Kendrion « Terug naar discussie overzicht

Short gaan met Kendrion op EUR 15 p.a.? of het kan doodelijk zijn:)?

25 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ik ben blij om zo veel blije Kendion-beleggers te zien in deze forum, dus nog keer gefiliciteerd aan de Kendrion-zillionaires:), helaas heb ik het Kendrion-boot gemist, dus had ik geen aandelen Kendrion gekocht, maar nu denk ik mischien kan ik profiteren met “short gaan” van aandelen Kendrion als het aandeelkoers ruim EUR 15 bereikt in de komende weken…… Ik wil niet een “party-spoiler” lijken (ik begrijp dat de meeste van jullie LT beleggers zijn, maar ik ben zelf een aandelenhandelaar, dus kijk ik altijd aan twee kanten (long/short)), maar heeft ook iemand het idee dat het aandeelkoers Kendrion rond EUR 15 p.a. is een goede “shortgoing opportunity”? Ze zeggen “One of the best stocks to short is when there is a lot of enthusiasm around that stock”……… Waarchinlijk zal er een “winstemingen-phase” komen.

Als het zo gaat, het zou me niet verbazen als het aandeelkoers Kendrion EUR 15 berekt binnen enkele weken, als we geen slecht nieuws kregen van de VS.
[verwijderd]
0
Heb je wel de mogelijkheid om short te gaan?
Ik als standaard-belegger in ieder geval niet.

Heb een aantal adviezen voot je:

- ga long Kendrion of blijf aan de zijlijn.
- koop Gamma Holding.

en als je zonodig short wil gaan

- verkoop 10-jaars NL.

[verwijderd]
0
Dank Terang voor je reactie en advizen,

Ik heb een trading/margin account, dus kan ik met Nederlandse aandelen short gaan (maar ik short niet zo vaak, meestal ga ik long), met mijn rekening kan ik niet short gaan met de Nederlandse obligaties (ik ben ook niet grote fan van 10-jaars NL).

Ik ben zelf een zelfstandige (meer fundamentale - minder technische) aandelenhandelaar en ik handel alleen met een beperkt 5-6 fijne kleintjes (TKH, Macintosh, Beter Bed, Sligro, Accell en ICT, maar ik hou ook Nedap, Grontmij, Kendrion en Docdata onder radar als mogelijke toekomstige kandidaten), dus heb ik geen idee over Gamma, maar ik vorspel dat je bet op een eventuele volle overname is door Gilde?

Denk je dat Kendrion het niveau EUR 15 kan maakelijk breken maar EUR 16, EUR 17, etc..... in de komende maanden?

Debit or Credit
0
De koers van kendrion wordt bepaald door wat de grote willen. Ik heb geen flauw idee aan welk bedrag je aan investering denkt maar met een 10 tot 20 duizend aandelen kun je wel iets doen. Zelf ben ik van plan de koers richting de 16 te stuwen om daar de kracht op te bouwen om de 18 euro aan te vallen. Beheer 5 porto's en daarmee kun je aardig sturen! sommige mensen denken dat ze lastig van hun aandelen af komen omdat het verschil tussen bied en laat soms groot is. De kunst is om de aandelen in de laat te leggen en gewoon door groot op te laten kopen. Komende week/weken 15 euro!

DoC.
[verwijderd]
1
De wetmatigheid zegt inderdaad, dat er een periode van winstnemingen komt, Maar of dat bij Kendrion op €15 hetgeval is?

De free float van dit aandeel is klein: bekend zijn aandeelhouders van 5% en meer tot een totaal van ca 65% ( NIB ( 9,22%) is uitgestapt en heeft een deel via de markt verkocht. Maar de grootste pluk is in een keer verkocht.
daarnaast zijn er redelijk veel partijen die vast in Kendrion zaten en nog zitten. Recentelijk is Navitas ( 5,01%) uitgestapt, maar dat had te maken met een koerswijziging van Navitas naar niet beursgenoteerde fondsen. Het pakket is ten dele aan ING verkocht en de rest ondershands. Als er meer dan 10% vrij handelbar is zou mij dat verbazen.

De geschiedenis van Kendrion is sterk negatief gekleurd met een alleenheerser als CEO die bedrijf na bedrijf kocht en Kendrion ( toen nog Schuttersveld geheten) daarmee bijna aan de rand van de afgrond bracht. Rond 2002/3 is een heftige reorganisatie doorgevoerd, het management en de RvC geheel vervangen en stap voor stap van conglomeraat naar een niche speler omgevormd onder leiding van Piet Veenema. Dit verleden blijft lang in het geheugen van beleggers en analisten zitten.

In 2007 stond de koers op € 21 en is stapsgewijze gedaald tot € 7 in december 2008. De vaste aandeelhouders zullen naar mijn mening ofwel zijn uitgestapt ofwel zullen blijven zitten tot de koers weer rond de € 20 staat.
Bovendien zijn er genoeg partijen die een fors pakket Kendrion willen hebben, maar deze aandelen nu niet kunnen kopen in de markt.

De koers van € 9,50 is lang kunstmatig laag in de markt gehouden en refelcteert zeker niet een normaal niveau. Met een winst van € 1,40 in 2010 en richting € 2 in 2011 zijn winstnemingen natuurlijk altijd mogelijk, maar ik schat dan dat er veel partijen in de markt komen die deze oppakken. Ik vermoed zelfs dat een koers van € 9,50 zo laag was, dat het eerder wantrouwen opriep, dan vertrouwen.

De koers is hard gegaan. Ik ga ervan uit dat wij in deze regio blijven hangen en pas weer zullen stijgen bij nieuwe feiten een aansprekende overname bv maar soms kan dat ook tegen Kendrion worden gebruikt. Ik weet dat analisten de recente overnames van Kendrion duur vonden.
Zoef
[verwijderd]
0
Dank DoC en Zoef voor jullie reacties,

DoC,

Ik ben een kleine zelfstandige (meer fundamentale - minder technische) aandelenhandelaar, dus praat ik over maximaal 1,000 stuks van Kendrion short te gaan voor een korte tijd (een paar weken) (so I will never hurt Kendrion:)), want waarschenlijk zal er een koertetermijn winstnemingenfase komen rond de pschichologische niveaus EUR 15, 16, etc. en als het koers daalt 5-10%, dan de short coveren…, maar op lange termijn ben ik ook positief over Kendrion, een fijn kleintje. Ik zou nooit Kendrion als een langetermijn “short-play” kiezen want bijna iedereen (fundamenten, analisten, (groot)aandeelhouders, particullere beleggers, banken, klanten, etc.) heeft een “upside-bias” en ik zoul verbazd zijn om te weten dat een paar hedgefondsen actief zijn in Kendrion die kunned short gaan (mischien zeldom de Nederlandse hedgefondsen: Antaurus, Evaluation, Go, TradeWind, etc.). Als ik zei, Ik handel alleen met een beperkt aantal van 5-6 fijne kleintjes (TKH, Macintosh, Beter Bed, Sligro, Accell en ICT, maar ik hou ook Nedap, Grontmij, Kendrion en Docdata onder radar als mogelijke toekomstige kandidaten, maar eerlijk is eerlijk: ik ben geen grote analist of econoom en ik heb minder dan 5 jaar ervarig met de Nederlandse small caps: ik ben zelf buitenlander en het is ruim 3 jaar dat ik in Holland woon en daarom is mijn Nederlands is zo uitstekend:) en ik ken de Nederlandse handelswereld niet goed, daarom stel ik veel vragen aan kenners als jullie:)))). Van je bovenstaande en ook van de diepte van je andere posts begrijp ik dat je een ervaren pro vermogensbeheerder bent soms actief met 10,000 stuks big blocks, maar nog met 10,000-20,000 stuks denk ik niet dat je kan het aandeelkoers Kendrion voor een lange tijd manipuleren (mischien voor een paar dagen wel, als de MM op vacantie is of foetball kijkt met veel bier:)))) want de Market Maker (SNS Securities) slaapt nooit en die heeft ruim 3-4% (volgens me, maar ben niet zeker) van de aandelenkapitaal (ook ziet de MM de order book, soms de stop-losses, krijgt hot informatie, etc), dus volgens me is de Market Maker (bijna) de king:)).

Ik denk ook “Komende week/weken 15 euro!” als we geen slecht nieuws van de VS kregen.

Zoef (weer een mooie aanbevelingwaardig-verhaal, als die andere over ICT….),

Ik begrijp waarom je praat over de “free float” (ik dacht ook altijd dat de free float van Kendrion (maar ook van TKH, Macintosh, Beter Bed, Sligro, Accell en ICT, Nedap, Grontmij en Docdata is zeker minder dan 15%)): dus short gaan een small cap met een free float van 10% mag bijna “Volkswagen short squeeze - armagedone” zijn:))), vooral als de “er zijn genoeg partijen die een fors pakket Kendrion willen hebben” ook proberen in te stapen. Ik vorspel dat Kempen (Orange Funds), Delta Lloyd (Deelnemingen Fonds), mischien ook sommige familieoffices als Boron, Breedinvest, etc. nu met regret en toekpmstige plannen kijken aan Kendrion…………

Eigenlijk er zijn sommige “red flags” voor shortging, dus aandelen die je moet niet gewoon short gaan:

1. Small caps with goed fundamentals and long term shareholders
2. Small free float, which may result in a short squeeze
3. The overall market (also de industry) is not declining
4. There are almost no other short-sellers (like hedgefunds, etc.), so almost everyone has a upside-bias
5. The small cap with strong MM’s, who may force you out…..

Dus kijkend aan Kendrion (ook aan TKH, Macintosh, Beter Bed, Sligro, Accell en ICT, Nedap, Grontmij en Docdata) gaa ik short niet zo vaak:)

Wat betreft Navitas, soms begrijp ik de timing van hun beleggingen helemaal niet, maar ik vind ook Navtias (Zeeman) een betrokken langetermijn belegger als Breedinvest (Blokker), Boron, Driessen, etc., maar zeker niet als Darlin:), de mensen van Navitas lijken me geen “Warren Buffets”:) en volgens me de meeste van ze hadden andere werkervaringen………………

Maarja, ik heb onlangs mijn short op TKH met een kleine verlies gecoverd, dus zit ik nu alllen in ICT Automatisering en heb nu wat free cach (mischein voor Kendrion…., als er is nag zeker ruimte voor het aandeelkoers Kendrion tot EUR 15 binnen een maand vanaf de huidige EUR13-13.5, dus +10 is ook zeker leuk:))).

Succes, tot volgende posts.

IK KIJK UIT AAN JULLIE REACTIES!!!

smallcap
Debit or Credit
0
Uitgebreid verhaal smallcap!!! Ik zie duidelijk dat je al een goede ervaring met smallcaps hebt, maar dat Nederlands moet je onder de knie krijgen door veel te posten (tip tip). Met 1000 stuks zou je toch op huidige koers nog een paar duizend euro kunnen binnen slepen. Koop ze als tip dan in 2 setjes van 500 ofzo dan kun je als het naar boven of beneden gaat nog een beetje middelen. De mm SNS zet de koers voor opening de laatste paar dagen hoger met zon 50 stukken alle reden dat voor hen de koets ook te laag staat. We zijn een past centen verloren door de wat onzekere AEX. Maar forse dumpjes heb ik geen enkele keer kunnen waarnemen en neem hieruit op dat het neerwaartse risico zeer beperkt is. Vandaag had ik bijvoorbeeld zo'n 5k in de biedblokken staan in setjes van 800 tot 1500. Nog geen half stukje van kunnen opvangen. Volgende week
gaan we richting de 14. Eerste zeer kleine barrière ligt op 13,4 die zowat gelijk naar de 14,5 zou kunnen gaan.

Ik zie je graag als aandeelhouder met goede visie op dit forum.

Wellicht tot snel als aandeelhouder kendrion!

Mvg,

DoC.
[verwijderd]
0
@smallcap:
ik ga er eigenlijk vanuit ( maar kan het niet beijzen) dat er tenminste één partij professioneel short in small en midcaps. Zo verklaar ik het feit: dat wij zolang rond de €9,50 zijn blijven hangen. De partij in kwestie had een forse shortpositie en heeft geprobeerd deze in te lossen. Ik combineer dit verschijnsel, met het gegeven, dat alle analisten bij de H1 cijfers hun koersdoel niet verhoogd hebben ( behalve Muller van Gillssen, die hen toen op 16 heeft gezet). De snelle stijging van de koers na begin october valt dan ook te verklaren omdat nu de koers van Kendrion niet meer te houden was, de shortpositie geforceerd werd ingelopen.

Overigens veel geluk met ICT!
Zoef
nobahamas
0
Beste smallcap (de naam zegt al erg veel)

De homeopathie is gebaseerd op het bewezen genezend vermogen van het toedienen van een giftige stof in eer zeer lichte dosering.
Bijvoorbeeld; wanneer de patiënt verschijnselen heeft die overeenkomen met een loodvergiftiging, dan wordt lood gebruikt als geneesmiddel in een zeer lage dosering, bijvoorbeeld 1:10.000.000
Zodat het lichaam leert omgaan, en kan reageren op deze vergiftiging.

In jouw geval, je hebt duidelijk de boot gemist met het tijdig kopen van aandelen Kendrion.
Je hebt spijt, en misgunt anderen het gewin van de groei van Kendrion.
Om te genezen kun je het beste een aantal short posities op Kendrion kopen.
Niet teveel, een paar is genoeg om de pijn te voelen en te genezen.
Teveel shortposities kopen staat de genezing in de weg en zal zich reflecteren in een haat-syndroom naar vergelijkbare aandelen.
nobahamas
0
Beste smallcaps,
Ik heb je posting laten lezen door andere specialisten, en zij adviseren toch iets anders.
Heel breed komt naar voren dat de directe pijn van het betreffende aandeel de genezing in de weg kan staan.
Daarom adviseert de meerderheid om shortposities te nemen op een (in pijn) vergelijkbaar aandeel, zoals Acomo.
Maar wees gewaarschuwd, niet teveel!
Debit or Credit
0
Als ik kendrion vergelijk met acomo denk
ik dat er bij kendrion nog meer in het vat zit met de goede vooruitzichten voor 2011. Acomo heeft zijn stijgende trend al een lange tijd. Kendrion nog niet. En denk dat kendrion aan de beginfase is van een sterke mt/lt trend. Al met al acomo is een prima fonds maar de voorkeur blijft voor alle termijnen bij kendrion.

Leuk stukje btw nobahamas!

Morgen een spannend dagje met wellicht het nieuwe advies van dhr. v Wijk.

Mvg,

DoC.
[verwijderd]
0
Dank nobahamas voor je post,

Mijn Nederlands is niet dat goed (dus ben niet zeker of je post een "grapje" is of iets serieus), maar ik heb geen grote haat of regret aan mijn focus aandelen of andere beleggers, ik hou van mijn aandelen, mijn liefde aan mijn focus small caps (TKH, Macintosh, Beter Bed, Accell, Sligro, ICT, Nedap, Kendrion, Grontmij en Docdata) is zo groot dat ik hou nog van de Market Makers, analisten en hedgefondsen die volgen mijn focus small caps:)))))))

Van je kennis over short selling, begrijp ik dat je geen handelaar bent (waarschinlijk LT belegger), maar ik ben een aandelenhandelaar (ik ben geen LT belegger), dus altijd kijk ik aan twee kanten (long/short), ik was niet in Kendrion maar ik was onlangs in Macintosh en Beter Bed:), dus mooi is het leven:) niks is gemist:) en mischien zal ik nog in Kendrion instappen:) en ben niet zeker over “je hebt duidelijk de boot gemist”……….. niks is gemist, er zijn altijd mogelijkheden

Wat betreft de “andere specialisten, Amco, etc.”, weten ze iets over ICT Automatisering:)? Een groot deel van mijn geld zit nu in ICT en ik zou blij zijn meer over ICT te leren in de forum van ICT van de kenners (ik heb onlangs veel gesrgeven in de forum van ICT).

Mvg!
smallcap
nobahamas
0
Beste smallcap

It was a joke, a cheap one, i'm sorry for it.
I only read your first posting, and it 'smelled" like a known Dutch guy that is regularly trying to play jokes at us.

Op jouw vraag wanneer er een terugval in de koers te verwachten valt, kan ik alleen maar antwoorden dat ik het voorlopig niet verwacht omdat Kendrion veel overeenkomsten heeft met "industriele commodities"
[verwijderd]
0
Dank nobahamas voor je aantwoord,

Nu is het duidelijk dat het een grapje was, en ik hoop dat je het Knedrion-boot hebt niet gemist en wat winst gemaakt:) I was not surely trying to make a joke at you (ik zie sommige ervaren LT bellegers bij deze forums), ik ben aandelenhandelaar, dus maak ik ook soms winst door short gaan, maar ik praat over een kortetermijn shortpositie voor een paar dagen/weken als ik verwacht een kortetermijn winstemingenfase / pullback (ik zou nooit mijn focus aandelen als een langetermijn “short play” kiezen want alle mijn focus small caps (TKH, Macintosh, Beter Bed, Accell, Sligro, ICT, Nedap, Kendrion, Grontmij en Docdata) hebben sterke fundamenten. Dus, bijv. ik kan nog volgende week een kleine positie in Kendrion nemen op rond EUR13p.a. en over een paar weken mijn positie verkopen op rond EUR 14.5-15p.a. en een short positie in Kendrion nemen op rond EUR15p.a. en als het aandeelkoers zakt 5-10% door winstnemingen of slecht macronieuws, dan kan ik mijn short positie coveren en weer instappen in Kendrion op rond EUR14p.a. and the same story goes on and on………………….

Op dit moment doe ik een snelle “fundamentale studie” op Kendrion en ik zie nog ruimte tot EUR 15p.a. binnen een paar weken, dus mischien kan ik nog een beetje van deze taart eten:)

Ik deel je visie dat het neerwaartsrisico bij Kendrion is beperkt en ben zeker het koers van EUR 9.5p.a we gaan voor een laaaaaange tijd missen:)

Succes en veel winsten!
smallcap
[verwijderd]
2
Dank DoC en Zoef voor jullie reacties en tips,

Ik heb dit weekend een korte (“armchair fundamentele”) studie gedaan over Kendrion (maar ik volg Kendrion vanaf het jaar 2006) en aan het conclusie gekomen dat het huidige “true value” van Kendrion EUR14.5-15 moet zijn op de huidige marktomstandigheden, dus heb ik al (als DoC tips (dank DoC daarvoor en ook voor je tip over mijn Nederlands:)) ruim 500 stuks gekocht op rond EUR13 en ik heb ook een uitstaande kooporder van meer ruim 500 stuks op rond EUR12 (wie weet wat macronieuws we gaan van de VS kregen:)). Mijn verwachting is dat het aandeelkoers Kendrion kan in december/januari EUR15 p.a. bereiken (mischien zal ook de “January effect” een positief rol spelen, en als we binnen 1-2 maanden tot EUR15 gaan, dan zal ik zie (of mijn kleine pakket te verkopen en short gaan voor een kortetermijn of houden???). Ik weet niet wat macronieuws we gaan kregen, maar ben zeker dat voor een laaaaaaaaange tijd gaan we over de inflatie van VS horen:)

Eigenlijk heb ik een paar “catalists” in mijn hoofd voor de aandeelkoersstijging van Kendrion voor de komende maand(en):

1) De 2010 winst per aandeel zal ruim EUR 1.3 zijn (dus op het huidige aandeelkoers van EUR13 komt de 2010 K/W verhouding ruim 10 (12 zou meer “fair” zijn:)), dus zie ik nog ruimte tot EUR 15 p.a………. (we gaan ook 30% dividend krijgen), en als het zo gaat, gaat mischien Kendrion een WPA van EUR 1.7-1.8 in 2011 halen (de omzet stijgt en het concern is nu meer efficiënt en gefocust……………);
2) Ik vind de huidige concensus verwachte 2010 WPA van ruim EUR 1.15 te laag (en volgens me hetzelfde is voor 2011:)), dus in de komende weken gaan we iets goed van de analisten horen (ik ben niet zeker of sommige analisten aan koffieglas kijken voor hun winstvoorspellingen:));
3) De industrie doet goed in 2010 en als ik kijk aan andere vergelijkbare fijne kleintjes als TKH, etc. zie ik een kleine discount bij Kendrion;
4) Kempen Orange Funds en Delta Lloyd Deelnemingen Fonds (maar ook Aad Value Fund en BNP Paribas Small Companies Netherlands Fund) kunnen altijd proberen in te stappen en volgens me zijn er geen +5% Anglosachs (korte termijn) aandeelhouders die kunnen massaal uitstappen en het aandeelkoers drukken (er zijn veel familieofficen/rijke mannen bij Kendrion). Er was ook een grote koper(s) actief bij Kendrion in de afgelopen tijd…..;
5) Kendrion is nu meer efficiënt en gefocust en gaat ook van zijn Verre-Oosten activiteiten profiteren;
6) Ik zag dat de CEO, CFO en COO hadden ruim 6 maanden geleden een paar douzend aandelen gekocht op rond EUR 9.5 (het gaat maar over 2,000-3,000 stuks, maar in ieder geval “insider buying is better than insider selling:));
7) Kendrion (als Grontmij, Ballast Nedam, etc.) was en is altijd een overnamekandidaat (en een overnamebod van EUR17 p.a. zou me niet verbazen), maarja het is al ruim 10 jaren dat Kendrion, Grontmij en Ballast Nedam staan op “hot overnamekandidaten lists”….. Eigenlijk vind ik elke goede Nederlandse small cap een overnamekandidaat (TKH, Macintosh, Beter Bed, Nedap, Docdata, etc.) en wie weet waneer komt de volgende “Anglosachse M&A-armagedone” op nederlandse small caps:)
8) Het management van Kendrion doet goed werk en ik hoop gaan niet vertreken als bij Beter Bed;
9) De financiele positie (balans, cash flow, etc.) is zeker niet slecht en het lijkt dat het eigen kapitaal is ruim EUR100m eind 2009 (dus het EV was bijna de marktkapitalisatie een paar maanden geleden);
10) Als het zo gaat met de volume van Kendrion, kan Kendrion naar AScX-index, dus een beetje meer aandacht van analisten en beleggingsfondsen (Ik zou erg blij zijn om Petercam als nieuwe analist voor Kendrion te zien:))
11) MISCHEIN KUNNEN JULLIE ME HELPEN ALS JULLIE MEER CATALISTEN ZIEN OF MISCHIEN SOMMIGE BOVENSTAANDE CATALISTEN VINDEN JULLIE NIET BELANGRIJK (ALS IK ZEI IK BEN GEEN GROTE ANALIST OF ECONOOM)……………

HET GROOTSE GEVAAR VOOR KENDRION VOLGENS ME IS “TEGENVALLENDE MACRONIEUWS EN MASSAAL WINSTNEMINGEN”, DUS KENDRION MAG OOK TERUG NAAR EUR 12 (ZEKER EEN KOOPMOMENT), MAAR IK DENK DAT WE GAAN HET AANDEELHOERS VAN EUR9.5 VOOR EEN LAAAAAAANGE TIJD MISSEN:))))))))

Zoef,

Je hebt gelijk, ik denk ook soms dat er een paar pro short-sellers actief zijn bij Kendrion (maar ook bij mijn andere focus aandelen (TKH, Macintosh, Beter Bed, Sligro, Accell, ICT, Nedap, Grontmij en Docdata), die kunnen bijvoorbeeld het aandeelkoers Kendrion op EUR9.5 voor een lange tijd houden (vooral bij ICT die staat op EUR4-4.5 voor twee jaar (ondanks dat AScX stijging vanaf april 2009), Nedap stond voor een lange tijd op EUR 17-18, Docdata op EUR8.5, ook bij Macintosh en Sligro zie ik soms hetzelfde) en man kan zeggen “het aandeelkoers beweegt niet want er zijn bijna geen verkopers en kopers, vraag=aanbod, daytraders are irrational, bla, bla, …….”, maar come on!!! Ik denk niet dat het zo simpel is:) Ik verdacht altijd de Market Makers, een paar Nederlandse hedgefondsen en een paar grote pro small cap traders als “short selling usual suspects” bij mijn Nederlandse focus small caps (in de VS is ruim 50% van de short selling door de MM’s gedaan, ben niet zeker hoeveel het in Holland is, maar zo’n dingen is moeilijk zonder de MM’s doen (vooral in het geval van Kendrion, die alleen een MM heeft). Er zijn een paar (maximaal 10) Nederlandse hedgefondsen (Antaurus, Evaluation, Go, TradeWind, etc) die gaan soms short met Nederlandse small&mid caps en ik denk men hoeft minimaal 100,000 stuks (ruim EUR1m) te hebben om zo’n dingen te doen voor een lange tijd, dus de invloedelijke Nederlandse short-sellers zijn waarschinlijk “grote jongens (en niet daghandelaren)” als MM’s, Nederlandse hedgefondsen en mischien ook een paar grote pro traders met miloenen. Ik zou verbazd zijn om te weten dat Anglosachsiche hedgefondsen zijn erg actief in Kendrion, dus verdacht ik altijd Hollanders:) en ik denk ook in zo’n gevallen mag er ook een “overeenkomst / consirency” tussen de short-sellers, MM’s en analisten zijn (Holland is een klein land, eidereen kent elkaar:)). Maar eerlijk is eerlijk: op dit moment heb ik geen last van de Nederlandse small cap hedgefondsen, maar als het zo gaat gaan we (en ook de MM’s:)) over 5 jaar meer last kregen van de Nederlandse small cap hedgefondsen (we weten hoe invloedelijk de Amerikaanse small cap hedgefondsen zijn bij de VS small caps, soms met ruim 50% van de dagelijke volume…..).
Wat betreft ICT, ik vind dit ook een beetje raar dat het aandeelkoers staat ruim EUR4-4.5 in de afgelopen twee jaar en ik denk zo’n dingen kunnen niet zonder de MM’s (Rabo, SNS en ABN Amro) mischien ook met een paar pro short-sellers (maar ik heb geen bewijs…ik ben een kleine aandeelhandelaar) of mischien ze doen dat voor hun “vrienden” die willen op lage koers instappen (ben niet zeker, maar “strange things happen:)”, maarja, je kan niet altijd het koers houden en ik denk straks ICT gaat een paar pro short-sellers teleurstellen (als Kendrion deed:)).

Succes, tot volgende posts.

IK KIJK UIT AAN JULLIE REACTIES!!!

smallcap
Debit or Credit
0
AB smallcap! Je hebt duidelijk je huiswerk goed gedaan. Volgens mij ben je een goede belegger! Ik scoorde vorig jaar een mooie 148% op mijn porto en sta nu op zo'n 38%, niet slecht! Kendrion is echt een goede investering en ik weet 100% dat dit heavyweight aandeel in mijn porto op zijn minst nog 30-40% kan bij scoren. Nou ik vang er morgen weer wat op. Tijd om hem weer richting de 13,20 te zetten.

Tot morgen!

DoC.
[verwijderd]
0
Dank DoC voor je reactie en AB,

“Ik scoorde vorig jaar een mooie 148% op mijn porto en sta nu op zo'n 38% niet slecht!” niet slecht?????:))))) het is SUPER, het is ruim 3 keer meer dan de aandelenindexen, de gemiddelde performence van hedgefondsen in 2009 was volgens me +20%, dus je hebt 7 keer meer gescoord dan deze (Harhard:)) hedgees:), etc. Ik zou voorspellen dat je minimaal 10-15 jaar beleggingervaring hebt……………….

Ik ben niet zeker of je openmaakt je porto, maar ben je actief alleen in Nederlandse small caps of je hebt een mix porto (commodities, forex, bonds, stocks, etc.)? Als ik zei Ik handel alleen met een beperkt aantal van 5-6 fijne kleintjes (TKH, Macintosh, Beter Bed, Sligro, Accell en ICT, maar soms ook met Nedap, Grontmij, Kendrion en Docdata), zit je ook in mijn andere bovenstaande focus aandelen?

Een grote deel van mijn porto zit nu in ICT Automatisering NV, weet je mischien iets over ICT? Ik had ook een “fundamenale studie” gedaan over ICT en kwam aan het conclusie dat de “fair value” of ICT moet minimaal EUR 7 p.a. zijn (nu staat het op ruim EUR4.5p.a. en onlangs heb ik op ruim EUR 4p.a. ingestapt). Verder verwacht ik dat ICT kan overgenomen worden (op dit moment heeft ICT geen bestuurslid, is minumaal 50% ondergewaardeerd (volgens me), etc.

DoC,

Als je niets weet over ICT, kijk eens aan ICT als je wat tijd heb, mischien kan ICT, als Kendrion, een mooie aanvulling zijn voor je porto in 2011 (ik volg ICT sinds 2006, dus weet een beetje over dit fijne kleintje, maar als ik zie: ik ben geen grote analist of econoom en mischien sommige van jullie weten de echte redenen van de onderwaardering van ICT)…………………

Ik heb onlangs veel geschreven in de forum van ICT en zou blij zijn als iemand kan me iets adviseren/informeren over ICT in de forum van ICT!!!!!

Tot morgen!
Geluk en veel winsten!
smallcap
[verwijderd]
0
AB smallcapp. Uit je fundamentele analyse blijkt wel dat je meer in je mars hebt dan de gemiddelde handelaar. Ik heb mij in september dit jaar bezig gehouden met een uitgebreide analyse van Kendrion, om na te gaan of mijn meer gevoelsmatig inzicht overeind blijft. In deze studie vond ik bevestiging voor mijn opvatting dat de WpA dit jaar rond de € 1,28 moest liggen. Op grond hiervan heb ik mijn bezit Kendrion verdubbeld. (ik volg Kendrion vanaf de benoeming van Veenema in 2003). Ik ben een fundamentele belegger en selecteer fondsen op basis van leiding vooruitzichten, markt en financials

Katalists: kendrion is in theorie wel een overname kandidaat, maar nu nog niet, omdat er geen zekerheid is over de EU boete. Die zekerheid zal de eerste jaren nog wel uitblijven, dus Kendrion kan nog enkele jaren bloeien en groeien in ons voordeel. De EU-boete tast de winstgevendheid van Kendrion niet aan, hoogstens de intrinsieke waarde. Dat was de reden dat in 2009 het aandeel rond de zichtbare intrinsieke waarde gewaardeerd werd overigens. Kendrion schat het risico van de boete laag in en een overnemende partij zal deze altijd hoger inschatten. Dat remt de biedprijs en daarover zal dus geen overeenstemming komen zolang er geen duidelijkheid over de boete is. De mogelijke boete fungeert derhalve eigenlijk als een beschermingsconstructie.
Een aantal fondsen die jij noemt willen nu best instappen ( of weer instappen), maar uit gesprekken met hen is mij gebleken dat zij de omzet van Kendrion aan de lage kant vinden.Een omzet van € 350 mio zal dat bezwaar wel opheffen. Maar dan : de free float is al klein en zo gemakkelijk bouw je geen 5% aandeel op. De NIBC portie kwam vrij begin dit jaar, maar het leeuwendeel is in een keer door een particulier opgepakt. Navitas kwam ook vrij door een verandering van beleid van Zeeman ( geen publieke fondsen meer) en daarvan heeft ING het meerendeel opgenomen. Ik verwacht geen emissies op korte termijn.

Overnames: Piet Veenema heeft aangegeven, dat hij mede wil groeien door overnames , Het betreft dan kleine familieondernemingen ( €5-20 mio omzet) Daarbij is de prijs niet belangrijk, maar veelal de bereidheid om het bedrijf te verkopen door gebrek aan opvolging e.d. Het moment is dus niet door Kendrion te bepalen, maar door de verkopers. Er zijn maar twee grotere concurrenten ( met een omzet van ca € 150 mio), maar beiden komen om verschillende reden niet beschikbaar. De ene niet omdat het sterk is en de familie nog decennia wil doorgaan en de ander, omdat er veel gereorganiseerd moet worden en er teveel overlap is. Behoudens omzet voegt dit bedrijf niets toe. Met deze kleiene " bold on" acquisities is een emissie niet nodig, en nu het aandeel behoorlijk boven intrinsieke waarde noteert, kan Kendrion nog altijd opteren voor een stock dividend.

Extra informatie: de tweede lezing op de dr. Binder Day geeft meer inzicht in de opbouw van de markt. Heb jij die geraadpleegd? Heb je op de Kendrion website publicaties gelezen van het blad Magnetized! Dat wordt door Kendrion zelf geschreven en bevat meer info over de eigen onderdelen, de toepassingen etc. De exemplaren vanaf 2009 zijn interessant.

De Q3 cijfers leiden mij tot een verhoging van de winst per aandeel tot bijna € 1,40 en volgend jaar gaat Kendrion een eind richting € 2. Het dividend percentage van 30% vind ik te krap, maar daar zal ik nog wel met de RvB van gedachten over wisselen. 40% in combinatie met stockdividend lijkt meer gepast.

Ik ben enkele dagen op mijn kleinkinderen aan het passen, dus kan niet bij mijn eigen documentatie. Het bovenstaande heb ik uit mijn geheugen geschreven.
Zoef
Debit or Credit
0
Beste smallcap,

Dat heeft u goed ingeschat ik zit nu op circa 13 jaar beleggerservaring in zowel AEX, AMX, ascx, lokale markt en wat buitenlandse fondsjes waar ik af en toe wat mee shuffle. Over ICT gesproken denk ik dat het een prima investeering is. Zelf heb ik er geen aandelen van maar wellicht komt dat ooit nog. ICT is een goede automatiseerder dat mooie omzetten genereerd uit het snel groeiende Duitsland. Ik volg het aandeel wel maar heb nog geen aankopen willen doen. Niet omdat ik niet geloof in het aandeel, maar omdat ik meer zie in kendrion. Acomo en bijvoorbeeld arseus lijken hun rit gehad te hebben. Kendrion is slechts aan de beginfase hiervan. Ook denk ik dat die van ICT wel kont maar denk dat het nog eventjes wachten wordt, maar als je long zit hoeft dit geen complicaties met zich mee brengen.

Succes!

Mvg,

DoC.
[verwijderd]
0
Hoi DoC,

Ik denk ook nu heeft Kendrion een groot potentieel voor de lange tijd (een gefocuste en efficiente, met groeiende omzetten, small cap met goed management en veel betrokken +5% aandeelhouders). Ik denk ook dat Kendrion in de beginfase is en als de 2011 WPA kan EUR 1.7-2 p.a. zijn, da een aandeelkoers van EUR 17-20 p.a. in 2011 zou me niet verbazen. Wat betreft ICT starks gaan we meer over ICT horen (er was een trading update gepland op 19.11.10, er is een bava in medio december, na het recente vertrek van de CEO heeft ICT geen enkele bestuurslid (het andere bestuurslid had ruim een half jaar geleden vertokken), dus een erg onderwaardeerde small cap met geen rvb en ruim 900 (veel ICTers) medewerkers is altijd een mooie overnamekandidaat….. Aan de andere kant, gaat het onlangs niet goed met de Duitse activiteiten (daarom mischien de onderwaardering…), onlangs hadden ruim half van de medewerkers van een Duitse onderdeel vertokken, maar ik vind het geen “einde va de wereld”…. Dus er is nog wat onduidelijkheid over ICT, en na de trading update en bava, gaan we zeker meer duidelijk hebben (veel ook hangt af van wie gaat de nieuwe rvb zijn…………).

Maarja, laten we nu op Kendrion focussen, EUR 13 lijkt een sterke steun, ik heb ook een kleine kooporder op rond EUR 12, maar denk niet ik kan dat maakelijk invullen:)

Ik denk ook eerst naar EUR 14, dan EUR 14.5 en in eind december / januari richting EUR 15 p.a……

Geluk en veel winsten!
smallcap
25 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 12:10
Koers 13,580
Verschil +0,180 (+1,34%)
Hoog 13,620
Laag 13,340
Volume 26.165
Volume gemiddeld 37.359
Volume gisteren 30.574

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront