Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming fans worden voor de gek gehouden

817 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 37 38 39 40 41 » | Laatste
[verwijderd]
0
Toekomstbeeld
0
quote:

machmit schreef op 19 augustus 2016 14:39:

[...]Jouw versie. Misschien hebben die elf verkopers geen andere keuze, dan meegaan met Pharming, maar als het zulke specialistische verkopers bij Pharming blijven, zou het ook kunnen zijn dat ze perspectief zien. Zij kennen , mag ik aannemen, de markt.
Mijn versie inderdaad. Maar wel op basis van ervaring met de amerikaanse arbeidsmarkt.
Toekomstbeeld
0
quote:

Chiddix schreef op 18 augustus 2016 03:38:

Om breakeven te draaien, zal de omzet moeten stijgen naar 18 miljoen. Want dat zijn de kosten van de huishouding(R&D etc). Wat het kost om distributie en verkoop in eigen beheer te nemen, wordt pas later duidelijk.
Totale verkopen onder Valeant/Sobi zijn 25 miljoen op jaarbasis. Of dat vastgehouden kan worden in eigen beheer of men dat kan uitbouwen , is een open vraag. Volgens de CEO wordt 2017 mogelijk winstgevend. Uiteraard o.v. Pharming heeft de reputatie , dat verwachtingen tegenvallen.
Op basis van ervaring, mag je gerust 100,000 tot 120,000 USD per salesperson rekenen. Incl. bonussen.
Daarboven op komen significante travelkosten omdat de afstanden enorm zijn in de USA. Als 1 salesperson 1 state zou afdekken dan is dat al niet per auto te doen en zal men al snel vliegen. Normaal gebruik voor een amerikaan.

De salesforce op basis van 11 bestaande personen zal al snel doortellen tot 2 mln USD.

Verder heeft Pharming een infrastructure nodig voor verwering&selectie
Verder heeft Pharming mensen nodig die de contacten onderhouden met de salesforce. Zeg maar de liaision(s) met de NL achterban.
Dan zal er nog nagedacht moeten worden over de voorraad & distributie.

Om die groep van 11 bestaan personen ve infrastructuur/voorraad/contact te voorzien ben je ongeveer 1 mln USD kwijt.

Dus de dat is 3 mln USD extra kosten die er nu niet zijn (zitten bij Valeant)

In geval van uitbreiding:
Uitbreiding vd salesforce per salesperson 100,000 USD tot 120,000 USD.



Toekomstbeeld
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 19 augustus 2016 14:42:

[...]

Deze mensen zitten nu in kantoren overal in Noord-Amerika, dus zie deze mensen maar eens in een kantoor te krijgen. Ik zie deze mensen niet zomaar even verhuizen voor een flutbedrijfje uit Leiden met een slecht verkopend medicijn.

Ik vrees dat slechts enkele verkopers naar Pharming overstappen (mits ze een heel fors salaris krijgen) en dat Pharming grotendeels overnieuw moet beginnen.

Het is niet voor niks dat vrijwel alle farmabedrijven van buiten de USA geen eigen verkooporganisatie hier opzetten, maar bijna altijd samenwerken met een groot USA-bedrijf.
In het algemeen zitten verkopers in de USA al niet zo opgesloten in een kantoor/thuisbasis.
Men zal gewend zijn om remote te werken met behulp van moderne technologische ICT ondersteuning. Verhuizen is niet aan de orde. De verkopers dekken een specifiek gebied af waarbinnen zij zich bewegen.

Toekomstbeeld
0
quote:

lucas D schreef op 19 augustus 2016 14:55:

[...]

Zoveel aannames, en daarbij niet één positieve.

Het word me bijna teveel.:~(

Wat een eenzijdig kul verhaal zeg.

Niks goed onderbouwd, gewoon de dagelijkse realiteit opgeschreven, wat niet anders is als anders. Er veranderd niks.

Dit zijn geen aannames. Dit is ervaring met de USA arbeidsmarkt.

Een verkoper Ruconest zal dat niet zijn/haar leven lang willen doen. Dat gaat al snel vervelen. De verkoper zal ook eens een andere medicijn willen verkopen of carriere in de lijn organisatie maken (zelf een team aansturen).
Het zijn net mensen :-)
Een kleine organisatie kan dat niet bieden.

De 11 zullen "gedwongen" worden en vervolgens zal in ieder geval een deel snel weggaan. Er zijn zat andere bedrijven waar ze aan de bak kunnen.

Vergeet ook dat het intensieve jobs zijn waar niet alleen specialistische kennis bij komt kijken maar ook veel reistijd om bv specialisten te bezoeken.
In NL zit alles en iedereen op een zakdoek maar in de USA ben je 4 uur kwijt om van de ene stad naar de andere te gaan (in dezelfde state).

[verwijderd]
0
quote:

aandeeltje! schreef op 21 augustus 2016 17:31:

[...]

Erger ze hebben geld nodig dus komt er weer een afleidingsverhaal.
De trucendoos is weer open bij Pharming. Je neemt iets over voor 53 miljoen euro en maakt bekend dat je 80 miljoen euro wilt ophalen.
Toekomstbeeld
0
quote:

agpeupel schreef op 20 augustus 2016 03:51:

[...]

Ik denk dat Pharming al wel één of meer Amerikaanse dochtermaatschappijen heeft, maar ik sluit niet uit dat ze nog een aparte oprichten voor de commerciële activiteiten m.b.t. Ruconest. Uiteraard worden ze in financiële overzichten geconsolideerd weergegeven.

Ook denk ik dat de aankoopsom van de rechten zal worden afgeschreven in plaats van rechtstreekse afboeking, al was het alleen maar om de vermogenspresentatie wat op te fleuren. En anders dan je denkt is het niet zo dat de milestonebetalingen in het verleden altijd rechtstreeks ten gunste van het resultaat van Pharming zijn gekomen. Een deel is namelijk op de balans gepassiveerd als uitgesteld inkomen en daarvan valt jaarlijks een deel vrij als "license fee".
Abtje van mij beste agpeupel! Heb de ietwat overbodige tekstgedeeltes weggehaald uit jouw origineel en ben het grotendeels eens.

Ik voeg nog wat toe :-)

Ik denk dat Pharming inderdaad een jurisdische en fiscale entiteit zal moeten oprichten. Dit vanwege het feit dat de salesforce een fiscale en juridische thuisbasis moet krijgen. Zij vallen onder het amerikaans arbeidsrecht, Pharming zal voor hun loonbelastingen etc moeten afdragen in de USA.
Verder zal Pharming in de USA vennootschapsbelasting moeten betalen over de winst die in de USA gemaakt wordt.

Kortom, ik denk dat Pharming op dit moment niets juridisch / fiscaals in de USA heeft. Valeant zal nu als een zogenaamde "handels agent" behandeld worden en dat vereist geen eigen USA entiteit. Dat was juist 1 vd grote voordelen om van een partner gebruik te maken (note: in feite is dat in Europa ook zo dus het afscheid van Sobi leidt ook tot oprichting van fiscale entiteiten per land voor de landen waar men nu zelf verkoopt. Tenzij men A) allemaal lokale verkopers heeft "ingehuurd" die zelf een fiscale entiteit beheren en voor eigen rekening als handels agenten optreden of B.) verkopers in eigen dienst heeft die op de payroll staan in NL en die vanuit NL de afnemers beleveren/bezoeken).

Nu de 60 mln USD betaling. Die is erg interessant om goed over na te denken. Met name vanwege de fiscale behandeling en de NL compensabele verliezen uit het verleden die verrekend kunnen worden met toekomstige winsten in NL.
Alleen een winst in NL kan verrekend worden met een verlies in NL. Maw een toekomstige winst in de USA kan niet verrekend worden met een verlies in het verleden gemaakt in NL.
De "truc" die men wil gaan uithalen is dus de winst in NL zou hoog mogelijk maken. Alles binnen de fiscale wetten.

Ook ik vermoed dat dit een post "Goodwill" wordt in de balans van Pharming.

De vraag is dus of dit bedrag in de balans gezet mag worden van de nieuw op te richten nieuwe entiteit Pharming USA of dat het in de balans van Pharming Nederland gezet moet worden.
Let op mijn gebruik van de woorden moet en mag.

Dit bedrag zal immers in de loop vd jaren afgeschreven worden en dus binnen de betreffende fiscale entiteit tot winstverlaging leiden. Dus minder vennootschapsbelasting te ontvangen door de betreffende fiscus van of de USA of NL!

Nu zal Pharming / Sijmen dit bedrag erg graag in haar USA entiteit registreren. De verkopen vinden immers daar plaats en middels de afschrijvingen op deze goodwill plus organisatie kosten plus (vaststelling van slim bepaalde) verrekenprijzen van Ruconest vd NL organisatie met de USA organisatie, kan de jaarlijkse winst in de USA laag gehouden worden. Dus zo weinig mogelijk vennootschapsbelasting in de USA.

De andere, en nog belangrijkere, reden om het bedrag niet in de NL balans te zetten is dat Sijmen graag zo hoog mogelijke winsten ziet in de NL organisatie. Dus zo weinig mogelijk kosten en zo hoog mogelijke opbrengsten in de NL organisatie. Zo kan hij optimaal gebruik maken vd verlies compensatie in NL.

Er zijn twee bijkomende zaken die mij zo even door het hoofd gaan.
1. de USA fiscus is niet achterlijk. Ben benieuwd wat zij vinden waar die 60 mln USD geregistreerd moet gaan worden. Feit is wel dat het rechten betreft voor North America met name USA. Dus daar registreren zou m.i. terecht zijn.

2. de nog openstaande licenties geparkeerd op de balans en die nu elk kwartaal vrijvallen. Zo'n 6 mln als ik het goed heb. Wat gebeurd hiermee?
Ik weet het niet maar denk dat er twee mogelijkheden zouden kunnen zijn:
A. verrekening met de 60 USD. Dus ipv 60 mln USD in de balans slechts 53 mln USD.
B. directe vrijval als omzet/marge/winst op transferdate (datum in het contract dat alle rechten teruggaan naar Pharming).

Ik denk eigenlijk dat het A. zal worden.

[verwijderd]
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 21 augustus 2016 19:52:

[...]
Geen enkele goede belegger is blij met eenmalige inkomsten, want dan weet je zeker dat de inkomsten in het volgende jaar met dat bedrag omlaag gaan. Bovendien levert deze post geen cashflow op.

Je valt door mand, Witte NepRidder.
Je weet het dus wel hè Blackie. Die license fee levert geen cash op. En de afschrijvingen op de aankoopsom, na de transactie, die gaan dus ook niet ten laste van de cashflow. En toch blijf je er maar op hameren.
Ze zullen het openstaande saldo van de license fee wel in één keer afboeken als eerste afschrijving op de aankoopsom. Weer veel gelul van jouw kant over niets. Zoals oma al zei.....veel lullen, weinig poetsen.

[..]

[Modbreak IEX]: Aangepast, gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen.]
lucas D
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 21 augustus 2016 21:52:

[...]

Dit zijn geen aannames. Dit is ervaring met de USA arbeidsmarkt.

Een verkoper Ruconest zal dat niet zijn/haar leven lang willen doen. Dat gaat al snel vervelen. De verkoper zal ook eens een andere medicijn willen verkopen of carriere in de lijn organisatie maken (zelf een team aansturen).
Het zijn net mensen :-)
Een kleine organisatie kan dat niet bieden.

De 11 zullen "gedwongen" worden en vervolgens zal in ieder geval een deel snel weggaan. Er zijn zat andere bedrijven waar ze aan de bak kunnen.

Vergeet ook dat het intensieve jobs zijn waar niet alleen specialistische kennis bij komt kijken maar ook veel reistijd om bv specialisten te bezoeken.
In NL zit alles en iedereen op een zakdoek maar in de USA ben je 4 uur kwijt om van de ene stad naar de andere te gaan (in dezelfde state).


Verouderde ervaring, de tijd staat niet stil. Verkopers werken via beeldschermverbindingen. Niks geen reistijden om specialisten te bezoeken.
[verwijderd]
0
quote:

agpeupel schreef op 21 augustus 2016 23:21:

[...]

Je weet het dus wel hè Blackie. Die license fee levert geen cash op. En de afschrijvingen op de aankoopsom, na de transactie, die gaan dus ook niet ten laste van de cashflow. En toch blijf je er maar op hameren.
Ze zullen het openstaande saldo van de license fee wel in één keer afboeken als eerste afschrijving op de aankoopsom. Weer veel gelul van jouw kant over niets. Zoals oma al zei.....veel lullen, weinig poetsen.

[..]

[Modbreak IEX]: Aangepast, gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen.]
Bijzonder: deze posting van Agpeupel, die ik al jaren graag lees voor zijn altijd scherpe en lekker humorvolle bijdragen die echter nooit over de schreef gaan , is aangepast wegens "een persoonlijke aanval".
[verwijderd]
0
quote:

lucas D schreef op 22 augustus 2016 09:23:

[...]
Verouderde ervaring, de tijd staat niet stil. Verkopers werken via beeldschermverbindingen. Niks geen reistijden om specialisten te bezoeken.
Nee Lucas dat is niet zo, die reps in de USA reizen heel wat af.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Ja beur

En blijf daar een week

Hahahahaha

Up we go>>>>>>>>>>>>>>>>>>in the meantime 0,80 >>>>>>>>>>>>>>>>>>1euro pluzzz
[verwijderd]
0
Ik vind dat met de nieuwe opzet de naam ruconest ook meteen gewijzigd moet worden.
Dat is toch geen productnaam.Ik weet niet hoe die VS klanten er tegenaan kijken maar de naam swingt niet.

[verwijderd]
0
quote:

Hoopmazzel schreef op 22 augustus 2016 11:28:

Ik vind dat met de nieuwe opzet de naam ruconest ook meteen gewijzigd moet worden.
Dat is toch geen productnaam.Ik weet niet hoe die VS klanten er tegenaan kijken maar de naam swingt niet.

wat dacht je van (HOPE LUCKY) :)
[verwijderd]
0
quote:

Hoopmazzel schreef op 22 augustus 2016 11:28:

Ik vind dat met de nieuwe opzet de naam ruconest ook meteen gewijzigd moet worden.
Dat is toch geen productnaam.Ik weet niet hoe die VS klanten er tegenaan kijken maar de naam swingt niet.

ze kunnen beter de naam pharming wijzigen. :-)
[verwijderd]
0
quote:

Hoopmazzel schreef op 22 augustus 2016 11:28:

Ik vind dat met de nieuwe opzet de naam ruconest ook meteen gewijzigd moet worden.
Dat is toch geen productnaam.Ik weet niet hoe die VS klanten er tegenaan kijken maar de naam swingt niet.

'HAE Away!' Dan volop de tellsell kanalen in, scheelt weer vaste lasten op verkopers als de tellsellers op commissie alleen bereid zijn te werken.

Maar wat vind jij een pakkende naam dan? Een shotje kalbitor of ontspannen met wat berinert komt op mij nou ook niet echt over als 'swingend'.
$rob$
0
quote:

MaranV schreef op 22 augustus 2016 13:48:

[...]

Maar wat vind jij een pakkende naam dan?
Rhucin?
[verwijderd]
0
Doc Sanders: Down the road - milking rabbits

quote "Don't look at me funny: Rabbit dairy"

Geef m een kans, na 1.15 minuten wordt t pas echt leuk!!!

www.youtube.com/watch?v=NhztfCcOibM
817 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 37 38 39 40 41 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20 sep 2024 11:12
Koers 0,706
Verschil -0,001 (-0,14%)
Hoog 0,712
Laag 0,704
Volume 794.939
Volume gemiddeld 3.158.442
Volume gisteren 4.060.253

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront