BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM Groep - Augustus 2014

8.766 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
manuss
0
quote:

jan6307 schreef op 21 augustus 2014 11:38:

[...]

Stevige kopers, daar gaan we succes
Op naar daghoog??
Gebeurt nog niets!
manuss
0
quote:

alfabet schreef op 21 augustus 2014 11:42:

Is Teun weer op zoek naar zijn lenzen ?
we zijn weer laat
Moet zijn bericht van gisteren eerst wijzigen, hahaha
[verwijderd]
1
Minpunten:
- Forse toename werkkapitaal, niet alleen die 75 mio, de post is sowieso erg groot
- als gevolg daarvan forse afname cash positie
- laatste kwartaal 2014 en eerste kwartaal 2015 krijg je nog reorganisatiekosten voor je kiezen

Pluspunten:
+ Verkopen van commercieel vastgoed gaat goed, vooral in de UK
+ Als vastgoed wordt verkocht, wordt ook samenhangende leningen afgelost; schuld is kleiner geworden
+ Seizoensinvloeden, de tweede helft van dit jaar zal de nettoschuldpositie verbeteren
+ Verbeterprogramma met als belangrijkste punt: “verbetering van het werkkapitaal met ten minste € 300 miljoen vóór eind 2015”
+ Outlook kan slechter en BAM ziet de woningmarkt verder aantrekken (80% toename verkochte woningen op jaarbasis)

-----------------------------------------

In Vastgoed had BAM een goed resultaat van € 14.7 miljoen (1e helft 2013: verlies van € 9,7 miljoen). door de verkoop van commercieel vastgoed. Naast de in het eerste kwartaal gerapporteerde succesvolle desinvesteringen in België, heeft BAM de verkoop voltooid van het Capgemini-hoofdkantoor in Nederland en van een aantal kleinere kantoren in het Verenigd Koninkrijk.
De totale bruto verkoopopbrengst was € 112 miljoen. Vergeleken met een jaar geleden, ervaart BAM betere omstandigheden voor de verhuur en verkoop van commercieel vastgoed, vooral in het Verenigd Koninkrijk. De woningmarkt in Nederland vertoont een aantal groene scheuten, maar er is nog steeds aanzienlijk minder activiteit dan vóór de crisis het geval was. BAM verkocht 936 woningen uit eigen ontwikkeling in de eerste zes maanden van het jaar (eerste helft 2013: 531 woningen) in Nederland.
----------------
De mutatie in het handelswerkkapitaal in de eerste helft van 2014 was fors hoger ten opzichte van vorig jaar door met name de kasuitstroom op de handvol omvangrijke verliesgevende projecten gerapporteerd in augustus 2013. Dit heeft geleid tot een verslechtering van de werkkapitaalefficiency (gedefinieerd als het werkkapitaal aan het einde van de periode als percentage van de twaalf-maands-voortschrijdende opbrengsten).
De kasstroom in Vastgoed over het eerste halfjaar van 2014 was positief door de succesvolle desinvesteringen in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. De kasinstroom op de verkopen is verminderd met de aflossingen op de projectfinancieringen.
---------------

Programma’s ter verbetering operationele en financiële prestaties
Op 7 juli heeft BAM maatregelen diverse verbeteringsmaatregelen aangekondigd. Enkele van deze initiatieven zijn in gang gezet, andere verkeren nog in voorbereidende fase, die begin oktober zullen worden afgerond. Op dit moment wordt verwacht dat de programma’s het volgende omvatten:
• Kostenreductieprogramma dat beoogt eind 2015 een jaarlijkse kostenbesparing op te leveren van ten minste € 100 miljoen.
• Reorganisatie en stroomlijnen van de structuur van werkmaatschappijen.
• Programma ter verbetering van het werkkapitaal met ten minste € 300 miljoen vóór eind 2015.
• Voortzetten van het huidige vastgoeddesinvesteringsprogramma.
• Bestuderen van mogelijkheden om de financiële positie te verbeteren, waaronder het desinvesteren van andere activa.
• Intensiveren van programma’s om de aanbestedingsprocedure en uitvoering van projecten te verbeteren.

BAM zal een gedetailleerde
----------------
De recourse nettoschuld is in het eerste halfjaar 2014 gestegen met € 348 miljoen (eerste halfjaar 2013: € 378 miljoen). Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door seizoensinvloeden, de kasuitstroom op de handvol verliesgevende projecten gerapporteerd in augustus 2013 en het negatieve netto-kasstroom-resultaat in het eerste halfjaar van 2014. Zoals in voorgaande jaren, zal de nettoschuldpositie naar verwachting verbeteren in het vierde kwartaal van het jaar.
---------------

Verwachting 2014
Koninklijke BAM Groep verwacht een resultaat vóór belastingen, afwaarderingen en
herstructureringskosten voor het volledige jaar van circa € 20 miljoen. In de tweede helft van 2014 en 2015 zal sprake zijn van reorganisatiekosten.

[verwijderd]
0


Zwarte ridder, komt die heerlijke stijging van Bam nog? Ik verwacht een daling naar 1,50 komende weken hahaha
[verwijderd]
0
quote:

Knor004 schreef op 21 augustus 2014 11:16:

-Natuurlijk zijn er seizoenspatronen waardoor het werkkapitaal altijd piekt rond dit kwartaal. BAM zal de komende tijd moeten laten zien dat ze dat inderdaad agressief omlaag kunnen krijgen. De afgelopen jaren bleef het immers maar stijgen, bij een dalende omzet.

-Een nieuwe topman verhoogt het risico op grote schoonmaak.

-Op korte termijn is een claimemissie van de agenda gehaald.

Per saldo redelijk positief, maar het bewijs dat BAM haar plannen kan inlossen moet nog worden geleverd. Tot die tijd zijn we overgeleverd aan de grillen (sleaze and dirt door shorters) van de markt. Er lijkt echter nog steeds kans op overleven, zonder extreme verwatering. Ik houd ze dus nog maar even vast.
Die nieuwe topman is oud dat wil zeggen hij komt niet van buitenaf zoals zo vaak gebeurt maar hij is goed op de hoogte van de problemen in het bedrijf en kent iedereen die waar hij dagelijks mee omgaat
Hij zal moeten beslissen wie er mag blijven en wie beter naar een andere werkgever mag gaan uitzien
Zo ook zal dit gaan gebeuren bij imtech die veel verder naar de afgrond zijn gezakt de banken zullen water bij de wijn moeten doen Bij bam rollen er nog wel wat lijken uit de kast die vriendjes waren/zijn
van de Vries maar die nu stilletjes met de staart tussen de benen vertrekt
Koersslot Bam vandaag 1,90 eurocent daarna???????????????????
[verwijderd]
0
quote:

Knor004 schreef op 21 augustus 2014 11:47:

5 ton per jaar hè, voor die koffiejuffrouw! Dat is pas overbetaald.
ik vind teun veel meer waard dan een schamele 500k. Ik verwacht dat hij het Bam ook juist gezien heeft en einde jaar is BAm een penny
Wolfie67
0
Geen reden meer short te gaan in BAM, resultaten zijn bemoedigend en shortpartijen zullen snel indekken. Einde dag een dikke plus, zit teveel ellende in de koers en als indekken shorts begint is er geen houden aan. Analist Rabobank is meest realistisch hoewel hij ook nog voorzichtig iset z'n koersdoel. Koers van 4 is voor eind 2015 heel realistisch, doe er je voordeel mee. De huidige afstraffing is achteraf alleen te verklaren door afschrijvingen 2 projecten waardoor vertrouwen is weggeslagen, nu zorgt dit bericht voor terugkomend vertrouwen. Daarnaast is BAM absoluut niet te vergelijken met Imtech maar zorgde dit vergelijk ook voor wegvallen vertrouwen, deze koers is een buitenkans om long te gaan!
[verwijderd]
0
Crockett
0
quote:

moneymaker schreef op 21 augustus 2014 11:50:

[...]
is dit live wat ik nu hoor?
Ja...webcast voor analisten...ziet er heel duidelijk en netjes uit !..
optimisme en orderport. is beter gevuld. zelfs winst in 2014 !
[verwijderd]
0
quote:

moneymaker schreef op 21 augustus 2014 11:50:

[...]
is dit live wat ik nu hoor?
Ja
manuss
0
Vertrek topman BAM is logische stap

11:29 21-8-2014
AMSTERDAM (AFN) - Het aangekondigde vertrek van topman Nico de Vries bij BAM is een ,,logische stap'' na twee winstwaarschuwingen in een jaar tijd. Dat stelde analist Michel Aupers van Rabobank donderdag in een commentaar. De halfjaarcijfers van het bouwbedrijf noemde hij ,,uiteindelijk nog best solide''.

Vertrek topman BAM is logische stap BAM moest vorige maand zijn winstverwachting voor 2014 laten varen wegens fikse verliezen op een aantal infraprojecten. Het bedrijf, dat in de eerste jaarhelft operationeel quitte draaide, kwam met een nieuwe prognose. Het gaat nu uit van een jaarwinst, voor belastingen een eenmalige posten, van 20 miljoen euro. Aupers rekende na de winstwaarschuwing van 7 juli op een verlies van 20 miljoen euro.

Rabobank vindt de waardering van BAM na de flinke klappen die het aandeel de laatste weken kreeg ,,zeer aantrekkelijk''. De huidige koers is volgens Aupers een uitstekend instapmoment voor beleggers die van een gokje houden. Hij handhaaft zijn koopadvies en koersdoel van 3 euro.

Pluspunt

ING stelde dat de cijfers in lijn waren met de winstwaarschuwing die onlangs werd gegeven. ING zei wel dat de sterk gestegen woningverkoop een duidelijk pluspunt is in de cijfers. De bank heeft een hold-advies voor BAM.

KBC Securities liet weten dat de outlook van BAM niet bepaald inspirerend is. KBC wil graag meer aanwijzingen zien voor structurele verbetering bij de verschillende onderdelen voordat de bank positiever wordt over het aandeel. Het advies is hold.

Herstructureringen

Theodoor Gilissen vindt de winstverwachting behoorlijk tegenvallend, omdat een belangrijk deel van de operationele winst volgens de zakenbank in de tweede helft van het jaar wordt gerealiseerd. Daar komt volgens Theodoor Gilissen nog voor circa 75 miljoen euro aan voorzieningen voor herstructureringen bij. Al met al zijn er nog veel onduidelijkheden ten aanzien van de echte operationele ontwikkelingen en de impact op de balans, aldus de zakenbank. Het advies is under review.

Het aandeel BAM stond donderdag om 11.21 uur 1,7 procent in de min op 1,82 euro.
bwt
1
quote:

profitmaker schreef op 21 augustus 2014 11:49:

Zwarte ridder, komt die heerlijke stijging van Bam nog? Ik verwacht een daling naar 1,50 komende weken hahaha
Hoe zielig kan iemand zijn. Dit soort mogen ze van mij verwijderen
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Handelsvorderingen onder de loep boys (and girls)! Hoeveel gaat dat opleveren, wat gaan de bijzondere waardeverminderingen worden?
jan6307
0
quote:

*Justin* schreef op 21 augustus 2014 11:48:

Minpunten:
- Forse toename werkkapitaal, niet alleen die 75 mio, de post is sowieso erg groot
- als gevolg daarvan forse afname cash positie
- laatste kwartaal 2014 en eerste kwartaal 2015 krijg je nog reorganisatiekosten voor je kiezen

Pluspunten:
+ Verkopen van commercieel vastgoed gaat goed, vooral in de UK
+ Als vastgoed wordt verkocht, wordt ook samenhangende leningen afgelost; schuld is kleiner geworden
+ Seizoensinvloeden, de tweede helft van dit jaar zal de nettoschuldpositie verbeteren
+ Verbeterprogramma met als belangrijkste punt: “verbetering van het werkkapitaal met ten minste € 300 miljoen vóór eind 2015”
+ Outlook kan slechter en BAM ziet de woningmarkt verder aantrekken (80% toename verkochte woningen op jaarbasis)

-----------------------------------------

In Vastgoed had BAM een goed resultaat van € 14.7 miljoen (1e helft 2013: verlies van € 9,7 miljoen). door de verkoop van commercieel vastgoed. Naast de in het eerste kwartaal gerapporteerde succesvolle desinvesteringen in België, heeft BAM de verkoop voltooid van het Capgemini-hoofdkantoor in Nederland en van een aantal kleinere kantoren in het Verenigd Koninkrijk.
De totale bruto verkoopopbrengst was € 112 miljoen. Vergeleken met een jaar geleden, ervaart BAM betere omstandigheden voor de verhuur en verkoop van commercieel vastgoed, vooral in het Verenigd Koninkrijk. De woningmarkt in Nederland vertoont een aantal groene scheuten, maar er is nog steeds aanzienlijk minder activiteit dan vóór de crisis het geval was. BAM verkocht 936 woningen uit eigen ontwikkeling in de eerste zes maanden van het jaar (eerste helft 2013: 531 woningen) in Nederland.
----------------
De mutatie in het handelswerkkapitaal in de eerste helft van 2014 was fors hoger ten opzichte van vorig jaar door met name de kasuitstroom op de handvol omvangrijke verliesgevende projecten gerapporteerd in augustus 2013. Dit heeft geleid tot een verslechtering van de werkkapitaalefficiency (gedefinieerd als het werkkapitaal aan het einde van de periode als percentage van de twaalf-maands-voortschrijdende opbrengsten).
De kasstroom in Vastgoed over het eerste halfjaar van 2014 was positief door de succesvolle desinvesteringen in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. De kasinstroom op de verkopen is verminderd met de aflossingen op de projectfinancieringen.
---------------

Programma’s ter verbetering operationele en financiële prestaties
Op 7 juli heeft BAM maatregelen diverse verbeteringsmaatregelen aangekondigd. Enkele van deze initiatieven zijn in gang gezet, andere verkeren nog in voorbereidende fase, die begin oktober zullen worden afgerond. Op dit moment wordt verwacht dat de programma’s het volgende omvatten:
• Kostenreductieprogramma dat beoogt eind 2015 een jaarlijkse kostenbesparing op te leveren van ten minste € 100 miljoen.
• Reorganisatie en stroomlijnen van de structuur van werkmaatschappijen.
• Programma ter verbetering van het werkkapitaal met ten minste € 300 miljoen vóór eind 2015.
• Voortzetten van het huidige vastgoeddesinvesteringsprogramma.
• Bestuderen van mogelijkheden om de financiële positie te verbeteren, waaronder het desinvesteren van andere activa.
• Intensiveren van programma’s om de aanbestedingsprocedure en uitvoering van projecten te verbeteren.

BAM zal een gedetailleerde
----------------
De recourse nettoschuld is in het eerste halfjaar 2014 gestegen met € 348 miljoen (eerste halfjaar 2013: € 378 miljoen). Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door seizoensinvloeden, de kasuitstroom op de handvol verliesgevende projecten gerapporteerd in augustus 2013 en het negatieve netto-kasstroom-resultaat in het eerste halfjaar van 2014. Zoals in voorgaande jaren, zal de nettoschuldpositie naar verwachting verbeteren in het vierde kwartaal van het jaar.
---------------

Verwachting 2014
Koninklijke BAM Groep verwacht een resultaat vóór belastingen, afwaarderingen en
herstructureringskosten voor het volledige jaar van circa € 20 miljoen. In de tweede helft van 2014 en 2015 zal sprake zijn van reorganisatiekosten.

AB Justin
[verwijderd]
0
quote:

manusolie schreef op 21 augustus 2014 11:48:

[...]Moet zijn bericht van gisteren eerst wijzigen, hahaha
ik denk dat Teun er wat beter zicht op heeft dan een aantal kneueterige beleggertjes op dit forum. aandeel zal verder dalen is ook mijn verwachting.

Goed gezien Teun. klasse!
8.766 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 mei 2024 12:10
Koers 3,422
Verschil +0,014 (+0,41%)
Hoog 3,436
Laag 3,368
Volume 337.874
Volume gemiddeld 1.598.508
Volume gisteren 971.281

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront