AMG « Terug naar discussie overzicht

Grondstoffen klaar voor nieuwe stijging.

77 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
gerrit 69
0
quote:

louispasciuto schreef op 26 oktober 2014 14:32:

AMG's eigen kijk op stand van zaken (augustus):

www.amg-nv.com/files/AMG-Critical-Mat...
Als we deze site van AMG bekijken, dan hebben we nog een mooie toekomst voor ons.
De groei-taxaties voor bijvoorbeeld de toepassing van Titanium legeringen in de luchtvaart zijn de komende jaren vanaf 2015 tot en met 2020 enorm, voor wat het waard is.
Ook voor allerlei toepassingen van Natural Graphite staan we blijkbaar nog maar aan het begin.
Uiteraard moet dan wel de wereld-economie flink aantrekken en geduld hebben met parel AMG.

Gerrit
gerrit 69
0

Dit draadje had ik beter anders kunnen benoemen, namelijk;

Grondstoffen klaar voor een nieuwe daling.

Helaas snap ik niets meer van deze wereld die hectisch overspannen begint te worden.
effegenoeg
0
quote:

gerrit 69 schreef op 13 december 2014 13:54:


Dit draadje had ik beter anders kunnen benoemen, namelijk;

Grondstoffen klaar voor een nieuwe daling.

Helaas snap ik niets meer van deze wereld die hectisch overspannen begint te worden.
Het gaat altijd anders dan je denkt.
Voor de verwerkers van metalen kon het wel eens booming worden met de lage olieprijzen.
gerrit 69
1

www.telegraaf.nl/dft/goeroes/ronboer/...

Grondstoffen op cyclisch dieptepunt
door Ron Boer
Grondstoffen zijn waarschijnlijk de minst geliefde beleggingscategorie op de beurs. Volgens sommigen is dat onterecht, dus misschien is het tijd om maar eens in te stappen.
In het hoofdartikel van deze week kopte het Amerikaanse beleggersblad Barron’s dat het tijd is om grondstoffen te kopen. De veel gevolgde vermogensbeheerder Jeremy Grantham van GMO ging in zijn kwartaalbericht het blad al voor.
Behalve dat Grantham de beurs in het najaar van 2016 rijp acht voor een grote correctie is hij ook van mening dat de dalende trend van grondstoffen zich op het dieptepunt van de cyclus bevindt. Om dat te illustreren ziet u hieronder de grafiek over de afgelopen tien jaar van een breed samengestelde grondstoffenindex van Deutsche Bank.




Olie staat 25% lager dan eind juni en is de afgelopen twaalf maanden 55% gedaald. Goud ligt 43% onder zijn piek van 2011. Zilver, koper, ijzererts en aardgas bevinden zich in een ‘bear market’, waarbij Dr. Copper (koper wordt zo genoemd vanwege zijn voorspellende waarde voor de stand van de economie) een zesjaars dieptepunt noteert en 70% onder het hoogtepunt van 2011 staat.
Correctie compleet
Vooral na de recente koersval op de Chinese beurzen is de correctie op de grondstoffen min of meer compleet. Projecten liggen in de mottenballen en investeringsplannen worden op de lange baan geschoven. Ook de vooruitzichten van analisten en mensen uit de sector zelf zijn somber.
Zo voorziet de Shell-voorzitter Van Beurden ‘een wereld waarin de olieprijzen voor enige jaren laag kunnen blijven’. Zou kunnen. Punt is wel dat de oliesector net zo hard schrok toen de prijs van een vat van $100 naar $50 daalde. Kennelijk heeft men dat ook niet zien aankomen.
Hoe dan ook, somberheid is een voorwaarde voor verandering. De Wall Street Journal kopte nog op 21 juli: ‘Beleggers vluchten uit grondstoffen.’ Dit neigt naar capitulatie, beleggers gooien de handdoek in de ring, vaak een voorteken van bodemvorming.
Rigoureus
Het positieve scenario is dat de grootmachten van de olie-industrie - bedrijven zoals Exxon, Chevron, Shell en BP - zwaar hebben geïnvesteerd in projecten met een lange levensduur, tot soms wel twintig jaar aan toe. Deze projecten mogen dan nu nauwelijks rendabel zijn, als de prijs vroeg of laat weer stijgt zal de investering zich zeker uitbetalen.
Sommigen bedrijven gaan wel erg rigoureus te werk. Een bijzonder geval is de Amerikaanse oliemaatschappij Apache. In verband met de gedaalde olieprijs neemt Apache in het eerste halfjaar een extra afschrijving van 13 miljard dollar (huidige beurswaarde $19 miljard). Daardoor lijkt de voorraad in zijn geheel te zijn afgeschreven, dus aan elke druppel olie in de grond wordt geen enkele waarde meer toegekend. Opmerkelijk. Nu staan er verder alleen maar cash en debiteuren op de balans. Ondanks deze woeste maatregel geeft de balans hierna nog een eigen vermogenspositie aan van 47%.
Dividendrendement
De daling van de koersen van oliemaatschappijen leiden tot aantrekkelijke rendementen op basis van het dividend, bij sommige tot niveaus die we in lange tijd niet meer gezien hebben. ExxonMobile rendeert 3,7%, Chevron 5%, Royal Dutch Shell 6,4% en BP 6,7%. Het dividendrendement op de S&P 500 is slechts 2%.
Daar past vanzelf de kanttekening bij dat de dividenduitkeringen geen stand kunnen houden als de prijs van een vat olie langdurig op het huidige niveau blijft. In diverse kritische rapporten door analisten en in de pers wordt dit risico terecht onderkend.
Van energie tot aan het goud liggen de prijzen op het laagste punt van de cyclus, net als de aandelen. Er zijn legio mogelijkheden om in grondstoffen te investeren. Er staan voldoende trackers en ETF’s uit om te profiteren van een herstel, zowel sectorbreed of van individuele grondstoffen. En zoals gezegd vind je te kust en te keur aandelen die in dit veld actief zijn. Dus misschien is het tijd om eens een teen in het water – of de olie – te steken.
GVteD
2
Gerrit volgend jaar praten we weer,en dan zeg ik dat we boven de 20euro staan!
2016 is een herstel jaar!
gerrit 69
0
quote:

GVteD schreef op 15 augustus 2015 18:11:

Gerrit volgend jaar praten we weer,en dan zeg ik dat we boven de 20euro staan!
2016 is een herstel jaar!
Onder zeer moeilijke marktomstandigheden toch best aardige winstcijfers laten zien,
kan bij herstellende grondstoffenprijzen tot een win-win situatie uitgroeien.
gerrit 69
0
Mooie column van Sybren van der Hijden -- Stap (nu) nog alleen in grondstoffenaandelen.

www.telegraaf.nl/dft/goeroes/sybrenva...

Stap (nu) nog alleen in grondstoffenaandelen
door Sybren van der Hijden
Ondanks de negatieve beursverwachtingen op korte termijn blijven er natuurlijk altijd de zogenaamde pareltjes die u niet moet laten liggen. De centrale banken zijn op het moment aan zet en zetten nog maar eens de welbekende geldpers aan.
De Chinese overheid zal eveneens miljarden in de markt pompen om er zo voor te zorgen dat de economie hard blijft groeien. Ook de ECB zal deze week (donderdag) meer duidelijkheid verstrekken over haar “gratis geld” machine. De zieke patiënt ontvangt zo een nieuwe ronde medicijnen, weer iets krachtiger. De vraag die uiteraard bij veel economen leeft; is hoe krachtig kan het medicijn nog worden zonder dat de patiënt hier immuun voor wordt?
De Europese indices sloten uiteindelijk nipt lager in afwachting van de belangrijke macro- economische op donderdag en vrijdag. China publiceerde deze ochtend tegenvallende cijfers en ook Wall Street kon geen vuist maken gisterenavond. Vandaag openen de Europese indices fors lager aan de handelsdag.
Nieuws van de dag:
De OPEC wil met andere olieproducerende landen praten over ,,eerlijke prijzen'' voor olie. De olieprijs is een week tijd met meer dan 25 procent gestegen. Zoals eerder hier besproken lijkt zo de olieprijs een bodem aan te tikken deze zomer.

Foto: Eigen grafiek

Watchlist:
fti: 436
eurusd: 1,1270
wti: 47,70
brent: 52,60
goud: 1142
zilver: 14,67
Nieuwtjes:
China meldt krimp in industrie
Wall Street eindigt augustus in mineur
OPEC wil praten over 'eerlijke olieprijzen'
ICAHN stapt in FCX (Freeport) en Buffet in PSX (Phillips 66)
De veel sterker dan verwachte GDP cijfers uit Amerika zullen in combinatie met de stimuleringsmaatregelen uit China zorgen voor extra (korte termijn) vraag naar grondstoffen. Super belegger Carl Icahn heeft vorige week een belang van meer dan 8 procent (zie grafiek) genomen in één van de grootste Amerikaanse grondstoffenhandelaren. De tegenvallende vraag uit China, maar ook die in eigen land heeft gezorgd voor fors lagere koersen, maar ook voor gigantische kostenbesparingen. Een opleving binnen de sector zal dan ook zorgen voor direct resultaat aangezien de ondernemingen vrij “lean and mean” zijn.
Cu Chulainn
0
Grondstoffen op cyclisch dieptepunt ....

Was ik maar 100% zeker dat het dieptepunt bereikt is.
gerrit 69
0
quote:

Cu Chulainn schreef op 2 september 2015 16:16:

Grondstoffen op cyclisch dieptepunt ....

Was ik maar 100% zeker dat het dieptepunt bereikt is.
Het belletje wanneer de heilige mis precies begint kan ik je ook niet geven.
Houd aandelen zoals Alcoa - ArcelorMittal en Aperam maar in de gaten.
Om te beginnen kan men gestaffeld kopen.
AMG begint in ieder geval aardig * lean and mean * te worden.
Cu Chulainn
0
Gerrit,
Ik was tijdelijk uitgestapt op 6.90, weer ingestapt op 6.68.
Waar ligt volgens jou TA de eerst volgende weerstand?
... waar is RB als je hem nodig hebt :-)

Cheers
CC
gerrit 69
0
quote:

Cu Chulainn schreef op 2 september 2015 20:28:

Gerrit,
Ik was tijdelijk uitgestapt op 6.90, weer ingestapt op 6.68.
Waar ligt volgens jou TA de eerst volgende weerstand?
... waar is RB als je hem nodig hebt :-)

Cheers
CC
Op 24 augustus hebben we net als met de AEX een overshoot gemaakt met de daling tot € 6,08
De slotkoers op die dag werd echter op € 6,40 afgesloten.
Ik ga er dus vanuit dat we de € 6,40 nu als steun kunnen beschouwen, ook al staan we daar niet ver van af.
Zoals je weet stelde RockBottom dat de koers van AMG boven de € 5,81 zou moeten blijven, want anders zou ook het lange termijn plaatje verloren zijn, wat ik met hem eens was.
Eerste weerstand naar boven toe is nu € 6,90 en daarna € 7,50
Pas boven de € 8,30 is de kou weer uit de lucht.

Cu Chulainn
0
Thanks. 6.90 is niet zo ver weg. Hopelijk gaat AMG makkelijk en snel over die eerste weerstand.

Jammer dat ik bij mijn broker geen accumulatie order kan zetten met als trigger nivo > 7 euro :-)
gerrit 69
0

www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-270715-046/...

AMG bouwt siliciumsmelterij in Abu Dhabi
Gepubliceerd op 27 jul 2015 om 07:37 | Views: 3.960
ArtikelReacties Gerelateerde instrumenten
AMG 13:45
6,41 0,00 (-1,13%)

AMSTERDAM (AFN) - Metalenspecialist Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft een overeenkomst getekend voor de bouw van een siliciumsmelterij in Abu Dhabi. Dat maakte AMG maandag bekend.
De smelterij wordt ontwikkeld in samenwerking met Al Braik Investments. Er wordt momenteel nog een haalbaarheidsstudie uitgevoerd. De definitieve investeringsbeslissing zal medio volgend jaar worden genomen. Er werden geen financiële details gemeld.
Het moet de eerste siliciumsmelterij in de Golfregio worden. De jaarlijkse vraag naar silicium in het Midden-Oosten bedraagt nu 70.000 ton, maar neemt waarschijnlijk toe tot meer dan 250.000 ton in 2025. Silicium wordt onder meer gebruikt in de bouwsector en industrie.

www.belegger.nl/Column/164398/Arabier...

Arabieren fors in zonne-energie
Door Robert Schuckink Kool op 17 sep 2015 om 10:26 | Views: 520

Beleggers in zonne-energie aandelen zijn de laatste jaren verwend met spectaculaire koerswinsten. Echter, de laatste maanden zit er flink de klad in en zijn de koersen van zonne-energie aandelen over een breed front gedaald. Als je de recente ontwikkelingen op een rijtje zet, lijkt het echter aannemelijk dat het om een tussentijdse correctie gaat.

Want deels was er simpelweg sprake van winstnemingen. Daarnaast was er flinke onrust op de Aziatische beurzen, vooral op de Chinese beurs, waar veel Chinese zonne-energie aandelen genoteerd zijn. Dat is natuurlijk heel vervelend, maar doet geen recht aan de zonne-energie sector als geheel, waar hard gewerkt wordt aan steeds betere producten, met een steeds hogere energieopbrengst.

Saudi-Arabië

En dat is niet een constatering die ik zomaar doe. Kijk alleen maar naar de recente plannen van Saudi-Arabië, de grootste olieproducent ter wereld. De Saudi’s stappen, omdat ze leidend willen blijven in energievoorziening, namelijk fors in zonne-energie! Ali bin Ibrahim Al-Naimi, de minister van Olie en Delfstoffen van Saudi-Arabië, verklaarde onlangs dat rond 2040-2050 de olie-export van het land wel eens ten einde kan zijn. Misschien nog niet eens omdat dan alle olie op is, hoewel de voorraden natuurlijk eindig zijn, maar ook omdat de kosten voor zonne-energie door allerlei vindingen en verbeteringen bij onder meer de zonnecellen steeds verder dalen.

Enorme groei

Saudi-Arabië is niet de enige die grootscheeps in zonne-energie stapt. Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) verwacht dat tot en met 2020 wereldwijd jaarlijks gemiddeld circa een kleine 20% extra zonne-energie capaciteit zal worden geïnstalleerd. En de Amerikaanse zakenbank Citibank gaat in een eigen rapport uit van een jaarlijkse gemiddelde toename van zonne-energie capaciteit van 30%. Het Amerikaanse, in duurzame energie-research gespecialiseerde, GTM Research, komt zelfs tot een jaarlijkse groei van ruim 40% per jaar. Dat zal uiteraard de toch al forse investeringen in zonne-energie nog verder opjagen.

Welke aandelen

Dan is vervolgens natuurlijk de vraag welke aandelen je zou kunnen kiezen als je als belegger in zonne-energie gelooft. Ook zonne-energie is een sector die onderverdeeld is in subsectoren. Het spectrum loopt van producenten die zich specialiseren in inverters (omvormers) voor zonne-energie installaties, zoals het Duitse SMA Solar Technology tot Vivant Solar uit de VS, dat betaalbare zonne-energie oplossingen voor particulieren en bedrijven ontwerpt, installeert en onderhoudt. Mijn keuze zou altijd zijn om het gehele spectrum van de zonne-energiemarkt te kiezen en dus breed gespreid in deze sector te beleggen.

Volatiel

Ik denk wel dat wanneer je als belegger de potentie van deze sector ziet en erin wilt beleggen, je de volatiliteit van de aandelen op de koop toe moet nemen. Als je dat doet, kun je echter ook beloond worden met forse koerswinsten.

- See more at: www.belegger.nl/Column/164398/Arabier...
ooievaar49
0
quote:

gerrit 69 schreef op 25 april 2012 22:02:

Hierbij een verwijzing naar een aardige column van Geert Jan Nikken met de titel; Grondstoffen klaar voor nieuwe stijging.
Zie www.telegraaf.nl/dft/goeroes/geertjan...

Mvrgr. van Gerrit

ps; Hopelijk kan het aandeel AMG hierdoor ook weer eens vleugeltjes krijgen
Discussie vanaf 25 april 2015.
En welke voordelen zijn er voor AMG geweest??
gerrit 69
0
quote:

ooievaar49 schreef op 19 september 2015 11:54:

[...]

Discussie vanaf 25 april 2015.
En welke voordelen zijn er voor AMG geweest??
Je bedoeld zeker vanaf 25 april 2012.
Het is helaas hierna anders gelopen met de grondstoffen prijzen en dat komt hoofdzakelijk door de economische krimp in China.
ooievaar49
0
Gaat mij er meer om dat analisten mooie verhalen kunnen neer pennen maar niet altijd gelijk hebben! Wees op uw hoede!
gerrit 69
0

www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24554...

wo 30 sep 2015, 06:00
ABN: Prijzen grondstoffen gaan stijgen
door Theo Besteman
De inzakkende prijzen op de grondstoffenmarkt worden voor een groot deel bepaald door angst op de beurzen. "Onderliggend is er geen aanleiding voor die terugval", aldus ABN Amro-econoom Casper Burgering over het sectorrapport dat woensdagochtend verschijnt.
De gedaalde prijzen zijn interessant voor grote partijen om in te stappen. De groei van China is afgevlakt tot rond 6,5% per jaar. De markt kampt volgens Burgering nog altijd met overcapaciteit. ,,Aangekondigde ssluiting van productielijnen hebben slechts een beperkte impact", aldus ABN Amro over de aluminiumprijzen. Vooral de prijzen in nikkel en zink kampen met gebrek aan vertrouwen in de Chinese markt.
Staalproductie structureel laag
Alles bij elkaar zullen de voorraden in 2017 zakken naar het niveau van voor de financiële crisis in 2008. De prijzen van basismetalen als koper zullen nog enige tijd volatiel blijven, zolang onzekerheid in China voortduurt. De staalproductie daalde in augustus wederom, met bijna 3% gemeten over een jaar.
De meeste metalen zullen in prijs stijgen als het stof van de beursmalaise in China is neergedaald, vertelt Burgering. Het land is goed voor 45% van de productie van basismetalen. ,,Fundamenteel blijft er behoefte aan de metalen, de groei van China is nog altijd heel behoorlijk, maar veel partijen laten zich leiden door sentimenten op de beurs."
77 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 21,880
Verschil -1,340 (-5,77%)
Hoog 23,380
Laag 21,880
Volume 313.927
Volume gemiddeld 239.806
Volume gisteren 108.936

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront