Ease2pay « Terug naar discussie overzicht

Docdata boekt flinke winststijging in H1 2009

3 Posts
voda
0
UPDATE: Docdata boekt flinke winststijging in H1 2009


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Docdata boekt flinke winststijging in H1 2009' om informatie toe te voegen.)



Door Harm Luttikhedde

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--Docdata nv heeft in het eerste halfjaar de winst flink zien toenemen, en ligt "strak op koers" om zijn doelen voor 2010 te bereiken. Dat meldt het bedrijf uit Waalwijk dinsdag.

De nettowinst in de eerste zes maanden nam toe tot EUR1,9 miljoen tegen EUR1,0 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijfsresultaat steeg naar EUR2,4 miljoen van EUR1,4 miljoen, vooral dankzij een beter resultaat bij dochterbedrijf IAI dat meer systemen afleverde. Bij de internetserviceactiviteiten steeg het resultaat naar EUR1,5 miljoen van EUR1,3 miljoen.

De omzet van het bedrijf daalde licht als gevolg van de omzetdaling van 45% tot EUR8,6 miljoen van Docdata media. De activiteiten van dit bedrijfsonderdeel worden afgebouwd. De omzet van de internetserviceactiviteiten steeg met 26% tot EUR22,1 miljoen, dat van IAI met 63% tot EUR4,2 miljoen.

Al stelt bestuursvoorzitter Michiel Alting von Geusau voorzichtig te blijven vanwege de huidige economische situatie, wel verwacht hij de positieve omzettrend in het tweede halfjaar van 2009 te kunnen voortzetten. Ook stelt het op koers te liggen voor zijn 2010-doelen waarbij het mikt op een "sterke groei" van de omzet en winst.

Volgens Docdata wordt de trend dat steeds meer mensen steeds vaker iets kopen op het internet versterkt door de huidige recessie. Het gemiddelde bedrag per bestelling neemt daarentegen af.

"Wij verwachten dat het aantal transacties dat wij verwerken verder zal groeien in de komende jaren", licht Alting von Geusau toe. "De huidige economische crisis zal effect hebben op de online bestedingen. De groei zal afzwakken, maar ook in 2009 zal het aantal e-commerce transacties verder stijgen."

Docdata verwerkt maandelijks ruim anderhalf miljoen transacties voor zijn klanten, onder meer voor Bol.com en V&D. Transacties bestaan uit het realiseren van orders, verwerking van betalingen, verzending van orders en afhandeling van retourzendingen. Het bedrijf is met zijn internetserviceactiviteiten actief in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Volgend jaar verwacht Docdata overigens dat een van zijn klanten in het buitenland een distributieovereenkomst zal opzeggen.

Technologiebedrijf IAI industrial systems heeft mede dankzij een opdracht in Bulgarije een orderportefeuille van EUR24,3 miljoen, het hoogste niveau ooit.

IAI is ook actief op de markt voor zonne-energie, maar verwacht daar dit jaar nog geen noemenswaardige omzet te behalen.

Het aandeel Docdata sloot maandag op EUR7,63.



Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; harm.luttikhedde@dowjones.com

voda
0
'Overheden blijven investeren in veiligheid'
28 juli 2009, 17:22 | ANP
WAALWIJK (AFN) - Overheden blijven ondanks de kredietcrisis investeren in de veiligheid van documenten. Dat zei bestuursvoorzitter Michiel Alting von Geusau van internetdienstverlener Docdata dinsdag tijdens een toelichting op de halfjaarcijfers.

Daarvan profiteert Docdata's dochter IAI. Het technologiebedrijf maakt systemen voor het personaliseren van paspoorten en andere identificatiekaarten. Eind juni kreeg het hiervoor een opdracht van de Bulgaarse overheid. Ook zijn de systemen inmiddels verkocht aan Zuid-Afrika en India.

Mede dankzij dergelijke successen heeft het bedrijf een onderportefeuille van 34,3 miljoen euro. Voor het dochterbedrijf IAI ligt de focus voor de komende tijd op het aanboren van nieuwe marktgebieden waaronder de chipbewerking.

Goed op koers

Moeder Docdata ligt mede daardoor goed op koers om zijn doelen voor 2010 te halen. Zo wil het bedrijf in 2009 en 2010 systemen van IAI op tijd afleveren en het aantal transacties bij de servicedochter laten toenemen. Details hierover gaf Docdata verder niet.

Het bedrijf boekte in het eerste halfjaar een nettowinst van 1,9 miljoen euro. Dat is 42 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Tegelijkertijd daalde de omzet met 0,8 miljoen euro naar 34,9 miljoen euro.

Voorzichtig

Klanten zijn volgens Docdata onder invloed van de economische crisis bij de servicetak wel wat voorzichtiger geworden. Hierdoor nemen aankooptrajecten meer tijd in beslag. Daarnaast nemen sommige klanten bepaalde diensten bij branchegenoten als Amazon of eBay af in plaats van bij Docdata.

Docdata liet weten dat de online bestedingen de komende jaren wel blijven groeien, doordat meer mensen frequenter online bestellingen doen. Het bedrag per bestelling zal wel afnemen. Volgens bestuursvoorzitter Michiel Alting von Geusau wordt door de crisis de groei enigszins afgezwakt, maar zal in 2009 het aantal e-commerce transacties verder stijgen.

Grote partij

In Nederland is Docdata een grote partij en actief bij de verwerking van transacties voor klanten van onder meer V&D en Bol.com. De internetdienstverlener wil de komende jaren een topspeler worden in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Om dat te bereiken zal het aantal transacties moeten worden verhoogd.

Het bedrijf probeert zich in de markt te onderscheiden door zijn focus op webfotografie. ,,Mensen kopen alleen online een product als er een foto bijstaat'', aldus Alting von Geusau. Foto's worden in studio's direct gemaakt en bewerkt, zodat binnen een dag een product online te verkopen is. Dergelijke ontwikkelingen worden bijvoorbeeld bij afnemers in de modewereld, waar de collectie om de zes maanden wisselt, positief ontvangen.

pardon
0
Al 2 dagen een mooie omzet in de aandeeltjes van docdata,steeds meer mensen zien in dat het bedrijf nog steeds groeit,en de winst ook.Dan is er nog altijd een goed dividend en de koers kan altijd nog up.Ik ben bang dat de aandelen die nu verkocht worden niet meer op de markt komen,maar diep in de kast worden weggeborgen.Ook kan het nog zijn dat docdata zelf weer wat inkoopt om uit de rolatie te halen,per slot hebben ze een mooie kaspositie hiervoor.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 13:01
Koers 0,570
Verschil -0,006 (-1,04%)
Hoog 0,596
Laag 0,554
Volume 12.922
Volume gemiddeld 13.152
Volume gisteren 5.147

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront