Value8 « Terug naar discussie overzicht

De Vries verhoogt doelstelling Value8

16 Posts
[verwijderd]
0
AMSTERDAM -
Oud-voorman van de Vereniging van Effectenbezitters Peter Paul de Vries houdt beleggers een worst voor. Vanochtend voorbeurs stuurt hij via een persbericht een verhoogde outlook de wereld in. Hij wil met zijn Value8 in vijf jaar tijd verdubbelen in omvang. Dat houdt in dat hij beleggers een jaarlijks rendement van gemiddeld 15% wil voorschotelen, waar het vorige doel op 10% stond. ,,Daarnaast gaan we de komende tijd grote investeringen doen, onder meer in de zorg."
De Vries maakte de laatste jaren vooral discussie los met zijn recente analyse van SNS Reaal en een mislukte overnamepoging van de Belgische voetbalclub Standard Luik. De Standard-supporters zagen hem als 'arrogante Hollander'. ,,Ik merk dat we door die acquisitiepoging in België een zekere bekendheid hebben. Misschien levert dat interesse van Belgische aandeelhouders op", knipoogt hij.
Die opmerking is veelzeggend. Value8 wil zich duidelijker profileren voor de belegger. Sinds het bedrijf in 2008 het levenslicht zag, en via een omgekeerde overname op de beurs kwam, koos het een route in de schaduw. ,,We waarschuwden zelfs een paar keer dat de beurskoers te hoog was." Een investeringsvehikel, wordt Value8 vaak genoemd.
Van dat stempel wil Value8 af. De Vries wil tot de grote jongens in het bedrijfsleven gaan behoren. ,,Wij zijn nu veel meer dan een investeerder, hebben een gedaanteverandering ondergaan. Bij de meeste bedrijven waar we een belang in hebben, gaat het om een meerderheidsbelang. Wij stellen daar het management aan en zijn actiever bij de bedrijfsvoering betrokken. Ook integreren we bedrijven steeds vaker." Value8 plaatste zo onlangs vier technologiebedrijven onder één paraplu, om kosten te besparen.
Lees het volledige artikel in De Financiële Telegraaf van vandaag.

bron: www.telegraaf.nl/dft/21173495/__De_Vr...
Bulletje80
0

Gepubliceerd: Sunday 23 December 2012 13:13

AMSTERDAM (AFN) - Grootaandeelhouder J.P. Visser heeft zijn belang in Value8 verdubbeld tot 10,18 procent. Dat blijkt uit een melding die hij op 18 december deed bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Bij de vorige melding, op 5 januari, had Visser een belang van 5,02 procent in de investeringsmaatschappij die geleid wordt door Peter Paul de Vries, de voormalige voorzitter van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

De andere grootaandeelhouders in Value8 zijn volgens de website van het bedrijf 3L Capital van Peter Paul de Vries (42,5 procent), oud-politicus Willem Vermeend (5-10 procent) en Delta Lloyd (5-10 procent).
BASF en BAYER kopen
0
In vijf jaar verdubbelen, doet mij aan de blufgozer Rijkman Groenink denken van de ABN AMRO Bank, die hij daarna naar de ondergang hielp.
[verwijderd]
0
quote:

realiteit 2012 schreef op 17 januari 2013 10:56:

In vijf jaar verdubbelen, doet mij aan de blufgozer Rijkman Groenink denken van de ABN AMRO Bank, die hij daarna naar de ondergang hielp.
velen zijn er wel in geslaagd om in 5jaar te verdubbelen. Het is toch ook niet dat het onmogelijk is.

ABN zal waarschijnlijk de verkeerde beslissingen genomen hebben, terwijl pp devries wellicht de juiste zal nemen, en dit omdat er veel van zijn eigen kapitaal aan verbonden is.
BASF en BAYER kopen
0
Mee eens, maar je had het mee moeten hoe de Vries tekeer ging tegen Rijkman Groenink, tijdens de AVA,s van de ABN AMRO Bank. En uiteindelijk er voor heeft gezorgt dat de Fortis de ABN AMRO heeft overgenomen, en dat hierdoor de aandeelhouders van de Fortis Bank, heirmee bijna alles hebben verloren.
voda
0
Belang Delta Lloyd in Value8 vergroot - Wft


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het belang van Delta Lloyd nv (DL.AE) in Value8 nv (VALUE.AE) is toegenomen, blijkt donderdag uit een melding in het kader van de Wet op het financiele toezicht (Wft).

De melding dateert van 14 januari 2013.

Delta Lloyd heeft nu een middellijk reeel belang in Value8 van 13,53%, waar op 31 december 2012 nog een belang werd gemeld van 9,56%.


- Door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; amsterdam@dowjones.com
[verwijderd]
0
BUSSUM (AFN) - Investeerder Value8 heeft de overname van een meerderheidsbelang in Eetgemak afgerond. Dat werd maandag bekendgemaakt. De overname van Eetgemak zal naar verwachting ,,duidelijk positief bijdragen aan de groei van Value8 en aan de winst per aandeel''.
Eetgemak bereidt, assembleert en verkoopt zowel standaardmaaltijden als speciale dieetmaaltijden. De verwachting is dat de groei van de onderneming de komende jaren zal doorzetten doordat steeds meer zorginstellingen overschakelen van zelf koken naar het extern inkopen van maaltijden. De omzet van Eetgemak steeg tussen 2008 en 2012 van 3,2 miljoen euro naar circa 17 miljoen euro.

De mooiste zin: groei van value en de WINST per AANDEEL

mooie toekomst
[verwijderd]
0
Misschien is Nedsense ook een leuk bedrijf voor VAlue8 om te investeren. Zijn genoeg kansen binnen dit bedrijf en ze hebben geld nodig om verder te kunnen groeien. win-win situatie voor beiden.
[verwijderd]
0
Daar heb je helemaal gelijk in RT 76 daarom gisteren ingestapt 50000 stuks
in Nedsense volume en het forum neemt ook toe zie ik.
[verwijderd]
0
Gaat volgens mij wat moois gebeuren bij nedsense. Ben benieuwd op welke termijn we daar iets van gaan zien. Ze zijn nog niet heel erg gul met pb.
Het volume is id al behoorlijk toegenomen dus ik wacht rustig af.
[verwijderd]
0
ik ben vorige week ook ingestapt in nedense .144K
in de loop van februari mogen we ons aan iets verwachten
[verwijderd]
0
quote:

ws belgie schreef op 7 februari 2013 09:32:

mooi in de plus vandaag.
wil nog niet vlotten zeker belg?
stormvogel
0
Arne Petimezas - 14 maart 2013, 14:21
Beleggingsvehikel neemt Megapets.nl over.
Value8 heeft webshop Megapets.nl overgenomen, waardoor de activiteiten op het gebied van diervoer en -verzorging zijn uitgebreid. Daarnaast maakt het investeringsvehikel van Peter Paul de Vries melding van een afwaardering op het aandelenbelang van 4.500 euro in de omgevallen start-up Droam, dat gericht was op mobiel internet.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 31 mei 2024 16:35
Koers 5,750
Verschil +0,050 (+0,88%)
Hoog 5,800
Laag 5,750
Volume 7.239
Volume gemiddeld 4.137
Volume gisteren 25.756

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront