Accell Group « Terug naar discussie overzicht

PREVIEW: Accell geeft dinsdag winst-en omzetverwachting 2010

40 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
voda
0
PREVIEW: Accell geeft dinsdag winst-en omzetverwachting 2010


AMSTERDAM (Dow Jones)--Accell Group (ACCEL.AE) zal dinsdag rond 08.00 uur een trading update over het derde kwartaal geven en daarbij een omzet- en winstverwachting voor heel 2010 bekendmaken. De fabrikant van fietsen en fitnessapparaten zal de bij de halfjaarcijfers uitgesproken verwachting voor heel 2010 van een omzetgroei en een stijging van de nettowinst met 5% tot 10% herhalen of licht naar boven bijstellen, verwachten drie door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde analisten. De analisten zijn vooral benieuwd naar de ontwikkeling van de verkoop van e-bikes, die in het eerste halfjaar enigszins tegenviel. Omstreeks 11.40 uur noteert het aandeel 0,3% lager op EUR36,12, terwijl de ASX met 0,4% daalt. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Accell doet overname in Turkije, handhaaft winstverwachting


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Accell Group nv (ACCEL.AE) neemt de Turkse fietsfabrikant en -verkoper Bianchi Bisiklet as uit Turkije over en verwerft daarmee ook een 50% belang in de Italiaanse fietsfabrikant Atala, maakt het bedrijf dinsdag voorbeurs bekend.

Accell verwerft daarmee een "sterke positie" in Turkije en Italie voor de verkoop van fietsen, fietsonderdelen en accessoires, aldus het bedrijf, dat de overname betaalt uit bestaande kredietfaciliteiten. Het bedrijf verwacht dat de acquisitie in 2011 zal bijdragen aan de winst per aandeel.

Accell handhaaft de bij de halfjaarcijfers uitgesproken verwachting van winst- en omzetstijging voor heel 2010.

De producent van fietsen en fitnessapparaten verwacht een stijging van de nettowinst met 5% tot 10% ten opzichte van de winst van EUR32,7 miljoen in 2009. Het bedrijf verwacht een niet nader gekwantificeerde stijging van de omzet, die vorig jaar EUR572,6 miljoen bedroeg.

Het aandeel Accell is maandag gesloten op EUR36,69.


- Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com

voda
0
Accell trading update stelt teleur - analisten


AMSTERDAM (Dow Jones)--Accell (ACCEL.AE) laat dinsdag voorbeurs een teleurstellende trading update zien, zeggen twee analisten die niet nader genoemd willen worden in een eerste reactie tegen Dow Jones Nieuwsdienst. Ze vinden met name de waarschuwing dat omzet, brutomarge en EBIT onder druk staan zorgelijk en zien dat lagere belastingen Accell helpt de eerder afgegeven verwachting van een winststijging voor 2010 van 5% tot 10% te kunnen handhaven. Ze zien de strategische waarde van de overname van Bianchi Bisiklet voor Accells marktpositie in Europa, maar kunnen vanwege het ontbreken van financiele details niet zeggen of de acquisitie tegen een goede prijs heeft plaatsgevonden. Het aandeel Accell sloot maandag op EUR36,69. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Accell geholpen door belasting, rente - AEK


AMSTERDAM (Dow Jones)--Accell Group (ACGPF) heeft de verwachting van een groei van de nettowinst voor 2010 van 5% tot 10% kunnen vasthouden vanwege voordelen bij belastingen en rentelasten, maar operationeel gaat het moeizaam, zegt Jeroen Willard van AEK Research. Hij constateert dat de verkoopcijfers van fietsen zowel in volumes, als in marges vanwege noodzakelijke kortingen op de verkoopprijzen tegenvallen. Hij verwacht dat de rentelasten zullen stijgen vanwege de financiering van de acquisitie van Bianchi Bisiklet, maar dat deze overname wel direct gaat bijdragen aan de winst. Omstreeks 09.20 uur noteert het aandeel 1,5% lager op EUR36,15, terwijl de ASX vlak noteert. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


[verwijderd]
0
Het lijkt de cijfers waren een eetje onder de verwachting, als het koers zakt naar EUR 32 - EUR 33, dan zal ik instappen........
[verwijderd]
0
Consument krijgt meer vertrouwen

Gepubliceerd op 18 nov 2010 om 09:57 | Views: 157
DEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is voor de tweede maand op rij verbeterd. In november kwam de indicator van het consumentenvertrouwen uit op -7. Dit is 3 punten hoger dan een maand eerder. Het vertrouwen is bijna drie jaar niet zo hoog geweest, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.
Consumenten waren in november vooral minder pessimistisch over het economisch klimaat. Dit onderdeel van het consumentenvertrouwen steeg 4 punten en kwam uit op -6. Daarbij verbeterde het oordeel over de economische situatie in de afgelopen twaalf maanden het meest. De kijk op de economische situatie voor het komende jaar verbeterde ook.
Dit veranderde overigens maar weinig aan de koopbereidheid in november. Deze indicator steeg 1 punt en kwam uit op -8. Consumenten waren minder negatief over hun eigen financiële situatie in de afgelopen 12 maanden. Ze vonden de tijd ook minder ongunstig voor het doen van grote aankopen. Maar de stemming over de eigen financiële situatie voor het komende jaar was iets pessimistischer dan een maand eerder.
[verwijderd]
0
Dirk Gerritsen tipt Accell (ook Sligro) en hij zit zelf ook in Accell................................................................

De top van 5 van Dirk Gerritsen op basis van waarde en risico
Vrijdag 24 december 2010

De afgelopen tijd heeft u hier diverse toplijsten van grote banken kunnen lezen. Omdat we de verwachtingen voor de Nederlandse aandelen ook een keer een academisch perspectief willen bekijken hebben we aan Dirk Gerritsen (onderzoeker Universiteit Utrecht) gevraagd naar zijn visie hier over. Zonder diep in te gaan op de materie zijn er al veel gelijkenissen met Warren Buffett te ontdekken.

Voorkeur voor laag risico
Kijkende naar interessante beleggingen geeft Gerritsen vooral de voorkeur voor aan aandelen met die zowel qua waardering als qua risco koopwaardig zijn. Dit sluit aan bij de lezing van de beroemde finance professor Robert Haugen. Haugen gaf onlangs een seminar bij de VBA op het Damrak. Haugen stelde hier dat de klassieke theorie van een hoger rendement bij een hoger risico lang niet altijd opgaat. Het blijkt zelfs dat aandelen met een lager risico ook een hoger rendement behalen. Haugen omschrijft dit als de “low-volatility-bias”. Gerritsen sluit zich op dit gebied bij Haugen aan. Volgens Gerritsen zouden beleggers moeten kiezen voor aandelen met een lager risico in combinatie met aantrekkelijke waarde-karakteristieken.

Top 5 Dirk Gerritsen

• Accell
• Royal Dutch Shell
• KPN
• Acomo
• Sligro

Het aandeel Accel Group wordt door heel veel analisten al tijden de hemel ingeprezen. Het aandeel behoort dit jaar ook tot de best presterende aandelen van het Damrak. Ook Royal Dutch Shell (voorheen Koninklijke Olie) komt ook op veel andere toplijsten voor. Vooral het relatief hoge dividendrendement wordt vaak als fundament voor het aandeel genoemd. Hetzelfde geldt in weze voor KPN: ook hier is een relatief fors dividendrendement in het verschiet. Acomo blijkt goed te kunnen profiteren van de toenemende vraag naar grondstoffen. Als laatste Sligro, door veel analisten een typisch value-aandeel genoemd, komt ook veel voor op de toplijsten van analisten.

Waardefilter methodiek
De bovenstaande toplijst is opgesteld door een filtermethodiek. Eerst werden alle Nederlandse aandelen aflopend gesorteerd op basis van het dividendrendement over 2010. Dit werd berekend door middel van het dividend per aandeel dat in 2010 werd uitbetaald te delen door de slotkoers van donderdag 23 december. Natuurlijk komen dan de aandelen met de hard gedaalde koersen en die toch nog dividenden uit hebben kunnen betalen bovenaan te staan. De aandelen met de hoogste dividendrendementen krijgen de hoogste waardering.

Na deze 1e schifting worden de aandelen oplopend gesorteerd op basis van hun koers/winst-verhoudingen: de koers/winst-verhoudingen over de jaren 2010, 2011 en 2012. De koers/winst-verhoudingen over 2010 zijn berekend op basis de slotkoers van donderdag 23 december gedeeld door de winst per aandeel over 2010. De waarden bij 2011 en 2012 zijn berekend op basis van de verwachtingen van analisten. Op deze manier worden alleen de aandelen van winstgevende bedrijven meegenomen. De aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen krijgen de hoogste waardering.

Corrigeren voor risico’s
Door middel van de eerste toekenning van de waarde per aandeel dient er nu nog voor de risico’s gecorrigeerd te worden. Dividendrendementen kunnen heel hoog en koers/winst-verhoudingen kunnen heel laag zijn maar dit zijn meestal addertjes onder het gras. Want hoe lager de koers beter de waardering lijkt.

Gerritsen heeft daarom per aandeel de standaarddeviatie per aandeel berekend (waarbij de standaarddeviatie is berekend op basis van de dagrendementen over de afgelopen 2 jaar). De aandelen met de lagere volatiliteit krijgen meer punten en vice versa. Op deze manier worden de aandelen met een hogere volatiliteit minder gewaardeerd.

Dirk Gerritsen heeft posities in de genoemde fondsen. Klik hier voor de website van Dirk Gerritsen

marique
0
quote:

smallcap schreef op 27 december 2010 20:10:

Top 5 Dirk Gerritsen

• Accell
• Royal Dutch Shell
• KPN
• Acomo
• Sligro

Dirk Gerritsen heeft posities in de genoemde fondsen.
Huh???

Gerritsen belegt uitsluitend in beleggingsfondsen, ETF’s en certificaten.
bron: www.iex.nl/Column/60305/Analistenanal...
[verwijderd]
0
Dus Dirk Gerritsen is geen invloedelijke persoon op de Nederlandse small caps (ik woon in Holland voor 3-4 jaar, dus ken de Nederlandse handelswereld niet zo goed....)?

www.analist.nl/advies/2010/12/27/9638...

Beursadvies Beursexpres over Accell

--------------------------------------------------------------------------------


Datum Bank Aandeel Advies Koersdoel Verw. rend.
27 december 2010 Beursexpres ACCELL Kopen - -

--------------------------------------------------------------------------------

Advies omschrijving:
Amsterdam - Op 27-12-2010 herhalen de analisten van Beursexpres hun koopadvies voor de Heerenveense fietsenfabrikant Accell (ISIN: NL0000350106 / Mnemo: ACCEL).

Een koersdoel wordt niet afgegeven. In 2009 bedroeg de koerswinstverhouding (berekend met de ultimo slotkoers van het aandeel in 2009) 8.98.
De forward PE (de slotkoers gedeeld door de winst over 2009) bedraagt 11.63.

marique
0
quote:

smallcap schreef op 28 december 2010 10:57:

Dus Dirk Gerritsen is geen invloedelijke persoon op de Nederlandse small caps (ik woon in Holland voor 3-4 jaar, dus ken de Nederlandse handelswereld niet zo goed....)?
Had nog nooit van DG gehoord. Maar dat zegt niks. Ik luister/kijk zelden naar analisten. Moet wel zeggen dat zijn analysemethode en aandelenselectie mij wel bevalt. Komt overeen met wat ik zelf doe.
Dus de vijf genoemde aandelen heb ik zelf ook in porto.
[verwijderd]
0
Dank marique voor je reactie,

Ik ben een kleine zelfstandige aandelenhandelaar en ik handel enkel en alleen met een paar fijne Nederlandse small caps (TKH, Macintosh, Beter Bed, Sligro, Accell en ICT, maar ik hou ook Nedap, Kendrion en Grontmij onder radar). Ik ben meer fundamentele/minder technische aandelenhandelar (dus geen technische daghandelaar) en volg altijd de jaar/KW cijfers en trading updates, analisten, insiders, small cap beleggingsfondsen en hedgefondsen, etc., maar ik ben ook geen grote van van analisten (misschien Petercam is mijn favoriete)............

Ben je ook avtief in mijn andere focus small caps naast Sligro en Accell (TKH, Beter Bed, Macintosh, ICT. Kendrion, Nedap en Grontmij)?
marique
1
quote:

smallcap schreef op 8 januari 2011 19:00:

Ben je ook avtief in mijn andere focus small caps naast Sligro en Accell (TKH, Beter Bed, Macintosh, ICT. Kendrion, Nedap en Grontmij)?
Alle weleens in portefeuille gehad.
Momenteel in pf:
Arseus, Sligro, Accell, BeterBed, ICT, Kendrion.

BeterBed vorige week 1/3 afgebouwd.
[verwijderd]
0
quote:

marique schreef op 8 januari 2011 20:11:

[...]
:
Arseus, Sligro, Accell, BeterBed, ICT, Kendrion.

BeterBed vorige week 1/3 afgebouwd.
mooie keuse marique,

het meeste van mijn geld zit nu ook in ICT en heb ook een kleine belang in Macintosh (vorige week verkocht ik ook mijn aandelen Beter Bed om meer ICT te kopen).......... ik denk ICT kan naar EUR6-7p.a. in de komende dagen/weken, Macintosh heeft ruimte tot EUR20p.a. en Beter Bed kan zaken naar EUR19p.a. (een mooie instapmoment).

ben benieuwd hoe de overnamegeruchten rond ICT gaan ontwikellen in de komende dagen/weken
Rikky007
0
Het is jammer dat er bij Accell geen optie series zijn. Ik heb Accell lang in porto gehad. Echter nu niet meer en concentreer me steeds meer op aandelen waarbij ook opties te schrijven zijn om extra rendement te genereren.
[verwijderd]
0
quote:

Rikky007 schreef op 21 januari 2011 21:32:

Het is jammer dat er bij Accell geen optie series zijn. Ik heb Accell lang in porto gehad. Echter nu niet meer en concentreer me steeds meer op aandelen waarbij ook opties te schrijven zijn om extra rendement te genereren.

is je rendement met opties hoger dan het was me alleen aandelen (als het geen geheem is)?

ik handel zelf enkel en alleen met een paar small caps (TKH, Macintosh, Beter Bed, Sligro, Accell, etc.), maar soms denk ik dat misschien kon ik met opties meer rendement hebben...... Is een jaarlijke rendement van 50-100% (dus verdubelling van je handelsvermogen) realistisch voor een wat ervargen optiehandelaar?

alvast bedankt (mijn kennis is alleen over een par small caps, dus heb ik bijna geen (alleen globaal) idee over opties, futures, commodities, forex, obligaties, etc.)

smallcap
[verwijderd]
0
Smallcaps zijn de winnaars van het beursjaar 2010
4 februari 2011, 8:00 uur | FD.nl
Door: Arnoud Wolff
Smallcaps waren de winnaars van het beursjaar 2010. Met een gemiddeld rendement inclusief dividend van 16% rendeerden zij beter dan de grote beursfondsen.

Large caps leverden slechts 9% op voor hun aandeelhouders.

En 2010 is geen uitzondering. Kleine bedrijven presteren al langer beter. In de afgelopen periode van tien jaar bracht een belegging in de leden van de Amsterdamse Small Cap Index (ASCX) 60% op. Met een belegging in de AEX verloren aandeelhouders in diezelfde periode 20%, ondanks genereuze dividenduitkeringen van multinationals zoals KPN en Shell.

Het verschil in prestatie loopt verder op als we bij Morningstar de resultaten van de smallcap-specialisten bekijken. Door parelvissen in de zee van kleine beursbedrijven blijken 10-jaarsrendementen van 150% of meer eerder regel dan uitzondering. Terwijl de economie zich in die periode van crisis naar crisis sleepte – dotcombubbel, (Amerikaanse) huizenmarktcrash, failliete banken, exploderende grondstoffenprijzen, insolvente landen – bleken kleine bedrijven een prima belegging.

Smallcap-aandelen

Waarom doen smallcap-aandelen het zoveel beter? Niet door grote en dure overnames of eindeloze reorganisatietrajecten, zoals normaal is bij menig multinational. Wel door de kracht van innovatie en ondernemerschap.

Een paar voorbeelden van smallcapbedrijven die indrukwekkende rendementen voor aandeelhouders realiseerden door innovatie en ondernemerschap in ´saaie´, niet-groeiende markten zoals bedden, kruidenierswaren en fietsen:

Retteketet, topomzet

Beter Bed, een keten van beddenspeciaalzaken, boekte in 2010 een recordwinst, terwijl de Nederlandse beddenmarkt vorig jaar fors daalde en een aantal concurrenten zelfs failliet ging. Hoe? Door samen met zijn leveranciers kwalitatief goede boxsprings te ontwikkelen met verkoopprijzen dik onder de € 1.000, waar voorheen € 1.500 à € 2.000 de marktnorm was. Gevolg: retteketet, topomzet. Maar ook door het lef te hebben om in een krimpende markt winkels te blijven openen. Zo verdubbelde Beter Bed in tien jaar tijd het aantal winkels van 550 tot ongeveer 1.100. Aandeelhouders verdienden in deze periode 640%.

Groothandel voor de horeca Sligro bewees ook in 2010 een slimme ondernemer te zijn. Door teruglopende uitgaven in (bedrijfs-)restaurants en cafés hadden concurrenten moeite het hoofd boven water te houden, maar won Sligro opnieuw fors marktaandeel. In tien jaar tijd heeft de grootgrutter met gerichte overnames en gestage uitbreiding van groothandels en distributiecentra haar marktaandeel van 8,5% weten te verdubbelen tot bijna 19%. Aandeelhouders van Sligro profiteerden mee met 380%.

Fietsenmaker Accell

Tot slot fietsenmaker Accell (o.a. Sparta, Batavus en Koga). Hoewel het aantal verkochte fietsen in Nederland en omringende landen in tien jaar tijd nauwelijks is gestegen, wist Accell zijn omzet te verdubbelen en de winst te verveelvoudigen. Dankzij de uitgekiende productontwikkeling en marketing van het bedrijf kan een fietsenwinkel tegenwoordig voor alle doelgroepen een tweewieler met de juiste techniek, kleur, accessoires èn prijs aanbieden. Met name de elektrische fiets is dankzij innovatie en ondernemerschap van de fietsenmaker uit Heerenveen uitgegroeid tot dé hit onder senioren. Aandeelhouders Accell konden 1.626% bijschrijven.

Ter vergelijking: aandeelhouders van large-captechnologieconcern Philips, dat actief is in groeilanden als China en Brazilië en zich richt op groeisectoren als medische apparatuur en LED-verlichting, verloor in tien jaar tijd 26%.

Lelijke oesters, mooie parels

Bovenstaande voorbeelden tonen aan dat beleggen in smallcaps zeer profijtelijk kan zijn. Laat u zich niet aanpraten dat koersen alleen stijgen in ´sexy´ groeimarkten. Een oude visserswet: de lelijkste oesters herbergen de mooiste parels.

Arnoud Wolff is fondsbeheerder van Midlin, een van de fondsen van Teslin Capital Management. Midlin belegt in smallcaps en midcaps in Nederland en omringende Europese landen, en stelt zich hierbij op als een actieve, betrokken aandeelhouder met een langetermijnvisie.

[verwijderd]
0
zal deze een beetje meer Duitse beleggers in Accell brengen of niet echt?

Beursgiganten bevestigen fusiegesprekken
Gepubliceerd op 9 feb 2011 om 18:11 | Views: 335 | Tags: NYSE Euronext & Deutsche Börse

NEW YORK (AFN) - Beursgiganten NYSE Euronext en Deutsche Börse zijn met elkaar in gesprek over een mogelijke fusie. Dat hebben de twee beurshuizen woensdag bekendgemaakt.

Beide partijen benadrukten dat er geen sprake is van een overeenkomst. NYSE Euronext en Deutsche Börse konden ook niet garanderen dat de gesprekken zullen leiden tot een overeenkomst.

De handel in de aandelen van NYSE Euronext en Deutsche Börse werd woensdag kort voor sluiting even stilgelegd in verband met geruchten over een fusie. NYSE Euronext ontstond in 2007, na het samengaan van de Amerikaanse beurs NYSE met zijn Europese branchegenoot Euronext. Het Europees-Amerikaanse beurshuis bestaat, behalve uit Euronext Amsterdam, onder meer uit beurzen in Brussel, Lissabon, Parijs, New York, Chicago en San Francisco.

Deutsche Börse, met hoofdkantoor in Frankfurt en met de DAX als belangrijkste index, ging in 2001 naar de beurs.

marique
0
quote:

smallcap schreef op 9 februari 2011 22:13:

zal deze een beetje meer Duitse beleggers in Accell brengen of niet echt?
Hangt ook een beetje van je broker af. Ik zit bij Alex (Binck). Dat de kosten voor handel in Duitse aandelen op dit moment hoger zijn dan voor Nederlandse aandelen, kan ik begrijpen. Want dat is een ander platform.

Maar de kosten voor aandelen Parijs of Brussel zijn ook hoger dan voor Amsterdam. Ondanks dat ze alle drie op het zelfde platform (Euronext) zitten.
Dat kostenverschil deugt niet want beperkt de keuzemogelijkheid voor de belegger.
40 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 aug 2022 17:35
Koers 57,550
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront