Kendrion « Terug naar discussie overzicht

INDIA is HOT

4 Posts
Nel
0
Tata Motors’ total sales (including exports) of Tata commercial and passenger vehicles in January 2010 were 65,478 vehicles, a growth of 77% over 36,931 vehicles sold in January 2009. The company’s domestic sales of Tata commercial and passenger vehicles for January 2010 were 62,202 nos., a 74 % growth over 35,704 nos. sold in January last year.

www.tatamotors.com/our_world/press_re...

ashok leyland
Ashok Leyland’s Q3 profits up over four fold
Revenue up 81% at Rs. 181,553 lakhs

www.ashokleyland.com/whatsnew.jsp

Kendrion, de producent van elektromagnetische systemen, gaat de Indiase markt betreden en overweegt er ook lokaal te gaan produceren. Dat zeggen ceo Piet Veenema en financieel topman Eiko Ris in gesprek met deze krant.

De industrieel toeleverancier uit Zeist heeft al contacten gelegd met Indiase bus- en truckfabrikanten als Tata Motors en Ashok Leyland om hen te voorzien van elektromagnetische koppelingen voor motorkoeling en airconditioning. Ook hoopt Kendrion toonaangevende westerse fabrikanten van vrachtwagens en bussen die ook in India actief zijn, in het Aziatische land te kunnen bedienen. Bovendien liggen er kansen voor het bedrijf uit Zeist om westerse fabrikanten van airconditioningsystemen in India te beleveren.

'We willen in 2010 in India starten. Het is een zeer aantrekkelijke en potentieel grote markt. Voor ons is het ook belangrijk dat we op deze manier nog meer aan risicospreiding kunnen doen', zegt topman Piet Veenema. Naast Tata Motors en Ashok Leyland richt Kendrion zich op andere Indiase bussenfabrikanten en producenten van luxetouringcars. Veenema: 'Als we onze prognose van groei in India bevestigd zien, willen we er ook een eigen vestiging opzetten. We willen dichtbij onze klanten zitten; het aspect van de lagere lonen is daarbij in dit geval van secundair belang.' Eigen productie in grote opkomende markten is dan ook additioneel en gaat niet ten koste van de Europese activiteiten, aldus Veenema en Ris.

De nieuwe groeimarkten worden voor Kendrion steeds belangrijker. Nu komt nog slechts 20% van de omzet uit landen buiten Europa, maar over drie jaar moet dat percentage verdubbeld zijn. De grote opkomende markten winnen voor de producent van hoogwaardige elektromagnetische componenten sterk aan invloed. Dat blijkt ook uit het feit dat Kendrion eigen faciliteiten voor productie en eindassemblage heeft in landen als Brazilië, China en Mexico. Maar Kendrion zit ook in de Verenigde Staten, Tsjechië, Roemenië en Duitsland. In het laatste land is het hart van het bedrijf gevestigd en is ook onderzoek en ontwikkeling geconcentreerd.

Ook de groeiende aandacht in landen als India en China voor energiebesparing en de beperking van de uitstoot van CO2 speelt Kendrion in de kaart. De magneetsystemen van Kendrion worden veel gebruikt in producten die gerelateerd zijn aan het milieu. Zo maakt Kendrion bijvoorbeeld componenten voor motorkoeling die energiezuiniger zijn dan veel bestaande systemen in bussen en vrachtwagens.

De elektromagnetische producten van Kendrion worden onder meer toegepast in liften, deursluitingen, industriële robots, medische apparatuur, elektrische schakelsystemen, olieplatforms, dieselmotoren, aircosystemen, geldautomaten, graafmachines en windmolens

dit gaat de goede kant op,omzet verschijft zich langzaam richting India

succes
Nel
0
ze laten de belegger weer schrikken met de laatkant,maar kopen elke keer de handel weer op.

Blijkbaar investeerders uit India die een belang opbouwen
Nel
0
Tata Motors Group global sales grow by 93% at 85,714 vehicles
in January 2010
www.tatamotors.com/our_world/press_re...

en

Tata Motors forays into combat vehicles for defence sector

www.tatamotors.com/our_world/press_re...

The air-conditioned crew cabin also renders itself to multiple configurations for different combat roles, like a command post, emergency evacuation ambulance or a troop carrier. Crew and seating layouts from 8 to 12 troops can meet these varied operational requirements

waar halen ze dit vandaan,juist kendrion
Nel
0
The Indian auto component industry is one of India's sunrise industries with tremendous growth prospects

www.ibef.org/industry/autocomponents....

groei groei
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 17:35
Koers 13,000
Verschil -0,400 (-2,99%)
Hoog 13,620
Laag 12,980
Volume 62.390
Volume gemiddeld 37.359
Volume gisteren 30.574

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront