Value8 « Terug naar discussie overzicht

1NOMij een feit

5 Posts
[verwijderd]
0
Value8 heeft dit bedrijf via en omgekeerde overname naar de buers gebracht en heeft een aandeel van 37,7% in dit bedrijf.

De 1ste Onroerend Goed Maatschappij (1NOMij) nam vrijdag officieel de beursnotering van Ego Lifestyle over. ,,Juist nu is een beursnotering een heel nuttig instrument in onze markt'', zei operationeel directeur Vincent Ollefers van 1NOMij vrijdag tegen ANP-Reuters.
,,Het probleem van vastgoed is dat het vastzit. Wij willen middels aandelen switchen van direct vastgoed naar indirect vastgoed. Aandeelhouders kunnen elke dag bepalen of ze erin of eruit willen'', aldus Ollefers.

Er is volgens CEO Jan Ultee, tevens directeur en grootaandeelhouder van vastgoedbedrijf Uvastgoed, nu weinig handel op bijvoorbeeld de kantorenmarkt, omdat men niet van zijn geld af wil en het stappen in één project risicovol is. ,,Wij moeten als een soort smeermiddel gaan fungeren''. Bovendien kan nu scherp worden ingekocht, omdat er veel aanbod is en weinig vraag.

Het bedrijf kon via de reverse listing snel een beursnotering krijgen. Die snelheid is volgens de bestuursvoorzitter belangrijk, omdat de ontwikkelingen snel gaan op de Nederlandse vastgoedmarkt. Het nadeel van die snelheid is dat er nog geen prospectus is gepubliceerd. De cijfers en groeiprognose van 1NOMij mochten daarom vrijdag nog niet naar buiten worden gebracht. ,,We zijn daarbij afhankelijk van de AFM'', aldus Ollefers.

1NOMij wil na de aankoop van portefeuilles het eigen vermogen gebruiken voor de uitgifte van nieuwe aandelen, legt de operationeel directeur uit. Huurstromen zullen niet direct worden uitgekeerd aan aandeelhouders via bijvoorbeeld dividend, maar zullen gebruikt worden voor bijvoorbeeld het opknappen en het ontwikkelen van vastgoed en voor nieuwe aankopen.

,,We zijn een actief fonds, dus geen fiscale beleggingsinstelling zoals de meeste beursgenoteerde vastgoedbedrijven.'' Alleen Unibail-Rodamco is ook een actief fonds, maar is gericht op specifieke deelmarkten en regio's, vertelt Ollefers.

1NOMij wil volgens de directeuren juist een breed fonds zijn. Om risico's te spreiden willen ze zowel investeren in kantoorpanden als in winkels en woningen. Wel richt het bedrijf zich in eerste instantie alleen op de Nederlandse markt. ,,Nederland en de Nederlandse wetgeving kennen we het best. Bovendien liggen hier nog genoeg kansen.''

De kantoormarkt begeeft zich volgens de heren nu rond het dieptepunt, ,,De bouwvolumes nemen af, waardoor er geen nieuw aanbod is. Toch blijft er altijd behoefte aan verhuizingen. Wij willen zorgen dat bestaand aanbod op goede plekken aan de huidige eisen voldoet.''

www.rtl.nl/components/financien/rtlz/...
pardon
0
Amsterdamgold.com verwacht grote groei in Benelux en Europa
Datum: 2 februari 2012Auteur: AmsterdamGold
Edelmetaalbedrijf versterkt directieteam met 2 directieleden

Na 2011, een jaar waarin Amsterdamgold.com haar omzetverwachtingen ver heeft overtroffen, ziet het bedrijf nog grotere groeimogelijkheden voor de toekomst, zowel in de Benelux als elders in Europa. Reden voor bestuursleden Joris Hoogenbosch en Rolf van Zanten om het directieteam te versterken met 2 nieuwe leden: Lesley Fockema Andreae als COO, zij was afgelopen jaren werkzaam voor ondernemerscentrum YES!Delft, en Jeroen Kamphuis als CFO, hij is bedrijfseconoom en acht jaar werkzaam geweest voor o.a. Heineken en Shell. Beiden zijn aangenomen om de verdere internationale expansie te ondersteunen en realiseren, met als eerste speerpunten het behalen van de AFM vergunning en het betreden van de Oostenrijkse markt. “In de Oostenrijkse markt liggen grote kansen voor ons en met een AFM vergunning boren we nieuwe mogelijkheden aan op de Nederlandse markt”, aldus Hoogenbosch.

Groeiverwachting 2012 en AFM vergunning
Amsterdamgold.com verwacht dat 2012 een uitstekend jaar zal worden: een totale omzetgroei van 40% ten opzichte van 2011. Hiervan verwacht het bedrijf 10% op de Oostenrijkse markt te kunnen realiseren, wat komt op een omzet van 20 miljoen euro in dat land. Daarnaast zal een ander deel van de totale groei mede gerealiseerd kunnen worden omdat Amsterdamgold.com in het eerste kwartaal van dit jaar een AFM vergunning verwacht te verkrijgen.

Joris Hoogenbosch: “Dat breekt weer nieuwe markten open, zoals klanten die vanaf € 10.000 een aankoop in edelmetalen willen doen, in combinatie met opslag bij Amsterdamsafe. Door het ontbreken van de vergunning ligt het wettelijke minimum orderbedrag hiervoor nu op € 100.000.” De verwachting is dat de omzet van Amsterdamgold.com na het verkrijgen van de AFM vergunning met tenminste 25% zal toenemen. De definitieve winstcijfers over 2011 zullen uiterlijk 15 februari bekend gemaakt worden.

Kansen in Oostenrijk
Joris Hoogenbosch ziet veel kansen in de Oostenrijkse markt. “We doen al veel zaken in Europa, vanuit verschillende Europese landen neemt de vraag naar fysiek goud en zilver steeds meer toe, mede door de aanhoudende financiële en economische onzekerheden in Europa en daarbuiten. De Oostenrijkse markt is de 3e in Europa, o.a. door het bestaan van de Oostenrijkse munt die de zilveren munten “Wiener Philarmonikers” produceert. Dat was voor ons een reden om de site www.edelmetalle-oesterreich.at te ontwikkelen, om dit land zo goed mogelijk te kunnen benaderen.

Daarmee is Oostenrijk het eerste Europese land, buiten Nederland, waar we ons met een eigen site op richten”, aldus Hoogenbosch. “Door de margeregeling kan Amsterdamgold.com in Oostenrijk vooral zilveren munten 10% voordeliger aanbieden dan Oostenrijkse partijen, plus er geldt geen exportbeperking. Samen met onze bevriende Duitse relatie Auragentum GmbH, willen we deze markt gaan veroveren. Zij zijn een van de grootste Duitse edelmetaal webwinkels, met goede connecties in Oostenrijk. Auragentum neemt de klantenservice voor haar rekening, waardoor Oostenrijkse klanten in hun eigen taal van een goede service kunnen worden voorzien, Amsterdamgold.com verzorgt de financiële en logistieke afhandeling”.
Bulletje80
0
quote:

bik schreef:

AMT Kandidaat voor ons Petertje???
Amt is overgenomen en verdwijnt van de beurs.
bik
0
Voorlopig gaat de notering nog door als lege beurshuls,en je weet dat er veel interesse is,ook vanwege de enorme kosten die een gewoon aangevraagde beursnotering met zich meebrengt.de ceo van AMT had het over 2 kandidaten,de notering kan dus mogenlijk als reverse listing voortgezet worden.heb 10k aan 0,05 gekocht voor de gok.Zie AMT draad.SUCCES ALLEN.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 31 mei 2024 16:35
Koers 5,750
Verschil +0,050 (+0,88%)
Hoog 5,800
Laag 5,750
Volume 7.239
Volume gemiddeld 4.137
Volume gisteren 25.756

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront