Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Shell nieuwtjes.

5.751 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 ... 284 285 286 287 288 » | Laatste
[verwijderd]
0
seekingalpha.com/news/3237490-bloombe...

Bloomberg: Canada pension plan joins bid for Shell's U.K. North Sea assets

Jan. 25, 2017 1:39 PM ET|By: Carl Surran, SA News Editor
Canada Pension Plan Investment Board has joined a group said to be in advanced talks to buy a package of Royal Dutch Shell’s (RDS.A +0.5%) U.K. North Sea assets for more than $2B, Bloomberg reports.

Canada’s largest pension fund has joined EIG Global Energy Partners and North Sea explorer Chrysaor Holdings to bid for the operations, according to the report.

The sale is considered a key part of Shell’s plans to divest $30B in assets through 2018 to help offset the company's $54B acquisition of BG Group.
[verwijderd]
0
www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/royal_...

LONDEN (AFN) - Shell wordt niet in Londen berecht voor milieuschade door olielekken in de Nigerdelta. Dat heeft het Britse High Court bepaald. Een groep Nigerianen probeerde de zaak aanhangig te maken in het Verenigd Koninkrijk, omdat Nigeriaanse rechters zo'n grote zaak niet aan zouden kunnen.
ff_relativeren
0
20 minuten geleden online gekomen :
Assets van Shell en ENI in Nigeria onder tijdelijke beslaglegging tot het anti-corruptie-agentschap in Nigeria klaar is met onderzoek hoe Shell en ENI de olie-licentie 245 hebben verkregen.

( 9,23 miljard barrels olie )


bron : uk.reuters.com/article/uk-nigeria-oil... .
[verwijderd]
0
seekingalpha.com/news/3238278-reuters...

Reuters: Shell nears deal to sell $3B in North Sea assets

Jan. 27, 2017 7:44 AM ET|By: Carl Surran, SA News Editor

•Royal Dutch Shell (RDS.A, RDS.B) is nearing the sale of a large part of its North Sea oil and gas assets to PE-backed Chrysaor for $3B, Reuters reports.

•The anticipated deal in the relatively high-cost region is viewed by the industry as a litmus test for the sector's appetite for buying and selling oil and gas fields as the oil downturn eases, and could unlock other deals in the North Sea and other areas.

•Shell's asset bundle is said to include a non-operating stake in Buzzard, a relatively new field that feeds into the global Brent oil benchmark, and a share in Shell's 55% holding in the BP-operated Schiehallion field.

•The deal is expected to be announced in the coming days to coincide with Shell's full-year results on Feb. 2, according to the report
[verwijderd]
0
Shell verkoopt bezittingen in Thailand

AMSTERDAM (AFN) - Shell verkoopt voor 900 miljoen dollar aan bezittingen in Thailand aan Kuwait Petroleum Corp. Dat maakte Shell dinsdag bekend.

Het gaat om een onderdeel dat een belang bezit in het Bongkot-olieveld en een naastliggend offshore-gebied. De transactie moet in het eerste kwartaal worden afgerond. Volgens Shell laat de verkoop zien dat vooruitgang wordt geboekt met het desinvesteringsprogramma van het olieconcern.
[verwijderd]
0
Shell stoot bezittingen in Noordzee af

AMSTERDAM (AFN) - Shell heeft voor 3,8 miljard dollar aan bezittingen voor de Britse kust op de Noordzee verkocht aan oliebedrijf Chrysaor. Dat maakt de olie- en gasreus dinsdag bekend.

www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/royal_...
voda
0
Beursblik: Societe Generale gaat Royal Dutch Shell volgen

Energiereus krijgt Neutraal advies.

(ABM FN-Dow Jones) Société Générale is dinsdag begonnen met het volgen van Royal Dutch Shell met een Neutraal advies.

De Franse bank volgde reeds de B-aandelen van het Brits-Nederlandse energieconcern en voegde daar nu ook de A-aandelen aan toe. Beide aandelen hebben dezelfde rechten, maar dividendbetalingen over A-aandelen vallen onder het Nederlandse belastingrecht en uitkeringen over B-aandelen onder de belastingregels van het Verenigd Koninkrijk.

Nadat de koers van de energiereus in het afgelopen jaar met ruim 40 procent is gestegen, rekenen de analisten van Société Générale op een rustiger en meer stabiel jaar.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Royal Dutch Shell dinsdag 0,8 procent hoger op 25,40 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Royal Dutch Shell boekt hoger resultaat

Energiereus rapporteert donderdag voorbeurs resultaten over vierde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft in het laatste kwartaal van 2016 een hoger resultaat geboekt, gesteund door een gedeeltelijk herstel van de olieprijs in het vierde kwartaal van 2016.

Analist Quirijn Mulder van ING verwacht dat het management de ongecompliceerde boodschap zich te transformeren in een slanke en doelgerichte onderneming zal blijven uitdragen, waarbij de nadruk voor groei bij diep water en chemicaliën ligt, terwijl de andere activiteiten de geldmachines moeten zijn. De belangrijkste ontwikkeling in het vierde kwartaal was volgens de analist de stijging van de olieprijs met 25 procent op jaarbasis. Mulder hanteert een Houden advies met een koersdoel van 27,00 euro.

Analisten van Morgan Stanley, die een Overwogen advies en een koersdoel van 2.750 pence op het fonds hanteren, zien twee punten van zorgen. De energiereus moet de hoge verwachtingen omtrent de vrije kasstroom nog steeds waarmaken. Daarnaast was het niveau van de nettoschuld volgens de analisten van de zakenbank in het derde kwartaal met 48 miljard dollar en een ratio van 30 procent van de verhouding vreemd vermogen/eigen vermogen hoog.

Volgens een analistenconsensus van Vara Research komt de winst van Royal Dutch Shell op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzondere posten, de zogenoemde geschoonde CCS-winst, in de laatste drie maanden van het jaar uit op 2.792 miljoen dollar. Dit zou een flinke stijging betekenen ten opzichte van de winst van 1.825 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Per aandeel komt de CCS-winst naar verwachting uit op 0,34 dollar.

De lagere olieprijzen zetten vooral de upstream-tak van Shell onder druk. Waar de exploratie en productie activiteiten in het laatste kwartaal van 2015 nog goed waren voor een geschoond resultaat van 493 miljoen dollar, verwachten de analisten dat de tak afgelopen kwartaal een CCS-resultaat van 223 miljoen dollar boekte.

De downstream activiteiten, die bestaan uit de raffinage van olie en aardgas en de distributie van deze producten, zullen echter naar verwachting voor de nodige compensatie zorgen. De analisten taxeren voor het vierde kwartaal een geschoonde CCS-winst van 1.705 miljoen dollar, van 1.524 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2015.

De divisie Integrated Gas boekte het afgelopen kwartaal volgens de analisten naar verwachting een geschoonde CCS-winst van 1.142 miljoen dollar.

Royal Dutch Shell maakt donderdag voorbeurs de resultaten bekend over het afgelopen boekjaar. Het aandeel noteerde woensdag op een groen Damrak 1,1 procent hoger op 25,31 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: ING verhoogt koersdoel Royal Dutch Shell

Koersdoel naar 30,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Royal Dutch Shell verhoogd van 27,00 naar 30,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

De energiereus rapporteert donderdag voorbeurs zijn resultaten over het vierde kwartaal. Analist Quirijn Mulder ligt met zijn verwachtingen iets boven de consensus. Mulder verwacht niet dat Royal Dutch Shell met een koerswijziging zal komen. De aandacht zal blijven liggen op diepzee- en chemie-activiteiten om groei te realiseren, terwijl andere activiteiten de kasstroom moeten stuwen.

Mulder houdt vast aan zijn Houden advies, omdat veel van het goede nieuws over de energiereus al in de koers is verwerkt.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Royal Dutch Shell woensdag 0,5 procent hoger op 25,24 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Shell voert winst op in lastige oliemarkt'

Gepubliceerd op 1 feb 2017 om 12:41 | Views: 2.650

AMSTERDAM (AFN) - Shell heeft naar verwachting in het vierde kwartaal van 2016 zijn winst weten op te voeren, ondanks de aanhoudend moeilijke marktomstandigheden in de olie-industrie. Het Nederlands-Britse olie- en gasconcern wist daarbij met name te profiteren van de gestegen olieprijzen. Shell maakt donderdag voorbeurs zijn resultaten bekend.

De winst op basis van actuele geschatte voorraadkosten (ccs), exclusief eenmalige posten, wordt volgens een door Bloomberg opgestelde analistenconsensus geschat op 2,8 miljard dollar, tegen 1,8 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2015. De omzet komt naar verwachting uit op 68,2 miljard dollar.

In een vooruitblik op de cijfers wijst ING erop dat de belangrijkste ontwikkeling in het afgelopen kwartaal voor Shell het herstel van de olieprijzen was. Daarnaast wijst de bank op de bijdrage van het overgenomen BG Group aan de resultaten en de omvangrijke kostenbesparingen bij het bedrijf. ING denkt dat het dividend over 2016 onveranderd blijft op 1,88 dollar per aandeel.

ING stelt verder dat Shell goed op koers ligt met zijn doelstellingen. De winst per aandeel zal weer gaan stijgen, vooral geholpen door de kostenbesparingen. Ook bij het desinvesteringsprogramma van 30 miljard dollar boekt Shell vooruitgang. Dinsdag werd nog bekend dat Shell in dat kader voor 3,8 miljard dollar aan bezittingen op de Noordzee en voor 900 miljoen dollar aan activiteiten in Thailand van de hand doet.
voda
0
Beursblik: aanzienlijk verbetering kasstroom Shell compenseert winstmisser

UBS hanteert koopadvies en koersdoel van 2.500 pence.

(ABM FN-Dow Jones) De winstmisser van Shell kan niet maskeren dat de Brits-Nederlandse energiereus significante vooruitgang heeft geboekt bij het verbeteren van de kasstroom. Dit bleek uit een reactie van analisten van UBS.

Shell rapporteerde donderdag voorbeurs over het vierde kwartaal een geschoonde CCS-winst van 1,8 miljard dollar, wat onder de consensus was van 2,8 miljard dollar, waarbij het resultaat werd gedrukt door uitgestelde belastingen, een zwakke operationele winst en hogere bedrijfslasten. Daarentegen was de kasstroom met 9,17 miljard dollar aanzienlijk hoger dan de 7,94 miljard dollar waarop werd gerekend.

Daarnaast wezen de analisten op de lager dan verwachte schuldpositie van het bedrijf, vanwege de sterkere kasstroom en lagere investeringen, waardoor de gearing, een maatstaf die aangeeft in hoeverre de activiteiten van Shell zijn gefinancierd met eigen of vreemd vermogen, lager was dan verwacht.

Tot slot wees UBS erop dat Shell herhaalde van plan te zijn in 2017 circa 25 miljard dollar te investeren, wat impliceert dat met een onderliggende kasstroom van 10 miljard dollar Shell de investeringsdoelstelling en dividend tegen een prijs van 52 dollar per vat binnen bereik ligt.

UBS hanteert een koopadvies en koersdoel van 2.137 pence. Het aandeel Shell noteerde op een groen Damrak 1,4 procent hoger op 24,46 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: Shell boekt hogere resultaten

Oliereus presteert slechter dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft in het vierde kwartaal van 2016 een hoger aangepast resultaat geboekt, maar kon niet aan de verwachtingen voldoen. Dit bleek donderdag voorbeurs tijdens de publicatie van de resultaten van het vierde kwartaal van de Brits-Nederlandse energiereus.

CEO Ben van Beurden benadrukte in een toelichting op de cijfers dat de Brits-Nederlandse energiereus middenin de hervorming van het concern zit, waarbij het afgelopen kwartaal een sterke kasstroom werd gegeneerd van meer dan 9 miljard dollar uit bedrijfsactiviteiten. "De schuld werd gereduceerd en voor het tweede opeenvolgende kwartaal was de vrije kasstoom meer dan het dividend in contanten", voegde de topman toe. "De productie en LNG-volumes werden ondersteund door nieuwe projecten, waarbij de productie in 2017 en 2018 verder wordt verhoogd", vervolgde Van Beurden. "Inmiddels ligt het onderliggend kostenniveau 10 miljard dollar lager dan voor de fusie tussen Shell en BG."

De Brits-Nederlandse energiereus boekte in het vierde kwartaal een aangepaste CCS-winst, de winst op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzondere posten, van 1,8 miljard dollar, versus 1,6 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Vooraf door Vara Research geraadpleegde analisten rekenden op 2,8 miljard dollar.

Analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen geeft aan niet erg teleurgesteld te zijn. De analist wees op een uitgestelde belastingvordering van 0,5 miljard dollar. "Als je die bij het resultaat optelt valt het allemaal wel mee", aldus Versteeg. "Bovendien kunnen de resultaten van Shell over het algemeen aanzienlijk afwijken", voegde de marktvorser toe.

De analist wees er tevens op dat de olieprijs na vier kwartalen op rij voor het eerst weer boven de 50 dollar per vat noteert en dat de olieprijs na negen kwartalen op rij van dalingen voor het eerst weer stijgt.

Het gedeeltelijke herstel van de olieprijs in het vierde kwartaal had direct zijn weerslag op de upstream-tak van Shell. Waar de exploratie en productie activiteiten in het vierde kwartaal van 2015 een verlies boekte van 1,0 miljard dollar, boekte Shell een jaar later een geschoonde CCS-winst van 54 miljoen dollar.

De downstream divisie, die bestaat uit de raffinage van olie en aardgas en de distributie van deze producten, boekte een aangepast CCS-resultaat van 1,3 miljard dollar, tegen 1,5 miljard dollar een jaar eerder.

Het resultaat van de divisie Integrated Gas daalde van 1,3 miljard dollar naar 907 miljoen dollar.

Onder de streep boekte Shell een nettowinst van 1,5 miljard dollar, tegen een winst van 939 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet steeg van 58,2 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2015 naar 64,8 miljard in het laatste kwartaal van 2016.

In het vierde kwartaal steeg de productie op jaarbasis met 28 procent tot 3,905 miljoen vaten olie-equivalent per dag. De stijging zal zich volgens Versteeg voortzetten, vanwege het operationaliseren van een flink aantal nieuwe velden.

Dit in combinatie met een lagere gearing, een maatstaf die aangeeft in hoeverre de activiteiten van Shell zijn gefinancierd met eigen of vreemd vermogen, en het feit dat de vrije kasstroom van het bedrijf het dividend dekt, leidt er volgens Versteeg toe dat de vrees voor het dividend afneemt. Theodoor Gilissen hanteert een Aanbevolen advies en koersdoel van 28,00 euro.

Shell stelt voor het vierde kwartaal een dividend voor van 0,47 dollar per aandeel.

Analisten van Numis spreken van zwakke resultaten, waarbij met name de Downstream-divisie teleurstelt. Daarnaast wijzen de analisten erop dat de energiereus inmiddels voor 15 miljard dollar aan desinvesteringen heeft gerealiseerd, maar dat er nog 15 miljard dollar aan bezittingen verkocht moeten worden om zijn desinvesteringsdoelstellingen na de fusie met BG te realiseren. "Dus verwacht het komend jaar meer Noordzee- en soortgelijke transacties", aldus Numis.

Eerder deze week maakte het concern bekend een aantal Noordzee-activiteiten te verkopen ter waarde van 3,8 miljard dollar.

Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde donderdag op een groen Damrak 1,5 procent hoger op 25,49.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: resultaten Royal Dutch Shell niet slecht

Onderliggend beeld is positief volgens Theodoor Gilissen Bankiers.

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel de aangepaste CCS-winst van Royal Dutch Shell onder de consensus uitkwam valt de teleurstelling mee. Dit zei analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers tegenover ABM Financial News.

De Brits-Nederlande energiereus rapporteerde donderdag voorbeurs over het vierde kwartaal een geschoonde CCS-winst van 1,8 miljard dollar, waar de consensus 2,8 miljard dollar bedroeg. Versteeg wees echter op een uitgestelde belastingvordering van 0,5 miljard dollar. "Als je die bij het resultaat optelt valt het allemaal wel mee", aldus Versteeg. "Bovendien kunnen de resultaten van Shell over het algemeen aanzienlijk afwijken", voegde de marktvorser toe.

Wat volgens de analist veel belangrijker is en positief stemt is dat de gearing, een maatstaf die aangeeft in hoeverre de activiteiten van Shell zijn gefinancierd met eigen of vreemd vermogen, omlaag is en dat de vrije kasstroom het dividend dekt. Daarnaast wees Versteeg op de groei van de onderliggende productie, wat zich volgens hem zal voortzetten, vanwege een flink aantal nieuwe velden.

Tot slot benadrukte Versteeg dat de olieprijs na vier kwartalen op rij voor het eerst weer boven de 50 dollar per vat noteert en dat de olieprijs na negen kwartalen op rij van dalingen voor het eerst weer stijgt, "waardoor de vrees voor het dividend afneemt", aldus de analist.

Theodoor Gilissen hanteert een Aanbevolen advies voor Royal Dutch Shell met een koersdoel van 28,00 euro. Het aandeel sloot woensdag 0,3 procent hoger op 25,12 euro op een groen Damrak.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Shell wil aandeel in Deense joint venture afstoten - media

Circa een miljard dollar met verkoop gemoeid.

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell is van plan om zijn aandeel in de joint venture Danish Underground Consortium af te stoten voor een bedrag van mogelijk een miljard dollar. Dit meldde het Amerikaanse persbureau Reuters maandag op basis van bronnen.

Volgens de bronnen zou Bank of America Merrill Lynch de verkoop begeleiden. Shell heeft een aandeel van 36,8 procent in de joint venture, terwijl A.P. Moller-Maersk en Chevron een belang hebben van respectievelijk 31,2 en 12 procent. Ook het Deense staatsfonds Nordsøfonden heeft een belang, en wel van 20 procent.

Het consortium werd in 1972 opgericht en heeft 16 olie- en gasvelden onder beheer.

Shell wilde tegenover Reuters niet reageren op de berichtgeving en ook Bank of America Merrill Lynch bleek niet beschikbaar voor commentaar.

Het afstoten van het belang zou onderdeel zijn van het desinvesteringsprogramma van 30 miljard dollar van Royal Dutch Shell dat is ingesteld na de overname van BG Group en waarschijnlijk na 2018 afgerond wordt.

Op een rood Damrak koerste het aandeel Royal Dutch Shell maandagmiddag 0,4 procent lager op 25,36 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Shell vindt terugbrengen schulden belangrijker dan dividend - media

Genoeg middelen om schulden terug te brengen volgens topman Van Beurden.

(ABM FN-Dow Jones) Het terugbrengen van de schulden van Royal Dutch Shell heeft voor de energiereus meer prioriteit dan het dividendbeleid. Dit stelde CEO Ben van Beurden van Royal Dutch Shell dinsdagavond in een interview met de Amerikaanse zakenzender CNBC.

"Het terugbrengen van de schulden is prioriteit nummer één en dividend komt op nummer twee", aldus Van Beurden. De topman stelde dat desinvesteringen hierbij belangrijk zijn, maar dat het bedrijf evenwel genoeg andere middelen tot zijn beschikking heeft om de kosten terug te brengen, waaronder het verminderen van de operationele kosten en de kosten voor het werkkapitaal.

Op de vraag of de sterke focus op het terugbrengen van de schulden betekent dat het dividendbeleid zal worden aangepast in de toekomst, reageerde Van Beurden ontwijkend. "Beleggers willen het huidige dividendniveau behouden en dat is de reden dat we het dividendbeleid in jaren niet hebben veranderd", aldus de topman.

Op een rood Damrak koerste het aandeel Royal Dutch Shell woensdagochtend 0,6 procent lager op 25,13 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
ff_relativeren
0
quote:

ff_relativeren schreef op 26 januari 2017 20:55:

20 minuten geleden online gekomen :
Assets van Shell en ENI in Nigeria onder tijdelijke beslaglegging tot het anti-corruptie-agentschap in Nigeria klaar is met onderzoek hoe Shell en ENI de olie-licentie 245 hebben verkregen.

( 9,23 miljard barrels olie )


bron : uk.reuters.com/article/uk-nigeria-oil... .

na de tijdelijke beslaglegging, is er nu ook een aanklacht ;
www.upstreamonline.com/live/1214457/d... .

voda
0
CFO Shell wordt na pensioen commissaris bij Rio Tinto

Mijnbedrijf benoemt drie nieuwe commissarissen.

(ABM FN-Dow Jones) Financieel directeur Simon Henry van Royal Dutch Shell treedt toe tot de raad van commissarissen van Rio Tinto. Dit maakte de Brits-Australische mijnbouwer vrijdag in een persbericht bekend.

De toetreding van de financiële topman van het Nederlands-Britse olie- en gasconcern wordt op 1 juli van dit jaar van kracht. Henry vertrekt volgende maand als financieel directeur bij Shell en wordt in die functie opgevolgd door Jessica Uhl.

Naast Henry treden ook voormalig CEO Sam Laidlaw van Centrtica en voormalig bestuursvoorzitter David Constable van Sasol toe tot de raad van commissarissen van Rio Tinto. Hun benoeming gaat in met onmiddelijke ingang.

De drie nieuwe commissarissen komen in de plaats van Robert Brown en Anne Lauvergeon, die na de aandeelhoudersvergadering van Rio Tinto op 4 mei terugtreden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
S&P verhoogt prognose Shell

Gepubliceerd op 14 feb 2017 om 20:21 | Views: 585

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) is wat positiever geworden over de vooruitzichten van Shell. Volgens het ratingbureau kan het olie- en gasconcern waarschijnlijk profiteren van het recente herstel van de olieprijzen. Verder is Shell volgens S&P onder meer succesvol met het weer in balans brengen van zijn kosten.

De outlook van Shell is verhoogd van stabiel naar positief. De rating 'A/A-1' blijft wel intact, maar het positievere vooruitzicht heeft de kans wel groter gemaakt dat dit oordeel binnenkort wordt opgeschroefd.
voda
0
Shell: vraag naar LNG blijft nog jaren hoog

Gepubliceerd op 20 feb 2017 om 12:24 | Views: 2.060

DEN HAAG (AFN) - De vraag naar vloeibaar gemaakt aardgas (LNG) blijft nog zeker jarenlang hoog. Tot aan 2030 groeit de vraag naar LNG twee keer zo hard als de totale vraag naar gas, met 4 tot 5 procent per jaar. Dat meldde Shell maandag in een rapport waarin vooruit wordt geblikt op de LNG-markt.

Volgens Shell rekenden velen erop dat de vraag het groeiende aanbod van LNG het afgelopen jaar niet bij zou kunnen benen. De hoger dan gedachte vraag in Azië en het Midden-Oosten zorgde er echter voor dat de LNG-toename vanuit met name Australië werd opgevangen.

De totale vraag naar LNG kwam in 2016 uit op 265 miljoen ton, dat is 17 miljoen ton meer dan een jaar eerder. Met die hoeveelheid kunnen 500 miljoen huishoudens een jaar lang van energie worden voorzien.

De toename kwam vooral op het conto van China en India. Die twee landen zullen ook de komende jaren de belangrijkste aanjagers van de vraag zijn. Shell vindt dat aanvullende investeringen vanuit de sector nodig zijn, met name in Azië, voor de periode na 2020.
5.751 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 ... 284 285 286 287 288 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14 mei 2024 17:38
Koers 33,940
Verschil -0,395 (-1,15%)
Hoog 34,435
Laag 33,895
Volume 5.729.343
Volume gemiddeld 7.086.696
Volume gisteren 4.670.218

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront