Ease2pay « Terug naar discussie overzicht

Docdata: de onbekende parel met een grote toekomst

1.522 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
harrysnel
1
quote:

rbal schreef op 24 februari 2015 09:51:

Ik vond persoonlijk de resultaten niet tegenvallen. Als Zalando 10% van je omzet is en je bent in staat geweest dat omzetgat in 1 jaar te vullen doe je goed werk. Heb ze weer gekocht op 21.1.
Staat op blz 2:

Het aandeel van de grootste klant in Duitsland in de groepsomzet is teruggelopen tot 17,8% (2013: 31,2%)....

www.docdatanv.com/pdf/news/Persberich...
DeZwarteRidder
0
quote:

aandeeltje! schreef op 24 februari 2015 13:51:

[...]
V&D valt gewoon om in 2015
V en D online blijft heus wel bestaan.
voda
0
Docdata vangt verlies Zalando op, maar ziet uitdagingen in 2015 - Update
(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Docdata vangt verlies Zalando op, maar ziet uitdagingen in 2015' om meer informatie, toelichting CEO en actuele koers toe te voegen)

AMSTERDAM (Dow Jones)---Docdata nv (DOCD.AE) heeft in 2014 ondanks de teruggang van de dienstverlening aan Zalando de omzet licht weten op te voeren dankzij de groei van bestaande klanten en het binnenhalen van nieuwe klanten, maar ziet voor 2015 'de nodige uitdagingen'.

"Door de groei van bestaande klanten en het binnenhalen van nieuwe klanten heeft Docdata toch een goed omzetniveau kunnen realiseren. De onderliggende autonome groei is zelfs toegenomen", zegt chief executive Michiel Alting von Geusau in een toelichting.

In 2015 gaat het concern echter andermaal 'de nodige uitdagingen' tegemoet. Bij het e-commercebedrijf zal dat vooral het aflopen van diverse klantcontracten zijn die niet worden verlengd. Het gaat om drie Duitse klanten en dat gaat op termijn EUR10 miljoen aan omzet schelen, zegt de CEO tijdens een toelichting voor journalisten en analisten.

Dat zal opgevangen moeten worden door het binnenhalen van nieuwe klanten, zoals afgelopen jaar lukte met moderetailer ASOS en speelgoedverkoper Toys'R'Us, of groei van bestaande klanten, zoals bol.com en Bijenkorf. "Het wordt een jaar met uitdagingen en mogelijkheden, maar ik zie het met vertrouwen tegemoet", aldus Alting von Geusau.

Ook het noodlijdende V&D heeft de logistieke en e-commercetaken uitbesteed aan Docdata, maar die hoort niet bij de allergrootste klanten van het bedrijf, zegt de CEO. "Hooguit onderin de top 10, maar waarschijnlijk net niet. Het is wel een belangrijke klant", geeft hij aan. Wat de retailer gaat doen, is afwachten. Als ze meer op internet gaan doen, zou dat natuurlijk positief zijn voor Docdata, zegt de CEO, "maar het is afwachten".

Ook IAI, de andere tak van het bedrijf waar onder andere systemen worden gebouwd voor het maken van paspoorten en ID-kaarten, gaat een uitdagend jaar tegemoet. IAI heeft weliswaar 'een prima pijplijn voor mogelijke orders', maar heeft op dit moment nog onvoldoende orders in het orderboek voor 2015, aldus Docdata.

CEO Alting von Geusau erkent dat er geen enkel verband is tussen de twee bedrijfsonderdelen, maar dat vooralsnog niet wordt gewerkt aan een splitsing van de onderneming of verkoop van de divisie. "IAI heeft een unieke positie die we eerst verder willen ontwikkelen", zegt hij. Richting 2020 moet het onderdeel groeien naar een omzet van zo'n EUR50 miljoen van de EUR21,6 miljoen afgelopen jaar.

De omzet van de vennootschap nam in 2014 licht toe tot EUR168,7 miljoen van EUR166,9 miljoen een jaar eerder, door een hogere omzet van onderdeel IAI in combinatie met een geringe omzetdaling voor het e-commercebedrijf. Daar daalde de omzet slechts met 1,4%, ondanks het substantieel lagere omzetniveau uit de dienstverlening aan internetretailer Zalando, die het grootste deel van zijn fulfilment-activiteiten is gaan insourcen.

Dit negatieve effect van EUR22 miljoen is grotendeels opgevangen door de gerealiseerde omzetstijging voor bestaande klanten in Nederland, zoals Bol.com, en nieuwe klanten in Duitsland. Het aandeel van Zalando in de groepsomzet liep terug tot 17,8% van 31,2% een jaar eerder. De kledingretailer was daarmee nog wel de grootste klant van het bedrijf, maar dat zal in 2015 waarschijnlijk niet meer het geval zijn.

De nettowinst daalde tot EUR7,3 miljoen, een afname van 15,7% op jaarbasis, onder andere door een gestegen belastinglast. De winst voor rente, belasting, afschrijving en amortisatie (EBITDA) kwam uit op EUR17,3 miljoen, tegen EUR20,3 miljoen een jaar eerder.

Het bedrijf stelt voor een dividend uit te keren van EUR0,55 per aandeel. Een jaar eerder was dat nog EUR0,70.

Op de beurs staat Docdata dinsdag ruim in de min. Omstreeks 13.30 uur koerst het aandeel 8,5% lager op EUR21,42 terwijl de SmallCap 0,2% wint.

Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com


mjmj
0
[verwijderd]
0
Met veel interesse heb ik jullie reacties gelezen op dit forum. Ik zie de toekomst positief voor Docdata. Afgelopen jaren en de komende jaren gaat men veel investeren in het logistieke proces. Het weg vallen van Zalando is geen goed nieuws. Maar men moet niet vergeten dat de marges hierop laag waren. Wat een interessante markt is voor Zalando is Belgie afgelopen jaar heb ik van mensen binnen de onderneming vernomen dat dit een enorme groeimarkt is. Ik verwacht voor 2015 hier enorme groei. Het aandeel is vandaag met 10% gedaald. Mijn advies is kopen.
particuliere belegger
0
Vandaag groot deel (75%) van dd aandelen verkocht, gezien cijfers, outlook en forse stijging laatste tijd, om volgende redenen:
- omzet ongeveer gelijk, maar marge daalt
- bij lagere marge, nog kwetsbaarder bij weggaan klanten. Organisatie wel op meer omzet gericht
- outlook somber, contracten lopen af en zalando ook nog lager.
- nergens opmerking over nieuwe klanten in 2014, zullen extra aan omzet 2015 bijdragen.
-orders portefeuille daalt
- dividend lager
- winst per aandeeel hoog oa tov voorgaande perioden.

solvabiliteit , toekomst markt, bedrijf op zich en mogelijke overname kandidaat wel mooi aandeel, denk echter daling tot zo,n 18 euro van het zomer en dan ga ik belang weer uitbreiden.

[verwijderd]
0
Ik vind het een sombere analyse. Mijn verwachtingen zijn toch positiever. Wat ik in mijn vorig verhaal ook heb aangegeven. Ik verwacht veel van de Belgische markt.
Mr sponge
0
www.bd.nl/regio/economie-regionaal/gr...

Lijkt slecht nieuws voor Doc Data. Die doen nu erg veel voor Bol.com
Het is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt als of Bol/ahold het nu zelf gaat doen. Al zou het nog steeds door Doc Data kunnen worden gedaan.
harrysnel
0
quote:

Mr sponge schreef op 13 maart 2015 09:56:

www.bd.nl/regio/economie-regionaal/gr...

Lijkt slecht nieuws voor Doc Data. Die doen nu erg veel voor Bol.com
Het is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt als of Bol/ahold het nu zelf gaat doen. Al zou het nog steeds door Doc Data kunnen worden gedaan.
Docdata werkt momenteel voor Bol vanuit Waalwijk. Waarom zou Bol/Ahold als ze het zelf gaan doen ook precies daar gaan zitten? Logischer lijkt mij dat dit in samenspraak is met Docdata maar zeker weten doe ik dat niet.

Edit: ik herinner mij het gesprek met CEO van docdata op BNR. Daarin zei hij (uit mijn hoofd) iets in de trend van "een te grote afhankelijkheid van 1 klant is zo risicovol ivm de vele noodzakelijke investeringen voor die partij". Zou een overname van Docdata door Ahold (of iets van een JV met Bol) ook niet mogelijk zijn? De partijen schuiven dichter naar elkaar en de keuze voor Waalwijk lijkt dat te bevestigen. Samen met Ahold/Bol zijn investeringen wel verantwoord als daar garanties (overname) aan gekoppeld is.
DeZwarteRidder
0
quote:

Mr sponge schreef op 13 maart 2015 09:56:

www.bd.nl/regio/economie-regionaal/gr...

Lijkt slecht nieuws voor Doc Data. Die doen nu erg veel voor Bol.com
Het is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt als of Bol/ahold het nu zelf gaat doen. Al zou het nog steeds door Doc Data kunnen worden gedaan.
Duidelijk is dit niet, maar het zou kunnen dat Bol.com het gebouw neerzet en Docdata het alleen voor Bol.com gaat gebruiken.
Geminileo
1
www.twinklemagazine.nl/nieuws/2015/03...

Bol.com zou vergevorderde plannen hebben voor de bouw van een enorm nieuw logistiek centrum in Waalwijk. Het magazijn, ongeveer dertig voetbalvelden groot, moet de verwachte toekomstige groei van de Ahold-dochter en zijn verkooppartners faciliteren.
Het Brabants Dagblad (BD) schrijft vanochtend over het nieuwe magazijn, dat werk zou moeten bieden aan tweeduizend mensen. De krant baseert zich op verschillende anonieme bronnen en schrijft dat de onderhandelingen al ‘zo goed als afgerond' zijn.

Twintig hectare
Ingewijden spreken over een onderkomen van maar liefst twintig hectare. Daarmee zou het logistieke centrum anderhalf ongeveer keer zo groot worden als het laatst opgeleverde magazijn van Zalando in Mönchengladbach (13,4 hectare) en de Venlo e-commerce Logistic Campus (14 hectare), dat plaats gaat bieden aan verschillende online retailers en waarvan binnenkort de eerste paal in de grond gaat. Ter verdere vergelijking: Coolblue bouwt in Tilburg aan een (tweede) eigen magazijn van 2,2 hectare.

Haven Acht
Het nieuwe distributiecentrum van Bol.com moet worden gerealiseerd op bedrijventerrein Haven Acht, aldus het BD. Bol.com kon het bericht vanochtend niet bevestigen aan Twinkle: ‘Wij zijn de afgelopen jaren bij Docdata (fulfilmentpartner van Bol.com, red.) van 8.000 vierkante meter magazijn naar 65.000 vierkante meter gegroeid. We kijken altijd hoe we verdere groei aan zouden kunnen’, aldus woordvoerster Marjolein Verkerk. ‘Daarom zijn we ook altijd in gesprek met de gemeente Waalwijk. Maar over verdere plannen is nog niets concreet.’

Docdata's grootste klant Zalando besloot een paar jaar geleden om de fulfilment zelf te gaan optuigen. Op de vraag of Bol.com zo'n zelfde stap ambieert antwoordt Verkerk gedecideerd: ‘Daar is geen sprake van.'

Logistiek via Bol.com
Naast eigen producten verkoopt Bol.com sinds enige tijd ook een deel van de artikelen van zakelijke verkooppartners vanuit Waalwijk; begin dit jaar presenteerde de ‘beste webwinkel van Europa’ de dienst Logistiek via Bol.com, waarmee de pure player de totale fulfilment uit handen neemt van verkooppartners.
harrysnel
0
De analist van SNS verhoogde nav analistendag Bol/Ahold het koersdoel van Docdata omdat er "niet naar synergie tussen Ahold en bol.com gezocht zou gaan worden" om de groeiplannen te verwezenlijken. Zie dit artikel van 25 nov vorig jaar:

"'Bol.com helpt Docdata aan extra groei'
Van onze redactie

Docdata gaat volop profiteren van de ambitieuze groeiplannen van zijn vooraanstaande klant Bol.com. Dit concludeert hoofd research Martijn den Drijver van SNS Securities, die mede hierom bij een herhaald koopadvies het koersdoel tot €25 heeft opgetrokken.

Tijdens de analistendag van Ahold en dochter Bol.com liet de online winkel weten de omzet over drie jaar vrijwel te willen verdubbelen. Dat er niet naar synergie met Ahold wordt gezocht, sterkt Den Drijver in zijn visie dat Docdata volop zal meeliften..."


www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/docdat...

Ik lees nu over "de plannen van Bol.com" dat lijkt aan te sluiten bij deze analyse.

Edit: dank Geminileo dat is duidelijker.
mjmj
0
Wat voegt Docdata toe aan Bol.com/fulfilment wat Bol.com niet zelf kan doen? Of met andere woorden heeft Docdata iets dat Bol.com zelf niet kan ontwikkelen of alleen tegen hele hoge kosten.

Als Bol.com dit zelf tegen lage kosten kan ontwikkelen betekent het:
- exit van Docdata
- geen exit maar hele lage marges voor Docdata

Een insider van deze industrie moet hier een antwoord op geven. Is er iemand hier op dit forum die dit weet?

(- derde optie.... overname tegen lage prijs van fulfilmenttak van Docdata door Bol.com)
Talk less say more
0
Als bericht Waalwijk klopt dan lijkt docdata verzekert van een snel groeiende klant voor de komende 5-10 jaar. Waarom ga je anders in Waalwijk zitten?
mjmj
0
quote:

Talk less say more schreef op 14 maart 2015 13:07:

Als bericht Waalwijk klopt dan lijkt docdata verzekert van een snel groeiende klant voor de komende 5-10 jaar. Waarom ga je anders in Waalwijk zitten?
Lijkt me een te simpele redenering, er kunnen vele aanleidingen zijn om in waalwijk te gaan zitten
Talk less say more
0
quote:

mjmj schreef op 14 maart 2015 23:13:

[...]

Lijkt me een te simpele redenering, er kunnen vele aanleidingen zijn om in waalwijk te gaan zitten
Welke volgens jou?
mjmj
0
Ik ken Waalwijk niet, maar misschien zijn er infrastructurele of belastingtechnische redenen om daar te gaan zitten.
aextracker
0
sluit in elk geval lekker aan bij de lokaties van Docdata en de terplekke aanwezige dienstverlenings infrastrucuur.

Lijkt erop , dat Bol.com & Docdata zich behoorlijk in elkaar verstrengelen , sowieso vanuit lokatiekeuzes zichtbaar.

Tracker
1.522 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 0,572
Verschil +0,012 (+2,14%)
Hoog 0,572
Laag 0,560
Volume 5.688
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 19.131

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront