Ease2pay « Terug naar discussie overzicht

Laatste nieuws DOCDATA

14 Posts
[verwijderd]
0
DOCdata vergroot belang in Britse sectorgenoot Braywood


AMSTERDAM (Dow Jones)--DOCdata nv heeft het meerderheidsbelang in de Britse sectorgenoot Braywood Holdings ltd vergroot met 9,6% naar 85,6%. Dit meldt het e-solutionbedrijf en de producent van onder meer cd's vrijdagmiddag.

De aandelentransactie vloeit voort uit een overeenstemming met een van de drie minderheidsaandeelhouders in Braywood om zijn volledige resterende aandelenbezit in het bedrijf te verkopen, aldus DOCdata.

De transactie wijkt daarmee af van de in november 2006 overeengekomen optie­overeenkomst, waarmee DOCdata in de periode tussen 2007 en 2010 in vier gelijke delen van 6% per jaar het minderheids­belang van 24% van het geplaatst aandelen­kapitaal van de minderheidsaandeelhouders zou overnemen.



Door Marjolein Timmer; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; marjolein.timmer@dowjones.com



(END) Dow Jones Newswires

December 07, 2007 06:12 ET (11:12 GMT)

[verwijderd]
1
Persbericht DOCdata - Opdracht zonnecel productiesysteem IAI
17 december 2007, 13:00 uur | FD.nl/Betten
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Hier volgt de tekst van een persbericht van DOCdata.

DOCdata/IAI betreedt markt voor zonnecel productiesystemen

WAALWIJK, Nederland, December 17/PRNewswire/ -- Voor het bedrijf Industrial Automation Integrators (IAI) B.V. te Veldhoven, een dochteronderneming van DOCdata N.V. in Waalwijk, heeft het jaar 2007 in het teken gestaan van strategische verkenningen naar nieuwe markten. Hierbij is onder andere onderzoek verricht naar het aanwenden van de kerncompetenties van IAI ten behoeve van deze nieuwe markten. De huidige kerncompetenties van IAI zijn het ontwerpen, bouwen, installeren en onderhouden van geautomatiseerde productiesystemen waarin in het bijzonder optica en lasers worden toegepast. Het onderzoek heeft uitgewezen dat deze
kerncompetenties goed aansluiten bij de behoefte aan specialistische productiesystemen ten behoeve van de fabricage van zonnecellen.

Elk type zonnecel blijkt zijn eigen geautomatiseerde productiesystemen nodig te hebben om productie op enige schaal tegen een acceptabele prijs mogelijk te maken. Het voortdurende streven naar verlaging van de productiekosten en verhoging van de efficiency van de zonnecellen leidt tot verbeteringen van bestaande typen en het verschijnen van nieuwe
typen.

De verwachting is dan ook dat er gedurende vele jaren een aanzienlijke behoefte aan specifieke, geautomatiseerde productiemiddelen zal bestaan waarin product-hantering, laser, optica, vision en software belangrijke technologieën zullen zijn. Deze aspecten sluiten uitstekend aan bij de kennis en ervaring waarover IAI in de bestaande applicatiegebieden
beschikt.

De markt voor zonnecellen blijkt onder meer de volgende kenmerken te vertonen:

- marktonderzoeken voorspellen unaniem dubbele groeicijfers gedurende vele jaren;

- er worden momenteel vele verschillende typen zonnecellen geproduceerd en er zijn vele verschillende typen in ontwikkeling;

- bij de productie van zonnecellen zijn laserbewerkingen en product-hantering belangrijke aspecten.

Inmiddels heeft IAI een eerste opdracht voor een zonnecel productiesysteem ontvangen. Met de inzet van IAI's kennis van en ervaring met lasertechnologie realiseert dit systeem een innovatieve verbindingstechnologie voor zonnecellen.

DOCdata is voornemens om de marktstrategie voor IAI in de komende maanden verder vorm te geven middels het aangaan van partnerships welke noodzakelijk zijn om deze markt voor zonnecel productiesystemen te betreden.

Daarnaast blijft IAI onverminderd aandacht besteden aan de bestaande markten. Zo zal IAI in de 'security printing' markt nieuwe producten introduceren om een groter deel van deze markt te kunnen bedienen.

- Industrial Automation Integrators (IAI) ontwerpt, bouwt en levert enerzijds productiesystemen gebaseerd op optische- en lasertechnologie voor toepassing in onder andere document­beveiligings­systemen voor veiligheidsdrukkers en bewerkingssystemen voor verpakkings­materialen. Anderzijds biedt Industrial Automation Integrators beveiligingskenmerken ten behoeve van authenticatie aan.

- DOCdata e-Solutions Groep houdt zich bezig met e-Fulfilment, e-Financial, e-Commerce en e-Partnership oplossingen voor klanten. Hierbij biedt DOCdata volledige Internet- oplossingen, zowel Business-to-Business als Business-to-Consumer.

- DOCdata Media Groep is een vooraanstaande onafhankelijke dienstverlener voor media uitgevers op het gebied van film, audio, multimedia en software in Europa.

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)
[verwijderd]
0
DOCdata-dochter betreedt markt voor zonnecellen
17 december 2007, 12:56 uur | FD.nl/Betten
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - DOCdata-dochter Industrial Automation Integrators (IAI) heeft zijn eerste opdracht ontvangen voor een zonnecel productiesysteem. Dat laat de onderneming uit Waalwijk maandag weten middels een persbericht.

'Op uitdrukkelijk verzoek van de klant' wordt de naam van de opdrachtgever niet bekendgemaakt. Ook financiele details ontbreken, hoewel bestuursvoorzitter Michiel Alting von Geusau desgevraagd aangeeft dat de onderneming 'het beleid voert om de waarde van nieuwe opdrachten altijd bekend te maken als deze groter is dan euro 1 mln'.

De opdracht voor IAI moet vooral gezien worden als een belangrijke stap waarmee de markt voor zonnecel productiesystemen wordt betreden, zo licht de bestuurder toe. IAI levert voor het systeem een innovatieve verbindingstechnologie voor zonnecellen.

IAI, dat dit jaar heeft gebruikt voor de verkenning van nieuwe markten, is tot de conclusie gekomen dat de markt voor specialistische productiesystemen voor de fabricage van zonnecellen goed aansluit bij de kerncompetities van het bedrijf.

DOCdata wil de marktstrategie voor IAI in de komende maanden verder vorm geven door partnerships aan te gaan.

Harm Luttikhedde
harm@bfn.com

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)
[verwijderd]
0
MARKET TALK: DOCdata ontwikkelingen bij IAI erg positief -SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--Dat DOCdata-onderdeel IAI in de markt voor zonnecelproductiesystemen stapt is "een erg positieve ontwikkeling", aldus analist Martijn den Drijver van SNS Securities. Hij wijst er op dat de markt snel groeit "en dat is erg interessant, vooral wanneer DOCdata kan uitbreiden naar andere concurrerende technologieen." SNS handhaaft het advies buy, met als koersdoel EUR7,95. Omstreeks 16.15 uur noteert het aandeel DOCdata 1,1% hoger op EUR6,35. (CHG)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.com



(END) Dow Jones Newswires

December 18, 2007 10:19 ET (15:19 GMT)

aextracker
0
Begint erop te lijken ; het path to growth wordt langzaam maar zeker zichtbaar bij DD.
Ben o zo benieuwd welke fin resultaten DD over 2007 gaat publiceren.
Gezien de deelnames die DD recent nam of uitbreidde was er wat cash over om te investeren. Hopelijk houden ze wat in de pocket voor de dividend pay out om zittende aandeelhouders een beetje te pleasen.
Tracker.
[verwijderd]
1
DocData-dochter levert paspoort-systemen aan Algerije


AMSTERDAM (Dow Jones)--DocData nv-dochter Industrial Automation Integrators (IAI), gaat BookMaster One systemen leveren aan Hotel des Monnaies, een afdeling van de Banque d'Algerie. Dat meldt het e-solutionbedrijf en de producent van onder meer cd's maandag.

De afdeling zal de machines gaan gebruiken voor het beveiligen van het Algerijnse paspoort. Het BookMaster One systeem wordt gebruikt bij het zogeheten personaliseren van paspoorten en is al ingezet in Zwitserland en Oekraiene. De BookMaster One systemen voor Algerije worden in 2008 geinstalleerd en in bedrijf genomen.



- Door Elvan Bayraktaroglu; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; elvan.bayraktaroglu@dowjones.com

[verwijderd]
0
MARKET TALK: DOCdata opdrachtwaarde ca EUR2,75mln-EUR3 mln


AMSTERDAM (Dow Jones)--DOCdata krijgt tussen de EUR2,75 miljoen en EUR3 miljoen voor de levering van paspoortsystemen aan Algerije, inclusief een meerjarig onderhoudscontract. Dat is de schatting van analist Martijn den Drijver van SNS. Het contract impliceert dat, in combinatie met de order uit de Oekraine en de opdracht voor een zonnecel productiesysteem, de capaciteit van IAI volledig wordt benut en dat is positief, aldus de analist. Hij hanteert het advies buy, met als koersdoel EUR7,95. Omstreeks 12.05 uur noteert het aandeel DOCdata 3,2% lager op EUR6,15. (CHG)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.com

[verwijderd]
0
12:03 **DOCDATA KOOPT RESTERENDE AANDELEN TUSSEN 2008 EN 2013
12:02 **DOCDATA: OMZET HITURA 2007 EUR 600.000
12:01 **DOCDATA BETAALT GBP 245.000 VOOR BELANG IN HITURA
12:00 **DOCDATA NEEMT BELANG 61,2%-BELANG IN HITURA LTD.
[verwijderd]
0
UPDATE: DOCdata neemt Brits e-commercebedrijf Hitura over


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'DOCdata neemt Brits e-commercebedrijf Hitura over' om commentaar bestuursvoorzitter toe te voegen.)



Door Carel Grol

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--DOCdata nv heeft een meerderheidsbelang genomen in het Britse Hitura. Het bedrijf uit Waalwijk betaalt GBP245.000 voor het e-commerce bedrijf uit Londen, zo maakt DOCdata vrijdagmiddag bekend.

DOCdata neemt een belang van 61,2% in Hitura, en zegt het resterende belang in de komende vijf jaar te zullen verwerven. De omzet van Hitura bedroeg EUR0,6 miljoen in 2007. Het bedrijf is winstgevend en DOCdata verwacht dat Hitura per direct zal bijdragen aan het resultaat.

"DOCdata kan nu ook een volledig pakket aan e-commerce oplossingen in het Verenigd Koninkrijk aanbieden", aldus Michiel Alting von Geusau, bestuursvoorzitter van het e-solutionbedrijf dat ondermeer cd's produceert.

Hitura is "een klein bedrijf, dat wij verder willen laten groeien", aldus Alting von Geusau in een reactie tegen Dow Jones Nieuwsdienst. "Hitura is een specialist bij het bouwen en beheren van websites. In Groot-Brittannie hadden we al activiteiten op het gebied van betalingen en media, maar dit hadden we nog niet."

De integratiekosten zullen klein zijn, aldus de topman, "en de diensten die het bedrijf biedt kunnen wij gaan aanbieden aan klanten die we al hebben. Dat is de synergie", zegt Alting von Geusau, die geen bedragen wil noemen. "Wel zal Hitura binnenkort worden omgedoopt tot DOCdata."

Het is de derde keer in twee weken dat DOCdata met nieuws naar buiten komt. Eerder deze week meldde het Waalwijkse bedrijf dat het machines zal gaan leveren aan Algerije voor de beveiliging van paspoorten. Daarnaast meldde DOCdata op 21 januari dat het een meerderheidsbelang in het Duitse e-business bedrijf Pegasus had genomen.

Vorig jaar december maakte het bedrijf bovendien bekend dat onderdeel Industrial Automation Integrators (IAI) een eerste opdracht voor een zonnecel productiesysteem had ontvangen.

"De afgelopen twee jaren waren transitiejaren", zegt Alting von Geusau, verwijzend naar de groeistrategie 'Strategic Vision 2010: Gear to Growth' die DOCdata in 2006 lanceerde. "En nu lijkt het allemaal bij elkaar te komen. Dit zijn inderdaad goede tijden."



Door Carel Grol; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; carel.grol@dowjones.com



aextracker
0
Kleine, maar slimme overnames door DD afgelopen kwartaal ?
Blijkbaar in elk geval voldoende verdiend afgelopen jaar om sinds enkele maanden de knip open te trekken om de "Gear to growth" motor daadwerkelijk op toeren te brengen.
Ben benieuwd volgende week donderdag 14 Februari, waar DD mee komt tijdens de cijferpresentatie.
Tracker
[verwijderd]
0
DOCdata - SNS Securities verhoogt koersdoel naar EUR 8,10
19 februari 2008, 9:59 uur | FD.nl/Betten
Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Analist Martijn den Drijver van SNS Securities heeft het koersdoel voor DOCdata verhoogd van euro 7,95 naar euro 8,10. Het advies blijft buy

De analist blijft positief over de ontwikkelingen bij het bedrijf. 'Alle bouwstenen liggen op hun plek en daarom verwachten we een zich continuerende solide groei en uitbreidende marges', zo geeft Den Drijver aan.

Marijn Wellink
marijn@bfn.com

(c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)
aextracker
0
quote:

h.vdbilt schreef:

DOCdata - SNS Securities verhoogt koersdoel naar EUR 8,10
19 februari 2008, 9:59 uur | FD.nl/Betten
Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Analist Martijn den Drijver van SNS Securities heeft het koersdoel voor DOCdata verhoogd van euro 7,95 naar euro 8,10. Het advies blijft buy

De analist blijft positief over de ontwikkelingen bij het bedrijf. 'Alle bouwstenen liggen op hun plek en daarom verwachten we een zich continuerende solide groei en uitbreidende marges', zo geeft Den Drijver aan.

Marijn Wellink
marijn@bfn.com

(c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

Da's mooi , het eerste analistenschaap is over de dam . Nu op weg naar de volgende aanbevelingen voor hogere koersdoelen en we kunnen er lekker voor gaan zitten met DD.
Van de winstgroei kan er hier en daar nog lekker bij-geacquireerd worden en zomaar ineens kan een transformatie gaan ontstaan naar "multiple pupose use van DD technologie". Daar zitr echter ook een valkuil t.a.v. de vraag naar de core-business. Hopen dat de CEO het scherp in de gaten houdt.
Waalwijk ligt niet te ver van Veldhoven en daar hebben we het epicentrum van high tech chipindustrie liggen, zou daar "achter de schermen ook toepasbaarheid en synergie liggen naar de DD plannen" ?

Tracker
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 mei 2024 09:22
Koers 0,570
Verschil -0,002 (-0,35%)
Hoog 0,570
Laag 0,570
Volume 877
Volume gemiddeld 14.058
Volume gisteren 34.240

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront