ASML « Terug naar discussie overzicht

ASML 2014

1.271 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 60 61 62 63 64 » | Laatste
Dicall69
0
quote:

Levy schreef op 6 maart 2014 12:20:

[...]

Inderdaad, helemaal mee eens.
De vooruitzichten in de chipindustrie zijn voor de komende kwartalen uitstekend, daarbij is de outlook van ASML zelf voor het hele jaar heel goed dit in combinatie met de omzet die voor het eerste kwartaal verwacht wordt op 1,4 miljard en volgens mij zeer laag wordt ingeraamd verwacht ik zelf op 16 april, gezien ook het overvolle orderboek dat de koers voor de resultaten bij een positieve index reeds gaat oplopen richting de € 70,- en wie weet er al over heen.
Het bericht van 4 maart zal koers ondersteunend gaan werken en de goede vooruitgang van de nieuwe machines zal vanaf nu ook de aandacht hebben gewekt ASMI en Besi zijn reeds op de vooruitzichten voor het komende jaar in een beduidende uptrend gekomen en ASML zal zeker niet gaan achter blijven.
Ben eigenlijk nu al zeer content met mijn aankoop in ASML dit voornamelijk doordat de koers gisteren sterk overeind bleef in een zeer negatieve AEX-index.
Dicall69
0
De orders voor de chipindustrie zullen in de eerste twee kwartalen van dit jaar aanzienlijk hoger liggen dan in het afgelopen jaar als men daar nog eens verbetering van economieën bij kan realiseren in de tweede helft van het jaar sluit ik zeker bij ASML een koers van € 90,- tegen het eind van het jaar niet uit een uitbraak van de koers verwacht ik op zijn laatst begin april, want met de laag uitgesproken verwachtingen wil iedereen een positie in ASML voor de resultaten dit zeker gezien de heel erg goede vooruitzichten/ outlook en goed/ dik gevuld orderboek voor de komende kwartalen.
Dicall69
0
Het is jammer dat de beurzen totaal niet mee werken, maar het is een kwestie van even geduld hebben en dan breekt de koers helemaal uit de vooruitzichten zijn enorm goed !!!
voda
0
Jos Versteeg: ‘ASML is een groeiaandeel’

WOENSDAG 12 MAART 2014, 08:52 uur | 1191 keer gelezen

Analist Jos Versteeg verwacht dat de omzet van ASML in de komende jaren kan verdubbelen naar ruim 10 miljard euro. Daarnaast kan de winst, door de hogere marges, bij ASML verdrievoudigen. De analist herhaalt zijn aanbevolen-advies en het koersdoel van 90 euro per aandeel.

In een researchnote geeft Versteeg aan dat ASML goede vorderingen maakt met de ontwikkeling van de EUV-lithografiemachines. ASML produceert de lithografiemachines die het mogelijk maken om structuren aan te brengen op chips, en de betrouwbaarheid daarvan, wordt volgens Versteeg steeds beter.

‘Wij verwachten tegen het einde van het jaar de eerste orders voor een nieuwe generatie EUV-machines. Die orders lopen door tot in 2015, om in 2016 of 2017 klaar te zijn voor de productie van chips met EUV-technologie. ASML bouwt momenteel aan uitbreiding van de productiecapaciteit om voorbereid te zijn om 60 EUV-machines per jaar te produceren. Volgend jaar zou de vraag al op 25 à 30 machines kunnen liggen. De markt voor chipmachines is momenteel gezond: de investeringsbereidheid bij de producenten groeit.’

Goedkoper en sneller

En de kans dat ASML kan profiteren van de gezonde markt, is volgens Versteeg groot. De analist wijst er namelijk op dat ASML het enige bedrijf ter wereld is dat chipmachines kan produceren die nog dunnere lijnen maken. Hierdoor kan meer data op een chip, waardoor de chips nog sneller en goedkoper worden.

Daarnaast merkt Versteeg ook de sterke balans van ASML op, en de sterke marktpositie. Zo investeren chipfabrikanten zoals Samsung, TSMC en Intel in de ontwikkeling van chipmachines bij ASML. Het trio heeft samen een belang van 23 procent in het bedrijf, waarbij is afgesproken dat dit niet boven de 25 procent mag uitkomen.

Versteeg hanteert een aanbevolen-advies voor ASML, met een koersdoel van 90 euro. Versteeg baseert dit advies op basis van fundamentele analyse. Nico Bakker, technisch analist, heeft het aandeel afgelopen vrijdag ook aangeraden, maar dan op basis van een sterke koersgrafiek. Lees hier zijn column.

Meer beurstips & handelskansen? Klik dan hier voor de themapagina.

Door Michiel Rietveld

www.belegger.nl/nieuws/2647705/jos-ve...
Dicall69
0
Nu instappen is aan het eind van het jaar een aanzienlijk rendement opstrijken de vooruitzichten voor de chipindustrie zijn voor de komende kwartalen buitengewoon goed en dan is ASML de eerste die gaat profiteren met hun orderboek dat reeds op recordhoogte staat in het afgelopen kwartaal zullen de komende kwartalen die voor ons liggen mooie springplanken gaan vormen om de koers naar een aanzienlijk hoger koersplan te doen stijgen.
Komende maand verwacht ik een heuse uptrend voor de resultaten op 16 april, want gezien de vooruitzichten en de positieve berichten van de afgelopen periode zal ASML het aandeel zijn waar je zeker een positie in moet hebben voor de middellange tot lange termijn.
Dicall69
0
www.marketwatch.com/investing/stock/TSM

TSMC bijna 4 % omhoog dat is zeer bemoedigend voor de koers van ASML op termijn alle signalen voor de chipindustrie staan op groen voor de komende kwartalen !!!
nhp22
0
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve niet alleen maar niet onderbouwde positieve of negatieve berichten op het forum te plaatsen, bericht is bij dezen verwijderd.]
Dicall69
0
quote:

TAisOnzin schreef op 17 maart 2014 23:23:

ASML gaat dit jaar niet meer boven 70 euro komen
Nee, inderdaad maar wel boven de € 80,-, let maar op wat de koers vanaf 16 april gaat doen.
Trouwens als dit je bijdrage aan dit forum-draadje is vraag ik me af, waarom iemand zich nog de moeite doet om een dergelijke posting te doen de koers zal zeker richting de resultaten nog in een uptrend komen om daarna een uiteindelijke richting te kiezen, gezien de groei en positieve signalen voor dit jaar uit de chipindutrie verwacht ik voor dit jaar zeker bij ASML voor de langere termijn een rendement van tussen de 15 en 25 % voor het eind van het jaar zonder enige twijfel van mijn kant !!!
[verwijderd]
0
Geen "nieuw" nieuws, wel een nieuw bericht: www.timesunion.com/business/article/I...
Volgens mij geeft dit aan dat ASML zich niet, of in ieder geval minder richt op oudere technologie.
Dicall69
0
www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-200314-265/...

Volgende maand gaan we de € 70,- ruim passeren de vooruitzichten waren/ zijn voor de komende kwartalen heel goed, dus komende resultaten incl. dividend en dan aan het eind van het jaar richting de € 80,- tot € 90,- !!!
Dicall69
0
De chipindustrie was al positief voor het komend jaar, dus met bovenstaand gaat dit nog eens extra stimuleren !!!
Rengifo
0
ASML heeft op donderdag 20 maart 2014 15:25 het 1e weerstandniveau met een koersstijging naar 66,09 opwaarts doorbroken. In het algemeen wordt dit opgevat als een positief signaal.
Al een paar dagen technisch heel sterk.
Dicall69
0
quote:

Rengifo schreef op 20 maart 2014 16:24:

ASML heeft op donderdag 20 maart 2014 15:25 het 1e weerstandniveau met een koersstijging naar 66,09 opwaarts doorbroken. In het algemeen wordt dit opgevat als een positief signaal.
Al een paar dagen technisch heel sterk.
Het koopsignaal is een feit de koers gaat zeker voor de resultaten ( + dividend) de € 70,- passeren !!
Dicall69
0
Koers ASML in the US gesloten op $ 92,48/ € 67,20 er zitten wel een paar centen verschil in door de wisselkoers.
beterwisdanonwis
0
ben benieuwd of de heer Selwyn nog een column gaat schrijven over de downtrend van ASML of dat hij tot inkeer is gekomen? Daarnaast is TAisonzin van het podium verdwenen, misschien ook bekeerd tot uptrend inzicht. Het sentiment gaat de goede kant op met ASML, zit inmiddels zo'n 3,5% in plus over de afgelopen maanden met de verschillende aankoopniveau's, de AEX staat bij 3% lager tov begin dit jaar, voor mij na ASMI het best lopende aandeel. (en Kardan niet meegerekend; te kleine positie hierin 1,5%)
voda
0
ASML vervolgt stijgende trend

NICO BAKKER | VRIJDAG 21 MAART 2014, 12:43 uur | 53 keer gelezen |

Ook deze week was de hectiek op de aandelenvelden groot, maar wel positief. Ik zag her en der wat bodemstampers zeer actief bezig zijn en ook waren uitbrakers druk in de weer. Dit laatste is het geval op de weekgrafiek van ASML. Sta mij toe de grafiek nader te analyseren en aan te geven welke route de uitbrakers in gedachten hebben.

In de laatste paar weken kwam de koers niet echt van zijn plaats, maar daar komt deze week verandering in. Er zijn thans indicaties die aansturen op een vervolg van de stijgende trend die al geruime tijd gaande is. Zo is daar de witte weekcandle met naar alle waarschijnlijkheid een slotkoers boven de eerste Weerstand op afgerond 66,00. Met dit slot zal mijn swingteller op +1 springen, waardoor er een nieuwe upswing van start gaat.

De koers bevindt zich boven een gestaag oplopende gemiddelde lijn, een keiharde voorwaarde om het predicaat uptrend te mogen voeren. Als laatste wijs ik op de RSI die dapper de 50-lijn opwaarts kruist en daarmee een bevestiging geeft van opwaartse koersdruk. De vier genoemde componenten (koers boven sleepkabel, witte candle, swingteller +1 en RSI boven 50) levert conform de spelregels van mijn Dashboard Beleggen een UP signaal op. Er gaat een koopconditie van start.

Kantelpunten

Maar waar liggen de krijtstrepen, waar staan de cruciale routepaaltjes in het veld? Belangrijke rode streep ligt op afgerond 66,00, een weerstand die nu dus wordt geslecht. Thans komt er ruimte vrij voor een opleving naar 70,00 en vervolgens 75,00. Onder in het veld ligt 61,37 als cruciaal steunpunt. De koers mag hier niet onder vallen, anders gaat er zelfs een dalende trend van start. Onder 61,37 vervalt het positief geschetste scenario.

Koopkans

De candle van deze week indiceert dat de uptrend vervolgd kan worden. Een nieuwe actiebeweging dient zich aan. U wordt van harte uitgenodigd mee te doen met de bullen die thans de regie voeren.



Voor grafiek, zie link:

www.belegger.nl/column/2648192/asml-v...
1.271 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 60 61 62 63 64 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 mei 2024 12:29
Koers 852,200
Verschil +5,600 (+0,66%)
Hoog 854,700
Laag 843,600
Volume 63.509
Volume gemiddeld 547.447
Volume gisteren 210.766

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront