KPN « Terug naar discussie overzicht

KPN 17 JAN -24 JAN 2015 SPIKE!! DT wil KPN?

359 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
Adek 2001
1
Opeens een spike! Gaat het vele wachten beloond worden. Deze onzekerheid is een mooie bron van inkomsten voor velen. De belangstelling werd direct ontkend natuurlijk. Maar de omzet was drie maal de dagomzet. Meer is er niet over te melden, we moeten afwachten en zien waar de koers heen gaat de komende week. Iedereen succes!
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

Adek 2001 schreef op 17 januari 2015 11:51:

Mooi stuk in de telegraaf vandaag! 'KPN nu definitief prooi'
waar en wat?
RAUL
0
quote:

moneymaker schreef op 17 januari 2015 13:00:

[...]
waar en wat?
www.telegraaf.nl/avond/23568237/__KPN...

En voor degene die niet kunnen inloggen:

Bron de Telegraaf van gisteren de avondeditie

AMSTERDAM - Het zelfstandig voorbestaan van onze nationale telecomtrots KPN lijkt een utopie te worden.Nadat een recente en slecht voorbereide overnamepoging van de Mexicaanse miljardair Carlos Slim nog met kunst- en vliegwerk kon worden gefrustreerd, is er een nieuwe kaper op de kust. Deutsche Telekom overweegt Neerlands grootste telco inlijven. Dat bleek gisteren, toen via persbureau Reuters uitlekte dat de Duitsers KPN eind 2014 tot potentieel overnamedoel bestempelden.
Door Sonny Duijn en Edwin van der Schoot

TOEKOMST IN HANDEN BRUSSEL
Het plan is nog niet afgeserveerd, maar het is voor de Duitsers belangrijk wat de Europese Unie gaat doen om het continentale telecomnetwerk te harmoniseren, zo meldden bronnen aan De Telegraaf. In de directiekamers van de grootste telecombedrijven in Europa speelt deze discussie volop. Wanneer de regulering van lokale markten beter op elkaar wordt afgestemd, zou grensoverschrijdende consolidatie aantrekkelijker worden. In april staat onder andere de richtlijn over investeringen in glasvezel op de agenda in Brussel.

Momenteel zijn grensoverschrijdende acquisities in de telecomsector in Europa nog moeilijk, omdat elk land eigen regulering heeft, en synergievoordelen zo amper te realiseren zijn.

„Voor Europa is het belangrijk dat grote telco’s investeren in de kwaliteit van hun netwerk”, zegt een ingewijde. Zo wil Brussel eigenlijk dat in 2020 alle Europeanen toegang hebben tot internetsnelheden boven de 30 megabit per seconde en 50% van de huishoudens uit de Europese Unie zelfs toegang hebben tot internetsnelheden van 100 megabit per seconde. Om dat te bereiken, zijn investeringen van grote telecombedrijven belangrijk.
„Het is ideaal als deze investeringen een zo groot mogelijk Europees gebied beslaan. Daarom is het belangrijk dat er grensoverschrijdende overnames worden gedaan.”

Voor telecombedrijven zelf wordt schaalgrootte overigens ook steeds belangrijker. De crisis en de teruglopende verdiensten uit traditionele diensten als bellen en sms’en zorgen voor prijsdruk. Kapitaal om te investeren in netwerken is van essentieel belang. Met €11,2 miljard beurswaarde is KPN daarbij eerder een prooi dan een jager. Ter vergelijking: Deutsche Telekom is €63,7 miljard waard, het Spaanse Teléfonica €55,7 miljard en BT (voormalig British Telecom) €43,6 miljard.

In de bestuurskamer van Deutsche Telekom staat indien mogelijk het zoeken naar overnames in aanpalende regio’s hoog op de agenda, verzekert een ingewijde aan De Telegraaf. De Duitsers hebben €8 miljard cash versus €42 miljard schuld, maar beschouwen zichzelf wel als jager. De tot tweemaal toe mislukte verkoop van de Amerikaanse dochter T-Mobile USA heeft daarbij niet geholpen, maar een minderheidsbelang in het Britse Everything Everywhere dat momenteel wordt verkocht aan BT, kan soelaas bieden.

CARLOS SLIM
Mocht project KPN in Bonn weer op de agenda komen, dan lijkt een deal met Carlos Slim, die nog altijd ruim 20% van de aandelen KPN bezit, daarbij op voorhand zeer goed mogelijk. „De belegging van Slim staat onder water, alleen minder erg dan veel mensen soms denken. Hij heeft niet alleen stukken rond de €8,- gekocht, maar ook, veel goedkoper, meegedaan aan de grote aandelenemissie”, legt een KPN’er op voorwaarde van anonimiteit uit. Daarmee lijkt Slim voor een redelijke prijs uit te kopen.

Slim ondervond in 2013 overigens aan den lijve dat KPN niet noodzakelijkerwijs zonder gevecht het toneel wenst te verlaten. Zijn poging om KPN over te nemen, vanwege de lage koers van het telecombedrijf, stuitte op verzet van de overheid en de Stichting Preferente Aandelen B van de onderneming. Mocht Deutsche Telekom daarom in de loop van 2015 terugkeren, dan zal er de Duitsers veel aangelegen zijn om KPN-ceo Eelco Blok zover te krijgen, dat deze een overname aanbeveelt
RAUL
0
Pppff, een hoop copy and past gedoe, maar het staat er volledig op. Heb hetzelf nu pas gelezen. Positief bericht voor de KPN-believers onder ons. KPN is te klein om te overleven en is een overnameprooi, maar dit wisten wij hier op het KPN-forum natuurlijk al een tijdje. Zo, nu ga ik echt van het weekend genieten en zie maandag wel verder.:-)
Marktman
0
Dank je raul, ik ben blij dat er iig iets gaande is. Persoonlijk werd ik erg triest van het koersverloop van de laatste maand.
Nu snel naar de 3 euro dat ik van mijn kpnnetjes af kan. Deels dan, dat dan weer wel.
[verwijderd]
0
quote:

elf schreef op 17 januari 2015 14:46:

Jammer dat het stuk uit De Telegraaf komt.
Het is maar hoe je het bekijkt Elf in het tijdschrift "De Wachttoren" van de Jehova's stond het denk ik niet :-)
Peett
0

KPN nu definitief prooi
KPN-topman Eelco Blok
Het zelfstandig voortbestaan van onze nationale telecomtrots KPN lijkt een utopie te worden. Het zelfstandig voortbestaan van onze nationale telecomtrots KPN lijkt een utopie te worden.

Nadat een recente en slecht voorbereide overnamepoging van de Mexicaanse miljardair Carlos Slim nog met kunst- en vliegwerk kon worden gefrustreerd, is er een nieuwe kaper op de kust. Deutsche Telekom overweegt Neerlands grootste ’telco’ in te lijven. Dat bleek gisteren, toen via persbureau Reuters uitlekte dat de Duitsers KPN eind 2014 tot potentieel overnamedoel bestempelden.

Het plan is nog niet afgeserveerd, maar het is voor de Duitsers belangrijk wat de Europese Unie gaat doen om het continentale telecomnetwerk te harmoniseren, zo melden bronnen aan De Telegraaf. In de directiekamers van de grootste telecombedrijven in Europa speelt deze discussie volop. Wanneer de regulering van lokale markten beter op elkaar wordt afgestemd, zou grensoverschrijdende consolidatie aantrekkelijker worden. In april staat onder andere de richtlijn over investeringen in glasvezel op de agenda in Brussel.

Momenteel zijn grensoverschrijdende acquisities in de telecomsector in Europa nog moeilijk, omdat elk land eigen regulering heeft en synergievoordelen zo amper te realiseren zijn.

„Voor Europa is het belangrijk dat grote telco’s investeren in de kwaliteit van hun netwerk”, zegt een ingewijde. Zo wil Brussel dat in 2020 alle Europeanen toegang hebben tot internetsnelheden boven de 30 megabit per seconde en minimaal 50% van de huishoudens uit de Europese Unie zelfs toegang heeft tot internetsnelheden van 100 megabit per seconde of meer.

Om dat te bereiken, zijn investeringen van grote telecombedrijven belangrijk. „Het is ideaal als deze investeringen een zo groot mogelijk Europees gebied beslaan. Daarom is het belangrijk dat grensoverschrijdende overnames worden gedaan.”

Voor telecombedrijven zelf wordt schaalgrootte overigens ook steeds belangrijker. De crisis en de teruglopende verdiensten uit traditionele diensten als bellen en sms’en zorgen voor prijsdruk. Kapitaal om te investeren in netwerken is van essentieel belang. Met €11,2 miljard beurswaarde is KPN in een consolidatieslag eerder een prooi dan een jager. Ter vergelijking: Deutsche Telekom is €63,7 miljard waard, het Spaanse Telefónica €55,7 miljard en BT (het voormalige British Telecom) €43,6 miljard.

In de bestuurskamer van Deutsche Telekom staat indien mogelijk het zoeken naar overnames in aanpalende regio’s hoog op de agenda, verzekert een ingewijde aan De Telegraaf. De Duitsers hebben €8 miljard cash versus €42 miljard schuld, maar beschouwen zichzelf wel als jager. De tot tweemaal toe mislukte verkoop van de Amerikaanse dochter T-Mobile USA heeft daarbij niet geholpen, maar een minderheidsbelang in het Britse Everything Everywhere, dat momenteel wordt verkocht aan BT, kan soelaas bieden.

Mocht ’project KPN’ in Bonn weer op de agenda komen, dan lijkt een deal met Carlos Slim, die nog altijd ruim 20% van de aandelen KPN bezit, op voorhand zeer goed mogelijk. „De belegging van Slim staat onder water, alleen minder erg dan veel mensen denken. Hij heeft niet alleen stukken rond de €8 gekocht, maar ook, veel goedkoper, meegedaan aan de grote aandelenemissie”, legt een KPN’er op voorwaarde van anonimiteit uit. Slim lijkt voor een redelijke prijs uit te kopen.

Slim ondervond in 2013 overigens aan den lijve dat KPN niet noodzakelijkerwijs zonder gevecht het toneel wenst te verlaten. Zijn poging om KPN over te nemen, vanwege de lage koers van het Nederlandse telecombedrijf, stuitte op verzet van de overheid en de Stichting Preferente Aandelen B van de onderneming. Mocht Deutsche Telekom daarom in de loop van 2015 terugkeren, dan zal er de Duitsers veel aan gelegen zijn om KPN-ceo Eelco Blok zover te krijgen dat deze een overname aanbeveelt.
[verwijderd]
0
quote:

JanK1 schreef op 17 januari 2015 16:56:

[...]

Het is maar hoe je het bekijkt Elf in het tijdschrift "De Wachttoren" van de Jehova's stond het denk ik niet :-)
Maar daar zou het beter op zijn plaats geweest zijn.
[verwijderd]
0
quote:

Peett schreef op 17 januari 2015 16:57:

KPN nu definitief prooi
KPN-topman Eelco Blok
Het zelfstandig voortbestaan van onze nationale telecomtrots KPN lijkt een utopie te worden. Het zelfstandig voortbestaan van onze nationale telecomtrots KPN lijkt een utopie te worden.

Nadat een recente en slecht voorbereide overnamepoging van de Mexicaanse miljardair Carlos Slim nog met kunst- en vliegwerk kon worden gefrustreerd, is er een nieuwe kaper op de kust. Deutsche Telekom overweegt Neerlands grootste ’telco’ in te lijven. Dat bleek gisteren, toen via persbureau Reuters uitlekte dat de Duitsers KPN eind 2014 tot potentieel overnamedoel bestempelden.

Het plan is nog niet afgeserveerd, maar het is voor de Duitsers belangrijk wat de Europese Unie gaat doen om het continentale telecomnetwerk te harmoniseren, zo melden bronnen aan De Telegraaf. In de directiekamers van de grootste telecombedrijven in Europa speelt deze discussie volop. Wanneer de regulering van lokale markten beter op elkaar wordt afgestemd, zou grensoverschrijdende consolidatie aantrekkelijker worden. In april staat onder andere de richtlijn over investeringen in glasvezel op de agenda in Brussel.

Momenteel zijn grensoverschrijdende acquisities in de telecomsector in Europa nog moeilijk, omdat elk land eigen regulering heeft en synergievoordelen zo amper te realiseren zijn.

„Voor Europa is het belangrijk dat grote telco’s investeren in de kwaliteit van hun netwerk”, zegt een ingewijde. Zo wil Brussel dat in 2020 alle Europeanen toegang hebben tot internetsnelheden boven de 30 megabit per seconde en minimaal 50% van de huishoudens uit de Europese Unie zelfs toegang heeft tot internetsnelheden van 100 megabit per seconde of meer.

Om dat te bereiken, zijn investeringen van grote telecombedrijven belangrijk. „Het is ideaal als deze investeringen een zo groot mogelijk Europees gebied beslaan. Daarom is het belangrijk dat grensoverschrijdende overnames worden gedaan.”

Voor telecombedrijven zelf wordt schaalgrootte overigens ook steeds belangrijker. De crisis en de teruglopende verdiensten uit traditionele diensten als bellen en sms’en zorgen voor prijsdruk. Kapitaal om te investeren in netwerken is van essentieel belang. Met €11,2 miljard beurswaarde is KPN in een consolidatieslag eerder een prooi dan een jager. Ter vergelijking: Deutsche Telekom is €63,7 miljard waard, het Spaanse Telefónica €55,7 miljard en BT (het voormalige British Telecom) €43,6 miljard.

In de bestuurskamer van Deutsche Telekom staat indien mogelijk het zoeken naar overnames in aanpalende regio’s hoog op de agenda, verzekert een ingewijde aan De Telegraaf. De Duitsers hebben €8 miljard cash versus €42 miljard schuld, maar beschouwen zichzelf wel als jager. De tot tweemaal toe mislukte verkoop van de Amerikaanse dochter T-Mobile USA heeft daarbij niet geholpen, maar een minderheidsbelang in het Britse Everything Everywhere, dat momenteel wordt verkocht aan BT, kan soelaas bieden.

Mocht ’project KPN’ in Bonn weer op de agenda komen, dan lijkt een deal met Carlos Slim, die nog altijd ruim 20% van de aandelen KPN bezit, op voorhand zeer goed mogelijk. „De belegging van Slim staat onder water, alleen minder erg dan veel mensen denken. Hij heeft niet alleen stukken rond de €8 gekocht, maar ook, veel goedkoper, meegedaan aan de grote aandelenemissie”, legt een KPN’er op voorwaarde van anonimiteit uit. Slim lijkt voor een redelijke prijs uit te kopen.

Slim ondervond in 2013 overigens aan den lijve dat KPN niet noodzakelijkerwijs zonder gevecht het toneel wenst te verlaten. Zijn poging om KPN over te nemen, vanwege de lage koers van het Nederlandse telecombedrijf, stuitte op verzet van de overheid en de Stichting Preferente Aandelen B van de onderneming. Mocht Deutsche Telekom daarom in de loop van 2015 terugkeren, dan zal er de Duitsers veel aan gelegen zijn om KPN-ceo Eelco Blok zover te krijgen dat deze een overname aanbeveelt.
En dan krijgen we te horen dat het bod te laag is......
[verwijderd]
0
quote:

elf schreef op 17 januari 2015 17:04:

[...]

Maar daar zou het beter op zijn plaats geweest zijn.
Met Blok op de voorpagina
[verwijderd]
0
quote:

elf schreef op 17 januari 2015 17:05:

[...]

En dan krijgen we te horen dat het bod te laag is......
Als de koers maar naar zo'n bod kruipt.
appiehappie
0
De nieuwe strategie die T-Mobile deze week bekend maakte, staat niet op zichzelf. De telecomaanbieder schaft roamingkosten voor bellen en sms'en af en maakt er werk van datzelfde ook met data voor elkaar te krijgen. Daarmee is het de eerste die zinspeelt op één Europese markt, de grote droom van oud-Eurocommissaris Neelie Kroes. Als dit een trend wordt, is het heel goed denkbaar dat KPN daar slachtoffer van wordt. KPN heeft de afgelopen jaren meer pech dan geluk gehad. Over die zeekabel hoor je nooit iemand meer. Met iMode was het één van de voorlopers op het gebied van mobiel internet, maar consumenten zaten niet te wachten op een internet waarvan enkel pagina's te bekijken zijn van de telecomaanbieder zelf en zijn partners. Vervolgens kwam het hopeloos achter te liggen in de strijd om de consument, waarbij het jarenlang niet in staat was het Vodafone en T-Mobile moeilijk te maken op prijsniveau. Van de grote Europese spelers is KPN nu een van de kleinere met een waarde van €11,2 miljard. Daar lijkt Deutsche Telekom van te willen profiteren. Het Duitse bedrijf windt er geen doekjes om dat als Europa één integrale telecom-afzetmarkt wordt, het goedkoper is om internationaal in het netwerk te investeren dan per land afzonderlijk. En dan is consolidatie ineens heel interessant. Bijvoorbeeld door KPN te kopen. Als we kijken naar de buitenlandse concurrentie dan is het niet aannemelijk dat KPN de consolidatieslag gaat leiden. En als we heel eerlijk zijn dan is het zelfs niet heel aannemelijk dat KPN het in zijn eentje in Nederland gaat redden. Carlos Slim is eruit gewerkt, dat was al heel wat. Nu wordt het tijd een wel acceptabele overnamepartij te vinden.

Bron Das Kapital.nl
[verwijderd]
0
quote:

appiehappie schreef op 17 januari 2015 17:54:

De nieuwe strategie die T-Mobile deze week bekend maakte, staat niet op zichzelf. De telecomaanbieder schaft roamingkosten voor bellen en sms'en af en maakt er werk van datzelfde ook met data voor elkaar te krijgen. Daarmee is het de eerste die zinspeelt op één Europese markt, de grote droom van oud-Eurocommissaris Neelie Kroes. Als dit een trend wordt, is het heel goed denkbaar dat KPN daar slachtoffer van wordt. KPN heeft de afgelopen jaren meer pech dan geluk gehad. Over die zeekabel hoor je nooit iemand meer. Met iMode was het één van de voorlopers op het gebied van mobiel internet, maar consumenten zaten niet te wachten op een internet waarvan enkel pagina's te bekijken zijn van de telecomaanbieder zelf en zijn partners. Vervolgens kwam het hopeloos achter te liggen in de strijd om de consument, waarbij het jarenlang niet in staat was het Vodafone en T-Mobile moeilijk te maken op prijsniveau. Van de grote Europese spelers is KPN nu een van de kleinere met een waarde van €11,2 miljard. Daar lijkt Deutsche Telekom van te willen profiteren. Het Duitse bedrijf windt er geen doekjes om dat als Europa één integrale telecom-afzetmarkt wordt, het goedkoper is om internationaal in het netwerk te investeren dan per land afzonderlijk. En dan is consolidatie ineens heel interessant. Bijvoorbeeld door KPN te kopen. Als we kijken naar de buitenlandse concurrentie dan is het niet aannemelijk dat KPN de consolidatieslag gaat leiden. En als we heel eerlijk zijn dan is het zelfs niet heel aannemelijk dat KPN het in zijn eentje in Nederland gaat redden. Carlos Slim is eruit gewerkt, dat was al heel wat. Nu wordt het tijd een wel acceptabele overnamepartij te vinden.

Bron Das Kapital.nl
Waarvoor is KPN nodig tussen alle telecomreuzen ?
zilvermeeuw
0
quote:

elf schreef op 17 januari 2015 17:59:

[...]

Waarvoor is KPN nodig tussen alle telecomreuzen ?
Nederlandse hardware elf. In de grond en in de lucht. Das echt iets voor Duitsers....

Daarnaast ziet DT KPN niet als prooi(jeweetwel zo een die je eerst, tenminste koerstechnisch ruïneerd, om vervolgens voor een prikkie zijn slag te slaan) maar als iets dat je graag wilt hebben en waarvoor je dan moet betalen datgene dat het waard is....

[verwijderd]
0
quote:

elf schreef op 17 januari 2015 14:46:

Jammer dat het stuk uit De Telegraaf komt.
Had beter gestaan in de Charlie hebdo
Met een cartoon tekening van blok
Maar dan krijg je waarschijnlijk van die rare
taferelen in Den Haag
359 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 3,436
Verschil +0,019 (+0,56%)
Hoog 3,451
Laag 3,400
Volume 12.819.911
Volume gemiddeld 13.846.850
Volume gisteren 19.686.422

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront