C/Tac « Terug naar discussie overzicht

Nieuws 2013

87 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
GVteD
0
za 16 mrt 2013, 06:00

Ctac terug dankzij mobiele ict door Theo Besteman

AMSTERDAM - Automatiseerder Ctac schrijft weer zwarte cijfers. Na donkere jaren boekte het Bossche bedrijf €0,8 miljoen winst, tegen €12,7 miljoen verlies in 2011. De investering in technologie om hele administraties en bedrijfssystemen van grotere mkb-bedrijven mobiel toegankelijk te maken vanaf laptops, tablets en smartphones werpt zijn vruchten af, zegt bestuursvoorzitter Henny Hilgerdenaar.


Misschien is vol instappen, na de zware terugval in resultaat in 2009 met nu net enkele kwartalen winst nog te vroeg, is de analistenconsensus. Ctac wil over 2012 geen dividend uitkeren.

De jaarwinst in 2012 werd echter gedrukt door €1,2 miljoen aan reorganisatielasten. Ctac, opgericht in 1992, zit op een goudbergje, denkt SNS Securities, dat het fonds nog op ‘houden’ heeft staan. Autonoom won dit smallcap-fonds in 2012 op jaarbasis 9,4% omzet tot €79,9 miljoen. ,,Het presteert goed in een nog zwakke ict-markt”, aldus SNS-analist Johan van den Hooven.

Ctac snijdt in Nederland, België en Frankrijk al jaren de zware SAP-en Microsoftpakketten voor boekhoud- en bedrijfssystemen voor klanten op maat. Omdat ondernemers, vanwege lagere kosten, met hun ict massaal naar het beveiligde mobiele internet kijken, de zogeheten ‘cloud’, staat Ctac daar volgens SNS Securities voor in de rij. Het heeft een reputatie opgebouwd naast Atos en Capgemini. ,,We lopen nu voorop”, meent Hilgerdenaar.

Marktonderzoeker Keala berekende dat 40% van de bedrijven die gang al naar de cloud heeft gemaakt. Vooral het mkb zal volgen. Precies waar Ctac sterk is.

,,Het voordeel van cloud voor bedrijven is dat je glashelder kunt zien wat je betaalt voor de hoeveelheid gebruikte ict”, zegt Hilgerdenaar, die navigator TomTom en kranenbouwer Mammoet als klanten heeft.

Ctac lijkt de dip van 2009 te boven. Het verslaat sinds januari de AEX. Al waarschuwt het zelf voor ‘moeilijke marktomstandigheden’. In dat jaar 2009 kreeg het €2,2 miljoen verlies te verwerken, terwijl het in 2008 een recordwinst boekte van €4,9 miljoen.

De weg terug begon in de zomer van 2010, nadat topman Bart Hogendoorn vanwege een conflict met zijn commissarissen was vertrokken en SNS als belangrijkste volger het advies van ‘kopen’ naar ‘houden’ had teruggeschroefd. Hilgerdenaar zette een nieuwe koers uit, versterkte de interne samenwerking, verkocht extern steeds meer aanvullende software en deed twee bedrijfsonderdelen ‘met weinig potentieel’ de deur uit.

De Brabanders mikken nu meer op orders met terugkerende opbrengsten uit langjarige opdrachten om een stabiele inkomstenstroom zonder grote pieken te krijgen. De resultaten van de strategiewijziging zullen komende jaren gestaag binnenlopen, verwacht analist Van den Hooven. Al zouden vettere marges nu zichtbaar mogen worden.

Ctac lijkt te herrijzen, maar wel in een andere wereld. Had SNS in 2010 een koersdoel van €2,30 op Ctac, nu staat dat op €0,90, tegen €5,00 in 2008.

MegaTelstar
0
Henny en Douwe, de twee Musketiers...
www.regio-business.nl/zakenmagazines/...

Ps. Waldo, gefeliciteerd met de overwinning van MVV op Telstar.

vr. gr. SuperTelstar
[verwijderd]
0
quote:

MegaTelstar schreef op 3 april 2013 10:55:

Henny en Douwe, de twee Musketiers...
www.regio-business.nl/zakenmagazines/...

Ps. Waldo, gefeliciteerd met de overwinning van MVV op Telstar.

vr. gr. SuperTelstar
Allereerst mijn dank voor de drie punten
Echter er gaan er bij ons 6 af inzake Veendam
de naam van het stadion (de Lange Leegte) krijgt nu zijn betekenis.

Overigens toch wel best goed wat ik in de 2 voorafgaande mails
qua nieuws mag lezen, nu nog omzetten in cijfers en de koers
kan heel fors omhoog.

gr. Waldo

Henri Nostradamus
0
Koers staat al dagen onder druk. Heeft mogelijk te maken met wat tegenslag in de markt. CTAC België heeft het moeilijker dan vorig jaar. Hun key-account Caterpillar bv houdt het in België voor gezien. Dit zal ongetwijfeld consequenties hebben voor het SAP werk dat CTAC voor hen verricht.

www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/arti...

Helaas zijn ze niet de enige producent die de Benelux verlaat vanwege hoge loonkosten. Volgens mijn info had (heeft?) CTAC een supportcontract waarop steeds zo'n 10 consultants konden worden ingezet. Op ca. 70 inzetbare consultants in België is dat substantieel.

HN

[verwijderd]
0

Een indrukwekkende verkoop vandaag om 13.49.53 uur

3:49:53 29.989 1,000
13:49:53 1.111 1,000
13:49:53 2.000 1,010
13:49:53 2.500 1,013
13:49:53 10.000 1,015
13:49:53 900 1,020
13:49:53 2.500 1,023
13:49:53 5.000 1,025
13:49:53 10.000 1,031
13:49:53 2.500 1,03

Was geen kleine jongen/dame die hier afscheid van zijn aandelen nam.

Henri Nostradamus
0
Op Euro 1,00 bevindt zich een belangrijke weerstand. Mag niet doorbroken worden want anders zakken we weer ver terug (80 cent). Ik had de mysterieuze koper in de markt verwacht rond deze koers. Maar hij heeft zich nog niet laten zien.....

HN
Henri Nostradamus
0
Hebben 94 cent aangetipt. Behoorlijk veel verkoopdruk - zou Visser het voor gezien houden vanwege de opgetuigde beschermingsconstructie? Omzetten liggen al dagen hoger dan gemiddeld. Brrr, voelt niet goed.

HN
Henri Nostradamus
0
Technisch is er steun op 88 cent en daarna op 80 cent. Koersfantasieballon loopt nu leeg en realisme slaat toe. 1 euro zal zich als weerstand ontpoppen.

HN
Henri Nostradamus
0
Mooi - grote koper laat zich weer even zien. Omzet neemt weer toe. Overigens zou de SAP markt wel eens kunnen profiteren na de zomer van het grote project dat Philips aan het opstarten is (projectomvang 700 miljoen). Die opdracht gaat niet naar CTAC (IBM is in de race met een paar anderen), maar het kan wel zorgen voor schaarste aan SAP consultants in NL waardoor de tarieven zullen verbeteren. Daar staat tegenover dat ik vandaag hoorde dat SABIC het SAP project toch geheel naar KSA verplaatst. Alle NL-consultants mogen a la minute vertrekken.... Ze worden vervangen door Saoediërs.

Kortom beweging genoeg. En CTAC? Die is bij die grote projecten niet betrokken - is toch meer een MKB bedrijf.

HN
Henri Nostradamus
1
Jammer, CTAC was totaal onzichtbaar op de VNSG dagen. Kunnen ze een keer laten zien wat ze allemaal in huis hebben en dan komen ze niet verder dan één magere presentatie op laatste dag net voor sluitingstijd. Management zou meer betrokken moeten zijn en wat meer pit moeten hebben. Die nieuwe manager laat het in mijn ogen nu al afweten.

www.vnsgcongres.nl/sites/default/file...

HN
MegaTelstar
0
’s-Hertogenbosch, 24 september 2013 – ICT Solution Provider Ctac heeft haar SAP Retail oplossing ’Fit4Retail‘ gemigreerd naar het SAP HANA-platform.

SAP HANA lijkt mij een goed product dat inspeelt op de behoefte van de kleinere en middelgrote reailers, die tot nu toe veelal een achterstand hadden op de grote jongens.
Goed te zien dat er wat schot in de zaak zit (met Saint Gobain daarbij inbegrepen als goed bericht).

groet, SuperTelstar
Beate
0
Je bent wel behoorlijk positief. Anderzijds maakt Ctac de indruk van een slaapwandelaar. Henri heeft gelijk, het management moet zichtbaar worden en het hele bedrijf moet nu, na zoveel jaren van tegenspoed laten zien dat ze weer voor de toekomst knokken. De markt is er, ze hebben goede mensen in huis (die wat moeten worden afgestofd, peper in de kont etc.) en ze hebben goede produkten, diensten en zeer interessante klanten. Hoe lang moeten we nog op de doorbraak naar niveaus van boven de 5€ wachten?
groetjes, Beate
[verwijderd]
0
quote:

Beate schreef op 27 september 2013 09:29:

Hoe lang moeten we nog op de doorbraak naar niveaus van boven de 5€ wachten?
groetjes, Beate
Eeuwig, maar je kiest er zelf voor om in een matig piepklein bedrijf met 0.8 miljoen winst per jaar te zitten waarvan de koers nooit beweegt.

Ik vraag me af wat de beweegredenen zijn van dit soort slechte beleggers, hoop op iets onwaarschijnlijks zoals winnen van een loterij ?
MegaTelstar
0
ICT-dienstverlener Ctac heeft in het derde kwartaal de winst iets zien oplopen, terwijl de omzet verder daalde. Dat bleek uit de cijfers die het bedrijf donderdag voorbeurs publiceerde.
De nettowinst ging naar 0,3 miljoen euro, van 0,1 miljoen in 2012. De omzet daalde van 18,8 miljoen in het derde kwartaal vorig jaar naar 18,5 miljoen. Het bedrijfsresultaat (ebit) kwam uit op 0,5 miljoen euro, tegen 0,2 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.
Over de eerste 9 maanden van het jaar was er sprake van een stabiele nettowinst van 0,6 miljoen euro en een omzet die met 56,2 miljoen euro onder die van 2012 ligt. Ctac liet weten dat het over heel 2013 een nettoresultaat verwacht die vergelijkbaar is met dat van vorig jaar (0,8 miljoen euro).
Topman Henny Hilgerdenaar liet weten dat de positieve resultaatontwikkeling in het derde kwartaal het gevolg is van ,,enig zicht op herstel´´ en de eerder ingezette kostenbesparingen

Gelet op de verwachting over het hele jaar lijkt mij de nettowinsr licht opgeklopt. Of zie ik dat verkeerd? Maar goed, er is winst...

groet, SuperTelstar
Diegy
0
Op zich wel prima cijfers en goede verwachtingen. Wat ook positief is is dat ze de kasstroom positief hebben gemaakt in het 3e kwartaal. Twijfel om in te stappen. De laat is vrij leeg en kan hard omhoog gaan met dit aandeel.
Eeuwige Rijkdom
0
De winst is niet erg groot maar wel winst!Het uitbouwen van die winst is nu prioriteit.Dat dat lukt zie ik wel zitten het is altijd positiever werken om winst uit te bouwen dan verlies goed te maken.Eerst even die 1.25 slechten en dan kan het vlug gaan.Ik vermoed dat het werk van de koersregisseur boven de 1.25 erop zit.
Henri Nostradamus
0
Cijfers kloppen wel met de iets verbeterde marktomstandigheden. Het blijft echter watertrappelen. Echte winst maken ze (nog) niet - is vooral boekhoudkundig. Op het moment dat ze grote orders binnenhalen is het tijd om in te stappen. De grote projecten die nu te vergeven zijn (o.a. Philips - SAP projectje(!) van 700 miljoen) zitten ze niet bij als potentiële leverancier. Ze moeten het dus van kruimelwerk bij het MKB hebben en dat is op zich een vechtmarkt. Als de commerciële slagkracht van CTAC eens versterkt wordt met een echte topper dan pas gaat het leuk worden. Tot die tijd blijft het hommeles en aanmodderen naar mijn bescheiden mening. Boven 1.20 ben ik uitgestapt - was een leuk ritje vanaf 1. Zal zich nog wel herhalen.

HN
Louis Pasciuto
0
Als er vandaag net als bij Ordina een buy-advies met stevig hoger koersdoel was afgegegeven was ie gewoon opnieuw met flink volume hoger gegaan. Niet dat dat hoefde want ik had ze nog niet, de eerste stukken heeft me vanmorgen iemand in mijn mik gegooid en ik wil er nog meer. Nu zich her en der wat ict-herstel aandient, zowel Ordina als ctac reppen daarvan, vind ik ctac een kanshebber op stevig koersherstel. Het bedrijf is slechts 14 miljoen waard op de beurs tegen een omzet die doorgaans 6 tot 7 keer hoger ligt. Ze maken bescheiden winst maar als die al verdubbelt is de k/w belachelijk laag. In goede tijden kan dit aandeel gewoon terug naar 5 of 6 euro, vraag blijft alleen of hoelang het duurt op die echt goede tijden maar een verdubbeling van de koers op een wat bescheidener ict/economisch herstel moet mogelijk zijn.
Beate
0
ik denk dat Louis Pasciuto dat goed ziet. Ik koop nu ook bij, nadat Ctac overtuigend door de 1,20€ barriere is gebroken.
Let wel, Ctac zakte in 2011 door de ijzeren bodem van 1,60€. Daar gaat die nu spoedig in omgekeerde richting doorheen. Wordt leuk, dus.

Groetjes,
Beate
87 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 mrt 2023 16:53
Koers 3,800
Verschil +0,020 (+0,53%)
Hoog 3,800
Laag 3,650
Volume 40.454
Volume gemiddeld 5.200
Volume gisteren 3.660

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront