen.

De omzet van KPN is in het derde kwartaal gedaald met 7,6 procent naar 2,080 miljoen euro. De omzetdaling werd onder andere veroorzaakt door lagere opbrengsten bij zakelijke cliënten, mobiele telefonie en vaste lijnen. Ook de operationele winst daalde, door hogere investeringskosten voor nieuwe aansluitingen.

Toch valt er bij het telecomconcern ook wat groei te bespeuren. Volgens Overdevest groeide de dekking van het nieuwe 4G-netwerk tot 60 procent, en wordt verwacht dat het netwerk in 2014 Nederland in zijn geheel zal dekken. Ook het aandeel in de tv-markt steeg tot 25 procent.

Overdevest geeft aan dat de kostenbesparingen bij KPN doorzetten: ‘Het verminderen van de arbeidsplaatsen heeft gezorgd voor een kostenbesparing van 10 procent op jaarbasis. Tot nu toe is het aantal arbeidsplaatsen met 4.200 verminderd. Daarnaast zijn er herstructureringskosten van 341 miljoen euro genomen.’

Dividenduitkering

Afgelopen april maakte het telecombedrijf bekend de dividenduitkering voor dit jaar en volgend jaar te schrappen. Een paar maanden later bleek dat de dividenduitkering voor 2014 weer hervat kon worden als de verkoop van de Duitse dochter E-Plus wordt goedgekeurd.

Ook Overdevest verwacht dat beleggers in 2014 weer kunnen rekenen op dividend. Al hangt dit volgens de analist wel af van de verkoop van E-Plus. Op dit moment hanteert Theodoor Gilissen een niet-aanbevolen advies op basis van de moeizame fundamenten in de telefoniemarkten.

Door: Foppe Lycklama à Nijeholt

www.belegger.nl/nieuws/2641241/kpn-ga...
voda
0
Slim na KPN op zoek naar andere Europese overnamekandidaten

DONDERDAG 24 OKTOBER 2013, 09:12 uur | 1429 keer gelezen

AMSTERDAM (Belegger.nl) - Miljardair Carlos Slim zou na zijn mislukte bod op KPN op zoek zijn naar andere overnamekandidaten. Europa zou hiervoor de geschikte markt zijn omdat Europese telecombedrijven in verhouding nog steeds goedkoop zijn.

Slim’s bedrijf America Movil (AMX) genereerde volgens gegevens van Bloomberg meer cash dan 99 procent van de Latijns-Amerikaanse bedrijven in vier kwartalen (voorafgaand aan juni) bij elkaar. In de afgelopen 8 kwartalen bedroeg de cashflow van het bedrijf minstens 2,8 miljard dollar. Dit betekent dat een transactie zoals het recent teruggetrokken bod van 9,9 miljard dollar op KPN al kon worden gefinancierd uit de operationele activiteiten van een jaar.

Na de mislukte poging van Slim op een meerderheidsbelang in KPN, is Slim in de positie om de aandelen van alternatieve telefoonbedrijven na te jagen. Zo zouden bijvoorbeeld Telekom Austria en Telefonica de handvatten aan kunnen reiken om uit te breiden in Europa.

Europese telecombedrijven goedkoop

Europa heeft Slim’s aandacht vanwege de economische onrust en de toenemende concurrentie. Aandelen KPN daalden de afgelopen vier jaar zo’n 70 procent. Aandelen van Telekom Austria een kleine 50 procent.

Europese telecombedrijven worden dit jaar gemiddeld verkocht op zo’n 14 keer de winst per aandeel. Dit is bijna een kwart lager dan hun Amerikaanse concurrenten. Het verschil is in de afgelopen maanden wel wat afgenomen dankzij de interesse van internationale investeerders.

‘Slim, ’s werelds op één na rijkste man, verwacht dat de telecomsector een impuls zal krijgen wanneer toezichthouders niet langer weerstand bieden aan organisaties die over grenzen met elkaar willen samenwerken’, zo zegt Andres Bolumburu, analist bij Banco de Sabadell.

De analist stelt tegenover Bloomberg dat Europa nog steeds kansen biedt: ‘Het is duurder dan drie maanden terug, maar nog steeds goedkoper dan de Verenigde Staten.’

Braziliaans alternatief?

Waar Slim recent de deal met KPN niet rond kreeg voor 2,40 per aandeel, is er volgens analisten nu mogelijk ook een Braziliaans alternatief. Zo kan America Movil gaan samenwerken met Telefonica om een overnamebod te doen op het in Rio de Janeiro gestationeerde Tim.

Volgens Kevin Smithen, analist van Macquarie Group in New York, stelt dat Slim beter af is met het vergroten van de aanwezigheid van America Movil op de groeiende Braziliaanse markt dan met het najagen van deals in Europa.

Smithen beweert dat Slim nu geld opzij zet voor Tim Brazil. Een overname van deze maatschappij is volgens de analist een stuk logischer dan uitbreiding in Europa.

Tim is de Braziliaanse dochteronderneming van Telecom Italia, die overigens ontkent dat er sprake is van een overname proces van Tim aan America Movil.

Snel toeslaan

‘Slim moet snel toeslaan om nog zijn voordeel te doen, voordat de marktwaarden van Europese bedrijven weer toenemen’, zo stelt Richard Dineen, een New Yorkse analist van HSBC. ‘De gelegenheid doet zich nu voor en ik zou met beleggen liever vroeger dan later toeslaan. Je ziet de interesse in de sector weer toenemen, dit maakt het een goede tijd om wat te doen.’

Door Barbara van Cooten
voda
0
Mexicanen houden alle opties open voor KPN

Gepubliceerd op 25 okt 2013 om 17:14 | Views: 308

KPN 17:06

EUR 2,310,00(-0,04%)

MEXICO-STAD (AFN/BLOOMBERG) - América Móvil (AMX) houdt alle opties met betrekking tot KPN open, nu een poging van het Mexicaanse telecombedrijf om zijn Nederlandse branchegenoot geheel in te lijven, is afgeketst. Dat heeft topman Daniel Hajj vrijdag gezegd. Hij liet weten geen haast te hebben met een besluit over de investering in KPN.

Hajj zei dat hij voor nu tevreden is met het belang dat AMX heeft, en dat het bedrijf dit mogelijk zal houden zolang KPN goed presteert. Ook valt niet uit te sluiten dat AMX zijn belang vergroot. De mislukte overnamepoging verandert in ieder geval niets aan de belangstelling van de Mexicanen in de Europese telecommarkt, aldus de topman.

De Mexicanen namen vorig jaar een belang van een kleine 30 procent in KPN en knoopten in augustus gespreken aan om het telefoniebedrijf helemaal over te nemen. Mede door de tussenkomst van een beschermingsstichting die de continuïteit van KPN bewaakt, kwam het uiteindelijk niet tot een formeel bod.
Spekkoper88
0
Orange CEO meets Slim to discuss KPN - report
Monday 28 October 2013 | 10:09 CET | News
Orange is considering consolidation and acquisition opportunities, with the backing of its largest shareholder, the French state, the Journal du Dimanche reported. Orange CEO Stephane Richard presented his ideas on the subject at the latest board meeting to approve the Q3 results. Minister in charge of telecoms, Fleur Pellerin told the paper that the state shares Orange's view that the European market is set for consolidation and is in talks with the operator on the matter. According to the paper, Orange is considering opportunities in markets where it's already active, such as Spain, or a major European alliance. Richard said the company is evaluating various options, but has no concrete plans.

Without naming its sources, the paper said Orange is considering two possibilities. These include extending its existing cooperation with Deutsche Telekom or a bid for the Dutch operator KPN, which recently rejected a takeover by its largest shareholder, America Movil. Richard said a merger with Deutsche Telekom may not create any additional value, beyond their existing procurement and network-sharing agreements. The minister said the government would consider a France-German alliance if proposed by the CEO, as this "would clearly make political and symbolic sense". A source at the finance ministry said such a merger would only be allowed if on equal terms, but Orange is currently worth around a quarter less than DT.

As for KPN, Richard said he was "following the matter closely". According to the paper's sources, Richard recently met with Carlos Slim, the controlling shareholder of America Movil, to discuss the subject.

Pellerin said an eventual dilution of the state's 27 percent stake in Orange in the event of a merger was not a taboo subject. However, the group would still need to preserve its "public sector DNA", she added.

www.telecompaper.com/news/orange-ceo-...
voda
0
'Orange heeft interesse in KPN'

MAANDAG 28 OKTOBER 2013, 12:19 uur | 1399 keer gelezen

PARIJS (AFN) - Het Franse telecomconcern Orange maakt zich op voor een verdere consolidatie van de Europese telecommarkt. Daarbij kijkt het bedrijf ook naar KPN. Dat meldt de Franse krant Le Journal du Dimanche.

Volgens de krant heeft bestuursvoorzitter Stéphane Richard laten weten de ontwikkelingen rond KPN scherp in de gaten te houden. Hij zou in dat verband al hebben gesproken met Carlos Slim, de eigenaar van América Móvil. Die Mexicaanse grootaandeelhouder van KPN zag eerder deze maand af van een voorgenomen bod op het Nederlandse telecombedrijf.

Orange zou ook de mogelijkheden bestuderen om samen te gaan met Deutsche Telekom. Orange is het voormalige France Telecom en is voor 27 procent nog in handen van de Franse overheid.

Consolidatieslag

Analist Tom Muller van zakenbank Theodoor Gillissen gaf in een reactie aan in de “komende 3 tot 5 jaar” zeker een consolidatieslag in de Europese telecommarkt te verwachten. Hoe die zal verlopen is volgens hem echter nog niet aan te geven “De Duitsers, Fransen en Engelsen zullen allemaal het grootste willen zijn, daar zijn we nog wel even mee bezig. Dan is het ook nog de vraag hoe de Mexicanen daarop zullen reageren”, verwees hij naar América Móvil.

AMX had tot halverwege deze maand het voornemen 2,40 euro te bieden per aandeel KPN. Dat noteerde maandag rond 13.40 uur ruim 1 procent in de plus op 2,33 euro.
voda
0
Stichting besluit in november over prefs KPN

Gepubliceerd op 28 okt 2013 om 18:46 | Views: 1.119

DEN HAAG (AFN) - De Stichting Preferente Aandelen B van KPN verwacht in de eerste helft van november een besluit te nemen over het al dan niet afbreken van de beschermingswal die ze optrok rond KPN. Dat staat in een brief aan de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) die de stichting maandag op haar website zette.

Met de uitgifte van preferente aandelen (prefs) stak de stichting eind augustus een stokje voor de voorgenomen overname van KPN door het Mexicaanse América Móvil, dat daarna zijn bod introk. De VEB stelde vervolgens van de stichting te willen weten of de beschermingsconstructie in stand blijft of niet.

De VEB wil ook weten aan welke voorwaarden moet zijn voldaan voordat de prefs ingetrokken kunnen worden en welke rol de stichting voor zich zelf ziet over een half jaar als de Mexicanen een nieuw bod mogen uitbrengen. Die vragen bleven maandag onbeantwoord. Directeur Jan Maarten Slagter van de VEB zei de brief intern nog niet te hebben besproken en derhalve dinsdag met een reactie te komen.

De stichting zegt in reactie op de vragen van de VEB met haar interventie (mede) het speelveld te hebben gecreëerd voor een geordend verloop van de onderhandelingen tussen KPN en América Móvil. Dat de bedrijven ,,in die onderhandelingen niet tot een eensluidende conclusie zijn gekomen, doet aan nut en noodzaak van de interventie niet af.''
voda
0
KPN koersdoel omlaag naar EUR2,34 van EUR2,25 - Exane BNP
KPN advies blijft neutral - Exane BNP

(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
charlieb
0
quote:

Neo _4418 schreef op 29 oktober 2013 17:22:

Hoe is naar €2,34 van €2,24 omlaag?

Neo
BNP is mss de thuisbankier van Orange, die hebben natuurlijk belang bij als de koers omlaag gaat....tjongejonge het zijn toch boeven al die banken, als ze je maar kunnen naaien......hahaha, ds niet intrappen om je stukjes te verkopen, zij kopen alles op in opdracht natuurlijk van.....rarara....?? Charlie
voda
0
Dat verhaal is ook weer ten einde...

Orange ziet af van potentieel plan om bod uit te brengen op KPN - bron


(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

voda
0
Orange niet van plan bod uit te brengen op KPN - Bron


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Franse telecombedrijf Orange (ORAN) is niet van plan om een bod uit te brengen op Koninklijke KPN nv (KPN.AE), meldt een bron dinsdag.

De Franse krant Le Jour du Dimanche meldde afgelopen zondag dat Orange in zijn zoektocht naar schaalgrootte in Europa geinteresseerd zou zijn in de activiteiten van KPN.

Orange heeft recentelijk overwogen een bod uit te brengen op KPN, waarbij het telecommunicatiebedrijf America Movil (AMX) van de Mexicaanse miljardair Carlos Slim betrokken zou zijn, meldt e e n van de personen die op de hoogte is van de situatie.

Maar sinds America Movil zijn bod op KPN introk, nadat de stichting van KPN een beschermingswal optrok, heeft Orange afgezien van zijn eerdere belangstelling in het Nederlandse concern.

"Het minste wat je daarover kan zeggen is dat ze niet echt openstaan voor buitenlandse investeerders, en Orange wil geen vijandige overname", aldus de bron.


Door Geraldine Amiel en Sam Schechner. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

[verwijderd]
0
quote:

charlie b schreef op 29 oktober 2013 17:26:

[quote alias=Neo _4418 id=7232668 date=201310291722]
Hoe is naar €2,34 van €2,24 omlaag?

Neo
[/quote]

BNP is mss de thuisbankier van Orange, die hebben natuurlijk belang bij als de koers omlaag gaat....tjongejonge het zijn toch boeven al die banken, als ze je maar kunnen naaien......hahaha, ds niet intrappen om je stukjes te verkopen, zij kopen alles op in opdracht natuurlijk van.....rarara....?? Charlie


Ik bedoelde: naar 2,34 van 2,24, oftewel van 2,24 naar 2,34, is OMHOOG!

Neo
Erik9400
0
quote:

charlie b schreef op 29 oktober 2013 17:26:

[...]
BNP is mss de thuisbankier van Orange, die hebben natuurlijk belang bij als de koers omlaag gaat....tjongejonge het zijn toch boeven al die banken, als ze je maar kunnen naaien......hahaha, ds niet intrappen om je stukjes te verkopen, zij kopen alles op in opdracht natuurlijk van.....rarara....?? Charlie
Ze zijn niet erg positief over Orange:

www.analist.nl/advies/2013/09/30/1474...
voda
0
Brussel: begin december uitspraak E-Plus

Gepubliceerd op 4 nov 2013 om 10:52 | Views: 2.058

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie verwacht voor 6 december een uitspraak te kunnen doen over de voorgenomen overname van het Duitse dochterbedrijf van KPN, E-Plus, door Telefónica. Dat blijkt uit een melding op de website van de commissie.

Het gaat om een provisorische deadline van de commissie, waarmee niet vaststaat dat er op dat moment een conclusie over de voorgenomen transactie kan worden gepresenteerd. KPN gaf zelf eerder aan medio volgend jaar toestemming te verwachten voor de in juli aangekondigde deal.
voda
0
KPN loopt kans op boete

Gepubliceerd op 4 nov 2013 om 07:05 | Views: 4.139

KPN 16:11

EUR 2,40+0,02(+1,01%)

AMSTERDAM (AFN) - KPN moet aan andere aanbieders uiterlijk 5 november laten weten welke glasvezeldiensten het bedrijf aanbiedt op circa 380.000 adressen. Doet het bedrijf dat niet, dan riskeert het een dwangsom van 50.000 euro per dag tot een maximum van een half miljoen euro. Dat meldde de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

KPN biedt op de adressen, die nog geen glasvezelaansluiting hebben, diensten aan. De nieuwe glasvezelaansluitingen worden echter pas aan andere aanbieders bekendgemaak nadat KPN al contracten met de klanten heeft gesloten. ACM constateert dat er in die gevallen geen ruimte is voor concurrentie van andere aanbieders.

,,KPN mag tijdens die aankondigingstermijn klanten niet zelf al een aanbod doen. Op die manier staan alle aanbieders gelijk aan de start om te concurreren om nieuwe klanten'', aldus de ACM. KPN kan een voorlopige voorziening indienen tegen de last onder dwangsom van de ACM bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.
voda
0
Telefonica vraagt EU-goedkeuring voor overname Duitse tak van KPN


AMSTERDAM (Dow Jones)--De Duitse tak van Telefonica SA (TEF) heeft formeel goedkeuring aan de Europese Commissie gevraagd voor de overname van E-Plus van Royal KPN nv (KPN.AE), wordt maandag op de website van de Europese Unie gemeld.

Telefonica Deutschland AG (02D.XE), de vierde aanbieder van mobiele telefonie in Duitsland, heeft antitrust-goedkeuring van de Europese Commissie nodig, omdat de overname het gecombineerde bedrijf de grootste aanbieder in Duitsland maakt qua aangesloten klanten.

Telefonica, met zijn eigen merk O2, heeft het verzoek donderdag ingediend. De deal waardeert E-Plus op circa EUR8,6 miljard.

De Duitse kartelwaakhond heeft vanaf het indienden van het verzoek 15 dagen de tijd om aan de Europese Commissie te vragen zelf een besluit over de geplande overname te nemen. Maar de Europese Commissie is niet verplicht deze bevoegdheid over te dragen en Europees commissaris Joaquin Almunia van mededingingsaangelegenheden heeft al aangegeven dat hij de overname zelf wil onderzoeken.

De Europese Commissie heeft initieel tot 6 december de tijd om de zaak te bestuderen, maar kan ook besluiten om een langer en diepgaander onderzoek uit te voeren. Telefonica en KPN hebben aangegeven te verwachten de deal in de eerste helft van 2014 af te ronden.

Vorig jaar werd in een andere Europese grensoverschrijdende telecomovereenkomst, waarbij de Oostenrijks tak Orange Austria GmbH van France Telecom aan een dochter van Hutchison Whampoa werd verkocht, besloten dat enkele frequenties moesten worden verkocht om antitrust-goedkeuring te krijgen.


Door Archibald Preuschat, vertaald en bewerkt door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; archibald.preuschat@wsj.com

2.611 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... 127 128 129 130 131 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 mei 2024 17:35
Koers 3,494
Verschil +0,027 (+0,78%)
Hoog 3,496
Laag 3,465
Volume 11.902.587
Volume gemiddeld 10.675.163
Volume gisteren 8.945.471

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront