C/Tac « Terug naar discussie overzicht

PREVIEW: Ctac waardeert sterk af op goodwill

10 Posts
voda
0
PREVIEW: Ctac waardeert sterk af op goodwill


AMSTERDAM (Dow Jones)--Ctac (CTAC.AE) opent woensdag voorbeurs de boeken over 2011. Vorige week maakte het bedrijf al bekend dat het in de jaarcijfers een non cash afwaardering op goodwill zal opnemen van EUR11,5 miljoen, in verband met onder meer de aanhoudend matige economische vooruitzichten en de meest recente inzichten over de verwachte groei van de verschillende bedrijfsonderdelen. Verder meldde Ctac dat de omzetontwikkeling en de eerder ingezette kostenbesparingen in het vierde kwartaal van 2011 conform eerder uitgesproken verwachtingen zijn. In 2010 kwam de winst uit op EUR0,2 miljoen en de omzet op EUR71,4 miljoen. Dinsdag omstreeks 15.10 uur noteert het aandeel 1,1% lager op EUR0,91. (BTZ)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
MegaTelstar
0
quote:

voda schreef:

PREVIEW: Ctac waardeert sterk af op goodwill


AMSTERDAM (Dow Jones)--Ctac (CTAC.AE) opent woensdag voorbeurs de boeken over 2011. Vorige week maakte het bedrijf al bekend dat het in de jaarcijfers een non cash afwaardering op goodwill zal opnemen van EUR11,5 miljoen, in verband met onder meer de aanhoudend matige economische vooruitzichten en de meest recente inzichten over de verwachte groei van de verschillende bedrijfsonderdelen. Verder meldde Ctac dat de omzetontwikkeling en de eerder ingezette kostenbesparingen in het vierde kwartaal van 2011 conform eerder uitgesproken verwachtingen zijn. In 2010 kwam de winst uit op EUR0,2 miljoen en de omzet op EUR71,4 miljoen. Dinsdag omstreeks 15.10 uur noteert het aandeel 1,1% lager op EUR0,91. (BTZ)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

Waarom dit nieuwe draadje terwijl Voda op 8 maart al een draadje met ditzelfde onderwerp opende (waarop al in ruime mate gereageerd is).

vr. gr. SuperTelstar
Henri Nostradamus
0
Dus niets nieuws onder de zon - meer omzet (zonder marge) - en een resultaat dat gedrukt zal worden door reorganisatielasten. Ik neem aan dat de nieuwe boekhouder aan de top schoon schip zal maken. Mogelijk dat ze een end op weg zijn met die 3 ton kostenbesparing per maand. Op zich wel zielig als je het als bedrijf met 75 miljoen omzet daarvan moet hebben om in de plus te komen.
Ze kunnen morgen de cijfers draaien wat ze willen per saldo is het allemaal mager en zijn de vooruitzichten niet veel beter. EV per aandeel is inmiddels gezakt tot onder de 50 cent. Het vet is van het bot - nog een ferme tegenslag en CTAC legt het loodje. Ze zwalken al 15 jaar - zolang er geen vers bloed bovenin de top komt wordt het niets met ze. Hoe meer ze zichzelf op de borst slaan over die geinflateerde omzetgroei (daar prikt toch iedere insider doorheen!) hoe pathetischer het zal zijn.

Ter vegelijking. Het 4e KW is traditioneel het beste kwartaal in de branche. Ze horen derhalve 20 miljoen omzet in Q4 te maken met een bruto operationele marge van 4 miljoen (=20% van omzet). Ik denk dat ze al blij zijn als ze momenteel quite draaien. Alles onder de 4 miljoen margewinst in Q4 is gewoon matig (want daar moeten al die extra kosten van reorganisatie en verhuizing nog vanaf). We zullen morgen zien waar ze mee komen. Gezien de vooraankondiging denkt CTAC zelf dat het goede cijfers zijn - ik zal er mijn licht over laten schijnen en dan zien we wel wat er van die cijfers overeind blijft.

HN
MegaTelstar
0
quote:

Henri Nostradamus schreef:

Dus niets nieuws onder de zon - ik zal er mijn licht over laten schijnen en dan zien we wel wat er van die cijfers overeind blijft.

HN
Volgens mij heb je zojuis al je "licht" over de "cijfers' laten schijnen en ze bij voorbaat voorzien van een forse grauwsluier. M.a.w. er blijft bij voorbaat niets van die cijfers overeind. Toch vreemd voor iemand die niet in CTAC maar (vandaag overigens zeer succesvol) in DPA belegt.

groet, SuperTelstar
Henri Nostradamus
0
Het is aan het mgt. van CTAC om de grauwsluier te verwijderen. Als ze nou eens gewoon met goede resultaten zouden komen dan zou dat de zon doen schijnen. Wie weet verrassen ze ons en komen ze met uitstekende resultaten.
20% brutomarge op de omzet is de vuistregel - overtreffen ze dat dan doen ze weer mee in de vaart der volkeren.

HN
Henri Nostradamus
0
Zojuist de toelichting op de jaarcijfers gelezen. Hoe bedenken ze het! Een impairment en meteen weer 2.3 miljoen opnieuw activeren (die schrijven we dan over een paar jaar wel weer af of zo?). Belgie draait minder, Duitsland schijnbaar niets meer en Frankrijk is een soort uitgebouwd 1-mans bedrijf dat software verkoopt? Wie stuurt die landen aan? Behalve Belgie wordt dat niets op deze manier. Q4-11 heeft exact hetzelfde resultaat als Q4-10 en toch zegt men dat het DUS veel beter gaat...... Ja, dat zal dan wel tot Q2 want daar maken ze ieder jaar een flinke min - mogelijk komen ze er dan toch eindelijk achter dat er niets veranderd is. Ik lees niets van een strategie of nieuw elan, alleen maar dat men zuinig zal zijn.... Ja, dat moet ook wel als het geld opraakt. Schuld zou niet toegenomen zijn. Wel vreemd dat de rentelasten dan verdubbeld zijn en inmiddels de half miljoen per jaar naderen. Bij 6% zit je dan toch gemiddeld op 8 miljoen negatief (met pieken naar boven en beneden). De ABN ziet de bui ook al hangen gezien het feit dat ze het kredietplafond verlaagd hebben (nu nog maar 10,4 miljoen). Mij stoort nog het meeste dat men doet of hun neus bloedt - ze willen gewoon niet inzien waar de fout zit - namelijk bij de leiding (die is er duidelijk niet - teveel managers en te weinig directie). Men kabbelt voort en verandert intern de indeling en geeft dat dan een ander naampje - alsof ze dan ineens de wereld gaan veroveren. Niet dus.

CTAC maakt gewoon al jaren verlies en naar buiten toe willen ze dat schijnbaar vanwege de beursnotering niet toegeven.

De enige echte regel in het verslag die de juiste kijk op CTAC geeft is deze:

<<De netto kasstroom kwam in 2011 uit op € 2,1 miljoen negatief (2010: € 1,7 miljoen negatief).>>

Oftewel de kas wordt ieder jaar leger.........(en dat is al jaaaaaren zo)

En voor hen die niet wilden geloven dat de intrinsieke waarde onder de 50 cent ligt. Volgens CTAC is het gezakt tot 52 cent (waarin ze de nieuwe 2.3 miljoen activering van de nieuwe (!) templates in hebben meegenomen - waarderen we die leegloop-werkstukjes op hun werkelijke waarde (=0) dan is het EV/aandeel 31 (!!!) cent). Mocht CTAC morgen de boeken neerleggen dan is er voor de aandeelhouders vrees ik zelfs nog geen dubbeltje over (want die hardware is bijkans onverkoopbaar).

Het opzetten van een roze bril laat ik aan de geweldige CTAC directie over. Ik draag geen bril en zie het dus denk ik wat scherper.

Ik wens alle positivo's veel succes met hun belegging in CTAC en raad hen aan vooral goed te luisteren naar de nietszeggende woorden van het CTAC mgt.

Twee voorspellingen van mijn zijde voor het geval dat er geen ervaren commerciele topper wordt aangenomen voor de zomer-2012:

1 - CTAC gaat in 2012 aandelen uitgeven
2 - CTAC gaat in 2012 een fors negatief EBITDA resultaat behalen (-25 cent/aandeel)

HN
Henri Nostradamus
0
Iets over geinflateerde omzet en FTE's.

CTAC heeft sinds oktober 2011 naar ik hoorde ca. 40 externe consulants aan het werk gezet (DETACHERING). Ze hebben daarvoor bij Perversity 1 directeur en 5 accountmanagers in dienst genomen. Een paar cijfers om aan te tonen hoe inflatoir die activiteit op de resultaten van ctac drukt.

1) Die 40 externen maken een omzet per maand van ca. 6 ton (ik ga uit van een gemiddeld markttarief van 90 euro/uur). De marge op die omzet is bruto max. 15% (vaak minder) oftewel 90k per maand - in Q4 dus 270k.
2) De kosten voor die omzet bedragen (dure accountmanagers met auto's, directeur, assistenten, secrateresse en kantoor, admin en afdracht holding excl. bonussen) ca. 1.2 milj per jaar oftwel 100k per maand.
3) Het aantal contracten bij Perversity groeit momenteel niet meer (in Q4 wel) en kalft dus af o.a. door zware concurrentie. Op dit moment zit CTAC nu dus met een superdure overhead en teruglopende omzet in de detacheringstak.
4) In totaal rapporteerde CTAC ca. 9 miljoen externe omzet in 2011. Gezien bovenstaande beschouwing moet er vanuit worden gegaan dat die omzet NIET winstgevend was (en dan heb ik het nog niet eens over de bonussen en de provisies die betaald worden aan die accountmanagers).
5) Aangezien dir. H heeft medegedeeld dat men nauwgelet naar de winstgevendheid van de operaties gaat kijken neem ik aan dat Perversity binnenkort wordt afgestoten. Het is sowieso business waar CTAC zich altijd afkerig van heeft gehouden, omdat ze er geen verstand van hebben.

Belangrijkste reden om NIET met detacheringsactiviteiten bezig te zijn m.i. is het kanibaliserende karakter van die activiteit tov de kernactiviteit van CTAC. Immers nu krijgen CTAC onderdelen bij aanbiedingen aan de klant concurrentie van binnenuit met externen die door Perversity tegen uitgebeende lage marktprijzen worden aangeboden. Dit verlaagd dus enerzijds de opbrengst per medewerker (als die al aan de slag gaat) en anderzijds heeft het een fnuikend effect op de bezettingsgraad (als ze dus niet aan de slag gaan).

Zo bezien is CTAC zich dus in z'n eigen voet aan het schieten met perversity - de interne discussies hierover zullen dan ook wel binnenskamer continue doorgaan. Van twee walletjes eten werkt meestal niet (focus is beter) - CTAC merkt dat nu aan den lijve. Op het eerste gezicht lijkt het leuk - die extra omzet - maar als je wat verder nadenkt dan is het de nagel aan de doodskist van CTAC. Ik verwacht dan ook dat CTAC op dit punt een strategische verandering zal doorvoeren.
't is te hopen dat de markt ze daar nog de tijd voor geeft.
DPA is vandaag weer wat verder uitgelopen op CTAC - gezien de strategische fouten die CTAC voortdurend maakt is dat niet meer dan terecht.

HN
Beate
0
Henri, je bent duidelijk geen grote fan van Ctac. Hoe komt dat toch? Heb je persoonlijk slechte ervaring met ze gemaakt of moeten we er iets achter zoeken?

Groetjes,
Beate
Henri Nostradamus
0
Beate, je vergist je - ik ben juist op m'n allerpositiefst......... als ik dat niet zou zijn zou ik pas echt de beerput opentrekken. Zeg maar waar je wilt beginnen - betrouwbaarheid in zakendoen? - afspraken nakomen? - tijdig betalen? - personeelsbeleid? - schimmige deals? - achterkamertjes? - interne ruzies? - koers manipulatie? etc etc Eigenlijk heb ik genoeg info voor een mooie soap - alleen de titel nog. Cooijmans Tijdelijke Arbeids Contracten klinkt niet echt - daar moet ik dus nog wat op verzinnen...........wat dacht je van "Beates kroonjuweel"? :)

Maar je moet toegeven - tot nog toe gaat DPA toch wel iets beter dan CTAC. En dat terwijl het enige verschil zit in de managementsfactor........ zolang daarin niets verandert zal DPA daarom blijven uitlopen.

HN
[verwijderd]
0
Henri doe mij een groot plezier en blijf je bevindingen
hier op dit forum vermelden, ik waardeer je posting enorm.

Fijn weekend,
Waldo
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 3,300
Verschil -0,060 (-1,79%)
Hoog 3,420
Laag 3,280
Volume 48.512
Volume gemiddeld 19.096
Volume gisteren 22.403

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront