Philips « Terug naar discussie overzicht

PB

2.109 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Bulls_are_go schreef op 10 oktober 2013 12:17:

LED/OLED lighting technology expo 2014 in Tokyo Japan.

Philips Lighting niet aanwezig.

Bij Philips spreken ze blijkbaar geen Japans dus laten ze maar verstek gaan.
voda
0
Philips gaat straatverlichting vervangen in Buenos Aires


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Philips nv (PHIA.AE) gaat in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires het grootste gedeelte van de straatverlichting vervangen door LED lampen.

Philips zal in een periode van drie jaar meer dan 70% van de straatverlichting in Buenos Aires vervangen. Dit komt neer op ongeveer 91.000 straatlampen. Dit zal volgens het technologiebedrijf leiden tot een energiebesparing van meer dan 50% voor de Zuid-Amerikaanse stad en een vermindering van de CO2-uitstoot.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

voda
0
Philips staakt verkoop audio, video, multimedia en accessoire tak aan Funai


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Philips Electronics nv (PHIA.AE) meldt vrijdagochtend de verkoop van de audio, video, multimedia en accessoire tak aan het Japanse Funai Electric Co. Ltd. (6839.TO) te hebben opgeschort, vanwege contractbreuk door het Japanse bedrijf.

Volgens Philips weigerde Funai de noodzakelijke stappen te ondernemen voor afronding van de transactie, waarop het elektronicaconcern heeft besloten een arbitrageproces te starten bij het Internationaal Hof van Arbitrage (ICC) en de in januari gesloten overeenkomst te beeindigen.

Daarnaast zal Philips juridische actie tegen Funai ondernemen om de geleden schade te verhalen.

"We betreuren tot deze actie te moeten overgaan, maar dat doen we om ons bedrijf en de belangen van al onze belanghebbenden te beschermen", aldus chief executive Frans van Houten van Philips in het begeleidende persbericht.

Philips zal nu op zoek gaan naar andere potentiele overnamekandidaten, en tot die tijd zal het onderdeel als zelfstandige dochter van Philips verdergaan onder de naam WOOX Innovations. Dit bedrijf met het hoofdkwartier in Hong Kong zal wereldwijd 2.000 werknemers in dienst hebben, met EUR1,2 miljard aan omzet.

De bestaande overeenkomsten tussen Philips en Funai in Noord-Amerika en Mexico zijn niet in het geding, meldt de elektronicagigant tenslotte.


- Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@wsj.com

voda
0
'Vervelend nieuws van Philips'

Gepubliceerd op 25 okt 2013 om 11:52 | Views: 3.052

Philips Koninklijke 16:23

EUR 25,65-0,36(-1,37%)

AMSTERDAM (AFN) - Vervelend en teleurstellend. Zo omschrijven analisten vrijdag het bericht van Philips dat het zijn overeenkomst met betrekking tot Lifestyle Entertainment met het Japanse Funai heeft opgezegd.

Philips sloot eind januari een licentiedeal met Funai, waardoor de activiteiten op het gebied van onder meer audio, video en multimedia op afstand zouden worden gezet. Het Nederlandse bedrijf heeft naar eigen zeggen de afgelopen maanden alles in het werk gesteld om de activiteiten in de tweede helft van 2013 over te kunnen hevelen. Funai zou echter in gebreke zijn gebleven en Philips wil de geleden schade verhalen.

,,Het is een moeilijke markt. Ze hebben er lang over gedaan om het aan de kant te zetten. Het feit dat ze het nu weer moeten heroverwegen is vervelend. En dat is zwak uitgedruk'', aldus een analist van ING.

Belangrijke stap

,,Voor de investment case is het een belangrijke stap dat ze uit deze activiteiten stappen. En dat gebeurt nu op korte termijn niet. Een teleurstelling'', stelde analist Marcel Achterberg van Petercam. Volgens de marktvorser is het nu een logische stap om de zaak voor te leggen aan een arbitragecommissie om de schade te verhalen.

Achterberg wijst er verder op dat het voor het management van Philips ook een nare zaak is. Zij moeten nu tijd besteden aan activiteiten waar Philips vanaf wil, terwijl ze zich zouden moeten richten op de activiteiten die worden doorgezet.

Het aandeel Philips noteerde vrijdag omstreeks 11.50 uur 2 procent in de min op 25,48 euro.
voda
0
Funai ontkent schenden contract met Philips

Gepubliceerd op 26 okt 2013 om 10:23 | Views: 1.413

OSAKA (AFN) - Funai ontkent het contract te hebben geschonden dat het bedrijf met Philips sloot over de aankoop van het Philips-onderdeel Audio, video, multimedia en accessoires (Lifestyle Entertainment).

,,Funai heeft de overeenkomst te allen tijde nageleefd en blijft de voorwaarden en bepalingen van het contract respecteren'', liet het Japanse elektronicabedrijf zaterdag in een verklaring weten.

Philips zei vrijdag de verkoop van het onderdeel te annuleren, omdat Funai zich niet aan de afspraken zou hebben gehouden. Philips heeft sinds het sluiten van de deal eind januari naar eigen zeggen alles in het werk gesteld om de activiteiten in de tweede helft van 2013 over te kunnen hevelen. Het Nederlandse concern wil de schade die door Funai zou zijn ontstaan, verhalen op het Japanse bedrijf.

Omvang

Een woordvoerder van Philips wil niet reageren op de verklaring van Funai. Hij kan ook niet zeggen of er nog een kans bestaat dat de deal tussen Philips en Funai toch doorgaat.

Philips zei vrijdag dat de betreffende activiteiten voorlopig als een zelfstandig onderdeel binnen Philips gehandhaafd worden, terwijl het bedrijf de opties voor de toekomst verder onderzoekt. Over de omvang van de schade bij Philips is nog geen informatie naar buiten gebracht.

Lifestyle Entertainment valt bij Philips onder de Consumer Lifestyle-activiteiten. Het onderdeel dat zou worden verkocht, en dat nu wordt voortgezet onder de naam WOOX Innovations, heeft een hoofdkantoor in Hongkong en telt wereldwijd zo'n 2000 werknemers.
voda
0
Philips test 3D holografieen bij hartoperaties


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Philips nv (PHIA.AE) heeft samen met partner RealView Imaging Ltd. een klinische studie afgerond waarbij de haalbaarheid van het gebruik van live driedemensionale holografiebeelden bij hartoperaties is onderzocht.

De pilot-studie onder acht patienten werd uitgevoerd in samenwerking met het Schneider Children's Medical Center in het Israelische Petach Tikva. Naast de gebruikelijke 2D-beeldschermen konden de artsen tijdens de minimaal invasieve hartoperaties gebruik maken van de 3D-holografieen, legt het Nederlandse technologiebedrijf uit.

"Door samen te werken met partners die onze passie voor innovatie delen, zijn we in staat geweest om de haalbaarheid en de potentiele waarde aan te tonen van 's werelds eerste holografische visualisatie-technologie gericht op het begeleiden van minimaal invasieve hartingrepen", zegt Bert van Meurs, General Manager van Integrated Clinical Solutions and Marketing voor Imaging Systems bij Philips Healthcare.

De studie heeft volgens Philips de potentie van de technologie aangetoond. Meer onderzoek zal volgen, in zowel interventionele cardiologie als op andere gebieden.


Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

voda
0
Philips en Amerikaans Infraredx sluiten overeenkomst voor wederverkoop


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Philips nv (PHIA.AE) en het Amerikaanse Infraredx kondigen maandag een niet-exclusieve overeenkomst aan tot wederverkoop van het TVC Imaging System van Infraredx.

Het TVC Imaging System is een systeem om de samenstelling en structuur van bloedvatwanden te onderzoeken om zo plaque op te sporen en te analyseren. De overeenkomst houdt in dat Philips dit systeem kan gaan verkopen in combinatie met de interventionele Allura-rontgensystemen van Philips in Noord-Amerika en Europa.

In maart van dit jaar lanceerden Infraredx en Philips al een softwareoplossing om de integratie van het TVC Imaging System en de interventionele rontgensystemen Allura Xper en AlluraClarity van Philips mogelijk te maken.


Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com
voda
0
Philips haalt logo van hoofdkantoor

VRIJDAG 8 NOVEMBER 2013, 16:33 uur | 1 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft vrijdag zijn bekende logo van het hoofdkantoor in Amsterdam verwijderd. Volgens een woordvoerster van het bedrijf hangt dat besluit samen met nieuws dat het elektronicaconcern volgende week naar buiten brengt.

Over de inhoud van het nieuws wilde de woordvoerster nog niets zeggen.
Pattrick
0
Had men daar niet een week mee kunnen wachten gezien de speculatie die zo'n move uitlokt? Of zouden we gewoon een nieuw logo krijgen..
voda
0
Philips werkt aan lichttapijten

Gepubliceerd op 18 nov 2013 om 15:53 | Views: 585

Philips Koninklijke 16:07
EUR 26,37+0,15(+0,55%)

AMSTERDAM (AFN) - Philips werkt samen met vloerbedekkingsproducent Desso aan lichtdoorlatende tapijten. Dat maakten beide bedrijven maandag bekend.

De tapijten maken het mogelijk LED-verlichting in het vloeroppervlak te gebruiken. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld de routes naar nooduitgangen in de vloerbedekking worden aangegeven. ,,De technologie maakt gebruik van de neiging van mensen om zich door de vloer te laden leiden als zij zich voortbewegen en reageren in de ruimte om zich heen'', stelde commercieel directeur Ed Huibers van Philips Lighting.

Philips en Desso hebben een exclusief samenwerkingscontract gesloten voor de ontwikkeling van de tapijten voor markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Volgend jaar wordt een productnaam geïntroduceerd, voorlopig wordt al gewerkt aan enkele pilotprojecten.
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 18 november 2013 16:27:

Philips werkt aan lichttapijten

Gepubliceerd op 18 nov 2013 om 15:53 | Views: 585

Philips Koninklijke 16:07
EUR 26,37+0,15(+0,55%)

AMSTERDAM (AFN) - Philips werkt samen met vloerbedekkingsproducent Desso aan lichtdoorlatende tapijten. Dat maakten beide bedrijven maandag bekend.

De tapijten maken het mogelijk LED-verlichting in het vloeroppervlak te gebruiken. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld de routes naar nooduitgangen in de vloerbedekking worden aangegeven. ,,De technologie maakt gebruik van de neiging van mensen om zich door de vloer te laden leiden als zij zich voortbewegen en reageren in de ruimte om zich heen'', stelde commercieel directeur Ed Huibers van Philips Lighting.

Philips en Desso hebben een exclusief samenwerkingscontract gesloten voor de ontwikkeling van de tapijten voor markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Volgend jaar wordt een productnaam geïntroduceerd, voorlopig wordt al gewerkt aan enkele pilotprojecten.

Er is allang neon vloerbedenking te koop. Philips en Desso doen het met LED verlichting. Niets nieuws dus van Philips en Desso.

astrocarpetmills.com/
pardon
0
Philips zet grote stap in digitalisering zorg
Gepubliceerd op 1 dec 2013 om 18:17 | Reacties: 0
18:17 - Philips zet grote stap in digitalisering zorg
Philips Koninklijke 29 nov
EUR 26,35 +0,14 (+0,53%)

Philips zet grote stap in digitalisering zorg
Fitch bevestigt A-rating Philips
AMSTERDAM (AFN) - Philips is er als eerste medisch elektronicabedrijf in geslaagd een volledig digitaal PET-scanapparaat te ontwikkelen. Deze levert aanzienlijk scherpere beelden dan de bestaande analoge machines, waardoor er een veel duidelijker beeld van de patiënt ontstaat, moeilijk zichtbare tumoren kunnen worden opgespoord en diagnoses met meer zekerheid kunnen worden gesteld.

Volgens Philips-topman Frans van Houten is sprake van een grote doorbraak in de digitalisering van de zorg, die Philips een flinke voorsprong geeft op concurrenten. ,,We liggen een heel eind voor'', stelde hij in een toelichting op de innovatie, die zondag tijdens het toonaangevende radiologiecongres in Chicago wordt gepresenteerd. ,,Er is concurrentie, maar voor zover ik weet gaan zij nog niet iets vergelijkbaars doen.''

De digitale PET-scan is een van de twee innovaties die Philips in Chicago presenteert. De andere is een nieuwe CT-scan, die in staat is het kleurenspectrum van röntgenstralen te detecteren. De nieuwe scan kan gedetailleerde kleurenafbeeldingen leveren, waar tot op heden uitgebreide verdere bewerkingen voor nodig waren. Deze geven een arts aanzienlijk meer inzicht in de situatie dan de gebruikelijke afbeeldingen in grijstinten.

Offertes

Ziekenhuizen hebben grote interesse in de apparaten, gaf Van Houten aan. ,,Bij presentaties aan toonaangevende ziekenhuizen en andere opinieleiders was iedereen bijzonder te spreken over de kwaliteit die we bieden. Bijna iedereen gaf aan geen gebruik meer te zullen maken van analoge machines als ze deze technologie ter beschikking zouden hebben.'' Deze bijeenkomsten hebben al geleid tot offertes, aldus Van Houten.

Philips, dat 40 procent van zijn omzet uit medische apparaten haalt, heeft grote verwachtingen van de digitalisering van de zorg. Die zorgt er ook voor dat bevoegde artsen via zogeheten cloudoplossingen op hun computer of tablet direct toegang hebben tot de benodigde gegevens van patiënten.

,,Het zorgt voor de integratie van data'', gaf Van Houten aan. ,,Gegevens liggen in ziekenhuizen vaak op de verkeerde plaats in een dossiermap. Wij maken ze beschikbaar op elke plaats en elk moment dat ze nodig zijn. Daarbij geven we de chirurgen met nieuwe technologie ogen in het lichaam van de patiënten.''
voda
0
EU doet inval bij Philips

Gepubliceerd op 6 dec 2013 om 13:41 | Views: 2.612

Philips Koninklijke 16:11
EUR 25,43+0,19(+0,75%)

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Inspecteurs van de Europese kartelautoriteiten hebben in het kader van een onderzoek naar internetverkoop door elektronicabedrijven, eerder deze week ook een bezoek gebracht aan Philips. Dat maakte de onderneming vrijdag bekend.

Philips liet weten ,,volledig mee te werken'' aan het onderzoek. Een woordvoerder zei verder geen informatie te kunnen verstrekken omdat de zaak nog loopt.

De Europese Commissie maakte donderdag bekend invallen te hebben gedaan bij verscheidene producenten van elektronica. De inspecteurs doen onderzoek naar de verdenking dat bedrijven hebben samengespannen om de internetverkoop van bepaalde producten te beperken en zo de prijzen op te drijven. Verscheidene andere elektronicabedrijven, waaronder het Duitse detailhandelsconcern Metro, bekend van Media Markt en Saturn, en het Koreaanse Samsung hadden al laten weten deel uit te maken van het onderzoek.

Eind 2012 kreeg Philips nog een boete van ongeveer een half miljard euro van de Europese Commissie omdat het bedrijf zich, samen met 6 andere ondernemingen, schuldig had gemaakt aan verboden prijsafspraken over onderdelen van televisies en computers. Philips ging daar tegen in beroep, deze zaak loopt nog.
voda
0
'Claim Philips wijst op margeproblemen'

Gepubliceerd op 6 dec 2013 om 09:21

AMSTERDAM (AFN) - Uit de claim die Funai tegen Philips heeft ingediend, blijkt dat de marges bij Lifestyle Entertainment waarschijnlijk zijn verslechterd. Dat gebeurde tijdens het mislukte verkoopproces van het onderdeel aan Funai. Dat schrijven analisten van Rabobank vrijdag.

Het Japanse Funai Electronics diende vrijdag een claim in tegen Philips vanwege de eerder dit jaar stukgelopen overname van Lifestyle Entertainment. Volgens Funai was Philips, die de onderhandelingen zelf in oktober afbrak, niet in staat om het onderdeel binnen de afgesproken tijd af te splitsen. Daarbij week de onderneming die Funai uiteindelijk zou overnemen volgens het bedrijf sterk af van wat Philips had voorgespiegeld, omdat de winstgevendheid afgelopen jaar sterk verslechterde, stelde het Japanse bedrijf.

Rabobank schrijft dat Philips eerder sprak over marges van circa 5 procent bij het onderdeel. Als de tak slechter is gaan presteren, zal het voor Philips moeilijke worden om een andere koper te vinden, vreest Rabobank.
voda
0
Funai wil schade verhalen op Philips

Gepubliceerd op 6 dec 2013 om 08:18 | Views: 3.088

OSAKA (AFN) - Funai Electronics heeft een claim ingediend tegen Philips vanwege de eerder dit jaar stukgelopen overname van Philips-onderdeel Lifestyle Entertainment. Dat meldde het Japanse bedrijf vrijdag, zonder de omvang van de claim aan te geven.

Philips sloot eind januari een deal met Funai, waardoor de activiteiten van Lifestyle Entertainment aan het Japanse bedrijf zouden worden uitbesteed. Eind oktober brak het Nederlandse bedrijf de onderhandelingen echter af, omdat Funai zich niet aan de afspraken zou hebben gehouden.

Funai vindt echter dat Philips onjuist heeft gehandeld, doordat het niet in staat was het onderdeel binnen de afgesproken tijd af te splitsen. Daarbij week de onderneming die Funai uiteindelijk zou overnemen volgens het bedrijf sterk af van wat Philips had voorgespiegeld, onder meer doordat de winstgevendheid afgelopen jaar sterk verslechterde.

Onderhandelingen

Funai stelt desondanks de onderhandelingen te hebben doorgezet om de transactie alsnog te laten slagen. Philips brak die onderhandelingen echter ,,plotseling en eenzijdig'' af en diende een klacht tegen Funai in.

Philips liet vrijdag weten zijn opvattingen ten opzichte van oktober niet te hebben gewijzigd. Destijds gaf de onderneming aan dat Funai had geweigerd stappen te zetten die noodzakelijk waren om de transactie af te ronden.
voda
0
'Kleine tegenvallers in presentatie Philips'

Gepubliceerd op 9 dec 2013 om 09:28 | Views: 3.738

Philips Koninklijke 16:17
EUR 25,44-0,23(-0,90%)

AMSTERDAM (AFN) - Philips kwam vorige week met twee kleine negatieve verrassingen tijdens een presentatie voor investeerders. Dat meldden analisten van Rabobank, die verder overigens positief blijven over het aandeel, maandag in een commentaar.

Bij Healthcare moet een impairment van 23 miljoen euro worden genomen, en bij Innovation, Group & Services wordt volgend jaar een verlies van 380 miljoen euro verwacht, meer dan voor 2013. Rabo spreekt van ,,kleine tegenvallers'' en stelt verder vast dat de kostenbesparingen van het verbeterprogramma Accelerate steeds zichtbaarder worden.

De bank handhaaft dan ook zijn koopadvies en houdt het koersdoel op 28 euro. Het aandeel Philips stond maandag na ruim een kwartier handel 0,9 procent lager op 25,44 euro bij een 0,1 procent lagere AEX.
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 9 december 2013 16:37:

'Kleine tegenvallers in presentatie Philips'

Gepubliceerd op 9 dec 2013 om 09:28 | Views: 3.738

Philips Koninklijke 16:17
EUR 25,44-0,23(-0,90%)

AMSTERDAM (AFN) - Philips kwam vorige week met twee kleine negatieve verrassingen tijdens een presentatie voor investeerders. Dat meldden analisten van Rabobank, die verder overigens positief blijven over het aandeel, maandag in een commentaar.

Bij Healthcare moet een impairment van 23 miljoen euro worden genomen, en bij Innovation, Group & Services wordt volgend jaar een verlies van 380 miljoen euro verwacht, meer dan voor 2013. Rabo spreekt van ,,kleine tegenvallers'' en stelt verder vast dat de kostenbesparingen van het verbeterprogramma Accelerate steeds zichtbaarder worden.

De bank handhaaft dan ook zijn koopadvies en houdt het koersdoel op 28 euro. Het aandeel Philips stond maandag na ruim een kwartier handel 0,9 procent lager op 25,44 euro bij een 0,1 procent lagere AEX.

EU doet inval bij Philips.

Wanneer de EU Philips ook nog een boete oplegt voor prijsafspraken dan zal dat echt niet een kleine tegenvaller zijn.
2.109 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 17:38
Koers 25,540
Verschil +5,795 (+29,35%)
Hoog 29,100
Laag 25,000
Volume 17.752.261
Volume gemiddeld 2.044.958
Volume gisteren 2.855.045

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront