Value8 « Terug naar discussie overzicht

Verkoop activiteiten Witte Molen

2 Posts
benito c.
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--De activiteiten van Witte Molen nv (WIMO.AE) worden overgenomen door de niet-beursgenoteerde branchegenoot Laroy Duvo nv voor circa EUR5,4 miljoen, meldt de fabrikant van vogel- en huisdiervoeding vrijdag. Onder het aankoopbedrag wordt het onroerend goed in Nederland en Hongarije niet meegerekend.

De beursnotering van het bedrijf, dat voor ruim 81% in handen is van investeringsmaatschappij Value8 nv (VALUE.AE), blijft vooralsnog gehandhaafd, zegt CEO Andre Vink, die de activiteiten van Witte Molen als divisie van Laroy Duvo blijft leiden.

Aandeelhouders ontvangen voor de transactie (na aflossing van schulden en na reserveringen) een waarde per aandeel tussen de EUR5,00 en EUR5,50, verwacht het bedrijf op basis van de huidige waarderingen en inzichten.

De overname zal op 24 mei nog ter goedkeuring worden voorgelegd aan de aandeelhouders. Grootaandeelhouder Value8 heeft aangegeven voornemens te zijn om de transactie goed te keuren.

Het onroerend goed in Meeuwen wordt door Laroy Duvo voor EUR150.000 per jaar gehuurd voor een periode van in ieder geval drie jaar, meldt Witte Molen in zijn persbericht, dat daaraan toevoegt dat er een voorziening moet worden genomen voor het onroerend goed.

De productie van de Witte Molen-merken wordt overgeheveld naar de faciliteiten van koper Laroy Duvo, zodat de gebouwen van Witte Molen op termijn leeg komen te staan, zegt CEO Vink, die opties voor verhuur of verkoop van het overtollige onroerend goed gaat bestuderen.

Omstreeks 15.30 uur noteert het aandeel Witte Molen op EUR4,75. Er heeft vrijdag nog geen handel plaatsgevonden in het aandeel.
benito c.
0
Heeft iemand dit aandeel?
En zo ja, wat vinden we er van?
Mij lijkt deze actie een goede zaak, even afwachten wat het vastgoed nog waard is, en wat Value8 met het vehikel van plan is.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14 jun 2024 13:39
Koers 5,800
Verschil +0,100 (+1,75%)
Hoog 5,850
Laag 5,800
Volume 5.250
Volume gemiddeld 4.905
Volume gisteren 302

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront